Αλληλεγγύη και Κυπριακή κρίση

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

«όμαιμον, ομόδοξο, ομόγλωσσο και ομότροπο»
Tις προηγούμενες ημέρες δημοσιεύθηκε η είδηση ότι η Βρετανία έστειλε εκτάκτως αεροσκάφος της RAF με ένα εκατομμύριο ευρώ, για να αντιμετωπίσει πιθανά προβλήματα ρευστότητας του προσωπικού των βάσεων στην Μεγαλόνησο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του υπουργείου άμυνας της Βρετανίας, "το ΥΠΕΘΑ κάνει κρούση στο προσωπικό, για να μάθει αν θέλουν την καταβολή του μισθού του Μαρτίου και των επόμενων μηνών σε αγγλικές αντί για κυπριακές τράπεζες". Περίπου 3.000 Βρετανοί στρατιωτικοί και 500 άτομα πολιτικό προσωπικό σταθμεύουν στις δύο βάσεις που διατηρούν στο νησί.

Το πρώτο αυτονόητο ερώτημα είναι τι έχει πράξει η Ελλαδική πλευρά για την εξασφάλιση οικονομικής ρευστότητας για το προσωπικό της ΕΛΔΥΚ; Σε περίπτωση που κάποιοι το ξέχασαν (ή δεν θέλουν να το θυμούνται..) ο Ε.Σ διατηρεί μια ισχυρότατη δύναμη στην Μεγαλόνησο για την προστασία του Κυπριακού Ελληνισμού, η οποία μάλιστα είναι ο μόνος σχηματισμός του με επάνδρωση που πλησιάζει το 100% εν καιρώ ειρήνης.

Το δεύτερο ερώτημα είναι τι έχουμε πράξει προσωπικά ο καθένας μας για να επιδείξουμε την αναγκαία αλληλεγγύη στους αδελφούς Κυπρίους, την ώρα που μας χρειάζονται περισσότερο απο ποτέ; Πήραμε τηλέφωνο συγγενείς και φίλους στο νησί, μάθαμε αν χρειάζονται κάτι; Προσφέραμε χείρα βοηθείας στον διπλανό μας, τον Κύπριο φοιτητή, ξέρουμε αν έχει τα απαραίτητα για να ανταπεξέλθει τις επόμενες ημέρες;

Η αλληλεγγύη είναι η δύναμή μας. Ας κινητοποιηθούμε.

6 σχόλια:

Ανώνυμος 24 Μαρτίου 2013 στις 10:38:00 π.μ. EET  

Δηλαδή τι έπρεπε να κάνει η Ελλάδα να ανακοινώσει ότι C130 μεταφέρει 1 εκ ευρώ για την ΕΛΔΥΚ δημιουργώντας μεγαλύτερο πανικό στην Κύπρο;

Ανώνυμος 24 Μαρτίου 2013 στις 10:40:00 π.μ. EET  

Καλά περιμένουμε την Ελλαδική ηγεσία να σκεφτεί την ΕΛ.ΔΥ.Κ; αφού είναι γνωστή η απέχθεια και αλλεργία της στις ένοπλες δυνάμεις (το μόνο που την νοιάζει είναι τα ρουσφέτια για τα "δικά" της παιδιά)

Πέτρος Κ.

Ανώνυμος 24 Μαρτίου 2013 στις 10:54:00 π.μ. EET  

@10:38

Μια δήλωση ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα θα αρκούσε.

Ανώνυμος 24 Μαρτίου 2013 στις 11:03:00 π.μ. EET  

@ 10:54

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γίνει αυτή η δήλωση όμως. Οι Βρετανοί παίζουν το δικό τους παιχνίδι πχ εμένα μου έκανε κακή εντύπωση η ανακοίνωση για τη μεταφορά των χρημάτων.

enkripto 24 Μαρτίου 2013 στις 11:11:00 π.μ. EET  

Δεν χρειάζονται ούτε δηλώσεις ούτε ανακοινώσεις, αρκεί να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα.

Ανώνυμος 24 Μαρτίου 2013 στις 11:20:00 π.μ. EET  

ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΔΥΚ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΩΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP