Άσκηση Viper Indus ΙΙ

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Ο Τούρκος πρέσβης στο Πακιστάν και ο Υποπτέραρχος
Ares Mehmat, χαιρετούν προσωπικό της ΤΗΚ που
έλαβε μέρος στην άσκηση.
Στα πλαίσια της στενής αμυντικης συνεργασίας ανάμεσα στην Τουρκική και την Πα-
κιστανική πολεμική αεροπορία ,ολοκληρώθηκε στις 16 του τρέχοντος η άσκηση "Οχιά(*)-Ινδός ΙΙ" /Viper Indus II με την συμμετοχή 5 Τουρκικών α/φων  F-16 μαζί με το ανάλογο ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό. Η άσκηση είχε ξεκινήσει στις 4 Μαρτίου και στην τελετή λήξης που πραγματοποιήθηκε στις 16  παραβρέθηκε εκτός από τον πρεσβευτή της΄Τουρκίας στο Πακιστάν, Babur Hizlan, και ο Διευθυντής Επιχειρήσεων της ΤΗΚ, Υποπτέραρχος Ares Mehmat. Στην αναμνηστική φωτογραφία από την τελετή βλέπουμε στο μέσον και το ΑΣΕΠΕ (Αερομεταφερόμενο Σύστημα Ελέγχου Περιοχής) με ραντάρ ενεργού διάταξης φάσης ERIEYE που χρησιμοποιεί και η ΠΑ, επί α/φους Saab 2000 της Πακιστανικής Αεροπορίας. Θυμίζουμε ότι από το 2001 ως το 2003 η ΠΑ χρησιμοποίησε το σύστημα ERIEYE που φερόταν επί δύο α/φων Saab 340 που είχαμε δανειστεί από την Σουηδική αεροπορία μέχρις ότου κατασκευαστούν τα ΕΜΒ-145Η τα οποία αρχίσαμε να παραλαμβάνουμε στο τέλος του 2004. Η πρώτη άσκηση Viper Indus πραγματοποιήθηκε το 2008.


(*) Viper/οχιά είναι το παρατσούκλι του F-16 στην Aμερικανική αεροπορία αντί του επίσημου "Fighting Falcon".

5 σχόλια:

TED 21 Μαρτίου 2013 στις 11:11:00 π.μ. EET  

Οι Πακισταοί ξέρουν το χαρτί τουαλέτας; Ή... α λα τούρκα;

Ανώνυμος 21 Μαρτίου 2013 στις 3:29:00 μ.μ. EET  

Ινδός ε; Καιρός να κανει η Ελλάς συμμαχία με την Ινδία η οποία είναι παραδοσιακός εχθρός του Πακιστάν. Επίσης έχει υψηλό επιστημονικό δυναμικό και είναι η 2η ανερχόμενη οικονομία στον κόσμο μετά την Κίνα. Οι Ινδία έχει δώσει άσυλο στους προσφυγες από το Θιβέτ οι οποίοι απέφυγαν τις θηριωδίες της εισβολής της Κίνας το 1953 και την συνεχιζόμενη γενοκτονία και καταστροφή του Θιβετιανου πολιτισμού. Μήπως υπάρχουν εδώ συνομιλητές που τους ενοχλεί η εισβολή της Τ στην Κύπρο άλλά όχι η εισβολή της Κινας στο Θιβέτ;

Οποιεςδήποτε απόρίες ας επιλύθούν διαβάζοντας τις ανακοινώσεις του συμβουλιου ασφαλείας του ΟΗΕ το 1953, προσβάσιμες στο διαδίκτυο.

Ανώνυμος 21 Μαρτίου 2013 στις 9:23:00 μ.μ. EET  

Να τα βλεπουν οι φιλοι των λαθρομεταναστων πακιστανων στη χωρα μας!!!!
Αυτοι μηπως ειναι Τουρκοπρακτορες;;;;
Σε περιπτωση Ελληνοτουρκικης κρισης τι θα κανουν;;;;
Μηπως ο μουσαραφ (πακιστανος δικτατορας) ειχε προτυπο του τον κεμαλ;;;;;

Δ.Ν.

strategy 23 Μαρτίου 2013 στις 4:07:00 π.μ. EET  

http://youtu.be/8JZRWoP2IyY

Ανώνυμος 23 Μαρτίου 2013 στις 2:58:00 μ.μ. EET  

ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΥΤΟΥ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΗ τουρκία, Η ΑΔΕΛΦΗ ΤΗΣ, ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΗΓΗ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΣΟ ΣΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟΦΟΔΕΙΑ , ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΤΗΣ τουρκικής αεροπορείας, ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΙ τούρκοι. ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ, ΣΕ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP