"Mας πίεζε το υπουργικό γραφείο για τα δύο υποβρύχια"

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ο -τότε- κυβερνήτης της φ/γ Μπουμπουλίνα,Στυλιανός
Φενέκος παραλαμβάνει αναμνηστική εικόνα από τον
Παντελή Μπούμπουλη, απόγονο της θρυλικής Υδραίας
"Τορπίλη" εναντίον του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου, εξαπέλυσε ο υποναύαρχος ε.α Στυλιανός Φενέκος σε συνέντευξη του στον δημοσιογράφο Π.Καρβουνόπουλο. Σύμφωνα με τον Υποναύαρχο, το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο δεχόταν πιέσεις από το υπουργικό γραφείο του του τότε ΥΕΘΑ, για να ληφθεί απόφαση υπέρ της παραγγελίας δυο ακόμα γερμανικών υποβρυχίων U-214, κίνηση που αποτελούσε μέρος της συμφωνίας Βενιζέλου-Σάφα, για την πώληση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά στον Λιβανέζο επιχειρηματία.
 
Σχετικά με το θέμα των υποβρυχίων δήλωσε χαρακτηριστικά: “Όταν στο ναυτικό συμβούλιο περνάει η αντίληψη ότι πρέπει να πάρετε απόφαση προς αυτή τη κατεύθυνση γιατί αυτό θέλει ο κ.υπουργός ,αντιλαμβάνεστε τι συνέβαινε…” προσθέτωντας πως “υπήρξαν αντιδράσεις από τους ναυάρχους. Εγώ προσωπικά είπα ότι δεν μπορεί να παραγγέλνεις υποβρύχια 1,6 δις και να κόβεις μισθούς και συντάξεις. Μάλιστα σε επόμενες συνεδριάσεις υπήρξαν αντιναύαρχοι που αντέδρασαν σ΄ αυτές τις αποφάσεις και στους τρόπους πληρωμής”. 

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Υποναύαρχος Φενέκος είχε υποβάλει την παραίτηση του το 2010, εκφράζοντας έτσι την έντονη δυσφορία του για τα υποτιμητικά σχόλια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου και του ιδίου του κ. Ευ Βενιζέλου για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει στην συνέντευξη του ο υποναύαρχος, ο Ε.Βενιζέλος είχε χαρακτηρίσει αυτιστικούς τους στρατιωτικούς και μάλιστα ειρωνεύθηκε τους αξιωματικούς ΠΝ , ρωτώντας “πότε εκπαιδεύεστε εσείς του Ναυτικού; Πριν ή μετά την δεξίωση”.

Ο ίδιος κύριος Βενιζέλος που κρίθηκε Ι3 λόγω παχυσαρκίας και εξαγόρασε το μεγαλύτερο μέρος της στρατιωτικής του θητείας...

Ο AΞΙΟΣ υποναύαρχος Φενέκος, τιμώντας τα παντελόνια του, ζήτησε από τον υπουργό να ανακαλέσει μέχρι την επομένη το πρωί, αλλίως θα υποβάλλει παραίτηση. Όπως και έκανε.

ΠΡΟΣ: κ. Α/ΓΕΕΘΑ ΜΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ
Υποναύαρχος
Φενέκος Στυλιανός
του Γεωργίου (ΑΜ: 1564)
Διευθυντής Κλάδου Πόρων
ΚΟΙΝ: κ. Α/ΓΕΝ Αθήνα, 29 Απρ 2010

ΘΕΜΑ: Αίτηση Αποστρατείας
ΣΧΕΤ: Η από 29 Απρ. 2010 Μη Υπηρεσιακή Αναφορά του Υποναυάρχου Φενέκου
Στυλιανού ΠΝ

1. Σας αναφέρω ότι με το σχετ. υπέβαλα αίτημα παραιτήσεώς μου, λόγω της απολυταρχικής και άκριτης απαξίωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, από τον κ. Υπουργό, της άγνοιας των αρχών και της ιστορίας τους και της αρνητικής προκατάληψής του προς αυτές.

2. Έκφραση των παραπάνω, είναι και οι απαξιωτικές, ειρωνικές και απροβλημάτιστες γενικεύσεις που εξέφρασε για τις Ε.Δ. και τους Στρατιωτικούς στη σύσκεψη της 28 Απρ 2010 στο ΓΕΕΘΑ.

3. Παρακαλώ για την ενημέρωσή σας

Τον δρόμο του Σ.Φενέκου ακολούθησαν άλλοι δυο ανώτατοι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού (τρείς σε διάστημα τεσσάρων μηνών): O  Διευθυντής Εξοπλισμών του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, υποναύαρχος Κωνσταντίνος Γκιόνης και ο υποναύαρχος Αντ. Παπαϊωάννου που διαδέχτηκε τον Σ.Φενέκο στην θέση του διευθυντή Κλάδου Πόρων του ΓΕΕΘΑ...(Tρίτη παραίτηση υποναυάρχου μέσα σε τέσσερις μήνες). Μετά τις αποκαλύψεις Φενέκου για πιέσεις του ΥΕΘΑ στο Ανώτατο Ναυτικό συμβούλιο, νομίζουμε πως προκύπτουν πολλά σοβαρά ερωτηματικά, στα οποία θα πρέπει να απαντήσει ο πρώην υπουργός..

Η παραίτηση Φενέκου επανέφερε στην μνήμη τον πρώην Α/ΓΕΝ αντιναύαρχο Γεώργιο Θεοδωρουλάκη, ο οποίος είχε παραιτηθεί το 2002, διαφωνώντας με τις υποδείξεις που έκανε ο υπουργός Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου για τις προαγωγές και αποστρατείες ανώτατων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού.


Ποιός είναι ο Υποναύαρχος Φενέκος

Γεννήθηκε την 22 Οκτωβίου 1957 στην Αθήνα. Εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων τον Σεπτέμβριο 1975 και απεφοίτησε τον Ιούνιο 1979. Υπηρέτησε ως αξιωματικός, Ύπαρχος και Κυβερνήτης.σε διάφορους τύπους πλοίων του στόλου (Αντιτορπιλικά, Πυραυλακάτους, Ναρκαλιευτικά, Φρεγάτες) Την περίοδο 2001 έως 2003 υπηρέτησε ως Κυβερνήτης στην Φρεγάτα ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ. Επίσης υπηρέτησε ως διευθυντής στην Διεύθυνση Α1 του ΓΕΝ (2000-2001), στην Εθνική Στρατιωτική Αντιπροσωπεία στο ΝΑΤΟ ως Αναπληρωτής (2004-2006) στην Διεύθυνση Αμυντικής Πολιτικής του ΓΕΕΘΑ (2006-2007) και ως ΕΓΑ/ΓΕΕΘΑ (2007).

12 σχόλια:

ΑΧΕΡΩΝ 14 Μαρτίου 2013 στις 8:51:00 μ.μ. EET  

Το παρακάτω ἀλίευσε η σὐζυγος μου ἀπό το FB:
Ο Ευάγγελος ''Μπενίτο'' Βενιζέλος εἰσέρχεται σε ἐστιατόριο της Θεσσαλονίκης,και στην εἴσοδο ρωτάει τον σερβιτόρο
ΕΒ:-Μοσχάρι,σερβίρετε;
Σερβ:-Ὄλο τον κόσμο σερβίρουμε κύριε,καθἰστε.

Ανώνυμος 14 Μαρτίου 2013 στις 10:40:00 μ.μ. EET  

φανταστείτε τι άλλο έχει γίνει και δεν το ξέρουμε

Μύριαμ 15 Μαρτίου 2013 στις 3:34:00 π.μ. EET  

Αν εγιναν οπως λεγονται (γιατι με τα δημοσιευματα παντα ειμαι υποψιασμενος), τοτε...

1) Εχουμε εναν υπουργο που το παιζει αυτοκρατορας και θεωρει τους υπολοιπους υφισταμενους του απλα δουλους του. Η αυθεντια του δεν σηκωνει την παραμικρη αμφισβητηση. Με τετοια μυαλα και συμπεριφορες αναξιων ανθρωπων δεν πρεπει να απορει κανεις πως φτασαμε σε αυτα τα χαλια.

2) Η "υψηλη" πολιτικη σκεψη της αυθεντιας δεν ξερει να κανει ουτε στοιχειωδεις λογαριασμους για το δημοσιο συμφερον οταν τα πρωτα 4 υποβρυχια τα αγορασαμε γυρω στα 500 εκ ευρω το ενα, ενω τα δυο νεα για 800 εκ. το ενα ασε που μας χρωστουσαν απο οτι δημοσιευεται και χρηματα για τα δυο μη εκσυχρονισθεντα U 212. Βεβια αυτο δεν πρεπει να μας εκπλησει γιατι το δημοσιο συμφερον ποτε δεν απασχολει τους αυτοκρατορες υπουργους των τελευταιων κυβερνησεων καιι ειναι φανερο πως θεωρουν οτι το δημοσιο, η χωρα και ο λαος της υπαρχουν για να υπηρετουν τον πλουτισμο τους και την παραμονη τους στην εξουσια... Με αλλα λογια εμεις αποτυχαμε και οχι αυτοι! Επειδη ομως ειναι καλοι ανθρωποι και νοιαζονται για τον λαο της χωρας αυτοι θα μας σωσουν κατεβαζοντας του μισθους μας και τα μεροκαματα μας κατω απο τα Κινεζικα, οπως και τις δαπανες που δεν γινονται για πολιτικους, ωστε να καλυφθουν ανετα και οι υπολοιπες καταστροφικες επιλογες και απατες τους...

Ανώνυμος 15 Μαρτίου 2013 στις 7:36:00 π.μ. EET  

Ειδικά το Πασόκ δεν ήθελε να κλείσουν τα ναυπηγεία επί κυβερνήσεως του. (πολιτικό κόστος) Στην περίπτωση του Σάφα ο Βενιζέλος τον ,,προικοδότησε,, με την παραγγελία των 2 Υ/Β. Τα οποία έτσι όπως πάνε τα οικονομικά μας θα τα δούμε κάποτε, και χρεωθήκαμε ακόμη ένα δις ευρώ.
Σε αυτή την περίπτωση ο Βενιζέλος δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένας εθνικός μειοδότης. Σίγουρα θα γνώριζε 1000% πως με τα οικονομικά της -χρεοκοπημένης- χώρας δεν θα υπήρχε περίπτωση να χρηματοδοτηθεί το πρόγραμμα των 2 Υ/Β. Οι πολιτικοί του Πασόκ ρήμαξαν την χώρα, σε μικρότερο βαθμό ακολούθησαν αυτοί της Ν.Δ. Και οι συνδικαλιστές φέρουν μεγάλη ευθύνη για την σημερινή κατάντια.
Ο άλλος ο σαλταμπίγκος αρχικλεφταράς Άκης παραλίγο να γίνει και πρωθυπουργός. Αλοίμονο μας αν γινόταν..... , αφού τόσα χρόνια ο ελληνικός λαός ψήφιζε εν γνώση του ανίκανους και κλέφτες όπως ο Άκης, Κουλούρης, Λαλιώτης, Κατσιφάρας κ.α αναμενόμενο το ότι φτάσαμε στην σημερινή τραγική και μη αναστρέψιμη κατάσταση.

Για το θέμα της ενοικίασης των 2 γαλλικών φρεγατών. Δεν είναι δυνατόν να ανοίγει θέμα ενοικίασης φρεγατών όταν δεν έχουν κλείσει τα θέματα της παραλαβής των 4 υποβρυχίων και των 3 ΤΠΚ.

Στο τέλος όπως πάμε θα έχουμε νέο 1922.

Ανώνυμος 15 Μαρτίου 2013 στις 4:26:00 μ.μ. EET  

η Ελλαδα εχει δυο λυσεις
η να μοιραστει τα πετρελαια με Τουρκια η να παει σε ενα πολεμο οπου θα μας σβησουν απο το χαρτη σε 1μερα

δυστυχως οι αληθειες πονανε

Ανώνυμος 15 Μαρτίου 2013 στις 5:50:00 μ.μ. EET  

Ανώνυμε (15 Μαρτίου 2013 - 4:26:00 μ.μ. EET) ηρέμησε λιγάκι... ή μήπως είσαι ο θεάνθρωπος, να σου ζητήσω και συχώρεση δηλαδή.

Ανώνυμος 15 Μαρτίου 2013 στις 9:11:00 μ.μ. EET  

@ Ανώνυμος 15 Μαρτίου 2013 - 4:26:00 μ.μ. EET

τί μου θυμίζει, τί μου θυμίζει;
Α, ναι
"καλύτερα να δώσουμε μερικά στρέμματα και να κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδια"

ΑΧΕΡΩΝ 15 Μαρτίου 2013 στις 9:54:00 μ.μ. EET  

@15/3 4:26 μ.μ
Ἐσένα μήπως σου κόστισε που ο κόσμος δέν καταστράφηκε στις 21/12/12;
Κατά τα ἄλλα,ἄν πραγματικά θέλεις να μιλήσουμε για το πόσο θα ἀντέξει έναν πόλεμο η Ελλάς,και πόσο η Τουρκία,βγάλε τον φερετζέ,και μπουγιουρούμ.

Marines575 16 Μαρτίου 2013 στις 12:06:00 π.μ. EET  

@ Ανώνυμος 15 Μαρτίου 2013 - 4:26:00 μ.μ. ΕΕΤ

Are you lost your marbles???
Όταν θα έρθει αυτή η 1 μέρα τότε να δούμε τι και ποιούς θα πονάει! Να είσαι σίγουρος ότι κάποιοι θα πονάνε πάρα πολύ, και αυτοί δεν θα είμαστε εμείς (οι Έλληνες) αλλά εσείς (οι τούρκοι).

Αναδελφος 16 Μαρτίου 2013 στις 7:20:00 μ.μ. EET  

@ Aνωνυμο 4:26
Η Τουρκια εχει δυο λυσεις
η να μοιραστει με την Ελλαδα τα πετρελαια της Μαυρης Θαλασσας, η να παραχωρησει στην Ελλαδα την Ανατολικη Θρακη και να κρατησει τα πετρελαια της Μαυρης Θαλασσας...

Ανώνυμος 16 Μαρτίου 2013 στις 8:13:00 μ.μ. EET  

Μπράβο στον Ναύαρχο...αξια φέρει τα γαλόνια του!ίσως έπρεπε να τον πιασει και από τον λαιμό τον αλητη και να τον κοπανησει!αρκετά τους ανεχτήκαμε!Πάντα το ΠΝ έχει αξιοπρέπεια σε αντίθεση με το ΣΞ. Αυτή είναι η αλήθεια...

Ανώνυμος 17 Μαρτίου 2013 στις 1:38:00 π.μ. EET  

@15/3 ωρα 4.26 μμ
Δεν υπαρχει κανενας λογος να γινει συνεκμεταλευση των πετρελαιων με την τουρκια. Για τον πολεμο αυτος πολυ κακως που δεν εγινε το 1974, το 1987, το 1996.
Δεν ειναι δεδομενο πως θα μας σβησουν απο τον χαρτη απο την 1η μερα. Αν γνωριζεις λεπτομερως την κατασταση των Ε.Δ των 2 χωρων ευχαριστως να συζητησουμε οτι θελεις. Κανονικα πρεπει να γινει ενας πολυ γερος πολεμος με την τουρκια, τα σκοπια και την αλβανια για να τελειωνουμε με δαυτους και να μην ξανακουσουμε νεα τους για τα επομενα 45-50 χρονια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP