Υπουργείο Εξω(φρεν)ικών...

Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

*Το 2004 συνελήφθησαν περίπου 36.000 αλβανοί λαθρομετανάστες και επαναπροωθήθηκαν στη γειτονική χώρα. Μπορείτε να μαντέψετε πόσες έγιναν οι συλλήψεις το 2008; Έφθασαν τον αριθμό των 75.000! Πέραν όλων των άλλων προβλημάτων και της εξάντλησης στην οποία οδηγούνται οι διωκτικές αρχές, θα θέσω ένα απλό ερώτημα: Δεν θα στοιχίζει έστω και 5 ευρώ την ημέρα ο καθένας από τους συλληφθέντες; Και τέσσερις με πέντε ημέρες μέχρι να επαναπροωθηθεί, καταλαβαίνετε το τεράστιο ποσό που απαιτείται… Και το τραγικό είναι ότι κανένας δεν ασχολείται με την κατάρτιση συγκροτημένης μεταναστευτικής πολιτικής…

*Την 1η Ιουνίου πραγματοποιείται στην Αθήνα συνάντηση της κοινής ελληνοαλβανικής επιτροπής για την προώθηση της αναμενόμενης εδώ και χρόνια μορφωτικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι οι Αλβανοί επιμένουν να διεκδικούν καθεστώς αμοιβαιότητας στα θέματα εκπαίδευσης. Ό,τι δηλαδή ισχύει για την αναγνωρισμένη διεθνώς ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, να ισχύει για τους οικονομικούς μετανάστες της Αλβανίας στην Ελλάδα. Ξέρετε τη ρήση: «Μάθαμε ότι …, πλάκωσαν και οι Αλβανοί;».
*Οι… ωραίοι τύποι που με όχημα το «Ουράνιο Τόξο», επιχειρούν ανεπιτυχώς για χρόνια τώρα να παίξουν το παιχνίδι των Σκοπιανών στράφηκαν στις… διεθνείς σχέσεις.

*Μάθαμε λοιπόν ότι πήγε μια αντιπροσωπεία τους στο συνέδριο του… πολιτικού κόμματος με το όνομα Μακεδονική Συμμαχία για την Ευρωπαϊκή Ενσωμάτωση που εκφράζει, όπως ισχυρίζονται, τη «μακεδονική» μειονότητα στην Αλβανία. Με την ευκαιρία που βρέθηκαν στα Τίρανα, έκαναν συνάντηση με το κόμμα των «Τσάμηδων». Και, όπως καταλάβατε, αποφάσισαν να συνεργασθούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για να διεκδικήσουν την επίλυση των κοινών προβλημάτων τους (έναντι της Ελλάδας).

*Τους συγκεκριμένους Τσάμηδες συμπεριέλαβε στον συνασπισμό του, με τον οποίο θα διεκδικήσει την επανεκλογή στις εκλογές της Αλβανίας, ο νυν πρωθυπουργός Σ. Μπερίσα. Το ακόμη πιο ωραίο είναι ότι η απόφαση για τη συνεργασία Μπερίσα - Τσάμηδων, που οδήγησε στο “διαζύγιο” της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ από την κυβέρνηση του κ. Μπερίσα, έγινε γνωστή λίγες ημέρες μετά την (ανεξήγητη) επίσκεψη του Κ. Καραμανλή στα Τίρανα. Κάποιοι τον έπεισαν ότι πρέπει να παραστεί στη «σημαντική στιγμή» της κ. Μπακογιάννη, όπου υπέγραψε τη (γνωστή) συμφωνία για την υφαλοκρηπίδα και να στηρίξει έτσι τον κ. Μπερίσα που μέχρι τότε συνεργαζόταν με το μειονοτικό ΚΕΑΔ. Το αποτέλεσμα το είδαμε, ενώ μας λύθηκε και η απορία γιατί δεν τέθηκε καμία ερώτηση στους κ. Μπερίσα και Καραμανλή για «θέμα Τσάμηδων»… Συγχαρητήρια σε όσους είχαν αυτήν την έμπνευση στον α’ όροφο του νεοκλασικού της Βασ. Σοφίας.

*Θα σας το ξαναπούμε: Θαυμάζουμε τη Σλοβενία για τη μεγάλη μάχη που δίνει στην ΕΕ, κόντρα σε όλους τους μεγάλους, προκειμένου να διασφαλίσει τα εθνικά συμφέροντά της έναντι της υποψήφιας προς ένταξη Κροατίας. Φυσικά η Τουρκία είναι άλλο μέγεθος από την Κροατία, αλλά το να έχουμε καταστεί με την κοντόφθαλμη τακτική του υπουργείου Εξωτερικών, την οποία όμως επιβραβεύει και το Μέγαρο Μαξίμου, οι μοναδικοί (μαζί με τους Σουηδούς και τους Βρετανούς) φανατικοί υποστηρικτές της τουρκικής ένταξης, έναντι θεωρητικών και ασαφών ανταλλαγμάτων, είναι μάλλον θλιβερό. Κυρίως όταν το μέτρο σύγκρισης είναι η μικρή Σλοβενία…

*Το υπουργείο Εξωτερικών λέει ότι δεν γνώριζε επακριβώς τη συμφωνία για την εναλλαγή έλληνα και τούρκου διοικητή στο νατοϊκό στρατηγείο CAOC-4 της Λάρισας. Αλλά όλοι οι… «αξιωματούχοι» του υπουργού Εξωτερικών και του ΥΕΘΑ είναι έτοιμοι να πανηγυρίσουν ότι… κρατήσαμε στη νέα δομή της Συμμαχίας ένα αναβαθμισμένο CAOC (Combined Air Operations Centre) με το αντάλλαγμα κάθε δύο χρόνια ο νατοϊκός διοικητής του, που θα ελέγχει επιχειρησιακά για νατοϊκούς σκοπούς όλον τον εναέριο χώρο, από Βαλκάνια μέχρι τα ανατολικά σύνορα της Τουρκίας, να είναι… Τούρκος. Και άντε να τον πείσουν τον τούρκο διοικητή του CAOC-4 ότι τα μαχητικά της πατρίδας του παρανομούν όταν εισέρχονται απροειδοποίητα στο ΦΙΡ Αθηνών και επομένως δικαιολογημένα αναγνωρίζονται και αναχαιτίζονται από τα ελληνικά…

εφημερίδα Το Παρόν

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP