Άλλο ένα θύμα στην Ελλάδα των Καλάσνικοφ (Ανανέωση)

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

29/3/13, Ίσθμια Κορινθίας: Βαριά οπλισμένοι κακοποιοί γάζωσαν περιπολικό της αστυνομίας με τυφέκια ΑΚ-47 και διερχόμενο ΙΧ με οδηγό 25χρονη γυναίκα, η οποία και δέχθηκε σφαίρα εντός του οχήματος. H άτυχη κοπέλα διακομίσθηκε στο ΓΝ Κορίνθου όπου και κατέληξε αργά το βράδυ. Οι οπλοφόροι προηγουμένως είχαν διαπράξει ληστεία  σε ταβέρνα στην Μάνδρα Αττικής από όπου και έκλεψαν το 4Χ4 Subaru Forester μαύρου χρώματος στο οποίοι επέβαιναν. Εντοπίστηκαν αργότερα στο ύψος της Κινέτας και ακολούθησε καταδίωξη. Στα Ίσθμια, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έστησαν ενέδρα στους ακολουθούντες αστυνομικούς εξαπολύοντας μαζικά πυρά. Οι δράστες χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα επικίνδυνοι,  ενώ ανάμεσα τους δεν αποκλείεται να βρίσκονται και δραπέτες των Φυλακών Τρικάλων. Αυτή την στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό τους, με συμμετοχή ελικοπτέρων.



Ο 35χρονος Αλβανός κακοποιός
φέρεται να πρωταγωνίστησε στην
 σχεδίαση της απόδρασης
Το χθεσινό περιστατικό ξυπνά μνήμες ενός άλλου τραγικού θανάτου, πριν 3 χρόνια στον Βύρωνα, όταν άνδρες της Ασφάλειας Αττικής προσπάθησαν να συλλάβουν 2 ληστές Αλβανικής καταγωγής. Οι εγκλωβισμένοι κακοποιοί, στην προσπάθεια τους να διαφύγουν πέταξαν χειροβομβίδα και ακολούθως άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών. Απο την ανταλαγή των πυροβολισμών έχασε την ζωή του ένας 25χρονος κάτοικος της περιοχής ,και δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν σοβαρά (1,2).

Να σημειωθεί ότι ένας από τους δύο Αλβανούς δράστες του μακελειού του Βύρωνα, ο 35χρονος Kolia Marko είναι ένας εκ των δραπετών των Τρικάλων και φαίνεται να είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη σχεδίαση της απόδρασης.

Ως πότε θα θρηνούμε αθώα θύματα; Θα αναλάβει επιτέλους πρωτοβουλίες η πολιτική ηγεσία για να "τελειώσει" το φαινόμενο των θρασύτατων ποινικών με τα ΑΚ;

Ανανέωση 31/3 16.00


Προφητική αποδείχθηκε η παρούσα ανάρτηση, καθώς το αποτύπωμα του ανωτέρω εικονιζόμενου Kolia Marko ταυτοποιήθηκε από τις αρχές στο εστιατόριο που λήστεψαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, στην Μάνδρα Αττικής.

64 σχόλια:

Ανώνυμος 30 Μαρτίου 2013 στις 11:49:00 π.μ. EET  


KAI EINAI AKOMA ΖΩΝΤΑΝΟΣ???????

Ανώνυμος 30 Μαρτίου 2013 στις 11:59:00 π.μ. EET  

Σημερα ολα τα ''καθως πρεπει'' ειδησεογραφικα sites&blogs λενε οτι απο σφαιρες των αστυνομικων σκοτωθηκε η κοπελα...
σημειωση:ειναι αυτοι που ''χα'ι'δευουν την συριακη αντιπολιτευση

Ανώνυμος 30 Μαρτίου 2013 στις 1:21:00 μ.μ. EET  

ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ.....

Ανώνυμος 30 Μαρτίου 2013 στις 4:13:00 μ.μ. EET  

Θα ήθελα να ρωτήσω κατα πόσο είναι δυνατό να σκοτώθηκε η άτυχη κοπέλα από πυρά αστυνομικών την στιγμή που τα όπλα τους αν δεν κάνω λάθος δεν μπορουν να διαπεράσουν την λαμαρίνα του αυτοκινήτου;

Αρματιστής 30 Μαρτίου 2013 στις 4:36:00 μ.μ. EET  

Μόνο αν κάποιες μορφές εγκλημάτων που έχουν εμφανιστεί τη τελευταία 15ετία στην Ελλάδα χαρακτηριστούν ως ιδιώνυμα, για τα οποία θα προβλέπονται ειδικά καθορισμένες σκληρές και μακροχρόνιες ποινές που θα εκτίονται σε ειδικές φυλακές υψίστης ασφαλείας, χωρίς άδειες και άλλα καλούδια, παρέχει μια δυνατότητα καταπολέμησης της άγριας εγκληματικότητας.

Αλλά δυστυχώς. Ιδιώνυμο έγκλημα είναι να κατέχεις νόμιμα σπίτι, καταθέσεις, εργασία, τροφή. Και μάλιστα αυτό το ιδιώνυμο έχει και στόχευση καθορισμένο τμήμα του πληθυσμού.

Ανώνυμος 30 Μαρτίου 2013 στις 6:24:00 μ.μ. EET  

Όποιος είναι οπλισμένος με καλάσνικοφ να εξοντώνεται, έτσι θα τελείωσει αυτή η ιστορία. Μιλάμε πλέον για πόλεμο κατά της ελληνικής κοινωνίας. Ούτε φυλάκιση ούτε τίποτε.

Για παράδειγμα
Νεκρός, με μία σφαίρα στο κεφάλι, βρέθηκε ο πρώην αστυνομικός που πραγματοποίησε την αιματηρή βεντέτα κατά της αστυνομίας του Λος Άντζελες. Πιθανώς αυτοκτόνησε

Το ξέρω ότι ακούγεται ακραίο άλλα εδώ που έφτασε η κατάσταση μόνο έτσι στέλνεις μηνύματα εκεί που πρέπει.


Ανώνυμος 30 Μαρτίου 2013 στις 6:25:00 μ.μ. EET  

Τα ειχαμε πει πριν απο λιγο καιρο αγαπητο <> σχετικα με τον οπλισμο των αστυνομικων.Αλλο ενα αθωο θυμα στο κρατος του ωχαδερφισμου, που την επομενη ημερα κιολας εχει ξεχασει τι εχει συμβει το προηγουμενο βραδυ.Το αιμα της αθωας κοπελας να πνιξει τους ανευθυνουπευθυνους που παιζουν με τις ζωες των πολιτων αυτης της χωρας.

Ανώνυμος 30 Μαρτίου 2013 στις 6:44:00 μ.μ. EET  

Ο Δένδιας μας διαβεβαίωσε. Η εγκληματικότητα στην Ελλάδα είναι υπό έλεγχο. Κατά τα άλλα το πενταψήφιο ρουφιανονούμερο ήταν η έννοια του.

Έξω οι αλβανοί από την Ελλάδα μας!

Καλλιμάχειος 30 Μαρτίου 2013 στις 7:49:00 μ.μ. EET  

Το είπε και ποιο πάνω άλλος φίλος.
Γνωρίζω ότι οι γνωστοί προοδευτικοί θα προσπαθήσουν για μια ακόμη φορά να κατηγορήσουν την αστυνομία. Εδώ το άλλο νούμερο , άρχισε τους προβληματισμούς στο αν έπρεπε οι φύλακες των Τρικάλων, να ανοίξουν πυρ στο ελικόπτερο. Να δοθούν ειδικές οδηγίες, και να γίνουν σχετικές ενημερώσεις στα ΜΜΕ ώστε όλοι να το γνωρίζουν, όποιος βρεθεί να απειλεί ανθρωπινη ζωη ή να κάνει χρηση με ΑΚ-47 να πυροβολείται και να εξοντώνεται. Για μένα χίλιες φορές να σκοτωθούν 10-20 -30 δολοφόνοι , κακοποιοί , συνήθως Αλβανοί μαφιόζοι, παρά ένας αθώος πολίτης ή αστυνομικός.

Ανώνυμος 31 Μαρτίου 2013 στις 11:48:00 π.μ. EEST  

Πλην του Αρματιστή, ο οποίος στο λόγο του παραμένει νηφάλιος και ψύχραιμος, τα υπόλοιπα σχόλια μου προκαλούν μεγάλη και αρνητική εντύπωση. Και εξηγούμαι: Αποδεχόμαστε την εκδίκηση? Τη χρήση βαρέων όπλων από την αστυνομία? Την ασυδοσία? Την αποδοχή του νόμου της ζουγκλας? Αυτά υποδηλώνουν την αδυναμία της κοινωνίας μας και πολλών από εμάς να αξιολογήσουμε λογικά και ψύχραιμα και να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα.

oikologia-gea 31 Μαρτίου 2013 στις 2:09:00 μ.μ. EEST  

Εν τω μεταξύ, οι Ομάδες ΔΙΑΣ, περιπολούν επάνω σε μοτοσυκλέτες εκτεθειμένοι, με οπλισμό γελοίο, αντιμετωπίζουν δε πάνοπλους εγκληματίες με Καλάσνικοφ και χειροβομβίδες που ήρθαν να λεηλατήσουν στην Ελλάδα, σκοτώνουν εν ψυχρώ όποιον λάχει, και φυλακίζονται για 20 χρόνια απ΄τα οποία εκτίουν ούτε τα μισά.

Αν δε τολμήσει κανένας αστυνομικός ή κανείς πολίτης να τους την ανάψει, μαύρο φίδι που τον έφαγε!

Σε κανένα μέρος της Ευρώπης, - ίσως στην Σουηδία να επιτρέπεται -, δεν βρίσκεται η Αστυνομία και ο πληθυσμός της χώρας σε τέτοια έκθεση αδυναμίας έναντι των εγκληματιών.

Ας αφήσουμε τις ΗΠΑ, όπου τα ισόβια δεν είναι 20 χρόνια αλλά πραγματικά ισόβια, μάλιστα τα εγκλήματα δεν παραγράφονται όπως γίνεται εδώ!

Εκεί οι αστυνομικοί, αν αντιμετωπίσουν οπλισμένο κακοποιό, πρώτα πυροβολούν και μετά ..... ρωτούν!

Να λυθούν τα χέρια της Αστυνομίας και την εξοπλίσουν βαρύτερα!

Να επανέλθη η θανατική ποινή για τέτοια καθάρματα!

Ευμένης Καρδιανός

Ανώνυμος 31 Μαρτίου 2013 στις 2:41:00 μ.μ. EEST  

1.)ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΕΡΕ ΒΑΡΥ ΟΠΛΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ?
2.)ΠΟΤΕ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ?
3.)ΠΟΤΕ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΟΙ ΝΟΜΟΙ ΜΕ ΠΟΙΝΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ?
4.)ΠΟΤΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΟΜΑΔΕΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΗ ΕΙΣΡΟΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ?

enkripto 31 Μαρτίου 2013 στις 4:13:00 μ.μ. EEST  

Προφητική αποδείχθηκε η παρούσα ανάρτηση, καθώς το αποτύπωμα του ανωτέρω εικονιζόμενου Kolia Marko ταυτοποιήθηκε από τις αρχές στο εστιατόριο που λήστεψαν το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, στην Μάνδρα Αττικής

Ανώνυμος 31 Μαρτίου 2013 στις 4:39:00 μ.μ. EEST  

Η Σούλα του Ριζάι έκανε ΑΕΡΟΠΕΙΡΑΤΕΙΑ. Καταδικάστηκε σε 13 χρόνια και βγήκε από την φυλακή στα 3.
Κάποιος άλλος σκότωσε την νεαρή φίλη του σπάζοντας της το κεφάλι με κοτρώνα. Καταδικάστηκε ισόβια. Στα 6 χρόνια τον άφησαν ελεύθερο.
Για ποιες βαριές ποινές λένε κάποιοι αρμόδιοι για όσους πιάνονται με Καλάσνικοφ ?? Εδώ ο άλλος τρώει ισόβια για φόνο και στα 6 χρόνια είναι ελεύθερος.
Που θα τους βάλουν όσους πιάνουν με τα Καλάσνικοφ ??

Σίγουρα στην πορεία θα σκοτωθεί αρκετός αθώος κόσμος από αλβανούς κ.α αλλοδαπούς εγκληματίες. Αυτοί μας μισούν και σκοτώνουν για πλάκα.
Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό.
Κανονικά οι ξένοι αλλά και αρκετοί έλληνες εγκληματίες δεν πρέπει να βγαίνουν ζωντανοί από την φυλακή.

Αναδελφος 31 Μαρτίου 2013 στις 7:09:00 μ.μ. EEST  

Προς Ανωνυμο 11:48:00 πμ EEST.
Θα προσπαθησω να δωσω απαντησεις στα ερωτηματα που θετεις.
1) Αποδεχομαστε την εκδικηση?Αποδεχομαστε την εμπρακτη αποτροπη με επαγγελματισμο.
2) Αποδεχομαστε την χρηση βαρεων οπλων? Φυσικα και ναι.Ειναι τουλαχιστον εγκληματικη αμελεια, εαν ενω μπορουμε να εξοπλισουμε τις αστυνομικες δυναμεις με οπλισμο υπερτερο αυτου των κακοποιων, δεν το εφαρμοζουμε απο..ιδεολογια.Οι αντιπαραθεσεις με τους κακοποιους δεν διεπονται απο ιπποτικους κανονες και το ζητουμενο για μας ειναι το θετικο αποτελεσμα.
3) Αποδεχομαστε τον νομο της ζουγκλας? Αποδοχη συνιστα η μη υγειης αντιδραση, ανθρωπων που εμφορουνται απο αδιαφορια, καθως αυτος που θα πληρωσει τις συνεπειες του δισταγμου των, ειναι καποιος αλλος.
Προτιμω 1000 φορες να θεωρηθω "κακος" αξιολογητης, παρα να εχω και αλλους αθωους νεκρους.
Τελος για ποιο λογο πλην της απαριθμησης των προβληματισμων, δεν διατυπωνεις και ιδεες για τα "απαραιτητα μετρα" ?Σκετη κριτικη ,χωρις την παραλληλη διατυπωση προτασεων ,ειναι απλως γκρινια.

Ανώνυμος 31 Μαρτίου 2013 στις 7:16:00 μ.μ. EEST  

Τα δηλητήριο κατα της Ελλάδας που έχυνε τόσα χρόνια το κομμουνιστικό καθεστώς της Αλβανίας με σκοπό να στρέψει την προσοχή του λαού σε "εχθρούς" δείχνει τα αποτελέσματα του. Οι άνθρωποι αυτοί ποτέ δεν ήρθαν στην Ελλάδα ως μετανάστες αλλά για να πάρουν πίσω αυτά που τόσα χρόνια δήθεν τους στερούσε. Δεν είναι τυχαίο ότι τα πιο βίαια εγκληματα γίνονται απο Αλβανούς. Δεν μπορείς να μην επισυμάνεις ακόμα και εαν δεν είσαι ψυχολόγος το μίσος που βγαίνει όταν κακοποιούνται βάναυσα ηλικιωμένοι και ανήμποροι με όφελος ελάχιστα Ευρώ.
Αυτό το καλλιτεχνικά σπαρμένο μίσος εκμεταλεύονται και αυτοί που άναζωπυρώνουν τον αλβανικό εθνικισμό και οι εγκληματίες στην Αλβανία θεωρούνται λαϊκοί ήρωες
Και εμείς απο την άλλη μεριά αντί να τους στείλουμε πίσω μια ώρα αρχίτερα είμαστε από τους πρώτους που καταργήσαμε τη βίζα εισόδου στη χώρα (όταν άλλες χώρες της ΕΕ ούτε για πλάκα δεν το σκέφτονται και συνεχώς κωλυσιεργούν)
Είμαστε άξιοι της μοίρας μας

Ανώνυμος 31 Μαρτίου 2013 στις 9:00:00 μ.μ. EEST  

Προς Ανάδελφο 11:48:00 πμ EEST.
Αυτονόητες Προτάσεις
1. Δεν αποδέχομαι την εκδίκηση, συμφωνώ με τον επαγγελματισμό που αναφέρεις (προσθέτω την εκπαίδευση), και προσθέτω την αμείλικτη & παραδειγματική τιμωρία τέτοιου είδους κακοποιών.
2. Δεν αποδέχομαι τη χρήση βαρέων όπλων από αστυνομικούς (πλην ΕΔ), εκτός από καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Η αστυνομία πρέπει να είναι και να φαίνεται ως τέτοια. Το καλύτερο «βαρύ όπλο» είναι το μυαλό και γι’ αυτό επιμένω στην εκπαίδευση.
3. Δεν αποδέχομαι το νόμο της ζούγκλας και προτείνω την εφαρμογή των νόμων της Πολιτείας που άλλωστε έχουν θεσπιστεί ακριβώς για την αποτροπή του.

Pro από Συμβασιλεύουσα 31 Μαρτίου 2013 στις 10:25:00 μ.μ. EEST  


Ναι ρε παιδί μου . Μαζί σου .
Νόμος-εκπαίδευση-επαγγελματισμός .

Την επόμενη φορά που θα πέσουν σε ενέδρα κακοποιών με καλάσνικοφ , αστυνομικοί σε αθωράκιστο αυτοκίνητο , φορώντας θώρακες που δεν σταματάνε τις σφαίρες των καλάσνικοφ και είναι οπλισμένοι με πιστολάκια USP 9 χιλιοστών με 15άρες γεμιστήρες , τότε τι πρέπει να κάνουν?
Α. στην εκκλησή τους να τηρήσουν τον νόμο , η κακοποιοί δεν θα υπακούσουν .
Β. δεν θα τους επιτραπεί να επιδείξουν τον επαγγελματισμό τους , αφού τα κεφάλια(αν υπάρχουν ακόμα)θα ειναι κάτω . ΠΟΛΥ ΚΑΤΩ .
Γ. Δεν υπάρχει εκπαίδευση στον κόσμο , που να σου επιτρέπει να αντιμετωπίσεις ενέδρα τυφεκίων εφόδου , με πιστολάκια . Τα υπόλοιπα είναι Σινεμάς που λέει και ο Προβοκάτωρ .

Οπότε όπως καταλαβαίνεις η μοναδική εναλλακτική είναι εξοπλισμός των αστυνομικών με τυφέκια και βαριές θωρακίσεις και νοσοκομειακές συλλογές τραύματος . Φυσικά με την επιπλέον κατάλληλη εκπαίδευση .

Επειδή όμως ούτε αυτό θα συνετίσει τους τύπου αυτούς , οι οποίοι δεν είναι ληστές αλλά "ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΙ" που μοναδικός τους σκοπός είναι να σκορπίσουν τον πανικό και όπως μας απέδειξαν είναι πολύ "παληκάρια" και αν βρούν πραγματική αντίσταση πετάνε τα όπλα και τρέχουν στα χωράφια , το τελικό μέτρο που θα πρέπει να λάβεις , είναι ο πραγματικά ισόβιος εγκλεισμός τους σε ειδική φυλακή υψίστης ασφαλείας ή η επιτόπου εξόντωσή τους αν χρειαστεί .

Φιλικά .

ΥΓ . Θα προτιμούσα να έχεις δίκιο , γιατί έχω παιδιά , αλλά δυστυχώς φίλε................

Pro από Συμβασιλεύουσα 31 Μαρτίου 2013 στις 10:51:00 μ.μ. EEST  


Ρώτησαν και κάποιοι για τις ειδικές μονάδες της αστυνομίας που θα αντιμετωπίζουν αυτού του είδους την εγκληματικότητα . Ο εξοπλισμός και η εκπαίδευσή τους προχωράει , από ότι γνωρίζω με την μετατροπή υπάρχουσας δύναμης σε πιο "Ειδική" . Αυτό όμως δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα , αφού οι κατσαπλιάδες δεν δρουν με προσκλητήριο και είναι ακατόρθωτο να έχεις ειδικές ομάδες παντού . Η μοναδική λύση είναι ο εξοπλισμός μεγάλου μέρους της αστυνομίας με τα μέσα για την επιβίωσή τους και την αντιμετώπιση τέτοιων εγκληματιών .

1.Επιβίωση των Αστυνομικών με ενίσχυση των θωρακίσεών τους.
2.Εξοπλισμός τους με τα μέσα για την αντιμετώπιση των εγκληματιών(τυφέκια εφόδου)
3.Εκπαίδευση τους στην λειτουργία και χρήση των παραπάνω .
4.Επαγγελματισμός
5.Ευνομία .

Πέντε Εψιλον , με πολύ αγάπη .

Ανώνυμος 31 Μαρτίου 2013 στις 10:54:00 μ.μ. EEST  


Προς Ανώνυμο 31 Μαρτίου 2013 - 9:00:00 μ.μ.

Τί κατά τη γνώμη σας είναι "βαρύ όπλο" που δεν πρέπει να φέρει ο αστυνομικός;

Schönauer

Ανώνυμος 1 Απριλίου 2013 στις 12:14:00 π.μ. EEST  

Το οργανωμένο έγκλημα αυτού του είδους,δε μπορεί να αντιμετωπισθεί δίχως τον ανάλογο οπλισμό και προετοιμασία απο την ΕΛ.ΑΣ.Η ασφάλεια και η εσωτερική σταθερότητα της ελληνικής κοινωνίας απειλείται σοβαρά εδώ και καιρό απο αδίστακτα αποβράσματα.Ιδού η Ρόδος,όλα τα άλλα θεωρώ πως περιττεύουν....

Μέντωρ

Ανώνυμος 1 Απριλίου 2013 στις 2:18:00 π.μ. EEST  

Το δικαίωμα της ζωής και της άμυνας είναι όπως το δικαίωμα της αναπνοής, είναι πάνω απο το Σύνταγμα και τους νόμους. Μόνο σε σκλάβους αφαιρείται. Σκεφτείτε τώρα όλοι εμείς τι είμαστε τα τελευταία 200 χρόνια
Καημένε Ραγιά τελικά ΜΑΣ τα πήραν όλα

Ανώνυμος 1 Απριλίου 2013 στις 12:05:00 μ.μ. EEST  

@ 31 Μαρτίου 2013 - 7:16:00 μ.μ. EEST

Δεν νομίζω ότι φταίει το κομμουνιστικό καθεστώς της Αλβανίας μόνο, για τον αλβανικό ανθελληνισμό. Οι Αλβανοί ήσαν ανέκαθεν ανθέλληνες και μισούσαν ο,τιδήποτε ελληνικό. Πάντα συνεργάζονταν με τους εχθρούς της Ελλάδος, Οθωμανούς, Ιταλούς και τώρα τους Τούρκους.

Όσο για την κτηνώδη σκληρότητα των εγκλημάτων τους, ούτε αυτή οφείλεται στο ότι δρουν στην Ελλάδα. Την ίδια κτηνωδία δείχνουν παντού και στην ίδια τους την χώρα μέσα. Απλώς, εκεί η αστυνομικές αρχές δεν είναι τόσο αβρές, όσο οι δικές μας.

Ήταν έγκλημα το ότι επετράπη η είσοδος αυτών των κτηνών στην Ελλάδα πριν 20 χρόνια, διότι προέρχονται από όμορο κράτος, μισούν την Ελλάδα, με την οποία έχουν διαφορές (Τσαμουριά) και είναι υπερβολικά πολλοί σε σχέση με το σύνολο των λαθρομεταναστών.

Αυτά είναι βασικές αρχές της μεταναστευτικής πολιτικής, αλλά στην Ελλάδα δεν είχαμε και ούτε έχομε τέτοια πολιτική, διότι δεν σκοπεύαμε να φέρομε μετανάστες. Ήλθαν με το "έτσι θέλω".

oikologia-gea 1 Απριλίου 2013 στις 1:08:00 μ.μ. EEST  

Προς 31.3.2013 7:16 μ.μ.

Νομίζω, ότι ένας Αλβανός διανούμενος σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό, έλεγε ότι οι Αλβανοί που κατακλέβουν την Ελληνική ύπαιθρο, δεν "παίρνουν" κλοπιμαία.

Απλά, όπως έλεγε ο Αλβανός, οι συμπατριώτες του ..... τα "δανείζονται"(!) ..... επειδή αυτοί στην Αλβανία δεν έχουν τέτοια πράγματα.

Ο Αλβανός διανοούμενος ήταν μάλιστα "ποιητής"(sic!) ....

Νομίζω λοιπόν, ότι έχεις δίκαιο όταν γράφεις ότι:
Το δηλητήριο κατα της Ελλάδας που έχυνε τόσα χρόνια το κομμουνιστικό καθεστώς της Αλβανίας με σκοπό να στρέψει την προσοχή του λαού σε "εχθρούς" δείχνει τα αποτελέσματα του. Οι άνθρωποι αυτοί ποτέ δεν ήρθαν στην Ελλάδα ως μετανάστες αλλά για να πάρουν πίσω αυτά που τόσα χρόνια δήθεν τους στερούσε.

Εκτός αυτού, το αίσθημα της ληστείας είναι από αρχαιοτάτων χρόνων πολύ ισχυρό στην Αλβανία!

Ο Καθηγητής κ.Κων/νος Βακαλόπουλος, αναφέρει στο σύγγραμμά του "Μακεδονία και Τουρκία 1830-1878", ΒΑΝΙΑΣ, Θεσσαλονίκη, στις σελίδες 80,89,124,125,187,191,192,194,205, πολλές φορές την Δίβρα που αποτελούσε το προπύργιο των Αλβανών ληστών οι οποίοι τρομοκρατούσαν όλους ανεξαιρέτως Έλληνες, και Τούρκους ληστε'υοντας και σκοτώνοντας.

Ευμένης Καρδιανός

Υ.Γ. Το ανωτέρω αξιόλογο σύγγραμμα του κ. Βακαλόπουλου έχει εξαντληθή χωρίς να ανατυπωθή. Γιατί;
Είναι επίσης σπουδαίο διότι κονιορτοποιεί τεκμηριωμένα όλους τους ιστορικούς ισχυρισμούς του εβραϊκής προφανώς καταγωγής Μαρκ Μαζόβερ (Mark Mazower).

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 1 Απριλίου 2013 στις 3:11:00 μ.μ. EEST  

Θα προτιμούσα να γυρνούν οι αστυνομικοί όπως στις ταινίες του Σαρλώ. Αυτό πια δε γίνεται επειδή έχουμε να κάνουμε με εγκληματίες που πατάνε για πλάκα τη σκανδάλη, κάτι που δείχνει ότι τελείωσε η εποχή της αθωότητας με τον μπουγαδοκλέφτη, τον κλεφτοκοτά και τον διαρρήκτη που πέρα από κατσαβίδι δεν κουβαλούσε όπλο (παραπέμπω στο βιβλίο του Ηλία Πετρόπουλου "Εγχειρίδιο τους καλού κλέφτη", αν δεν το βρείτε το έχω σκαναρισμένο). Οπότε αν ο αστυνομικός θα κουβαλά νεροπίστολο ή κανόνι ποσώς με ενδιαφέρει σημειολογικά. Με ενδιαφέρει να έχει τα μέσα να επιβιώσει και να κάνει σωστά τη δουλειά του. Συνεπώς ο βαρύς οπλισμός και τα καλά αλεξίσφαιρα γιλέκα είναι μονόδρομος. Τι φοβόμαστε, μήπως τρομάξει ο κόσμος; Περισσότερο απ΄όσο είναι τρομαγμένος με την εγκληματικότητα που υπάρχει δε γίνεται. Μήπως συμβεί κάποιο δυστύχημα από εξοστρακισμό; Συνέβη ήδη από τις σφαίρες κακοποιών και μάλιστα δεν συνελήφθησαν κιόλας ( πώς θα γινόταν αυτό με ανεπαρκή οπλισμό;). Περιοχές ολόκληρες έχουν γκετοποιηθεί, σε άλλες ο κόσμος κοιμάται με την καραμπίνα στο προσκέφαλο και ακόμα συζητάμε αν θα εφαρμοστεί ο νόμος με το γάντι ή με το μαστίγιο;

Και να σταματήσει αυτή η παρωδία που τους πιάνουν και τους χαϊδεύουν. Εκεί που είναι τώρα ο Πάσαρης θα έπρεπε να μπουν. Και να βγουν με μπαστούνι. Έχει γίνει Σικάγο όλη η Ελλάδα από ανθρώπους που στη χώρα τους τα ανθρώπινα δικαιώματα ήταν ανέκδοτο δυο λέξεων. Ποιος ο λόγος να προστατεύουμε τα δικαιώματά τους όταν η δράση τους καταργεί τα δικαιώματα του κοινωνικού συνόλου σε ζωή, ασφάλεια, περιουσία, τιμή. Η παρουσία τους εδώ εξελίσσεται σε μείζον ζήτημα με εθνικές προεκτάσεις. Δε πιστεύω στη θεωρία των εξωελλαδικών κέντρων που θέλουν να σπείρουν χάος κλπ. Το αποτέλεσμα ωστόσο της ανεξέλεγκτης δράσης τέτοιων ομάδων μπορεί να οδηγήσει σε τέτοια αποτελέσματα, ανεξάρτητα από το αν υπάρχει σχέδιο ή όχι. Το εισαγόμενο έγκλημα μετατρέπει τη χώρα σε Βοσνία ή Σκόπια. Οπότε πρέπει να αναληφθούν σοβαρές δράσεις απέναντι σε τέτοια θηρία. Εκτός και αν οι αυστηρότητα της πολιτείας εξαντλείται στο να προστατεύει τα συμφέροντα της Ελντοράντο και του Μπόμπολα στη Χαλκιδική.

Υ.Γ Πώς και δε βρέθηκε εδώ κανένας γενναίος να ορμήσει πάνω στους ληστές με τα καλάσνικοφ και να τους αφοπλίσει; Φαίνεται ότι μόνο στη Βέροια υπάρχουν γενναίοι αστυνομικοί που αφοπλίζουν επικίνδυνους τρομοκράτες.

Ανώνυμος 1 Απριλίου 2013 στις 3:43:00 μ.μ. EEST  

Προς 11:48 Oταν και αμα ξυπνησεις, και καταλαβεις τον τροπο που λειτουργει το συστημα δεν θα ξαναπεις λογια του στυλ νομος της ζουγκλας κτλ.Αιωνες τωρα αυτο ισχυει παγκοσμια και εχουμε κατι φλωρους,μαλθακους τυπακους σαν και εσενα στυλ orange revolution να νιωθουν αβολα με την αποψη συνανθρωπων μας {μεταξυ και εμου που εχουν χασει φιλο απο σφαιρες ληστων}που ειναι ας πουμε σκληρη, και σε φερνουν σε μεγαλη και δυσκολη θεση.Στα τετοια μας μεγαλε!!Η κατασταση θελει θαρρος και θρασος και οχι το αρλεκιν της γυναικας σου για οδηγο.

Ανώνυμος 1 Απριλίου 2013 στις 4:09:00 μ.μ. EEST  

Μια χώρα της πλάκας. Η αστυνομία "εξαρθρώνει κυκλώματα" και για να εντυπωσιάσει τους άσχετους δείχνει για λάφυρα αμπούλες για αεροβόλα και ΒΒ's. Κυνηγιούνται αεροβολιστές και airsoφτάδες αν έχουν κανένα laser και την την ίδια ώρα αλωνίζουν συμμορίες με ΑΚ.

Ανώνυμος 1 Απριλίου 2013 στις 5:19:00 μ.μ. EEST  

Ειναι θετικο το γεγονος οτι συμφωνουμε οι περισσοτεροι αριστερα και δεξια .

Η θεωρια μου και καποιων αλλων ισως , των Εξωελλαδικων κεντρων τα οποια συνδεονται με την οργανωμενη δραση αυτων των κακοποιων , θα αποδειχτει (δυστυχως) στο αμεσως επομενο χρονικο με τις επιθεσεις και δρασεις τους οι οποιες θα ακολουθησουν .

Μακαρι να εχω αδικο , αλλα ειμαι πεπεισμενος οτι τα πραγματα θα μας αναγκασουν να αντιληφθουμε με τον "σκληρο τροπο" οτι προκειται για "παραστρατιωτικους" και οχι κοινους ποινικους .

Pro

Ν.Μ.Π. 1 Απριλίου 2013 στις 5:27:00 μ.μ. EEST  

Διαφωνώ με τους περισσότερους.

Πρώτα απ' όλα διαφωνώ ότι οι αστυνομικοί μας έχουν χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης. Αν εξαιρέσουμε ΗΠΑ και κάποιες πολύ συγκεκριμένες χώρες της βόρειας Ευρώπης, υπάρχουν χώρες που θα ζήλευαν την συγκεκριμένη εκπαίδευση. Συνηθίζουμε να συγκρίνουμε την Ελληνική αστυνομία με την αστυνομία της Νέας Υόρκης γι'αυτό και την βρίσκουμε ανεπαρκή.

Όσων αφορά τον οπλισμό.
Όχι, η αστυνομία δεν χρειάζεται βαρύτερο οπλισμό. Κατα την γνώμη μου το μόνο που επιβάλεται να γίνει είναι η επαναχορήγηση των αστυνομικών καραμπίνων στο ένστολο προσωπικό.

Η αστυνομία δεν καλείται για πρώτη φορά να αντιμετωπίσει τέτοιους κακοποιούς. Όλα τα μεγάλα ονόματα που βλέπουμε στην φυλακή δεν κλειδώθηκαν με την θέλησή τους εκεί και όλοι ήταν διατεθημένοι να "πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους". Απλά παλαιότερα δεν είχε τέτοια έκταση το φαινόμενο και δεν γινόταν αντιληπτό απο τους περισσότερους συμπολίτες μας.

Γιατί απέκτησε τέτοια έκταση; Απο λάθος επιλογές.
Ο βραχίονας καταστολής της αστυνομίας είναι η "ασφάλεια". Όλες οι μεγάλες συλλήψεις (Ριζάι, Παλαιοκόστας, ροζ πάνθηρες, βιαστές με τα καλάσνικοφ κτλ κτλ) γίνονται απο αυτήν την υπηρεσία. Όχι γιατι έχει καλύτερα εκπαιδευμένους αστυνομικούς, αλλά λόγω της δομής, της λογικής και των τακτικών της.
Τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι υπο κατάρρευση. Τα αποτελέσματα είναι αυτά που βλέπουμε.

Δεν χρειάζεται να εξοπλιστεί ο αστυνομικός με βαρύ οπλισμό και στρατιωτικά αλεξίσφαιρα, ούτε να έρθει σε σύγκρουση με τους βαριά οπλισμένους κακοποιούς. Μπορεί να τους πιάσει "ξεβράκωτους" στο σπίτι τους. Ακόμα και οι κακοποιοί κάπου μένουν, έχουν φίλους, πηγαίνουν για καφε. Δεν χρειάζεται να γίνει πάλι η πρωτεύουσα πεδίο μάχης.

Εν κατακλείδι, πρέπει αμεσα να ξαναδημιουργηθούν "ομάδες ασφαλείας". Μίλησε ο Δενδιας για αναδιοργάνωση της αστυνομίας. Ας ελπίσουμε οτι συμπεριλαμβάνει και τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Ν.Μ.Π.

Ανώνυμος 1 Απριλίου 2013 στις 5:34:00 μ.μ. EEST  

Δύο επισημάνσεις:
"Ρώτησαν και κάποιοι για τις ειδικές μονάδες της αστυνομίας που θα αντιμετωπίζουν αυτού του είδους την εγκληματικότητα . Ο εξοπλισμός και η εκπαίδευσή τους προχωράει , από ότι γνωρίζω με την μετατροπή υπάρχουσας δύναμης σε πιο "Ειδική" . Αυτό όμως δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα , αφού οι κατσαπλιάδες δεν δρουν με προσκλητήριο και είναι ακατόρθωτο να έχεις ειδικές ομάδες παντού."
Μπορείς να έχεις σε κάθε Αστυνομική Διεύθυνση (=πρωτεύουσα Νομού) ΜΙΑ Ειδική Μονάδα για την αντιμετώπιση ΑΥΤΟΥ του είδους την εγκληματικότητα, εξοπλισμένους με βαρύτερο οπλισμό και ειδικά αλεξίσφαιρα (όπως και τροχοφόρα ΤΟΜΑ).
Προφανώς και είναι παράλογο να περιμένεις απ' την ΕΚΑΜ να λύσει κάθε "βαρύ" περιστατικό (οπλισμένων με Καλάσνικοφ)ανά την επικράτεια.
Επίσης:
Ανασύσταση της Χωροφυλακής που θα είναι κανονικό Στρατιωτικό Σώμα (οπλισμός-οχήματα) αλλά θα ασκεί αστυνομικά καθήκοντα και χώρο δράσης κυρίως την επαρχία.
Χωροφυλακές, Jandarma, Jandarmerie έχουν πολλές χώρες, εξόχως δημοκρατικές, δεν πρόκειται να την συγκροτήσουμε για να κυνηγήσει... κομμούνια !
Η Χωροφυλακή θα διαδραματίσει κύριο ρόλο στην καταστολή πιθανού αντάρτικου (μην ξεχνάμε τις επιδιώξεις αυτών των κύκλων).

Ανώνυμος 1 Απριλίου 2013 στις 6:32:00 μ.μ. EEST  


@ΝΜΠ

Φιλε ουτε εγω πιστευω οτι η αστυνομια μας ειναι ανεκπαιδευτη στο συνολο της . Εχει πολυ καταρτισμενα παληκαρια . Απο την αλλη πλευρα ειναι κοινως αποδεκτο οτι παρουσιαζει και καποιες παθογενειες που εμφανιζει γενικως ο δημοσιος τομεας στην Ελλαδα .
Καλη ειναι φιλε η Ασφαλεια , αλλα εδω δεν εχουμε να κανουμε με "μποεμ" ληστες που οργανωνουν δουλειες εκατομυριων ευρω .
Εδω εχουμε να κανουμε με τυπους που πανε να ληστεψουν για να παρουν 500-1000 ευρω , να βιασουν και να σκοτωσουν . Ολα αυτα ειναι μεσα στον σχεδιασμο τους . Αυτοι λειτουργουν οπως οι Τσετες στην "πατριδα" και οχι οπως αυτοι που αναφερεις . Κλασικες μεθοδοι Τουρκαλβανων ληστων του 1700-1800 .
Περισσοτερο δουλεια μπορει να κανει η ΕΥΠ , παρα η Ασφαλεια .
Κατα την αποψή μου .

Pro

Ανώνυμος 1 Απριλίου 2013 στις 7:08:00 μ.μ. EEST  

Για να δουμε και την αστυνομια του
Κοσσοβου:
http://commons.wikimedia.org/wiki/File:FSK-PF.jpg

enkripto 1 Απριλίου 2013 στις 8:08:00 μ.μ. EEST  

Ακόμα ένας Αλβανός δραπέτης ταυτοποιήθηκε για τη ληστεία και την αιματηρή καταδίωξη στα Ίσθμια. Πρόκειται για τον Τρεμπέτα Ερμάλ ή Λιτόρ.

oikologia-gea 1 Απριλίου 2013 στις 8:28:00 μ.μ. EEST  

Nativist
Συμφωνώ μαζί σου και επαυξάνω.

Ας θυμηθούμε μόνο την στάση τους κατά την Ιταλική επίθεση κατά της Πατρίδας μας το 1940, όταν είχαν εξορμήσει μαζί με τις Ιταλικές δυνάμεις και Αλβανικά Τάγματα για να επιφέρουν σύγχυση στο εσωτερικό της Ελλάδος.

Ας αφήσουμε την στάση των Τουρκαλβανών και του Αλή πασά το 1821 και νωρίτερα κατά τα Ορλωφικά.

Το βιβλίο του Καθηγητή στο Ινστιτούτο Εγκληματολογίας των Παρισίων Ξαβιέ Ροφέρ και του Δρ. Εγκληματολογίας Στεφάν Κερέ Δ/ντή του Κέντρου Εγκληματικών Απειλών, "Η Αλβανική Μαφία" (La Mafia Albanaise), Εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ, Σελ. 205, 9,24 Ευρώ, είναι άκρως αποκαλυπτικό.

Πρόκειται για τον σκληρότερο εγκληματικό οργανισμό της Ευρώπης, χειρότερο από την Ντράνγκεντα, την Καμόρα και την Μαφία της Ιταλίας.

Οι κτηνάνθρωποι αυτοί θεωρούν ως σπορ την δολοφονία αθώων αόπλων Ελλήνων σε μια χώρα που μπορούν και κάνουν ότι θέλουν, χωρίς να υπάρχει τιμωρία ή κάποιος κίνδυνος, διότι τις Ελληνικές φυλακές τις ελέγχουν.

Φοβούμαι μόνον, αν φύγει ο Σαμαράς. μην ξαναγυρίσει ο τροχός καθαρά υπέρ τους!

Διευκρινίζω ότι δεν είμαι Σαμαρικός, ούτε είμαι ακραίος ..... ακόμα!


Ευμένης Καρδιανός


Ανώνυμος 2 Απριλίου 2013 στις 10:05:00 π.μ. EEST  

Ευμένη,

Γράφεις "Φοβούμαι μόνον, αν φύγει ο Σαμαράς. μην ξαναγυρίσει ο τροχός καθαρά υπέρ τους!".

Τι εννοείς; Τώρα ο τροχός δεν είναι υπέρ τους, ή ότι θα γίνουν τα πράγματα χειρότερα; Μα χειρότερα δεν μπορούν να γίνουν, κατά την γνώμη μου, αφού και τώρα κάνουν ότι θέλουν μπροστά σε ένα ανύπαρκτο κράτος.

O Σαμαράς δεν διαφέρει από του υπόλοιπους ανίκανους που μάς κυβερνούν τα τελευταία χρόνια.

Ανώνυμος 2 Απριλίου 2013 στις 1:07:00 μ.μ. EEST  

Φίλε Nativist, δεν αρχίζεις να γράφεις πιο συχνά στο εν κρυπτώ, για να αρχίσουμε να παίρνουμε λίγο τ΄πάνω μας! Δεν έχει υπάρξει σχόλιο σας, που να μην αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα!!
άκου αν φύγει ο σαμαράς τι θα γίνουμε;;;!! μήπως Συρία ή Ιράκ;;!!
ενώ τώρα είμαστε Μονακό!!!!
Συγχαρητήρια και πάλι, αναμένοντας νεώτερο σχόλιο σας!

Γιάννης

Ανώνυμος 2 Απριλίου 2013 στις 1:21:00 μ.μ. EEST  

ειναι που έχουμε καλο σωφρονιστικο συστημα...

oikologia-gea 2 Απριλίου 2013 στις 1:38:00 μ.μ. EEST  

Nativist,

Δεν ξέρω, αλλά έχω την αίσθηση ότι κάτι άλλαξε προς το καλλίτερο. όσο βέβαια επιτρέπει η λαϊκίστικη ευκαιριακή μισελληνική πολιτική γραμμή της ρεπούσιας ΔΗΜΑΡ και του ραγκούσιου ΠΑΣΟΚ.

Είχα μια ελπίδα πως ο Σαμαράς θα έκανε κάτι.

Αλοίμονο, αν και αυτός είναι ... τζούφιος .... σαν τους άλλους.

Ευμένης Καρδιανός

Ανώνυμος 2 Απριλίου 2013 στις 4:35:00 μ.μ. EEST  

Κύριε Γιάννη, αν γράφει πιο συχνά ο Nativist δε θα πάρουμε τα πάνω μας - θα πάμε να φουντάρουμε πουθενά.
Λοιπόν για να τελειώνουμε με το μηδενισμό:
Με Σαμαρά πρωθυπουργό και Δένδια υπουργό πήγαν +1500 συνοριοφύλακες στον Έβρο και μειώθηκαν οι λαθρομετανάστες 90%
Με Σαμαρά πρωθυπουργό και Δένδια υπουργό άρχισε ο "Ξένιος Δίας" και μπορείς πάλι να κυκλοφορήσεις το κέντρο της Αθήνας.
Με Σαμαρά πρωθυπουργό ακυρώθηκε ο νόμος Ραγκούση από το ΣτΕ (και άμα νομίζετε ότι η δικαστική απόφαση είναι άσχετη από τη γραμμή της πολιτικής ηγεσίας, δεν έχετε ιδέα).
Με Σαμαρά πρωθυπουργό και Δένδια υπουργό άνοιξαν για πρώτη φορά πυρ οι φύλακες και εμπόδισαν απόδραση με ελικόπτερο. Που παλιά είχε γίνει ανέκδοτο και ξεφτιλιζόταν το κράτος.
Ίδια είναι ο Σαμαράς με το ΓΑΠ και ο Δένδιας με το Ραγκούση; Πάτε καλά;
Άμα θέλατε περισσότερα, να βγάζατε το Σαμαρά αυτοδύναμο. Αλλά μου θέλατε "Καμμένους υδατάνθρακες" και "εγέρθητους" μπράβους.
Περισσότερο μυαλό την επόμενη φορά.

Ανώνυμος 2 Απριλίου 2013 στις 5:14:00 μ.μ. EEST  

Με Σαμαρα πρωθυπουργο πεταξανε τους αναρχικους απο τις καταληψεις τους , εγιναν ερευνες για Αοζ και υδρογονανθρακες και δηλωσεις στον ΟΗΕ , εξοπλιζεται η αστυνομια . Αν θελατε περισσοτερα ας μην ψηφιζατε οτι να ναι , να μην εβγαινε ο Τζεφρυ εξ αρχης . Βασιλιαδες θα ειμασταν .

Ανώνυμος 2 Απριλίου 2013 στις 6:37:00 μ.μ. EEST  

Φίλε Γιάννη,

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Προσπαθώ να είμαι αντικειμενικός και να μην μασώ, όπως άλλοι, από την τηλεοπτική ή άλλη κυβερνητική προπαγάνδα, διότι διαφορετικά θα κοιμόμαστε εσαεί τον ύπνο του δικαίου.

Ευμένη και Ανώνυμε 4:35:00 μ.μ. EEST

Καλό είναι να μην έχουμε ψευδαισθήσεις. Η Ελλάδα πάει από το κακό στο χειρότερο, διότι δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά. Απλώς, ο Σαμαράς έχει στήσει μία αρκετά καλή επικοινωνιακή μηχανή, που καταφέρνει να παγιδεύσει κάποιους.

α) Συνοριοφύλακες πήγαν στον Έβρο, αλλά η εισροή λαθρομεταναστών μετατοπίστηκε στο Αιγαίο και το Λιβυκό. Όσο για τους Αλβανούς, αυτοί πια έχουν ελευθέρας εισόδου. Δίδουν κυριολεκτικώς ρεσιτάλ ασυδοσίας. Ή λάθος κάνω;

β) Η ακύρωση του νόμου Ραγκούση από το ΣτΕ είναι αποτέλεσμα της προσφυγής ιδιώτη (Ι. Ανδριόπουλου) και δεν έχει απολύτως καμμία σχέση με την κυβέρνηση Σαμαρά. Αντιθέτως μάλιστα, ο τελευταίος είχε αναλάβει προεκλογική δέσμευση για την απόσυρση του νόμου, την οποία αθέτησε. Να πώς δουλεύει η προπαγανδιστική του μηχανή και εξαπατά κάποιους!


γ) Μετά από οκτώ μήνες "Ξενίου Διός", πόσοι λαθρομετανάστες συνελήφθησαν και πόσοι απελάθησαν; Ή μήπως επειδή απομακρύνθηκαν μερικοί από το κέντρο της Αθήνας, θεωρείτε ότι το πολυδιαφημισμένο εγχείρημα πέτυχε; Απλώς, πήγαν σε άλλες γειτονιές και υπήρξε μετατόπιση προς την επαρχία.

δ) Ο Σαμαράς φταίει και άνοιξαν πυρ οι φύλακες, κάτι που είναι αυτονόητο, ή μήπως επί των ημερών Ρουπακιώτη έγιναν περισσότερες αποδράσεις;

Εγώ ειλικρινά δεν μπορώ να διακρίνω καμμία διαφορά προς το καλύτερο, εκτός, όπως είπα, από φτηνή κυβερνητική προπαγάνδα. Το τελευταίο πυροτέχνημα, μετά από πίεση κυρίως των ΑΝΕΛ, ήταν ότι ... συγκεντρώνουν στοιχεία για να ζητήσουν το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις/αποζημιώσεις. Τα αποτελέσματα γνωστά.

Η σαμαρική προπαγάνδα συνήθως χρησιμοποιεί την φράση "με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού", ή "κατόπιν προσωπικής παρέμβασης του πρωθυπουργού" κλπ. Έτσι μάς πληροφόρησε (μάλλον από κεκτημένη ταχύτητα) ότι, στην τελική ευθεία με εντολή Σαμαρά, βρίσκεται η υπόθεση της οικοδόμησης του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα. Ως άλλος Γιωργάκης και Κωστάκης, φρόντισε να μην δυσαρεστήσει τον Ερντογάν. Να θυμηθώ την μονομερή ανακήρυξη της ΑΟΖ, που την σκέφτεται ακόμη;

Ηλίας Κ. 2 Απριλίου 2013 στις 7:07:00 μ.μ. EEST  

Καλό θα ηταν να λαμβανουμε υπόψη μας και την ηλικία των ανθρωπων που καλούνται να προστατεψουν τη ζωη και την περιουσια μας.
Τα παιδια της ΔΙΑΣ ειναι 25 χρονων ή πιο νεοι. Οσοι εμπειρια και να εχουν αποκομισει απο την καθημερινοτητα τους δεν ειναι ουτε 'κομαντα' ουτε'επαγγελματιες. Αντιθετα με το καθε ρεμαλι που δεν εχει τιποτα να χασει και σκοτωνει για 100 ευρω τα παιδια αυτα, γιατι παιδια ειναι ακομα, εχουν γονεις, σπιτι, φιλες/φιλους και ολη τη ζωη μπροστα τους.
Τι θελουμε επιτελους να κανουν? Καταδρομικες επιχειρησεις SWAT τυπου Χολλυγουντ? Undercover δουλειες αλα Σερπικο? Για αυτα χρειαζονται αποφασισμενοι ανθρωποι ρεαλιστες, κυνικοι και δυο φορες πιο 'μπασταρδοι' απο αυτους που κυνηγανε.
Και κατι αλλο. Να θελουμε να σκοτωσουΝ τους κακους. Αληθεια με τη καρδια ενας 20 χρονος θα αφαιρεσει μια ζωη, τι θα κανει μετα? Εχουν εκπαιδευση για αυτο??
Ας μη λεμε μεγαλα λογια λοιπον για οπλα, τακτικες και 'καθαρισματα'.
Και ας προσλαβουν αν θελουν ενηλικες και συνειδητοποιημενους ανθρωπους που ξερουν τι πρεπει να γινει και να το κανουν.

Ανώνυμος 2 Απριλίου 2013 στις 8:05:00 μ.μ. EEST  

Προς Nativist από Ανώνυμο 4.35:
(α) Εισροή λαθρομεταναστών πάντα υπήρχε στο Αιγαίο, δε "μετατοπίστηκε" εκεί τώρα. Και αντιμετωπίζεται με τα ίδια μέσα όπως παλιά. Το μεγάλο πρόβλημα όμως ήταν ο Έβρος, που τον ανοίξανε ο ΓΑΠ και ο Ραγκούσης το 2010, δηλαδή δώσανε εντολή να προωθούνται όλοι οι λάθροι στην Αθήνα χωρίς κράτηση. Κι έτσι μπαίνανε γύρω στους τρακόσιους τη μέρα, δηλαδή δέκα χιλιάδες το μήνα (έχουν δημοσιευτεί τα στοιχεία, αν επιμένεις θα σου βρω και λινκ). ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ και όχι πέντε καράβια το μήνα με ογδόντα λάθρους το καθένα. Λοιπόν αυτό το πρόβλημα λύθηκε όταν ο Δένδιας έκλεισε τον Έβρο με τους συνοριοφύλακες (και να πούμε κι ένα μπράβο στον Παπουτσή που ξεκίνησε την κατασκευή του φράχτη). Άρα, πριν σου έρχονταν 10.000 κάθε μήνα, 120.000 το χρόνο. Τώρα σου έρχονται γύρω στους χίλιους το μήνα (μαζί με τα καράβια). ΤΟ ΕΝΑ ΔΕΚΑΤΟ. Αν δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά, συγνώμη αλλά ή βλάκας είσαι ή βαλτός.
(β) Φυσικά και έγινε από ιδιώτη η προσφυγή στο ΣτΕ, δεν είπα κάτι διαφορετικό. Είπα ότι η απόφαση του δικαστηρίου έχει σχέση και με το πολιτικό κλίμα που δίνει η κυβέρνηση. Δηλαδή με ΓΑΠ πρωθυπουργό θα την έβλεπα χλωμή τέτοια απόφαση. Τι δεν καταλαβαίνεις;
Για την αθέτηση της υπόσχεσης Σαμαρά σχετικά με το νόμο, το έγραψα και πριν αλλά φαίνεται ότι δεν κατάλαβες. Θα το ξαναπώ λοιπόν: "Άμα θέλατε περισσότερα, να βγάζατε Σαμαρά αυτοδύναμο". Τώρα με Κουβέλη/Βενιζέλο κυβερνητικούς συμμάχους, γίνονται συμβιβασμοί.
(γ) Και για τον Ξένιο Δία μπορώ να σου βρω στατιστικές αν επιμένεις, αλλά παραδέχεσαι κι εσύ ότι καθάρισε το κέντρο της Αθήνας.
(δ) Εσύ μπορεί να λες ότι ήταν αυτονόητο να ανοίξουν πυρ οι φύλακες, αλλά στις αποδράσεις του Παλαιοκώστα δεν ήταν τόσο αυτονόητο φαίνεται. Οι αποδράσεις με ελικόπτερα είχαν γίνει ανέκδοτα
στο Λαζόπουλο, η ξεφτίλα του κράτους. Τώρα το ελικοπτεράκι πήγε κάτω και ο τυπάκος στο νοσοκομείο. Και να ξέρεις ότι αν θα ανοίξει πυρ κάποιος δεν εξαρτάται μόνο από την εκπαίδευσή του αλλά και από την κάλυψη που νιώθει να έχει από την ηγεσία.
Και τέλος για τη μονομερή ανακήρυξη ΑΟΖ, είναι σειρά μου να σου πω μη μασάς την προπαγάνδα...

oikologia-gea 2 Απριλίου 2013 στις 8:07:00 μ.μ. EEST  

Nativist,

Βρίσκομαι στην περιφέρεια. Δεν έχω επαφή με ανθρώπους που γνωρίζουν πολλά πράγματα.

Ότι κρίσεις εκφέρω προέρχονται από μελέτη γεγονότων, του περελθόντος και του παρόντος, όπως επισης και από ... κάπως κοινόν νουν.

Είχα έναν παλαιό συμμαθητή, διευθυντή σε μια Αθηναϊκή εφημερίδα. Όταν πριν από χρόνια τόλμησα να του πω πως κάτι καταλαβαίνω από τα πολιτικά που συμβαίνουν, με ρώτησε: Δες τι έκανε ο Μητσοτάκης;

Τυ απήντησα, πέφτοντας στην παγίδα του, - Τι έκανε ο Μητσοτάκης; και εκείνος σώπασε ευχαριστημένος.

Τότε ο Μητσοτάκης, - που τον περιέλαβε ο Ελληνοαμερικανός πατριώτης Κρις Σπύρου για τους χειρισμούς του στο "Μακεδονικό" και τον κονιορτοποίησε αποδεικνύοντας την ανθελληνική του πολιτική (αλλά φιλοτομαρική!) στάση με την οποία πισώπλατα υπονόμευε τον Σαμαρά, τότε υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησής του, πρότεινε να ζητήσουμε από τους Τούρκους να υπογράψουμε "Συνθήκη Φιλίας".

Άντε μετά εσύ να πείσεις τους άλλους Ευρωπαίους ηγέτες πως η Τουρκία, με την οποία υπέγραψες Συνθήκη Φιλίας, δηλαδή την θεωρείς φίλη χώρα, επωφθαλμιά την χώρα σου και σου επιτίθεται!

Από τότε, είμαι προσεκτικός και έπαψα να βάζω όλους στο ίδιο τσουβάλι.

Ίσως ο Σαμαράς να είναι όπως εσύ λες ίδιος με τους άλλους πολιτικάντες, ίσως να είναι καλλίτερα που συγκυβερνά με τους άλλους δύο.

Φαντάσου τι θα είχε γίνει αν η ΝΔ ήταν κυβέρνηση και είχε θελήσει να περάσει αυτά όλα τα τρομερά μέτρα στον Ελληνικό Λαό!

Τι ανάλγητη δεξιά και δικτατορία θα της είχαν προσάψει, κάψιμο της υπόλοιπης Αθήνας, .... εμφύλιος!

Βλέπεις εσύ κάτι διαφορετικό στον ΣΥΡΙΖΑ ... στον οποίο έχουν προσκολληθεί όλα τα καταμπουκωμένα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ, διότι πάλι θέλουν απο τις σάρκες μας να ξαναφάνε;

Φιλικά

Ευμένης Καρδιανός

Ανώνυμος 2 Απριλίου 2013 στις 8:54:00 μ.μ. EEST  

@ 8:05:00 μ.μ. EEST

(α)Όταν λέμε "μετατοπίστηκε", εννοούμε ότι, αντί να μπαίνουν από τον Έβρο, μπαίνουν απ' αλλού. Το καλό το παληκάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι. Και δεν είναι μόνον αυτοί που μπαίνουν και οι οποίοι προέρχονται από την Τουρκία. Υπάρχουν κι άλλοι. Θα μπορούσα κι εγώ να πω ότι είσαι βλάκας ή βαλτός, αλλά δεν το λέω. Τα ευκόλως εννοούμενα...

(β) Οι αποφάσεις του ΣτΕ εξαρτώνται από την κυβέρνηση, από το ... κλίμα (sic); Ωραίος είσαι, βρε δημοκράταρέ μου! Καλά, δεν ντρέπεστε λιγάκι, που πάτε να καρπωθείτε την ενέργεια ενός απλού πολίτη και να την εμφανίσετε σαν δικό σας κατόρθωμα;

(γ) Πες μου στατιστικές από τον "Ξένιο Δία", θέλω αριθμούς συλλήψεων και απελάσεων, και δεν είπα ότι καθάρισε το κέντρο της Αθήνας. Μην μού βάζεις στο στόμα λόγια που δεν είπα. Αν δεν μπορούσε να κάνει αυτό που υποσχέθηκε, υπάρχει και η παραίτηση. Αλλά μήπως είναι το μόνο, στο οποίο υπαναχώρησε; Εδώ ξεκίνησε από αντιμνημονιακός και κατέληξε ο κύριος δούλος του μνημονίου. Πού είναι οι επαναδιαπραγματεύσεις που είχε επίσης υποσχεθεί προεκλογικά, για να υφαρπάσει, ως άλλος Γιωργάκης, την ψήφο των Ελλήνων; Έσυρε την χώρα σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις, για να γίνει πρωθυπουργός και κατάντησε να συγκυβερνά με ΠαΣοΚ και ... Ρεπούση...

Πρέπει να είναι κανείς αφελής ή κομματόσκυλο, για να μην καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί τίποτε να αλλάξει, όσο κυβερνούν αυτοί που μάς χρεοκόπησαν. Και ο Σαμαράς ανήκει στην άθλια γενιά των επαγγελματιών πολιτικάντηδων, που φύτρωσε και εξετράφη μετά την δικτατορία και κατέστρεψε την χώρα. Μία φάρα είναι όλοι δαύτοι και καλά θα κάνανε όλοι να καταλάβουν ότι τα κόμματα και οι κομματάνθρωποι κατέστρεψαν την χώρα. Μόνο όσοι έχουν συμφέρον απ' αυτά, κόπτονται ακόμη για να βρουν διαφορές μεταξύ τους.

Και τώρα ο Σαμαράς, ο οποίος υπερηφάνως θα επαναδιαπραγματευόταν (σιγά τα ωά!), δέχεται ό,τι του επιβάλλει η τρόικα και δη η Γερμανία. Ακόμη και Γερμανούς Επιτρόπους.

Ανώνυμος 2 Απριλίου 2013 στις 10:05:00 μ.μ. EEST  

Φίλε Nativist, υποκλίνομαι!
όσο για τους λοιπούς φίλους που έχουν κάνει "θεό" το σαμαρά με την παρέα του, τους συνιστώ να αφήσουν τις νουθεσίες περί μυαλού και να ξαναδιαβάσουν τα σχόλια σου, καθώς και του φίλου καουμπόυ, ο οποίος επίσης στο χθεσινό του σχόλιο "έγραψε"!! ειδικά με το Υ.Γ "Πώς και δε βρέθηκε εδώ κανένας γενναίος να ορμήσει πάνω στους ληστές με τα καλάσνικοφ και να τους αφοπλίσει; Φαίνεται ότι μόνο στη Βέροια υπάρχουν γενναίοι αστυνομικοί που αφοπλίζουν επικίνδυνους τρομοκράτες". Μπράβο ρε φίλε δεν μασάς τα λόγια σου!

Γιάννης

Ανώνυμος 2 Απριλίου 2013 στις 10:13:00 μ.μ. EEST  

Τι καθεστε και ασχολειστε με το τι οπλισμο πρεπει να φερουν, ποιο ειναι το καταλληλοτερο αλεξισφαιρο κτλπ
εφοσον η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ δεν δινει το δικαιωμα σε αυτον που εφαρμοζει τον νομο να χρεισιμοποιησει τον οπλισμο του, ενω στην περιπτωση που το κανει τον σερνει σε ΕΔΕ και εσωτερικες ανακρισεις τι να το κανω να εχω το καλυτερο τυφεκιο?
ΥΓ δεν ειναι τραγικο τα αγηματα ασφαλειας των Πολεμικων μας πλοιων να ειναι εξοπλισμενα (κυριως) με Μ-14&G-3 οταν καλουνται να δρασουν σε δωματια και διαδρομους ΕΝΤΟΣ ΠΛΟΙΩΝ! και οι εξωτερικες φρουρες φυλακων με mp-5?

Ανώνυμος 3 Απριλίου 2013 στις 1:01:00 π.μ. EEST  

Προς Γιάννη από Ανώνυμο 4.35/8.05:
Εσύ δεν ήσουνα που πριν δυο βδομάδες έγραφες για την Κύπρο ότι μπαίνει ο Πούτιν, τρίβει τα μούτρα των Ευρωπαίων στο χώμα κλπ.; Μιλάμε για εξαιρετική πολιτική κρίση... Καλύτερα λοιπόν να αφήσεις εσύ τις νουθεσίες.

Προς Nativist από Ανώνυμο 4.35/8.05:
Αφού ζητάς στοιχεία έκατσα και σου βρήκα. Αλλά πρέπει κι εσύ να αποδείξεις μερικούς ισχυρισμούς σου...
(α) Για τη μείωση των λαθρομεταναστών στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα μετά την έναρξη του "Ξένιου Δία" μπορείς να δεις εδώ συνολικά στατιστικά για το πεντάμηνο Αυγούστου - Δεκεμβρίου (1.571 συλλήψεις το 2012, 32.367 το 2011) και εδώ ένα παραστατικό γράφημα. Όπως βλέπεις εγώ μιλάω με στοιχεία. Εσύ πάλι μας λες γενικά ότι πάνε από το Αιγαίο/Λιβυκό, γιατί "το καλό το παληκάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι". Άσε τις παροιμίες και απόδειξέ το: δώσε μας στοιχεία που να λένε ότι ο (αυξημένος) αριθμός λαθρομεταναστών δια θαλάσσης αντισταθμίζει τη μείωση στον Έβρο. Περιμένουμε.
(β) Τιμή στον κ. Ανδριόπουλο που κίνησε τη διαδικασία κατά του νόμου Ραγκούση, αλλά με ΓΑΠ πρωθυπουργό θα πήγαινε άκλαφτη. Δε μπορώ να γράψω περισσότερα για το πώς βγαίνουν οι δικαστικές αποφάσεις...
(γ) Ζητάς στατιστικές για συλλήψεις και απελάσεις χάρη τον Ξένιο Δία, πάρτες λοιπόν για να ησυχάσεις: Από Αύγουστο ως Δεκέμβριο 2012 (δηλαδή τους πρώτους πέντε μήνες της επιχείρησης) συνελήφθησαν 4.145 λαθραίοι αλλοδαποί και έγιναν 6.012 απελάσεις.

Και τέλος ΟΧΙ, ο Σαμαράς δεν ήταν μέρος του συστήματος που κατέστρεψε τη χώρα. Ήταν δέκα χρόνια στην απέξω επειδή ρίσκαρε μια στρωμένη πολιτική καριέρα για το όνομα της Μακεδονίας.
Εσύ από τη μια τον ψέγεις ότι προκάλεσε δύο εκλογές (δηλαδή να άφηνε τον Παπαδήμο;) και από την άλλη λες ότι έπρεπε να παραιτηθεί (δηλαδή να προκαλέσει τρίτες εκλογές και χάος) επειδή λόγω Βενιζέλου / Κουβέλη δε μπορούσε να αλλάξει το νόμο περί ιθαγένειας. Αποφάσισε τελικά, οι εκλογές είναι καλές ή κακές;
Και την αντιπρότασή σου για την κυβέρνηση της χώρας δεν την ακούσαμε. Κάτι "να μην κυβερνούν αυτοί που μας χρεοκόπησαν" κλπ. Μάλλον είσαι από αυτούς που ελπίζουν στο χάος, στην αναγέννηση μέσω της στάχτης κλπ.
Ε, δεν θα σας γίνει το κέφι.

ΥΓ: αυτό με τους "Γερμανούς Επιτρόπους" στα αεροδρόμια είναι από τις μεγαλύτερες π@π@ριές που έχουν κυκλοφορήσει. Το πολύ Πράβδανετ κάνει κακό.

Ανώνυμος 3 Απριλίου 2013 στις 8:41:00 π.μ. EEST  

Συνεχιζουν να μιλανε οι Καρατζαφερικοι;;;;
Τι Λαθος επιλογη εχετε για μας Τωρα;

Καμμενες , εγερθιντου ή ξανα λεφτα υπαρχουν;;;

Και μην ξεχνατε οτι ο πρωην αρχηγος σας στηριξε μνημονιο οταν ακομα ο ΓΑΠ μαγειρευε στοιχεια . 2010!!!!!!!

Μας τα εχετε πρηξει με την προπαγανδα σας , τον μηδενισμο σας και την ασχετοσυνη σας με τα θεματα του ιστολογιου.

Ανώνυμος 3 Απριλίου 2013 στις 10:40:00 π.μ. EEST  

Ευμένη,

Δεν ξέρω πόσες φορές πρέπει να το πω για να γίνω αντιληπτός. Για μένα όλες οι συμμορίες που λέγονται κόμματα είναι οι ίδιες και ουδέποτε άλλαξαν. Παρέλαβαν μία χώρα βγαλμένη από επταετή δικτατορία και την ρήμαξαν. Δεν μ’ ενδιαφέρουν ΝΔτίες και ΣΥΡΙΖΑ. To πολιτικό σύστημα που μας ρήμαξε δεν μπορεί να μας σώσει. Αυτό λέει η κοινή λογική.

@ 3 Απριλίου 2013 - 1:01:00 π.μ. EEST

(α) «Κλειστός» ο Έβρος, «ανοιχτό» το Αιγαίο.

Δραματική αύξηση της εισροής λαθρομεταναστών από το Αιγαίο, αυξάνονται οι δυνάμεις του λιμενικού σώματος


Πουθενά δεν γράφω ότι αντισταθμίστηκε η μείωση από τον Έβρο. Εξακολουθείς να βάζεις στο στόμα μου λόγια που δεν είπα.

(β) Δεν πείθεις. Η απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε τον νόμο Ραγκούση αντισυνταγματικό και την οποία σού παρέθεσα, δεν θα είχε άλλο σκεπτικό με άλλον πρωθυπουργό.

(γ) Οι στατιστικές του «Ξενίου Διός» δεν με «ησυχάζουν» καθόλου. Αποδεικνύουν περίτρανα την κοροϊδία, αλλά πρέπει να βγάλεις τα κομματικά γυαλιά για να την δεις. Μέσα σε έξι μήνες «συνελήφθησαν 4.145 αλλοδαποί, γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα» (φοβερή σοδειά!!). Και τι απέγιναν αυτοί; Οι υπόλοιποι μέχρι τους 65.767 προσαχθέντες βρέθηκαν νόμιμοι; Πληρούσαν όλοι τις προϋποθέσεις; Γιατί στην επαρχία δεν έδρασε καθόλου ο «Ξένιος»; Το κέντρο των Αθηνών είναι η Ελλάδα; Με 6.012 απελάσεις σε 6 μήνες, πόσα χρόνια απαιτούνται για να απελαθούν 3.000.000 λαθρομεταναστών;; Εσύ είσαι ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της επιχειρήσεως, που δεν ξέρουμε καν τι κόστισε, για να μην αποδώσει τίποτε; Μα ποιον νομίζεις ότι πας να κοροϊδέψεις;

Τα υπόλοιπα που γράφεις περί Σαμαρά, δεν τα σχολιάζω, αφού κάνεις κατά το κοινώς λεγόμενο «γαργάρα» όσα σου παρέθεσα παραπάνω. Μία διόρθωση μόνο: Ο Σαμαράς δεν διαδέχτηκε τον Παπαδήμο, αλλά τον Πικραμένο και δεν βλέπω τι πέτυχε με τις δύο εκλογές. Αν δεν είχε σύρει την χώρα σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις, με κόστος περίπου 200 εκταομμ. €, για να ικανοποιήσει την ματαιοδοξία του, δεν θα χρειαζόταν να παραιτηθεί λόγω μη τηρήσεως των δεσμεύσεών του. Πρόχειρο το τρικ που χρησιμοποιείς, αλλά δες την αλληλουχία των πράξεων.

Η αντιπρότασή μου έχει γίνει από την αρχή της κρίσης, γι αυτό δεν την άκουσες. Εξωκομματική κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, χωρίς κοινοβούλια, βουλευτές και παρατρεχάμενους και υπαλλήλους της Βουλής, που εξακολουθούν να κοστίζουν ένα κάρο λεφτά σε μία χώρα που καταρρέει και οικονομικά, αφού πρώτα κατέρρευσε εθνικά, πολιτισμικά, πολιτικά, κοινωνικά και ηθικά. Δεν άφησαν κολυμπιθρόξυλο οι αλήτης που κυβερνούν εδώ και 30 τόσα χρόνια. Μην βγάζεις, λοιπόν, βιαστικά συμπεράσματα («Μάλλον είσαι από αυτούς …» και λοιπές αηδίες), που θυμίζουν καφενείο.

Για το ΥΓ μπορείς να λες ό,τι θέλεις, αλλά η πραγματικότητα δεν αλλάζει και αυτό το βλέπουν όλο και περισσότεροι.

Ανώνυμος 3 Απριλίου 2013 στις 10:43:00 π.μ. EEST  

@ Ανώνυμος 3 Απριλίου 2013 - 1:01:00 π.μ.

Αγαπητέ φίλε, καλημέρα. Σ΄ευχαριστώ για την τοποθέτηση σου και ανταπαντώ.
Και βέβαια έχω πολιτική κρίση και για τους Ρώσους και για την έξοδο της Κύπρου από το ευρώ!
Με τη σειρά λοιπόν:
1) Γιατί ΕΤΡΕΞΕ!! ο μπαρόζο στη Μόσχα και δήλωνε ότι δεν γνώριζαν στο eurogroup τις κινήσεις για την Κύπρο και όλα έγιναν Σάββατο πρωΐ βιαστικά;!!! μήπως για να δικαιολογήσει τα 600 χιλ. ευρώ το χρόνο που τσεπώνει ή τον πήρε ο πόνος για την Κύπρο;; ΟΧΙ!
έτρεξε για να προλάβει τους Ρώσους για το αέριο που ζεσταίνει τον πισινό τους, για να ΜΗΝ τραβήξουν τα δισ. ευρώ που έχουν στις ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ τράπεζες!!! για να συνεχιστούν οι εξαγωγές δισ!! στη ρώσικη αγορά, για να τους αφήσουν με την ησυχία τους να τακτοποιήσουν "τα του οίκου τους (ΕΕ)" με τις χώρες που έχουν οδηγήσει στη χρεωκοπία, γιατί ΔΕΝ είναι τόσο κορόιδα οι ρώσοι να χάσουν τα λεφτουδάκια τους, τώρα που το "πλυντήριο" Κύπρος αχρηστεύτηκε!
Συνεπώς, ποιός ξέρει τι είδους άλλες συμφωνίες έχουν κάνει με την ΕΕ και έκαναν πίσω, αφού είχαν στολίσει τους Ευρωπαίους με διάφορα κοσμητικά επίθετα!!
Απλούστατα για ΑΚΟΜΗ μια φορά οι Ρώσοι επαληθεύουν το ρητό: τη δόξα πολλοί εμίσησαν το ΧΡΗΜΑ ουδείς!! και αυτό ήταν κάτι που ΟΥΤΕ οι Κύπριοι το περίμεναν, υπολογίζοντας ότι δεν θα τους άφηναν ακάλυπτους, αφού χιλιάδες ρώσοι είχαν "επενδύσει" στις Κυπριακές τράπεζες!! και γιαυτό μετά τις υποδείξεις να κοιτάξουν για λύση κατά ευρώπη μεριά υπέγραψαν άρον-άρον ό,τι τους σέρβιραν οι σωτήρες της ΕΕ!
2) Είναι τυχαίο ότι ο αμερικάνος νομπελίστας συστήνει την έξοδο της Κύπρου από το ευρώ;; κάτι που ΤΩΡΑ συνεχώς το συζητούν ως ΜΟΝΗ λύση! και πράγματι έτσι ΠΡΕΠΕΙ να γίνει. Φθηνό νόμισμα, δυστυχώς μόνο τουριστική βιομηχανία, πραγματική εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος και όχι ΠΑΛΙ οι ίδιοι και οι ίδιοι με τις διασυνδέσεις τους όπως ΕΔΩ! και αν καταφέρουν να πάρουν κάτι από τους υδρογονάθρακες θα μπορέσουν ΠΑΛΙ να σταθούν στα πόδια τους!
Αναμένομεν τας εξελιξεις και πάλι εδώ είμαστε!

Γιάννης

Ανώνυμος 3 Απριλίου 2013 στις 11:18:00 π.μ. EEST  

"Και τέλος ΟΧΙ, ο Σαμαράς δεν ήταν μέρος του συστήματος που κατέστρεψε τη χώρα. Ήταν δέκα χρόνια στην απέξω επειδή ρίσκαρε μια στρωμένη πολιτική καριέρα για το όνομα της Μακεδονίας."

Δεν ήταν μέρος του συστήματος;

Καταρχήν έγινε βουλευτής και υπουργός σε ηλικία που θα ζήλευε και ο Αλέξανδρος ο Μέγας. Φαντάζομαι οτι έχει 190iq ή οτι βγάζει αστραπές απο τα μάτια του.

Στρωμένη πολιτική καριέρα είπες;;; Ούτε οι Κένεντι δεν είχαν ΤΟΣΟ στρωμένη καριέρα. αστραπές ή κάτι άλλο; πέταγε;;; α ρε καλ ελ σε φάγανε οι μεσσήνιοι.
νομίζω οτι τέτοια ώθηση - απο τα ίδια ΚΕΝΤΡΑ - είχε και ο επίσης καταπληκτικός Σαακασβίλι και ο γερμανός βιετκόγκ των οικονομικών. στα 30 κομαντάντε!

Μπήκε υπουργός πάνω απο καταξιωμένους διπλωμάτες και υπαλλήλους του υπεξ και έκανε τί ακριβώς;
Αν ναι έφαγε τον μητσοτάκη που ήθελε σλαβομακεδονία. τεράστια επιτυχία. πώς λένε την χώρα σήμερα;

Ήταν 10 χρόνια απέξω ε; Και γω με σύνταξη βουλευτή κάθομαι 10 χρόνια "άνεργος" αν στα 30; (πόσο ήταν το 91;) μου την κάρφωνε (δεν με έπαιζαν τα άλλα παιδιά) και το έπαίζα πολιτευτής με τα λεφτά άλλων. φερράρι, βίλα με πισίνα και "αγώνας".

Γύρισε φυσικά πίσω στην ΝΔ να αγωνιστεί!!! - έπρεπε να γεμίσει το μουσείο ακροπόλεως με τους καλύτερους παγκοσμίως για τέτοιο μουσείο. έψαξε και κατα τύχη τους βρήκε όλους στην Μεσσήνη και την Κυπαρισσία!!!! τύχη βουνό ε;;;; ούτε τζόκερ να έπαιζε.

Μετά έψαχναν τα υπερστελέχη της ΝΔ για αρχηγό και όπως και ο Κωστάκης που έγινε αρχηγός απο το Da Capo με το καπουτσίνο στο χέρι, έτσι επιλέχθηκε και ο ίδιος. αστραπές είπαμε. 100,000 στελέχη η ΝΔ διάλεξαν διάνα.

Και τί έργο ε; Τρελαθήκαμε στις συλλήψεις φοροφυγάδων, στις κατασχέσεις, στην αναδημιουργία του δημοσίου, στις ισχυρές ΕΔ και ΕΛΑΣ. Αυτό το κέντρο της αθήνας; έστρωσε - Κοπεγχάγη έγινε! Αυτά τα πανεπιστήμια; τύφλα να έχει το κέμπριτζ.
Πολύ έργο ρε φίλε. ανατριχιάσαμε.

Δεν το γυρνάμε το μπλογκ σε ανέκδοτα;;;

μηδενιστής

Υγ καλ ελ για Α/ΝΔ ρε!

Ανώνυμος 3 Απριλίου 2013 στις 12:48:00 μ.μ. EEST  

6.000 νεκροί είναι ο απολογισμός της εγκληματικότητας στην Αλβανία, στα 22 χρόνια της Δημοκρατίας στη γειτονική χώρα. Τα στοιχεία έδωσε ο Αλβανός "Διαμεσολαβητής" και τα παρουσιάζει η εφημερίδα Shekulli.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι δολοφονίες οφείλονται σε "βεντέτες", έχουν διαπραχθεί κατά το πλείστον στα Τίρανα και αφορούν νέους ηλικίας 21-37 ετών, γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στις οικογένειες που στερούνται το βασικό μέλος τους!

Ανώνυμος 3 Απριλίου 2013 στις 12:55:00 μ.μ. EEST  

"Πώς και δε βρέθηκε εδώ κανένας γενναίος να ορμήσει πάνω στους ληστές με τα καλάσνικοφ και να τους αφοπλίσει; Φαίνεται ότι μόνο στη Βέροια υπάρχουν γενναίοι αστυνομικοί που αφοπλίζουν επικίνδυνους τρομοκράτες"

ο εκπαιδευμένος και έμπειρος φαντάρος είναι πιο φονικός και επικινδύνως απο έναν ψαρά ΟΥΚα.

μηδενιστής

oikologia-gea 3 Απριλίου 2013 στις 2:06:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ Nativist,

Δεν έχω αποκρυσταλωμένη άποψη για τους πολιτικούς. Για τα κόμματα έχω και δεν διαφέρει πολύ από την δική σου.

Όπως προανέφερα, δεν γνωρίζω λεπτομέρειες πρόσωπα και πράγματα.

Απεναντίας, κάποτε περίμενα από τον Μητσοτάκη, ότι θα ακολουθήση πατριωτική πολιτική και απαγοητεύτηκα οικτρά!

Έτσι και σήμερα κρατώ μικρό, πολύ μικρό καλάθι.

Δεν γνωρίζω τι θα είχε προκύψει αν οι Έλληνες νοικοκυραίοι είχαν ψηφίσει τον Σαμαρά, ούτε πιστεύω πως ένας κούκος (αν ο Σαμαράς είναι!) θα φέρει την άνοιξη.

Πιστεύω όμως πως αναμφισβήτητα ο εν ψυχρώ εκτελεστής της Ελλάδας "Γιωργάκης", ήταν και είναι χειρότερος από τον Σαμαρά και ότι κάτι άλλαξε με την αποχώρηση του ΓΑΠ.

Αν εσύ γνωρίζεις κάτι ή αν τυχόν έχεις να προτείνεις κάτι είμαι πρόθυμος να το μάθω.

Φιλικά

Ευμένης Καρδιανός

Ανώνυμος 3 Απριλίου 2013 στις 2:13:00 μ.μ. EEST  

Προς Nativist από Ανώνυμο 4.35/8.05/1.01:
(α) Δεν είπες ευθέως ότι η αύξηση στο Αιγαίο αντισταθμίζει τη μείωση στον Έβρο, αλλά εμμέσως την επικαλείσαι για να μειώσεις την αξία του επιτεύγματος στον Έβρο. Ας δούμε λοιπόν τα στοιχεία που μας δίνεις: Λένε ότι τον Αύγουστο του 2012 είχαμε 397 λαθρομετανάστες στο Αιγαίο, σε σύγκριση με 168 το 2011. Πράγματι λοιπόν, έχουμε 229 λαθρομετανάστες περισσότερους από τη θάλασσα. Αν όμως πάμε στο λινκ που έδωσα, βλέπουμε ότι τον ίδιο μήνα (Αύγουστο) στον Έβρο είχαμε μείωση από 6.735 σε 1.114 λαθρομετανάστες.
Δηλαδή συνολικά για τον Αύγουστο του 2012: 5.621 λιγότερους από τον Έβρο, 229 περισσότερους από τη θάλασσα.
Αυτό αποδεικνύει ότι η αύξηση στους "θαλάσσιους" λαθρομετανάστες είναι αμελητέα μπροστά στη μείωση των "χερσαίων". Όπερ έδει δείξαι. Το κλείσιμο του Έβρου έχει τεράστια σημασία, όσο και αν προσπαθείτε να το μειώσετε με επιχειρήματα της πλάκας.
(β) Μου είναι απολύτως αδιάφορο αν σε πείθω. Ο κόσμος που διαβάζει έχει νου και γνώση.
(γ) Πού το περίεργο στο ότι η πλειοψηφία των προσαχθέντων βρέθηκαν νόμιμοι; Αφού έχουν άδειες παραμονής. Όμως οι 4.145 που πιάστηκαν μη νόμιμοι, μπήκαν στη διαδικασία της απέλασης, και θα φύγουν όπως έφυγαν και οι 6.102 που απελάθηκαν. "Ξένιος Δίας" έγινε και σε άλλες πόλεις πλην Αθήνας, αλλά το κυρίως πρόβλημα είναι η Αθήνα γιατί εδώ συγκεντρώνονται (εδώ τους έστελνε και ο Ραγκούσης με τα ΚΤΕΛ από τον Έβρο). Και βέβαια τα 3.000.000 λαθρομεταναστών που αναφέρεις είναι άλλος ένας μύθος. Νόμιμοι και παράνομοι μαζί είναι γύρω στο 1,5 εκατομμύριο.

Σχετικά με το Σαμαρά: η "διόρθωσή σου" είναι λάθος. Ο Πικραμμένος ήταν υπηρεσιακός πρωθυπουργός ανάμεσα στις δύο εκλογές, διορισμένος από τον ΠτΔ χωρίς πολιτική συμφωνία και εντολή των κομμάτων. Ο τελευταίος πρωθυπουργός με πολιτική εντολή πριν το Σαμαρά ήταν ο Παπαδήμος. Δηλαδή κατά τη γνώμη σου ο Σαμαράς έπρεπε να αφήσει πρωθυπουργό τον Παπαδήμο; Και επειδή το θέμα μας εδώ ήταν (θυμίζω) η δέσμευση Σαμαρά για κατάργηση του νόμου Ραγκούση, πώς ακριβώς θα την εκπλήρωνε αυτή τη δέσμευση αν συνέχιζε να στηρίζει τον Παπαδήμο παρέα με το ΠΑΣΟΚ; Εξακολουθείς να αντιφάσκεις.

Και πάμε και στην "αντιπρότασή" σου: "Εξωκομματική κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, χωρίς κοινοβούλια, βουλευτές και παρατρεχάμενους"... Ε πέστο μας ρε φίλε από την αρχή ότι είσαι χουντικός, μη μας ταλαιπωρείς τόση ώρα να σου απαντάμε με στοιχεία κλπ. Εντάξει, θέλεις να απαξιώσεις το δημοκρατικό πολιτικό σύστημα, άρα ό,τι σωστό κι αν γίνει (όπως στον Έβρο) θέλεις να το απαξιώσεις. Εντάξει, Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών και η μισή Κύπρος στους Τούρκους. Ρε ουστ!

Ηλίας Κ. 3 Απριλίου 2013 στις 2:44:00 μ.μ. EEST  

Με ολο το σεβασμο παιδια αλλα εδω ειναι η αναρτηση "Άλλο ένα θύμα στην Ελλάδα των Καλάσνικοφ".
Οχι "Σαμαρας:Καλος? Κακος? Ασχημος?" Ειλικρινα κατανταει τρολλαρισμα αυτο.

Ανώνυμος 3 Απριλίου 2013 στις 3:20:00 μ.μ. EEST  

Φίλε μηδενιστή, κι εγω που νόμιζα ότι σε "χάσαμε"!!!
μάλλον έκανες διακοπές στην Ελλάδα-Μονακό και γυρισες κεφάτος και ξεκούραστος!!!

Γιάννης

Οδυσσέας 3 Απριλίου 2013 στις 3:52:00 μ.μ. EEST  

@ Ηλία Κ.:
Σωστός, από δω και πέρα τα εκτός θέματος σχόλια δεν θα ανεβαίνουν.

Ανώνυμος 3 Απριλίου 2013 στις 7:45:00 μ.μ. EEST  

@ Οδυσσέα

Mea culpa.
Ζητώ συγγνώμη.

Οδυσσέας 3 Απριλίου 2013 στις 10:25:00 μ.μ. EEST  

OK Nativist, έπρεπε κι εγώ να παρέμβω νωρίτερα.

Ανώνυμος 6 Απριλίου 2013 στις 1:43:00 μ.μ. EEST  

Να γιατί δεν θα έπρεπε να υπάρχουν καθόλου Αλβανοί στην Ελλάδα:

Τουρκικό εκπαιδευτικό σύστημα στην Αλβανία

Αυτοί που επέτρεψαν την είσοδο και εγκατάστασή τους στην χώρα μας διέπραξαν έγκλημα κατά της Ελλάδας.

Βλέπε και σχόλιό μου 1 Απριλίου 2013 - 12:05:00 μ.μ. EEST.

Ανώνυμος 9 Απριλίου 2013 στις 1:30:00 μ.μ. EEST  

Αν και έχουν περάσει πολλές μέρες μόλις διάβασα στο Βήμα ότι πέντε από τους φύλακες που ήταν στις σκοπιές στα Τρίκαλα δήλωσαν ότι δεν έριξαν ούτε μία σφαίρα επειδή δέχονταν πυρά!

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=506822

Pro από Συμβασιλεύουσα 9 Απριλίου 2013 στις 2:57:00 μ.μ. EEST  

Να απολυθουν παραυτα .

Λυπαμαι αλλα ολοι μας (ουτε οι μισοι) εχουμε μια δουλεια για την οποια ή κανουμε ή δεν κανουμε και οι παραπανω πεντε δεν κανουν.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP