Συσσωρευτές υποβρυχίων : Έξι χρόνια απραξίας

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Παραθέτουμε απόσπασμα της αμυντικής στήλης της κυριακάτικης εφημερίδας Παρόν,αρ.φ 1058, σελίδα 7.

"Ένα πλείον τεξιδεύον με ιπέροχον κερόν, εφνιδίος εξοκύλει στ'ανοιχτά των Αζορών". Αυτά, από ένα σατιρικό ποιήμα του αξέχαστου Μποστ, με δική του ορθογραφία, που το έχει στολίσει με νότες ο Μίκης. Αν επιχειρήσω μια επικαιροποίηση, θα έγραφα: Ένα υποβρύχιο ταξιδεύον με υπέροχον καιρόν αιφνιδίως πιάνει πάτο στ'ανοιχτά των..Ψαρών.

Έχουν περάσει έξι (6) χρόνια από τότε που το καρτερικό ΠΝ υπέβαλε αίτημα αλλαγής συσσωρευτών υποβρυχίων, των οποίων το όριο ζωής ΕΛΗΓΕ. Έξι χρόνια Μειμαράκης,Μπένι,Μπεγλίτης....Ουδείς απεφάσιζε. Το αναποφάσιστο, ιδιαίτερο χαρακτηριστικό σύγχρονων πολιτικών. Η αποφυγή ευθυνών. Και οι τρεις έγραφαν στα καττύματα των υποδημάτων τους την επιχειρησιακή ανάγκη, αλλά και τις ζωές των πληρωμάτων.

Πέρυσι, τον Μάιο 2012, ο τότε υπηρεσιακός υπουργός στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος, βρήκε λεφτά και υπέγραψε απόφαση προμήθειας 3 συσσωρευτών. Για τα επόμενα δεν χρειάζονταν παρα 1-2 μήνες.

Σήμερα προσεγγίζουμε, με μηχανές πρόσω ολοταχώς, τον Μάιο 2013 και απόφαση δεν λαμβάνεται για τα περαιτέρω. Μάταια ο Α/ΓΕΝ διαμαρτύρεται(σσ Ναύαρχε μου, μια οι μπαταρίες, άλλη μια η συνέντευξή σου, και μια τρίτη που δεν σε πάει κάποιος προβληματικός υφυπουργός, σε βλέπω..αρόδου στις κρίσεις)

Έξι χρόνια απραξίας.
Τα πράγματα είναι απλά: εφόσον οι προσφερόμενες από εταιρίες μπαταρίες χρησιμοποιούνται ήδη στο ΠΝ και αποδίδουν το ίδιο, δεν χρειάζεται τεχνική αξιολόγηση. Απομένουν οι λοιποί όροι (χρόνος παράδοσης, υποστήριξη κτλ) εργασία το πολύ 3 ημερών. Τελικά τον λόγο έχει το κόστος. Η επιλογή του φθηνότερου, αφού εκλείψουν φυσικά αλατοπίπερα εθνικών εξάρσεων.

Αν κάποιο υποβρύχιο ευρεθεί προ "μπαταριακού" προβλήματος, το οποίο ενδέχεται να είναι και μοιραίο, τι θα έχει να απολογηθεί η ηγεσία του υπουργείου άμυνας; Ότι η λήψη απόφασης είναι, όπως η σωτηρία της ψυχής, πολύ μεγάλο πράγμα;

5 σχόλια:

Ανώνυμος 11 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:24:00 π.μ. EET  

Δεν πειράζει για τις εκλογές βρήκαν 50 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε 2μήνες ώστε να βγει ο σαμαράς πρωθυπουργός (που είχε λυσσάξει) και να βάλει τον πιτσαριόζο υπουργό άμυνας.
Ο σαμαράς τήρησε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις στο ακέραιο (όχι μείωση συντάξεων-μισθών-πάταξη της φοροδιαφυγής, κτλ ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!! τι ωραία!!) και τώρα ετοιμάζεται να ανακηρύξει ΑΟΖ (που είχε επίσης υποσχεθεί προεκλογικά!!!) με τις ένοπλες δυνάμεις να ψάχνουν για ανταλλακτικά, και τον πιτσαριόζο να μην αποδέχεται τον δωρεάν στρατιωτικό εξοπλισμό που μας προσφέρει σύμμαχος χώρα (βλέπεται πολιτικό κόστος μην γράψει καμιά αριστερή φυλλάδα τα γνωστά πατριωτικά)....και που δεν αύξησε την στρατιωτική θητεία, ώστε τουλάχιστον να έχουν επάνδρωση οι μονάδες (βλέπεται πολιτικό κόστος μην γράψει καμιά αριστερή φυλλάδα τα γνωστά πατριωτικά και μην πάθουν και τίποτε τα παιδάκια μας που θα υπηρετήσουν 3-6 μήνες παραπάνω).
Αλήθεια πόσο κάνουν αυτές οι μπαταρίες των υποβρυχίων?
Με 50 εκατομμύρια παίρνουμε πυρομαχικά για τα άρματα, άλλα 50 εκατομμύρια σύγχρονες τορπίλες για τα υποβρύχια. Ελπίζω σε 10 χρόνια από σήμερα να πάρουν απόφαση για αυτά, και για τις μπαταρίες των υποβρυχίων :-)τι ωραία!!! ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ!!

Ανώνυμος 11 Φεβρουαρίου 2013 στις 12:34:00 μ.μ. EET  

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ? ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΡΑΞΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΣΣΩΡΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ, ΤΑ "ΑΔΕΡΦΙΑ" ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ ΚΑΤΑ 90% ΕΤΟΙΜΑ, ΝΑ ΣΑΠΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ (ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ?) ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΧΟΛΕΙ? ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΟΥΝ? ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΜΙΑ ΛΥΣΗ

Vangelis M. 11 Φεβρουαρίου 2013 στις 1:35:00 μ.μ. EET  

Αν ειναι τοσο τραγικη η κατασταση στα οπλικα μας συστηματα οι Τουρκοι σε ενα-δυο χρονια θα κανουν το ντου... Αν δεν το εχουν κανει μεχρι τωρα ειναι γιατι μαλλον περιμενουν να απαξιωθουν και αλλο τα συστηματα μας ωστε να τους ειναι πιο ευκολη η επικρατηση...

Αληθεια με τα τρια U-214 που επρεπε να εχουμε σε υπηρεσια τι γινεται;

Manolis 11 Φεβρουαρίου 2013 στις 8:17:00 μ.μ. EET  

Quiz:
Tι θα έχει να απολογηθεί η ηγεσία του υπουργείου άμυνας?
A)Θα τα ριξει στους στρατιωτικους
Β)Θα τα ριξει στους προκατοχους της
Γ)Θα τα ριξει σε εξωγενεις παραγοντες (πχ. το στρατηγο Ανεμο)
Δ)Θα τα ριξει στον Ακη Tσοχατζοπουλο.
Ε)Ολα τα παραπανω μαζι, διοτι "το αξιομαχο των Ενοπλων Δυναμεων ειναι στα υψη παρα την κριση και αυτο δεν μπορει να αμφισβητηθει".
Ο ευρων θα κερδισει 1000 λιτρα πετρελαιο θερμανσης.

Ανώνυμος 11 Φεβρουαρίου 2013 στις 11:28:00 μ.μ. EET  

χαχα ΘΕΙΚΟ το "πιτσαριόζος" πολύ καλύτερο απο το κόκκινος Πάνος :)


Μου έφτιαξες τη μέρα φίλε !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP