"Δουλειά λοιπόν για την Εθνική Ισχύ"

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

H λογική της ισχύος (και τι αυτή απαιτεί)..
Σχόλιο του Κλεάνθη

Λογικά, η αμερικανική πίεση στο Ισραήλ να κάνει πίσω προκειμένου να επανασυνδέσει τις σχέσεις του με την Τουρκία, υπήρχε στην ατζέντα του Ομπάμα από την αρχή της επίσκεψής του εκεί. Τέτοια μεγάλα θέματα δεν αποφασίζονται και υλοποιούνται εντός διημέρου, δεν υπήρχε λόγος βιασύνης και η επόμενη εβδομάδα μια χαρά θα ήταν. Ούτε και οι ισραηλινοί είχαν ιδιαίτερο λόγο να βιαστούν εντός διημέρου να ζητήσουν –ταπεινά;- συγγνώμη ενώ ηρνούντο 3 χρόνια κάτι τέτοιο. Τέτοια θέματα, πολύ πριν υλοποιηθούν, προετοιμάζονται με προσοχή από όλες τις πλευρές ώστε όλοι να θεωρηθούν κερδισμένοι.

Φαίνεται ότι τώρα ωρίμασαν οι συνθήκες να γίνει αυτό που ήθελαν οι Ισραηλινοί (επεναπροσέγγιση) με τον τρόπο όμως που ήθελαν οι Τούρκοι (ισραηλινή συγνώμη λόγω και έργω). Ο συνδυασμός αυτός προφανώς δεν ήταν καθόλου εύκολος και λογικά πήρε χρόνο.

Οι αιτίες για αυτή την επανασύνδεση είναι μάλλον η τουρκική ισχύς και η διάθεσή τους να την χρησιμοποιήσουν, ισχύ που λόγω Αραβικής Άνοιξης, Συρίας και κυρίως Ιράν, ουδείς εχέφρων παίκτης στην περιοχή θέλει να αγνοήσει. Επιπλέον οι Ισραηλινοί χαρίζουν κάτι σε ΗΠΑ και Τουρκία για να χτίσουν μέτωπο έναντι του Ιραν που τους καίει.

Γενικότερα τώρα: Η Ισραηλινή -έμπρακτη μάλιστα- συγγνώμη αποτελεί μια εντυπωσιακή διπλωματική νίκη για τους Τούρκους, αναρωτιέμαι σε πόσες χώρες έχουν ΄΄υποκλιθεί΄΄ έτσι οι ισραηλινοί. Η επακόλουθη αύξηση της τουρκικής αυτοπεποίθησης θα αυξήσει την πίεση σε εμάς.

Από την άλλη πλευρά η νέα τουρκοισραηλινή ΄΄συμμαχία΄΄ δεν θα ξαναγυρίσει το ρολόι του χρόνου. Η Τουρκία είναι διαφορετική και η Μέση Ανατολή της αραβικής άνοιξης το ίδιο. Η νέα Τουρκία του Ερτογάν ανταγωνίζεται το Ισραήλ στην Μέση Ανατολή, είναι συμμαχία μεταξύ λύκων που θα κρατήσουν πολλά μυστικά μεταξύ τους .

Όσο για την Ελλάδα ήμαστε ακόμα στο δημοτικό. Ακόμα να συνειδητοποιήσουμε ότι στο Διεθνές Σύστημα δεν υπάρχουν φίλοι και εχθροί αλλά μόνο συμφέροντα. Δεν είμαστε μόνο εμείς μόνοι μας, όλοι είναι μόνοι τους. Δεν είναι Γιουροβίζιον εδώ. Τις ΄΄φιλίες΄΄ δεν τις φέρνει η ιστορία, αλλά η Γεωγραφία, οι συσχετισμοί ισχύος και τα συμφέροντα. Υστερούμε έναντι της Τουρκίας και στα τρία. Δουλειά λοιπόν για την Εθνική Ισχύ.

Υ.Γ. Τώρα με την ευκαιρία της 25 Μαρτίου, καλό είναι να λέμε στα παιδιά μας ότι απαραίτητα είναι τα ΄΄ελευθερία ή θάνατος΄΄ αλλά δεν φτάνει το φρόνημα. Κουράστηκα σήμερα να ακούω μόνο για γενναιότητα και θυσία. Για τους Αγώνες και τα ΟΧΙ, χρειάζεται, απαιτείται, η κοπιαστική προετοιμασία και η συνακόλουθη ισχύς. (για το ΄21, Φιλική Εταιρία, εμπειρία κλεφταρματολών, Κολοκοτρώνηδες, ναυτικά νησιά κλπ ). Άς σταματήσουμε την συνεχή αναφορά μόνο στο συναίσθημα, έχουμε άφθονο, η λογική της ισχύος (και τι αυτή απαιτεί) μας λείπει.

37 σχόλια:

HBS 23 Μαρτίου 2013 στις 11:55:00 π.μ. EET  

Αν και δεν έχω πειστεί για το εύρος της "απολογίας Νετανιάχου", δε μπορώ παρά να συμφωνήσω με την ουσία του λόγου του αγαπητού Κλεάνθη. Δουλειά λοιπόν...

Ανώνυμος 23 Μαρτίου 2013 στις 12:30:00 μ.μ. EET  

ΟΙ Ισραηλινοι πανε οπου υπαρχει ισχυς και χρημα
Ελλαδα και Κυπρος δεν εχουν τιποτα απο τα δυο πια
ετσι που παμε ουτε σε 100χρονια δεν θα βγαλουμε αεριο απο το αιγαιο

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 23 Μαρτίου 2013 στις 12:56:00 μ.μ. EET  

ΟΚ, δικαιούμαι νομίζω να ξεσαλώσω λίγο. Τόσο καιρό άκουγα από διάφορους σχολιαστές ότι το Ισραήλ ακολουθεί ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, ότι όποιος τους κολλάει τρώει το ξύλο της αρκούδας, ότι και με τους Αμερικάνους θα συγκρουστεί αν θιχτούν τα εθνικά τους συμφέροντα, ότι είναι άφοβοι, γενναίοι, τέλειοι κλπ κλπ. Και τι βλέπουμε τώρα; Με το που ήλθε ο Ομπάμα κάθισαν προσοχή (3+ δις δολάρια το χρόνο βοήθεια γαρ..), έριξαν τα μούτρα τους, κατάπιαν τις άπειρες προσβολές - άπειρες, όχι μια και δυο - από τον Σουλεϊμάν και τον βεζύρη του και ζήτησαν συγγνώμη; Ποιοι; τα λιοντάρια, η τελειότερη στρατιωτική μηχανή του κόσμου (σύμφωνα πάλι με εγχώριους σχολιαστές), αυτοί που έδειραν όλη τη Μέση Ανατολή. Και μάλιστα αυτό το κάνουν οι σκληροπυρηνικοί του Λικούντ, όχι τίποτα σοσιαλιστές. Για ποιο θέμα; για μια ξεκάθαρη τούρκικη προβοκάτσια στην οποία απάντησαν όπως θα απαντούσε σοβαρό κράτος που έχει κηρύξει ζώνη θαλάσσιου αποκλεισμού. Συγγνώμη, αποζημίωση και ξεβράκωμα μόλις αγρίεψε το αφεντικό. Κατά τα άλλα βρίζουμε καθημερινά τους δικούς μας πολιτικούς για ενδοτικότητα. Αν ο Σημίτης και ο Γιωργάκης φανήκαν κότες λυράτες μπροστά στο θείο Σαμ και τους οθωμανούς φίλους του, ο Νετανιάχου τι είναι; Περιμένω να ακούσω και το ευχαριστώ στους Αμερικάνους για να κλείσει το θέμα. Σε τι διαφέρει η ξεφτίλα του Νετανιάχου από του Σημίτη; Δηλαδή αν αύριο οι Αμερικάνοι του ζητήσουν να αφήσει την Δυτική Όχθη πιστεύετε ότι θα αντισταθεί ή θα πατήσει πόδι; Και καταλήγω: με οικονομική βοήθεια που αντιστοιχεί περίπου σε 4 ή και παραπάνω Fremm το χρόνο ή 30 F16 Block 60 ή 100 Leopard 2A6 και με αμέριστη πολιτική υποστήριξη από USA, εμείς, ακόμη και με τους υπάρχοντες άσχετους και διεφθαρμένους πολιτικούς, θα είχαμε τελειώσει μια για πάντα με τους δίπλα από καιρό. Γατάκια τα λιοντάρια της Μέσης Ανατολής. Γατάκια και χωρίς πέταλα.

Α, και μην ακούω για την φοβερή και τρομερή εξωτερική πολιτική των Τούρκων. Όλες τις μαλακίες που έκαναν ήρθε ο θείος Σαμ και τις διόρθωσε εν μία νυκτί (περίπου). Τώρα θα πάρουν με τις ευλογίες του θείου και το μισό Αιγαίο, η Κύπρος θα φάει στο κεφάλι ένα σχέδιο Αναν που θα το ψηφίσει για να "σωθεί" και όλοι μαζί θα πούμε ευχαριστώ σε αυτούς που διαμερίζονται τα ιμάτιά μας. Και μεις τσακωνόμαστε αν θα βγει ο Σαμαράς ή ο Τσίπρας την ώρα που Γερμανοί, Εβραίοι, Ρώσσοι και Αμερικάνοι σε αγαστή συνεργασία έκλεισαν την φάκα για τον ελληνισμό με μια προδοσία που σε βάθος χρόνου θα ξεπεράσει εκείνη της Κύπρου το '74. Αφιερωμένο σε όσους ξέχασαν τι σημαίνει οικόπεδο και αποικία.
ΥΓ. Συγγνώμη για το τρολάρισμα αλλά τα είχα από καιρό μαζεμένα. Τα είπα και ησύχασα.

Οδυσσέας 23 Μαρτίου 2013 στις 1:42:00 μ.μ. EET  

@ ΦΚΜΚ:
Δεν είναι όλες οι υποχωρήσεις ξεφτίλα. Ξεφτίλα είναι όσες γίνονται από δειλία - όσες γίνονται από ψυχρό υπολογισμό είναι πολιτική, και μάλιστα κλάσεως. Η διαφορά των Ισραηλινών από εμάς είναι ότι έχουν την ικανότητα να σκέφτονται ψυχρά και να τρώνε την "ξεφτίλα" μόνο αν χρειάζεται και όσο χρειάζεται.
Στην προκειμένη περίπτωση χρειάζονται την Τουρκία για πολύ σημαντικούς λόγους (είτε για το Ιράν, είτε για τα κοιτάσματα είτε και για τα δύο), και έπραξαν αναλόγως.
Εμείς πάλι, όπως έδειξε και η τελευταία εβδομάδα στην Κύπρο, σκεφτόμαστε (σχεδόν) αποκλειστικά συναισθηματικά, δηλαδή το εκκρεμές κινείται μεταξύ λεβεντιάς και δειλίας, χωρίς να σταματάει στη λογική (μια σπάνια χρυσή τομή ήταν το "Οχι" του Τάσσου στο σχέδιο Ανάν το 2004, γιατί περιείχε και λεβεντιά και σωστό υπολογισμό).
Πχ. για τα Ίμια θα ακούσεις πολύ κόσμο να λέει για τη σημαία, για τους πεσόντες, για το "ευχαριστώ" του Σημίτη στους Αμερικανούς (όλα θέματα περηφάνειας) και κάποιους υπερασπιστές του Σημίτη να λένε ότι "ο πόλεμος θα ήταν καταστροφή" (ουσιαστικά δειλία υπό τη μάσκα "ορθολογισμού"). Το γιατί έπρεπε όντως να πολεμήσουμε στα Ίμια δεν θα το διαβάσεις συχνά: για να θέσουμε την κόκκινη γραμμή, να μην ανοίξει θέμα γκρίζων ζωνών / διεκδίκησης βραχονησίδων από τους Τούρκους, να μην καταρρεύσει η αποτρεπτική μας αξιοπιστία και να μην οδηγηθούμε στη Μαδρίτη όπου παραιτηθήκαμε από "μονομερείς ενέργειες" βλ. 12 μίλια. Αυτά λέει η λογική.
Επομένως η ξεφτίλα του Σημίτη μόνο επιφανειακά μοιάζει με την ξεφτίλα του Νετανιάχου.

Ηλίας Κ. 23 Μαρτίου 2013 στις 1:44:00 μ.μ. EET  

"Δουλειά λοιπόν για την Εθνική Ισχύ"
Ωραια λοιπον, να σηκώσουμε τα μανίκια και να αρχίσουμε τη δουλειά.
Απο που και πως?
Τι μπορω να κάνω εγώ και οι οικογένεια μου για να βοηθησουμε την Πατρίδα και τους Έλληνες?
Αγοράζω Ελληνικα προιοντα, ειμαι σε Λεσχη Εφέδρων, δινουμε οτι μπορουμε σε συσιτια, μοιραζουμε τα ρουχα των παιδιων σε φιλους και γνωστους με μικροτερα παιδια, εχω τη Σημαια στο μπαλκονι ολο το χρονο, ειμαι ανεργος,δεν κλεβω το κρατος και αγαπω την Πατριδα οσο και τα παιδια μου.
Τι να κανω?
Καποιος που ξερει να εκπονησει ενα σχεδιο για εμας τους πολιτες. Τι να κανουμε για να βοηθησουμε. Χωρις φανφαρες, διαδηλωσεις, ντου και οπλα. Και αυτα εχουν την ωρα τους. Αλλα για την καθε μερα που περναει τι θα κανουμε για να βοηθησουμε???
Ειλικρινα περιμενω καποιες προτασεις ή ενα αρθρο ή κατι τελος παντων.
Δεν θα μας σωσει κανενας.
Μονοι μας, μαζι και ενωμενοι.

Αρματιστής 23 Μαρτίου 2013 στις 1:49:00 μ.μ. EET  

ΜΕΓΕΘΟΣ ΙΣΧΥΟΣ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ

Πολλοί αναφερόμενοι στην ισχύ ενός έθνους/κράτους, ή και την αποκαλούμενη ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΧΥ, συγχέουν αυτή με τη στρατιωτική ισχύ, ενώ αυτή (η στρατιωτική) αποτελεί μία μόνο συνιστώσα της συνολικής ισχύος. Μάλιστα όλοι αυτοί που περιορίζουν την ισχύ ενός κράτους μόνο στη στρατιωτική, κάνουν το πολύ μεγάλο λάθος να τη ταυτίζουν με αριθμούς και όπλα. Με άλλα λόγια, είναι πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν ότι αν διαθέτουμε 300 F-16, 1500 LEO 2HEL, 800 A/K 16 πυροβόλα, 14 Υ/Β και 16 φρεγάτες, 20.000 καταδρομείς και άλλες ειδικές δυνάμεις, αντιβαλιστικά κράνη και επιπλέον διαθέτουμε και πατριωτισμό μέχρι φανατισμού, είμαστε «ακτύπητοι».

Η παραπάνω γνώμη-άποψη αποτελεί βεβαίως, μέγα έως τραγικό λάθος. Και η σύγχρονη ιστορία μας είναι ο αψευδής μάρτυρας αυτού του λάθους.

Προκειμένου να περιγράψω την συνολική ισχύ ενός έθνους/κράτους, θα δανειστώ την εξίσωση της ισχύος που μας δίνει ο πολύς ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Νταβούτογλου. Αναφέρει λοιπόν ο εν λόγω κύριος, ότι η ισχύς (η συνολική) ενός έθνους/κράτους είναι το γινόμενο μεταξύ του αθροίσματος κάποιων μετρήσιμων σταθερών και δυναμικών δεδομένων και του γινόμενου κάποιων μετρήσιμων επίσης δυναμικών πολλαπλασιαστών. Δηλαδή η ισχύς δεν είναι ένα άθροισμα κάποιων μετρήσιμων στοιχείων, αλλά μια δυναμική εξίσωση πολλών παραγόντων:

ΙΣΧΥΣ = [ΣΔ + ΔΔ] x [ΣΝ x ΣΣ x ΠΒ]

Όπου:
ΙΣΧΥΣ: Η Συνολική Ισχύς του εθνοκράτους
ΣΔ: Σταθερά Δεδομένα
ΔΔ: Δυναμικά Δεδομένα
(ΣΝ x ΣΣ x ΠΒ): Το γινόμενο των Δυναμικών Πολλαπλασιαστών

1. Σταθερά Δεδομένα (ΣΔ):
• ΙΣ : Ιστορία
• ΓΕ : Γεωγραφία
• ΠΛ: Πληθυσμός
• ΠΟ: Πολιτισμός

2. Δυναμικά Δεδομένα (ΔΔ):
• ΟΙ: Οικονομική Ικανότητα
• ΤΙ: Τεχνολογική Ικανότητα
• ΣΙ: Στρατιωτική Ικανότητα

3. Δυναμικοί Πολλαπλασιαστές της Ισχύος:
• ΣΝ: Στρατηγική Νοοτροπία
• ΣΣ: Στρατηγικός Σχεδιασμός
• ΠΒ: Πολιτική Βούληση

Και τελικά η εξίσωση της συνολικής ισχύος του κράτους, διαμορφώνεται ως εξής:

ΙΣΧΥΣ=[(ΙΣ+ΓΕ+ΠΛ+ΠΟ) + (ΟΙ+ΤΙ+ΣΙ)] Χ [ΣΝ x ΣΣ x ΠΒ]

Οποιοσδήποτε επιθυμεί, μπορεί να διαφωνεί με την εξίσωση του Νταβούτογλου, κατά τη ταπεινή μου γνώμη όμως είναι απόλυτα ορθολογική και αληθής. Και όπως μπορεί να διαπιστώσει κάποιος, η στρατιωτική ικανότητα είναι μια από τις πολλές συνιστώσες της ΕΘΝΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Αρματιστής 23 Μαρτίου 2013 στις 1:52:00 μ.μ. EET  

ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Οι Δυναμικοί Πολλαπλασιαστές της Ισχύος αποτελούν τους σημαντικότερους παράγοντες της εξίσωσης, επειδή επαυξάνουν διαρκώς τη σημασία και την αξία όλων των άλλων παραγόντων. Επιπλέον δε, οι υπόψη πολλαπλασιαστές αποδεικνύουν την βούληση και την ικανότητα ενός έθνους να αποτελεί ένα ισχυρό και κυρίαρχο μέλος του ευρύτερου χώρου στον οποίο διαθέτει σημαντικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα, αλλά και της παγκόσμιας κοινότητας. Ή να είναι ένας διεθνής παρίας που υπακούσει σε επικυρίαρχους και εκλιπαρεί τη διεθνή βοήθεια για να επιβιώσει.

Έχω την άποψη ότι αν βάλουμε στην εξίσωση τα δικά μας μετρήσιμα στοιχεία, θα απογοητευτούμε σφόδρα.
Μπορεί να διαθέτουμε ιστορία και πολιτισμό, αλλά αυτά αποτελούν προϊόντα των προγόνων μας και όχι δικά μας. Η δική μας σημερινή παρουσία, είναι θλιβερή… Το λιγότερο, δεν γνωρίζουμε τη γλώσσα μας και την ιστορία μας, δεν είμαστε περήφανοι για το παρελθόν μας και δεν έχουμε σχέση με το πολιτισμό μας. Και βεβαίως η λέξη έθνος σε άλλους προκαλεί αποστροφή και σε άλλους διαστροφή.
Όσο αφορά το πληθυσμό μας, λαμβάνουμε κάθε πρόσφορο μέτρο για να τον απομειώσουμε και να τον αλλοιώσουμε.
Οικονομική ικανότητα + Τεχνολογική δυνατότητα = 0 (σήμερα).
Στρατιωτική Ικανότητα: Οι Εδ θέλουν και μπορούν, αλλά η πολιτεία περί άλλα τυρβάζει.
Βαθμολογείστε εσείς τη στρατηγική νοοτροπία, το στρατηγικό σχεδιασμό και ειδικά τη πολιτική βούληση.

Αγαπητέ Κλεάνθη. Όπως έχω γράψει, χαίρομαι πάντα το λόγο σου και μάλιστα κρατώ τα σχόλια σου, επειδή σε αυτά διακρίνω εκείνη την ιδιαίτερη λεπτή και ορθολογική αντίληψη των γεγονότων. Χαίρομαι λοιπόν που το «εν κρυπτώ» έκανε ανάρτηση το σχόλιο σου. Συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφεις και επαυξάνω. Τα «ξανθά γένη», οι φιλέλληνες, οι ανθέλληνες, οι σωτήρες, τα στηρίγματα, οι Εβραίοι, τα Ισραηλινά λόμπυ και όλα τα άλλα είναι γελοιότητες γελοίων ανθρώπων. Θεωρώ ανόητα ότι για το κακό μας χάλι, φταίνε οι «Γάλλοι» και οι «Πορτογάλλοι». Και όπως είναι γνωστό εδώ, πάντοτε υποστηρίζω ότι θα πρέπει να είμαστε ισχυροί κυρίαρχοι και ισότιμα μέλη της παγκόσμιας κοινωνίας, ικανοί να υποστηρίξουμε όπου απαιτείται τα εθνικά μας συμφέροντα. Δεν ελπίζω λοιπόν ότι κάποιες συμμαχίες θα μας σώσουν αν δεν θέλουμε να σώσουμε τους εαυτούς μας. Ούτε υποστηρίζω ότι οι Γερμανοί μας μισούν. Τα συμφέροντά τους υποστηρίζουν με όλη τη διαθέσιμη ισχύ τους, τα οποία κατά τη γνώμη μου δεν έχουν καμιά σχέση με το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης ως μιας κοινότητας ειρήνης ασφάλειας και ευημερίας. Ηγεμονικά είναι τα συμφέροντά τους. Και για να ηγεμονεύσουν, θα χρησιμοποιήσουν κάθε διαθέσιμο μέσο. Και τον εκβιασμό και τη τρομοκρατία. Ακόμη και την οικονομική καταστροφή ενός κράτους. Αρχίζοντας από τα μικρά.

Δυστυχώς έχουμε βρεθεί σε μια άσχημη και πολύ δυσάρεστη κατάσταση ως έθνος και ως κράτη (Ελλάδα και Κύπρος). Και επόμενο ήταν με τόσες ανοησίες. Στη κατάσταση που είμαστε κανένας δεν πρόκειται να μας σώσει. Αντιθέτως. Μας τραβάνε κάτω. Το μόνο που μας έχει μείνει είναι η αξιοπρέπεια. Και αυτή δεν επιδέχεται εκβιασμούς. Διαφορετικά, Ουαί τοις ηττημένοις.

Ανώνυμος 23 Μαρτίου 2013 στις 2:18:00 μ.μ. EET  

Δύσκολα τα πράγματα.
Πραγματική "διαβολοβδομάδα" η τελευταία για τον Ελληνισμό. Φταίμε και εμείς σε μεγάλο βαθμό με τις πολιτικές ψευτομαγκιές μας και την έλλειψη σχεδίου. Οι πολιτικές ηγεσίες σε Ελλάδα και Κύπρο εμφανίζουν έλλειμμα καθοδήγησης που το εκμεταλλεύονται "σύμμαχοι" και εχθροί. Αν χρειαστεί πάντως είναι σίγουρος πως όλοι θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

HBS 23 Μαρτίου 2013 στις 2:22:00 μ.μ. EET  

Ηλίας Κ.

Ηλία, αυτά που κάνεις είναι ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΑ λεβέντη μου. Η σωτηρία πριν από συλλογική/εθνική υπόθεση είναι πρώτιστα ατομική/προσωπική. Αν κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε κάθε μέρα, σε οποιαδήποτε έκφανση της ζωής μας, ίσως σε κάμποσο καιρό να μπορέσουμε αυτήν την προσωπική αλλαγή/συνείδηση να την κεφαλαιοποιήσουμε ως εθνική παλιγγενεσία. Ας μεγαλώσουμε τα παιδιά μας μπολιάζοντας τα με εθνική ΜΝΗΜΗ, ας τα μάθουμε να σκέφτονται και να κρίνουν, ας τα κρατήσουμε μακριά από ακραίες τάσεις και απόψεις και τότε η ελπίδα θα μείνει ζωντανή...

HBS 23 Μαρτίου 2013 στις 2:31:00 μ.μ. EET  

ΦΚΜΚ

Αδερφέ μου, ούτε τρολάρεις ούτε τίποτα, η πένα σου είναι μαχαίρι. Προσωπικά δεν έχω πειστεί για κανένα προσκύνημα του Νετανιάχου στο βεζύρη. Οι τύποι τη δουλειά τους πάνε να κάνουνε: φτιάχνουν ένα μασίφ μπλοκ να τελειώνουν μια κι έξω με τους πέρσες όσο είναι καιρός. Από την άλλη στα λεγόμενά σου βρωμάει η αλήθεια. Και γαμώ τις εξωτερικές πολιτικές κάνουν όλοι όταν ο πάτρωνας καθαρίζει για πάρτη τους. Αναρωτιέμαι όμως: γεωπολιτικά μετράω κι εγώ. ΓΙΑΤΙ λοιπόν για πάρτη μου δεν καθαρίζει κανένας τέτοιος; Την απάντηση την ξέρουμε κι οι δυο μας...

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 23 Μαρτίου 2013 στις 3:05:00 μ.μ. EET  

@ Οδυσσέα
Αν θυμάσαι είχαν φτάσει πριν λίγους μήνες στο παραπέντε με το Ιράν και δε λογάριαζαν διόλου την Τουρκία. Απειλούσαν να ξεκινήσουν μόνοι τους και μόνο ή επίμονη άρνηση των Αμερικάνων να τους στηρίξουν τους απέτρεψε από ένα εγχείρημα που παραμένει κατ'εμέ και τώρα ακόμη ηλίθιο και τυχοδιωκτικό. Όσο για τα κοιτάσματα (της Κύπρου υποθέτω)γιατί να τα μοιραστούν με τους Τούρκους όταν θα μπορούσαν να έχουν τη μερίδα του λέοντος; Σε κάθε περίπτωση η απάντηση είναι μία: έτσι ήθελε ο θείος Σαμ, έτσι έγινε. Θέλουν μια Τουρκία ισχυρή και αυτό δεν αλλάζει στην εξωτερική τους πολιτική. Είναι πάγιο δόγμα και πάγια εις βάρος μας.

Σημείωσε επίσης την ξεφτίλα: θα μπορούσε το ζήτημα να κλείσει σιωπηρά και σταδιακά. Αντίθετα έκλεισε γρήγορα και άτσαλα με ντροπιαστική ομολογία ΚΑΙ αποζημίωση, όπως όταν χάνεις έναν πόλεμο. Γιατί; σε ποιον στάλθηκε το μήνυμα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή; Προφανώς και στην ελληνική πλευρά. Έπειτα από τέτοια σφαλιάρα, πιστεύεις ότι η εδώ αποικία μπορεί να θέσει κόκκινες γραμμές όταν οι νταήδες της Μ.Ανατολής καταπίνουν τρία χρόνια προσβολών και φτυσίματος; Ρόμπα τους έκανε παντού ο Ερντογάν και οι υπουργοί του και δεν αναίρεσαν ούτε λέξη από τις προσβολές τους στο σύνολο του εβραϊκού κόσμου. Η ξεφτίλα λοιπόν είτε από υπολογισμό είτε από δειλία είναι ξεφτίλα και δεν αλλάζει. Δείχνει κράτος που δεν έχει αυτόνομη πολιτική παρά μόνο σε δευτερεύοντα θέματα, κράτος μαριονέτα εν τέλει. Η ξεφτίλα σου επιβάλλεται, δεν την επιλέγεις. Το πολύ να τη δεχτείς ως το μη χείρον. Ποτέ δεν είναι βέλτιστον, ποτέ δε γίνεται αντικείμενο ισότιμης συναλλαγής.

Αποφασίστηκε η εκτέλεση του Ελληνισμού και υλοποιήθηκε μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Όλοι οι ηθοποιοί της σύγχρονης Ιερής Συμμαχίας έπαιξαν εξαίρετα το ρόλο τους: οι Γερμανοί με την ανατίναξη του κυπριακού τραπεζικού συστήματος, το "ξανθό γένος" με τη συνηθισμένη από την ιστορία κοκοκό στάση(γιαλαντζί ντερβίσηδες...), οι γνωστοί Αμερικάνοι με την υψηλή εποπτεία και το Ισραήλ στο ρόλο του Ιούδα. Στόχος: να μην σηκώσουν κεφάλι οι ραγιάδες και ζητάνε πετρέλαια και άλλα παλαβά από τον πολυχρονεμένο Σουλτάνο, τον Γκραν Σινιόρε που έγλυφαν και προσκυνούσαν οι πρόγονοί τους (όπως τα έλεγε ο Μακρυγιάννης). Αυτό είναι η μόνη εξήγηση. Δε χρειάζεται να φτάσουμε στο Ιράν. Καλωσήλθατε στη νέα Φινλανδία του ψυχρού πολέμου, και μάλιστα χρεωκοπημένη. Finis Graciae.

ΥΓ: Είμαι από χτες άρρωστος με αυτή την ιστορία. Έχω να νιώσω τόσο εξευτελισμένος από τότε που κατάλαβα τι έγινε το '74. Τώρα οι Αμερικάνοι δίνουν στους Τούρκους και το υπόλοιπο νησί.

AegeanHawk 23 Μαρτίου 2013 στις 3:13:00 μ.μ. EET  

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Νετανιάχου για τον σχηματισμό κυβέρνησης και συμφωνήθηκε η διεξαγωγή Ανώτατου Διακυβερνητικού Συμβουλίου (G to G) Ελλάδος- Ισραήλ, που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα και θα προετοιμαστεί μέσω της διπλωματικής οδού.

Οδυσσέας 23 Μαρτίου 2013 στις 3:24:00 μ.μ. EET  

@ ΦΚΜΚ:
"Finis Graeciae" δεν υπάρχει, και είναι στα μεγάλα μείον του Γιανναρά ότι εισήγαγε αυτόν τον όρο και αυτό το κλίμα. Η ιστορία δεν τελειώνει, ρόδα είναι και γυρίζει.
Αλλά όπως λέει ο Κλεάνθης, θέλει δουλειά, προετοιμασία και λογική.

Ανώνυμος 23 Μαρτίου 2013 στις 3:32:00 μ.μ. EET  

@ Οδυσσέα
Αν και σαν γενικότερη λογική θα μπορούσα να συμφωνήσω με όσα λες, εντούτοις υπάρχουν πολλές φορές στην ελληνική ιστορία που την διαφορά δεν την έκαναν αυτοί που έβρισκαν την χρυσή τομή μεταξύ λεβεντίας και σωστού υπολογισμού. Το δεύτερο ΟΧΙ του Κορυζή ήταν απλά κίνηση λεβεντιάς και όχι υπολογισμού. Με όλη την Ευρώπη υπόδουλη και τις ΗΠΑ και ΕΣΣΔ εκτός πολέμου μόνο ένας “τρελός” θα τα έβαζε και με την Γερμανία, ενώ ήταν και σε πόλεμο με την Ιταλία. Δεν θα μπορούσε η διέλευση των γερμανικών στρατευμάτων από την Ελλάδα να αποτελέσει μια πολλή καλή δικαιολογία για μια αξιοπρεπή απόδραση από τον πόλεμο; Δεν θα είχαμε μια πολλή καλύτερη κατοχή αν υποκύπταμε εξ αρχής στους Γερμανούς, όπως οι Δανοί, οι Ρουμάνοι, και τόσοι άλλοι;
Με την ίδια λογική δεν ήταν “παράφρονες” οι τόσοι Έλληνες που πέθαναν χωρίς σχέδιο και προετοιμασία στις πάνω από 50 απόπειρες ελληνικών εξεγέρσεων την περίοδο των 400 χρόνων σκλαβιάς πριν το 1821. Όμως η θυσία τους ήταν η απολύτως αναγκαία μαγιά για τους μετέπειτα νικητές του 21.
Το ίδιο δεν ήταν ο Λεωνίδας και ο Παλαιολόγος; Ο Αυξεντίου και ο Παλλικαρίδης δεν ξεγύμνωσαν σε όλο τον κόσμο την Αγγλική βαρβαρότητα και τελικά δικαιώθηκαν. Πρέπει να καταλάβουμε ότι για να μπορέσει να υπάρξει η ταυτόχρονα λογική και λεβέντική αντίδραση πρέπει πολλές φορές να προϋπάρχουν και κάποιο “τρελοί” που θα αναγκάσουν τους μεταγενέστερους να ξαναβρούν το θάρρος αλλά και τον τρόπο της νίκης. Αυτοί είναι που θα πληγώσουν αρχικά το θηρίο και οι επόμενοι θα το αποτελειώσουν. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο τραύμα για τον νικητή από το αντίδραση του απροσκύνητου “τρελού”.
Και για να έρθουμε στο τώρα. Η Κύπριοι είναι οι απροσκύνητοι των ημερών μας. Η Γερμανίας τελικά θα είναι η χαμένη. Μπορεί να πέρασε το κούρεμα και να διάλυσε τις Κυπριακές τράπεζες αλλά με τι τίμημα; Τόσο οι αμέτοχοι μεγάλοι όσοι και οι ανήμποροι μικροί είδαν το πραγματικό της προσωπείο. Η τελευταία πράξη για νέα οικονομική διάλυση και της Γερμανίας είναι κοντά και οι πρωτεργάτες δεν θα είναι οι συνετοί αμέτοχοι των Αθηνών αλλά οι “τρελοί” λεβέντες της Λευκωσίας.


ΥΓ
Για τους “τρελούς” ήρωες Ισαάκ και Σολωμού

http://www.youtube.com/watch?v=0doyIDdITEs

Μήλιος

Ανώνυμος 23 Μαρτίου 2013 στις 3:42:00 μ.μ. EET  

@ ΗΛΙΑΣ Κ.

Καί ακόμη καλύτερα ρώτα το εξής. Τί να κάνουμε όλοι εμείς πού θέλουμε να βοηθήσουμε την πατρίδα καί έρχεται ένας επιχειρηματίας, ένας τραπεζίτης, ένας πολιτικός (δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες για ευνόητους λόγους) καί με μία "μολυβιά" διαγράψει όχι μόνο τις δικές μου/μας προσπάθειες αλλά ξεπουλώντας κάτι για ιδίον όφελος στείλει εμάς αλλά καί την πατρίδα ακόμη πιό βαθειά στον λάκκο; (π.χ. Φωτίζει ο Θεός τους εργαζόμενους του ΟΣΕ, εξυγιαίνουν τον οργανισμό, τον κάνουν κερδοφόρο καί μετά αυτός αποκρατικοποιείται επί πινακίου φακής -φιλέτο- σε κάποια ιδιωτική εταιρεία).

Ανώνυμος 23 Μαρτίου 2013 στις 3:43:00 μ.μ. EET  

Ηλία Κ. με συγκινείς φίλε μου!Εύγε!

enkripto 23 Μαρτίου 2013 στις 7:41:00 μ.μ. EET  

Απολαμβάνω πραγματικά τα σχόλια, σας ευχαριστώ θερμά για την συμμετοχή.

Ανώνυμος 23 Μαρτίου 2013 στις 7:48:00 μ.μ. EET  

ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΧΥ, ΟΤΑΝ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΣΤΗΝ ΜΑΔΡΙΤΗ ΤΟ '97. Ο ΙΔΙΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΓΚΡΙΖΑΡΙΣΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΕΣΠΑΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ Σ' ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ. ΑΥΤΟΣ Ο ΕΧΘΡΟΣ "ΓΛΕΙΦΕΙ" ΚΑΙ ΑΡΠΑΖΕΙ ΚΑΡΠΑΖΙΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΕΙ. ΑΥΤΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟ ΝΑΤΟ, ΤΗΝ ΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Ε.Ε.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΞΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ!
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΩΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΓΗΡΑΤΟΣ

Ανώνυμος 23 Μαρτίου 2013 στις 7:56:00 μ.μ. EET  

Θελησα να δω το θεμα της συγνωμης λιγο πιο ψυχραιμα.Εκανα λοιπον μια "γυρα" απο Jerusalem Post, Haaretz, Debkafiles,Arutz Sheva,κτλ.Τα πραγματα δεν ειναι ακριβως οπως εμεις νομιζουμε.Η συγνωμη ηταν μια απλη τελεφωνικη συνομιλια,οπου κανεις δεν ξερει τι ακριβως ειπαν.Σε ολοκληρο τον Ισραηλινο τυπο υπαρχουν μονο εικασιες για το τι ελεχθη.Υπαρχει σοβαρη αντιδραση απο την αντιπολιτευση,και εαν καποιος αφιερωσει χρονο να διαβασει τα σχολια,θα δει οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των αναγνωστων ειναι αντιθετη με την "συγνωμη".Ο σουλτανος Ερντο ηδη τους "εφτυσε" λεγοντας οτι ειναι νωρις να αποκατασταθουν πληρως οι σχεσεις των δυο χωρων.Γενικα η κατασταση ειναι ακομα συγκεχυμενη.Νομιζω πως ειναι νωρις ακομα για απογοητευσεις.

HBS 23 Μαρτίου 2013 στις 8:22:00 μ.μ. EET  

Το ΡΚΚ κύρηξε και επίσημα κατάπαυση του πυρός...
http://www.firatnews.com/news/guncel/kck-ateskes-ilan-etti.htm

Alexandros 23 Μαρτίου 2013 στις 9:17:00 μ.μ. EET  

Είναι από τις πολύ λίγες φορές που έκατσα και διάβασα όλα τα σχόλια, είναι από τις συζητήσεις, που μου αρέσουν απείρως να κάνω, θα το ξέρουν οι τακτικοί αναγνώστες. Νομίζω πως όλα τα σχόλια είναι λιγότερο ή περισσότερο εύστοχα ωστόσο, θα ξεκινήσω με το μόνο θετικό στοιχείο, που βλέπω στην όλη υπόθεση, η Ελληνική Διπλωματία το είχε προβλέψει και αυτό πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε. Πάμε τώρα στα προβλήματα.

Καταρχάς δεν το περίμενα, δεν έχει σημασία τι ακριβώς ειπώθηκε στο τηλεφώνημα, αλλά τι βγήκε προς τα έξω και προς τα έξω βγήκε ότι το Ισραήλ έπραξε ό,τι ακριβώς απαιτούσε η Τουρκία. Το τι σημαίνει ακριβώς η συγγνώμη θα μπορούσε ίσως να μας εξηγήσει καλύτερα από όλους ο Αρματιστής, ο οποίος είχε δάσκαλο το Νεοκλή Σαρρή αν θυμάμαι καλά, νομίζω μια παραπομπή στις απόψεις του Σαρρή είναι πρέπουσα.

Πέρα από το ότι νομίζω πως έκανε μέγα σφάλμα ο Νετανιαχου για τα συμφέροντα του Ισραήλ, να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση,θα συνεχίσω με το πως για μένα επηρεάζει εμάς, άλλωστε δεν με ενδιαφέρουν και τα δικά τους συμφέροντα άμεσα, γιατί η κίνηση αυτή δεν επηρεάζει εμάς άμεσα αλλά έμμεσα.

Προσπαθώντας να εξηγήσω το γιατί έφτασε να ζητήσει συγγνώμη και μάλιστα λίγες μέρες αφότου ο Ερντογάν παρομοίασε τον Σιωνισμό με τον Ναζισμό, τρία πράγματα μου έρχονται στο μυαλό. Πρώτον το ότι η Τουρκία χρησιμοποίησε την Αίγυπτο και τη συμφωνία μεταξύ Αιγύπτου και Ισραήλ για την ΑΟΖ, άρα αυτό θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στο Ισραήλ, δεύτερον το Ιράν, όπου βέβαια η Τουρκία δεν πρόκειται να εμπλακεί άμεσα, αλλά πιθανότατα οι Μυστικές της Υπηρεσίες διαθέτουν τις απαραίτητες για τους Ισραηλινούς πληροφορίες και τρίτον το ότι οι Αμερικάνοι δεν θέλουν να στενοχωρήσουν τους Τούρκους και θέλουν το φυσικό αέριο του Ισραήλ να περάσει στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας!

Ανώνυμος 23 Μαρτίου 2013 στις 9:18:00 μ.μ. EET  

Ομολογώ οτι ξαφνιάστηκα με τη συγκεκριμένη είδηση της συγγνώμης.Όσο προφανείς και να είναι οι λόγοι,όσο και να υπερμεγενθύνθηκε το γεγονός απο τα ΜΜΕ,το ισραηλινό γόητρο έχει πληγεί μετα βεβαιότητας....
@ΦΚΜΚ
Το συγκεκριμένο γεγονός δεν αναιρεί την ιστορική πραγματικότητα των νικηφόρων αραβο'ι'σραηλινών πολέμων που ανέτρεψαν κάθε προγνωστικό , τις χειρουργικής ακρίβειας σεμιναριακές επιχειρήσεις του 1982(''Όπερα''),του 2007 στη Συρία,αλλά και πιο πρόσφατα πριν λίγους μήνες στις σουδανικές εγκαταστάσεις,ούτε το φρόνημα της ισραηλινής παλλα'ι'κής άμυνας(εντάξει,τα βύσματα υπάρχουν κι εκεί,αλλά αν κάνουμε μια ευθεία σύγκριση με τα καθ'ημάς θα απογοητευτούμε,ο τέως καλαθοσφαιριστής του Ολυμπιακού Γ.Χαλπερίν κλήθηκε και παρουσιάστηκε κατά τις επιχειρήσεις του 2006 όταν κινητοποιήθηκαν οι εφεδρείες ως πλήρωμα άρματος.Κάνε την αντίστοιχη αναγωγή με εγχώριους αθλητές,περσόνες,βλαστάρια πολιτικών και πλοούσιων γόνων αν ήμασταν εμείς).Εκτός να μιλάμε με κεκτημένη αντισημιτική ταχύτητα.

Ωστόσο,πρέπει να παραθέσω και μια προσωπική μου μαρτυρία.Πριν απο αρκετά χρόνια με επισκέφθηκε ξάδελφος Ελληνοαμερικανός.Κάποια μέρα κι ενώ μιλούσαμε περί ανέμων και υδάτων,η συζήτηση στράφηκε περί του εβρα'ι'κού λόμπυ στις ΗΠΑ.Η θέση του μου προκάλεσε έκπληξη:''Ξάδερφε,οι Εβραίοι δεν είναι τόσο ισχυροί στην Αμερική όσο φαίνεται.Τα νήματα κινούνται απο τους Αγγλοσάξονες,αυτοί κόβουν και ράβουν,λύνουν και δένουν''.Τον κοιτούσα με έκπληξη.Τα συμπεράσματα δικά σας....

Μέντωρ


Alexandros 23 Μαρτίου 2013 στις 9:47:00 μ.μ. EET  

Συνέχεια....

Αυτό σημαίνει πως οι Ισραηλινοί δεν θα αλλάξουν τις σχέσεις τους μαζί μας, ούτε ότι η Τουρκία εύκολα θα αποκτήσει πρόσβαση στο Καστελόριζο αν εμείς όντως αντισταθούμε, γιατί οι ισραηλινοί έχουν καταλάβει πως αυτή τη στιγμή οι Τούρκοι γίνονται πολύ ισχυροί στον Ισλαμικό κόσμο και ούτε αυτό τους συμφέρει!

Από την άλλη δυο πράγματα είναι άξια προς παρατήρηση για εμάς, πως οι Ισραηλινοί τελικά υπέκυψαν στον θείο Σαμ, κάτι που νομίζω λίγοι το περίμεναν, εγώ προσωπικά όχι, περίμενα κάποιο άλλο είδος προσέγγισης και δεύτερον πως οι Τούρκοι αυτή τη στιγμή είναι ο Νούμερο Ένας σύμμαχος των Αμερικανών και αυτό δεν είναι καλό για μας! Αλλά πως οι Τούρκοι έφτασαν σε αυτό το σημείο? Πρώτα από όλα αυτή η εξίσωση του Νταβούτογλου έχει ένα λάθος, ο πληθυσμός δεν μπορεί να κατατάσσεται στα σταθερά δεδομένα παρά μόνο στα δυναμικά, αν κάποιος διαφωνεί σε αυτό απλώς πρέπει να ψάξει το θέμα λίγο και θα δει πως το δημογραφικό ζήτημα είναι απείρως δυναμικό και πως ο μεγαλύτερος πληθυσμός δεν είναι πάντα πλεονέκτημα!

Ωστόσο ο Νταβούτογλου έχει οργανώσει τις καλές διπλωματικές υπηρεσίες της Τουρκίας σε άριστο βαθμό, έχει κάνει τρομερή παγκόσμια εκστρατεία και δουλεύει με τεράστια μεθοδικότητα.

Αντίθετα εμείς ενεργούμε εντελώς λανθασμένα σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική. Για παράδειγμα, ενώ η δική μας επιρροή στην Αμερικανική κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι απείρως μεγαλύτερη, είναι απείρως μικρότερη! Και όχι μόνο αυτό, το πιο ανησυχητικό από όλα είναι πως δεν μας υπολογίζουν καθόλου και κανένας, η εξωτερική μας πολιτική είναι ανύπαρκτη! Διάβασα σήμερα άρθρο, το οποίο αναφερόταν συγκεκριμένα στην Ανατολική Μεσόγειο και στους κινδύνους συγκρούσεων και δη στη θάλασσα, στο οποίο δεν υπάρχει η παραμικρή παραπομπή στην Ελλάδα, επιπλέον ο Μπαγίς βγήκε και δήλωσε σήμερα πως η Τουρκία θα στήριζε την Κύπρο αν αυτή αποφάσιζε να βγει από το Ευρώ και να ενταχθεί στην Τουρκική λίρα! Ο Ομπάμα θα κάνει διάγγελμα στην Αμερική με αφορμή την 25η Μαρτίου και το διάγγελμα είναι κάτι σαν αναφορά σε κάποιον πολύ άρρωστο, σε ζητιάνο, σε κάτι τέτοιο! Κανείς δεν απαντά! Ακούγονται τρομακτικά πράγματα και είμαστε απόντες, δεν έχουμε παρουσία πουθενά πλέον. Γιατί?

Γιατί η Αμερική έχει στραφεί 100% στην Τουρκία, γιατί η Τουρκία ακούγεται περισσότερο από εμάς, ή για την ακρίβεια γιατί είμαστε εμείς ανύπαρκτοι?
Δυστυχώς τις αιτίες θα πρέπει να τις αναζητήσουμε σε τετριμμένα πράγματα και όχι σε συνωμοσίες. Είναι θέμα αξιοπιστίας. Δεν μπορεί ένας Αμερικάνος Υπουργός εξωτερικών ή πόσο μάλλον ο Αμερικάνος Πρόεδρος να πάρει στα σοβαρά κάποιον που είναι μπλεγμένος σε σκάνδαλα, κάποιον που δεν έχει αρχές, κάποιον που δεν παρουσιάζεται με ιδέες και όραμα και επίσης κάποιος που είναι μπλεγμένος σε σκάνδαλα δεν μπορεί να ασκήσει εξωτερική πολιτική επιπέδου. Δυστυχώς για μας, ο Νταβούτογλου και ο Ερντογάν είναι σπάνιες προσωπικότητες, τις οποίες δεν μπορούν να αγγίξουν ούτε από μακριά οι δικοί μας πολιτικάντηδες!

Πιο απλά για να καταλάβετε, πήγε στη Ρωσία ο Σαρρής να συζητήσει, βάλτε για λίγο τον εαυτό σας στη θέση του Υπουργού οικονομικών της Ρωσίας όταν του είπαν ότι έρχεται ο Σαρρής να μιλήσετε και του είπαν και τα υπόλοιπα...Βάλτε τώρα τον εαυτό σας στη θέση της Λανγκαρντ, δεν έχει σημασία αν και αυτή είναι απατεώνας, όταν ξέρει ότι στη λίστα της έχει τους περισσότερους από τους συνομιλητές της αν όχι όλους και ούτω καθεξής. Εκεί δυστυχώς κρύβεται η δική μας αδυναμία και αυτή είναι η αιτία όλων των κακών και η αιτία παντελούς έλλειψης εθνικής στρατηγικής.

Ηλία Κ. ο HBS σου απάντησε ορθότατα, ο καθένας μας πρέπει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί και να βελτιώνουμε κάθε μέρα τον εαυτό μας, ακόμα και αν δίπλα μας βλέπουμε το χειρότερο, αν όλοι δίπλα μας είναι απατεώνες δε σημαίνει ότι πρέπει κι εμείς να γίνουμε για παράδειγμα!
Πρέπει βέβαια να βρεθεί κάποιος τρόπος ώστε να οργανωθούν και νέες πολιτικές κινήσεις, αυτό όμως είναι πολύ πολύπλοκο και οι δικές μου ιδέες σε αυτό είναι περιορισμένες αυτή τη στιγμή.

Ανώνυμος 23 Μαρτίου 2013 στις 11:03:00 μ.μ. EET  

θα ηθελα να βαλω μια αλλη πτυχη στο θεμα μας που μπορει να φανει εντελως εξωπραγματικη αλλα ακουστε και αυτο
:πιστευετε πως το Ισραηλ βρισκεται σε τοσο δυσκολη θεση οικονομικη και διπλωματικη που αναγκαζεται να καταπιει ολες αυτες τις προσβολες και να ζητησει συγνωμη made of USA ΚΑΙ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΥΠΕΡΦΙΑΛΟ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ;μηπως πρεπει να μας παραξενεψει πως αυτα γινονται ταυτοχρονα με το πρασινο φως των ρωσων προς τους Τουρκους ως προς την κυπριακη ΑΟΖ ενω η Κυπρος και η Ελλαδα γκρεμιζονται στην κυριολεξια απο την Τροικα ;ακριβως αυτες τις μερες εχουμε και την εκεχειρια με το ΡΚΚ.Κυριοι αν ημουν Τουρκος θα σκεφτομουνα οτι it's too good to be true.Για ολες τις παραπανω σατανικες συμπτωσεις καταληγω στο συμπερασμα πως καποιοι θελουν την Τουρκια να αισθανθει τοσο σιγουρη που να αποφασισει να πατισει την σκαδαλη και τοτε.....

Ανώνυμος 23 Μαρτίου 2013 στις 11:15:00 μ.μ. EET  

Στην διπλωματία ο χρόνος μετρά διαφορετικά και τα συναισθήματα είναι ανύπαρκτα.

Στήθηκαν τα πιόνια ξανά από την αρχή για μια νέα παρτίδα.

Στα σοβαρά κράτη, η κάθε κίνηση στο διπλωματικό πεδίο είναι καλά ζυγισμένη και προπαρασκευασμένη.

Θεωρείτε ότι οι Εβραίοι έριξαν τα μούτρα τους σύμφωνα με τα media έτσι απλά, γιατί το ζήτησαν οι Αμερικάνοι;

Η ταυτόχρονη ανακοίνωση κατάπαυση πυρός από το PKK με την "συγνώμη" των Εβραίων, δεν αποσκοπεί κάπου(ΙΡΑΝ,ΣΥΡΙΑ);

Ή μήπως θα αφήσουν αχαλίνωτη την Τουρκία να γιγαντώνεται και άλλο ώστε να γίνει νέο ΙΡΑΝ, παραβλέποντας όλοι το πυρηνικό πρόγραμμα της Τουρκίας και ότι συνεπάγεται αυτό για εμάς αλλά και για τους Εβραίους.

Ή μήπως είναι εύκολος ο διαμελισμός της Συρίας;

Συνέπεσαν οι δουλειές κύριοι και για αυτό προβάλλεται το όποιο θέατρο.

Θέλουν να τελειώνουν οι Αμερικάνοι με αυτή την περιοχή γιατί το επίκεντρο της προσοχής τους είναι στραμμένο από καιρό στην Ασία(Κίνα-Β.Κορέα) και στην αναζήτηση μαριονέτων στην Κεντρική Ασία ώστε να επιχειρήσουν κάποια κύκλωση στους Κινέζους.

Και όπως σωστά αναφέρθηκε με ποιούς θα ασχοληθούν στην Ελλάδα;;Με τον Σαμαρα,τον Τσίπρα,τον Καμμένο,την Ντόρα(θου κύριε) ή μήπως τους προκατόχους τους;;

Όσο για τη δουλειά, τι να πεις..μια ζωή τα ίδια υποζύγια σηκώνουν τα βάρη όλων. Με την κάθε πομφόλυγα και τον κάθε φελλό να αναδεικνύεται και να επιβιώνει σε όλους τους τομείς, μηδενός εξαιρουμένου.

Βασική προϋπόθεση για να αναπτυχθεί και να προοδεύσει το κάθε κοινωνικό σύστημα, με οποιαδήποτε μορφή οργάνωσης, είναι το αδιαίρετο τρίπτυχο Αξιοκρατία- Ισονομία-Ισοπολιτεία.

Αν δεν υπάρχουν αυτά, τότε η κάθε ενέργεια αποτελεί τουλάχιστον πλάνη.

Προβοκάτωρ

Ανώνυμος 23 Μαρτίου 2013 στις 11:52:00 μ.μ. EET  

Το Ισραήλ ζητά συγγνώμη απο την Τουρκία.Σχεδόν ταυτόχρονα το ΠΚΚ κυρήσει κατάπαυση του πυρός.Και πριν απο όλα αυτά ο Σαμαράς έλεγε για ΑΟΖ και λαγούς με πετραχίλια. Ωστόσο νομίζω ότι Ισραήλ και Κουρδικό ήταν οι 2 παράγοντες που διευκόλυναν σημαντικά την Ελλάδα σε μια ενδεχόμενη συγκρουση για την ΑΟΖ(σύγκρουση όχι απαραίτητα στρατιωτική)καθώς η Τουρκία θα έπρεπε να είναι στραμμένη ταυτόχρονα σε 3 μέτωπα.Οπότε μήπως το όλο θέμα εκτός απο διπλωματική επιτυχία της Τουρκίας,οδηγεί και σε σαμποτάζ των προσπαθειών για Οικονομική Ζώνη και μάλιστα με τις ευλογίες των Αμερικάνων;

ΑΜ

ΝΕΣΤΩΡ 24 Μαρτίου 2013 στις 12:13:00 π.μ. EET  

Η Εθνική Ισχύς αποτελεί το σύνολο των δυνατοτήτων του Έθνους ή το δυναμικό που προκύπτει από τους διαθέσιμους πολιτικούς, οικονομικούς, στρατιωτικούς, γεωγραφικούς, κοινωνικούς, επιστημονικούς και τεχνολογικούς πόρους του καθώς και η πολιτισμική κληρονομιά με κυρία συνιστώσα αυτής της θρησκεία. Η Εθνική Ισχύς αποτελεί όπλο στα χέρια της Εξωτερικής Πολιτικής, γιατί όπως επιγραμματικά αναφέρει ο Θουκυδίδης κατά ελεύθερη μετάφραση του Ελ. Βενιζέλου «Ο ισχυρός επιβάλλει ότι του επιτρέπει η δύναμίς του και ο ασθενής παραχωρεί ότι του επιβάλλει η αδυναμία του». Η Εθνική Ισχύς είναι έννοια που υπάγεται στην Εθνική Στρατηγική, οποία ορίζεται ως: «Ένα ευρύ σχέδιο ενεργείας ή δράσεως δια την βέλτιστη χρησιμοποίηση της εθνικής ισχύος, προς επίτευξη των Εθνικών Αντικειμενικών Σκοπών εν τη υποστηρίξει των Εθνικών Συμφερόντων». Η συγκρότηση αξιόπιστης εθνικής στρατηγικής είναι ένα διαρκές πνευματικό, πολιτικό και θεσμικό άθλημα. Κινούμενοι ανοδικά, τουτέστιν στεριώνοντας και δυναμώνοντας την εθνική ανεξαρτησία υπάρχει ολοένα και μεγαλύτερη ασφάλεια, ευημερία και δημοκρατία.
Στην Ελλάδα έχουν γίνει κατά καιρούς συζητήσεις για το θέμα της ύπαρξης μιας Εθνικής Στρατηγικής, αλλά παρά τις όποιες συζητήσεις αυτό δεν έχει ακόμη επιτευχθεί και κατά την γνώμη μου δεν πρόκειται να γίνει, διότι όπως ανέφερα παραπάνω η συγκρότηση μιας αξιόπιστης Εθνικής Στρατηγικής αποτελεί ένα διαρκές πνευματικό, πολιτικό και κοινωνικό άθλημα, το οποίο απαιτεί χρόνο και η Ιστορία του Νεοελληνικού Κράτους μας διδάσκει ότι αυτό δεν κατέστει δυνατόν να γίνει μέχρι σήμερα. Πολλές Ελληνικές Κυβερνήσεις έκαναν κάποιες προσπάθειες να γράψουν κάποια κείμενα, ιδίως μετά από μια κρίση, τα οποία ονόμασαν Εθνική Στρατηγική, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είχαν και δεν έχουν καμία αξία. Στην Ελλάδα όλα γίνονται στο πόδι κατά πάγια Ελληνική Παράδοση και ο Θεός είναι αυτός που καλείται να την σώσει, αλλά επαρκής ισχύς και ασφάλεια είναι που διασώζει και όχι ευχολόγια, κατευνασμοί και φλούδες ελπίδες, στάσεις που βλάπτουν σοβαρά το Έθνος. «Λόγια που να στηρίζονται στο δίκαιο δεν λείπουν από κανένα» μας προειδοποιεί ο Θουκυδίδης, όμως, «όσοι διατηρούν την ελευθερία τους το χρωστούν στη δύναμή τους».
Κατά την άποψή μου τα διάφορα κείμενα που γράφουν διάφοροι Καθηγητές, όπως ο πολύς κ. Νταβούτογλου, τον οποίο πολλοί εδώ στην Ελλάδα τον έχουν ως παράδειγμα και προβάλουν τα γραφόμενά του, σαν να τα άκουσαν πρώτη φορά, δεν έχουν καμία αξία, εάν στην πράξη δεν υπήρχαν Ηγέτες, όπως συγκεκριμένα στην Τουρκία ο Κεμάλ Ατατούρκ, ο οποίος δημιούργησε με σιδηρά πυγμή και με πολύ αίμα την νέα Τουρκία και το πολιτικοστρατιωτικό κεμαλικό κατεστημένο της Τουρκίας, το οποίο Κυβερνά επί χρόνια την Τουρκία και λέμε εμείς σήμερα γιατί η Τουρκία έχει Εθνική Στρατηγική, Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, κλπ.

Ανώνυμος 24 Μαρτίου 2013 στις 12:19:00 π.μ. EET  

Δυστυχώς, αγαπητοί φίλοι του ιστολογίου, μόνο ένα θαύμα από τον καλό Θεούλη της Ελλάδος δύναται να περισώσει ότι σώζεται στο παρόν. Η Ελλάδα απώλεσε μια ιστορική ευκαιρία την δεκαετία του 90 να οικοδομήσει μια οικονομική και πολιτική ηγεμονία στα Βαλκάνια. Εξαιτίας ιδεολογικών αγκυλώσεων και πολιτικών αυτοχειριασμών, πονάραμε στο λάθος άλογο κούρσας. Και τώρα παρατηρούμε έντρομοι τους Τούρκους να προελαύνουν σε μια περιοχή της οποίας οι λαοί μεταχειρίστηκαν κάθε δυνατό μέσο τον προηγούμενο αιώνα για να απαλλαγούν από ό,τι θεωρείτο κληρονομιά του Οθωμανικού δεσποτισμού (Μουσουλμανικές μειονότητες, μνημεία κτλ.).Η Τουρκία ενδυναμώνεται επικίνδυνα. Μόνο μια Βαλκανική Συμμαχία δύναται να οποσθοδρομήσει την Τουρκική επιθετικότητα και αλλαζονεία. Ως συναισθηματικός λαός, στηρίζαμε τις προσδοκίες μας σε κατά φαντασίαν "φυσικούς συμμάχους" αγνοώντας βασικές διδαχές της θεωρίας των διεθνών σχέσεων. Περιμέναμε από αλλοεθνείς καθ'υπεροβολήν κατονομαζόμενους "φυσικούς εχθρούς" της Τουρκίας να ορθώσουν ανάχωμα στον Τουρκικό επεκτατισμό και, γιατί όχι, να αναχαιτίσουν την Τουρκική ορμή στο Αιγαίο Πέλαγος και την Κύπρο.Αδυνατούμε να διαπιστώσουμε ορθολογικά και ψύχραιμα τις πραγματικές αδυναμίες και δυνατότητες της εξ ανατολών απειλής, όπως επίσης και του δικού μας κατ'όνομα Ελληνικού κρατιδίου.Εάν υπάρξει, λόγου χάρη, διακοπή των ειρηνευτικων διαπραγματεύσεων μεταξύ Οτσαλάν και Ερντογάν, πάλι θα πλημμυρήσει το διαδίκτυο από πανηγυρικούς λόγους για την αδελφοσύνη Κούρδων-Ελλήνων και την νομοτελειακή κατάρρευση της Τουρκίας. Εάν νικήσει ο Άσαντ, πάλι τελεολογικές θεωρίες περί επικείμενου διαμελισμού της Τουρκίας θα έρθουν στο προσκήνιο. Εάν εάν εάν....Πρώτα και κύρια πρέπει να λύσουμε δομικά προβλήματα και παθογένειες της Ελληνικής κοινωνίας. Τι νοιάζει τον άνεργο Έλληνα τι κάνουν οι Κούρδοι αντάρτες σε Τουρκία και Συρία εάν δεν έχει να φάει ψωμί. Τι τον νοιάζει επίσης εάν πρέπει να ενισχυθεί ο πολεμικός μας στόλος για να υπερασπίσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Καστελόριζο ή την Κύπρο? Τα νησιά αυτά είναι εκτός της σφαίρας άμεσων ενδιαφερόντων του άδειου στομαχιού του ανέργου. Άλλωστε, θα αντιτείνει ο άνεργος πως μια διεφθαρμένη ελίτ είτε θα πουλήσει τα πάντα (ακόμα και τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων) για να παραμείνει στην εξουσία είτε θα καρπωθεί τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους προς ιδίον όφελος. Επομένως,why should I care? Πρέπει κατά την γνώμη μου να εστιάσουμε τις προσπάθειές μας σε μια σειρά από τομείς. Να φροντίσουμε για την οικονομική μας ανάπτυξη (μέσω αλληλεγγύης, μέσω επιχειρηματικού δαιμονίου, μέσω έμφασης στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα ως έθνος και κράτος). Να μην παραμελήσουμε την στρατιωτική μας ισχύ. Να οικοδομήσουμε ένα πλέγμα ισχυρών συμμαχιών.Και όταν θα έρθει η ώρα, δεν θα περιμένω από τον Νετανιάχου ή Οτσαλάν να κάνει the dirty job αλλά ο Ελληνικός στρατός όπως έχει αποδείξει στην ιστορία 4000 χρόνων γραπτής ιστορίας του ο Ελληνισμός. Σπύρος

ΚΛΕΑΝΘΗΣ 24 Μαρτίου 2013 στις 2:01:00 π.μ. EET  

Aγαπητό Εν Κρυπτώ,
Ευχαριστώ για την τιμή της ανάρτησης του σχολίου μου.
Λίγες σκέψεις με αφορμή τα σχόλια των φίλων, με την επισήμανση ότι είναι πολύ δύσκολο για τους ερασιτέχνες (όπως εγώ) να αποκωδικοποιούν με ακρίβεια τις κινήσεις των μεγάλων Παικτών στην διεθνή σκακιέρα. Η συρραφή κάποιων γεγονότων και ενδείξεων δεν επαρκεί για να αποκαλυφθούν με πληρότητα οι αίτίες και οι επιδιώξεις τους.
Για το Ισραήλ: Λογικά η κίνησή του εξυπηρετεί κάποιο σχεδιασμό να υπερπηδηθεί σε αυτή τη φάση ένα όχι επείγον πρόβλημα όπως ο Ερτογανικός ηγεμονισμός, προκειμένου να τοποθετηθούν καλύτερα σε πλέον επείγοντα θέματα όπως η μετά-Ασσαντ Συρία, η επιρροή στην Αραβική Άνοιξη, και το μέτωπο κατά του Ιράν. Και τα τρία θέματα κανείς δεν μπορεί να τα χειριστεί μόνος. Η κίνηση του δείχνει ΄΄ψυχρό αίμα΄΄, καθόλου κατανοητό σε συναισθηματικές κοινωνίες.
Για την Τουρκία: Νομίζω ότι πρόκειται για ΄΄νίκη΄΄ -κυρίως- εντυπωσιασμού, σημαντική για μια χώρα που κυρίως βρυχάται, αλλά χωρίς ουσιαστικά κέρδη σε βάθος χρόνου. Αποτελεί περισσότερο μια ανακωχή – αποδοχή με το Ισραήλ παρά επίτευξη ισχυρής συμμαχίας.
Για τις ΗΠΑ. Με τα μάτια στραμμένα στο Ιράν και την ΄΄τρομοκρατία΄΄, η ψυχρότητα Ισραήλ - Τουρκίας ήταν για τις ΗΠΑ μια ανόητη κοκορομαχία δυο σημαντικών συμμάχων της. Ήταν λογικό να πιέσουν για ξεπεραστεί ο σκόπελος αλλά δεν πιστεύω ότι μπορούν απλά να διατάζουν Ισραήλ και Τουρκία. Οι τελευταίες φαίνεται να ενεργούν με πρωτοβουλία σε σημαντικά θέματα (όπως ο Εποικισμός, το Παλαιστινιακό και το Κουρδικό) με τρόπο όχι πάντα σύμφωνο με τα αμερικανικά συμφέροντα. Η Υπερδύναμη είναι σεβαστή απ΄ όλους αλλά δεν παίζει μόνο ένας παίκτης στην σκακιέρα.
Για εμάς. Νομίζω ότι αδικούμε τους εαυτούς μας με λόγια τύπου ΄΄δεν ήμαστε τίποτα΄΄. Υπάρχουν πάρα πολλά περιθώρια αύξησης της Εθνικής Ισχύος, αφού πρώτα μάθουμε να καταψηφίζουμε όσους ΄΄χοντρούς΄΄ μας λένε (σχεδόν) ότι την ασφάλεια μας την έχουν αναλάβει οι σύμμαχοι (!!) και μάθουμε να ψηφίζουμε ανθρώπους με τα ιδανικά του Ηλία Κ. Στην συνέχεια θα μπορούσε να μειωθεί η ποίηση και ο διαφορικός λογισμός στο Σχολείο και να εισαχθεί (από την ά δημοτικού και κάθε χρόνο) ένα μάθημα - συζήτηση για την Αγωγή του Υπευθύνου Πολίτη, με βαθμολογία σημαντικότερη της έκθεσης.
Ένα εύγε (και από μένα) στον Ηλία Κ., ενώ πολύ ενδιαφέρουσα είναι η αναφορά στην παραμετροποίηση της Εθνικής Ισχύος από τον αγαπητό Αρματιστή.

Ηλιας Κ. 24 Μαρτίου 2013 στις 10:22:00 π.μ. EET  

Ευχαριστω για τα καλα σας λογια. Πιστευω οτι κανω το ελαχιστο δυνατον.

Αλεξανδρε δεν πιστευω σε πολιτικες κινησεις.
Πιστευω στη θεληση του ατομου, στη μνημη της φυλης, στη δυναμη του αιματος. Πιστευω στην αναγκη που και Θεους πειθει. Πιστευω οτι πριν το αναποφευκτο τελος ειναι καθηκον μας να επιλεξουμε μια πορεια αγαπης και βοηθειας προς τον συνανθρωπο.

HBS "Η σωτηρία πριν από συλλογική/εθνική υπόθεση είναι πρώτιστα ατομική/προσωπική". Συμφωνω απολυτως.
Θελω ομως να ενα τροπο να αφυπνισω και αλλους.
Θελω να οργιστουν για το θανατο του Εθνους, να παψουν να αναλωνονται στα εφημερα, να αφηνονται στη ληθη.
Τα παιδια μου θελω/πρεπει να μεγαλωσουν, εαν θελω το μπολι να πιασει, αναμεσα σε ανθρωπους με ιδια ιδανικα, με σεβασμο στο κοινο παρελθον και με κοινες ελπιδες για το μελλον.

ΦΚΜΚ τις μερες αυτες εχω και εγω αρρωστησει ψυχολογικα και σωματικα. Απελπιζομαι απο τα γεγονοτα αλλα ταυτοχρονα αισθανομαι μια λυτρωση. Συνειδητοποιω, ελπιζω και οι περισσοτεροι πια, οτι κανεις δεν θα μας σωσει.
Εμεις θα σωσουμε εαυτους και αλληλους.

Καλη ημέρα σε ολους.

Ανώνυμος 24 Μαρτίου 2013 στις 2:07:00 μ.μ. EET  

JERUSALEM POST,,,,There will still be significant disagreements, not just on the Palestinian question but on a range of different issues," Obama stated, but added that the two countries have a "shared interest and have been extraordinarily strong partners in the past."

Meanwhile, The Anti-Defamation League (ADL) congratulated Netanyahu on Friday for the phone call between him and Prime Minister Recep Erdogan of Turkey, in which he apologized for a 2010 incident involving a Turkish Gaza-bound flotilla.

Ανώνυμος 24 Μαρτίου 2013 στις 6:18:00 μ.μ. EET  

ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ, ΜΑΖΗΣ ΚΛΠ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ
-ΓΕΡΜΑΝΟΡΩΣΙΚΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ
-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ & ΚΥΠΡΟ
-ΕΞΙΣΩΣΗ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ-ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
-ΣΥΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
-ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΙΣΡΑΗΛ - ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΤΟΥ ΛΕΒΙΑΘΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ GAZPROM
-ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΤΝΚ-BP ΑΠΟ ΡΩΣΙΚΗ ROSNEFT
-ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΠΥΡΟΣ ΑΠΟ PKK
-ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΙΡΑΝ
-ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΡΙΑΣ
-ΣΧΕΣΕΙΣ ΡΩΣΙΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑΣ-ΕΛΛΑΔΑΣ&ΚΥΠΡΟΥ
-Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ & ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ
-ΣΙΝΟ-ΡΩΣΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ & ΙΡΑΝ
-Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ε.Ε.,ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΗΠΑ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΑΞΟΝΑ ΙΣΡΑΗΛ-ΚΥΠΡΟΥ-ΕΛΛΑΔΑΣ Η ΙΣΡΑΗΛ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΕΠΑ & ΔΕΣΦΑ
-Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
-Η ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ ΣΕ ΑΙΓΥΠΤΟ-ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ-ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ
-Η ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΡΕΝΤΕΡ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.
-Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΟΖ ΩΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ
-ΟΙ ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΑΜΑΡΑ ΠΕΡΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΑΟΖ
-ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΣΕ ΚΥΠΡΟ-ΕΛΛΑΔΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ
-Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
-Ο ΡΟΛΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ-ΓΑΛΛΙΑΣ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ
-Η "ΖΥΓΑΡΙΑ" ΜΕΤΑΞΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΚΤΛ ΚΤΛ

Ανώνυμος 24 Μαρτίου 2013 στις 10:20:00 μ.μ. EET  

Φίλτατε Ηλία, γράφεις, «Θελω ομως να ενα τροπο να αφυπνισω και αλλους. Θελω να οργιστουν για το θανατο του Εθνους, να παψουν να αναλωνονται στα εφημερα, να αφηνονται στη ληθη. Τα παιδια μου θελω/πρεπει να μεγαλωσουν, εαν θελω το μπολι να πιασει, αναμεσα σε ανθρωπους με ιδια ιδανικα, με σεβασμο στο κοινο παρελθον και με κοινες ελπιδες για το μελλον.».

Μην το περιμένεις αυτό φίλε μου, δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Από το 2004 έως το 2010 περίπου, αγωνιζόμουν καθημερινά σε διάφορα forum (ανοικτά ή κλειστά, δηλ. με εγγραφή), λίστες συζητήσεων κτλ. να αφυπνίσω και να ενημερώσω, όχι μόνο με σχόλια επικαιρότητος και ειδήσεις από τα ψιλά γράμματα με την σχετική σύντομη ανάλυση αλλά κυρίως και με κείμενα που έγραφα εγώ ο ίδιος κατεβάζοντας πάμπολλα βιβλία απ’ την βιβλιοθήκη μου και ξοδεύοντας ώρες ολόκληρες από τον ελεύθερο και μη χρόνο μου. Στο τέλος τα παράτησα γιατί κουράστηκα μέσα σε εκείνη την απελπιστική κατάσταση. Δεν μπορείς να φανταστείς τι τράβηξα προσπαθώντας να αντιμετωπίσω τα κομματικοποιημένα ανθρωπάρια, τους εθνομηδενιστές, το παρατρεχάμενο ανθελληνικό σκυλολόι τους και κυρίως, διότι αυτοί με ενδιέφεραν, όλα τα θύματα τους, βάλε από εθελοντές ανελλήνιστους ελληνόφωνους μέχρι ειρηνιστές σε αφασία και δωδεκαθεϊστές που δηλητηριάζουν την νεολαία με τον αντικληρικαλισμό τους, προσπαθώντας να διαλύσουν έναν από τους ισχυρότερους συνδετικούς κρίκους του Έθνους μας, την Ορθόδοξη πίστη μας. Το αποτέλεσμα; Τίποτα απολύτως! Ναι μεν κόσμος ενημερώθηκε, ναι μεν υποψιάστηκε, ναι μεν πληροφορήθηκε αλλά μυαλά δεν άλλαξε, και όχι μόνο δεν άλλαξε αλλά συνεχίσει ακάθεκτος το ίδιο τροπάρι, μέσα σε έναν κυκεώνα απύθμενης βλακείας, απερίγραπτης αμορφωσιάς και μιας ηλιθιότητας μέχρι σημείου που ακόμα και η ίδια η λέξη να χάνει το νόημα της. Παραδείγματα δεν θα σου γράψω αλλά θα σου πω αυτό, για να καταλάβεις τι εστί… πόπολο, περισσότερες πιθανότητες είχα (και μάλλον έχω ακόμα) να ανοίξω φιλοσοφική συζήτηση με ένα ζούδι του δάσους για την έννοια του Θεού στην Προσωκρατική φιλοσοφία, παρά να συνεννοηθώ με έναν απ’ το πόπολο για το οτιδήποτε, π.χ. για την αξία και την αναγκαιότητα ύπαρξης των παρελάσεων στις Εθνικές Επετείους, όχι μόνο στην απόδοση τιμών αλλά και στην διατήρηση της ιστορικής μνήμης και την γαλούχηση της σημερινής νεολαίας στις αξίες και τα ιδανικά του Έθνους.

Γι’ αυτό σου λέω φίλε μου, και στο λέω από εμπειρία έξι χρόνων και βάλε, και εγώ το έψαξα και εγώ το προσπάθησα μα δεν το βρήκα ούτε και το κατάφερα, μην περιμένεις στην εποχή που ζούμε -στο σήμερα- τίποτα απολύτως από τους πολλούς, απ’ το πόπολο. Δεν υπάρχει πλέον παιδεία και η Εθνική διαπαιδαγώγηση πάει κατά διαόλου εδώ και δεκαετίες. Δυστυχώς, ειδικά σήμερα, έτσι είναι, άλλωστε πάντα λίγοι ήμασταν και πάντα σε λίγους θα στηριζόμαστε (στο ‘λίγοι’ διάβαζε μειοψηφία).

Τι μπορεί να γίνει; Κοίταξε την οικογένειά σου, γαλούχησε τα παιδιά σου με τα Εθνικά ιδανικά και τις αξίες, διαπαιδαγώγησε τα εσύ ο ίδιος μαθαίνοντας τα ιστορία και το τι σημαίνει να είσαι Έλληνας και ζέστανε την καρδιά τους στην εκκλησία, έστω και με το άναμμα ενός κεριού. Τα ίδια προσπάθησε να κάνεις επιλεκτικά και στον στενό φιλικό και συγγενικό σου περίγυρο, μέχρι εκεί όμως, παραπέρα άστο γιατί κυριολεκτικά τζάμπα θα ασχοληθείς. Όσο για τους υπόλοιπους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, στάσου αλληλέγγυος όσο μπορείς σε όλους αυτούς που πλέον δεν μπορούν να ζήσουν και δεν έχουν ούτε ένα πιάτο φαγητό, ειδικά στις πολύτεκνες οικογένειες που ένας Θεός ξέρει πως τα βγάζουν πέρα. Αν κάνεις όλα αυτά θα έχεις κάνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ, διότι από την οικογένεια ξεκινούν όλα, από την οικογένεια θα αναγεννηθεί το Έθνος απ’ τις στάχτες του. Μην περιμένεις σωτήρες, εμείς οι ίδιοι θα σώσουμε την Πατρίδα μας.

Εντελώς φιλικά και με εξαίρεση για εσένα που έχεις τις ίδιες απορίες που είχα και εγώ μέχρι πρόσφατα. Τις τελευταίες ημέρες δεν έχω το κουράγιο όχι να σχολιάσω αλλά ούτε να διαβάσω.

Τόλης Β

* Τα θερμά μου συγχαρητήρια στο ενκρυπτώ και τους σχολιαστές του, ειδικά οι τελευταίοι μου δίνουν μια ελπίδα ότι δεν είμαστε λίγοι.

ΑΧΕΡΩΝ 25 Μαρτίου 2013 στις 11:36:00 π.μ. EET  

Χρόνια πολλά Συνέλληνες,
χρόνια πολλά Πατρίδα.
Ἀπόλαυσα αὐτές τις ἠμέρες τον σχολιασμό στο..σχόλιο του Κλεάνθη,δέν νομίζω ὄτι ἔχω κάτι ουσιώδες να προσθέσω,ὠστόσο λόγω της ἐπετείου και της σκιᾶς που ρίχνουν οι περιστάσεις,θα ἐπιτρέψω στον εαὐτό μου να καταθέσει ἀπορίες ἀδαοῦς.
Δέν ἔχετε την ἐντύπωση ότι σαν να συνομώτησε το σύμπαν για χάρη της Τουρκίας;
Σαν να συσπειρώθηκε ὄλο το παγκόσμιο σύστημα υπέρ της Τουρκίας,ἐνώ υποτίθεται το διεθνές σύστημα εἶναι ἄναρχο,ἀνταγωνιστικό και ἀδυσσώπειτο,
και ότι η κάθε συσπείρωση προκαλεί ἀντισυσπειρώσεις.
Υποτίθεται ότι ἐμείς ὠς Ἑλλάς και Κύπρος είμαστε μικρά ψάρια,και δέν ἔχουμε ἐκτόπισμα-ἐρωτῶ,το Κοσσυφοπέδιο,τί ἐκτόπισμα εἶχε;
Το Ἰσραήλ τί ἐκτόπισμα εἶχε,ΠΡΙΝ ἀκόμη δημιουργηθεί,ὤστε ἤδη το 1917 να γίνει η συμφωνία Sykes-Pikot;
Εἀν τα μικρά ψάρια δέν δικαιοῦνται να κατέχουν πλοῦτο ἤ στρατηγικές τοποθεσίες,με ποιά κριτήρια ταξινομοῦνται τα μικρά και μεγάλα ψάρια;
Γιατί για την Ἑλλάδα να εἶνα ''κατάρα'' να βρεθεί πετρέλαιο στο υπέδαφος της,ἐνώ για την Τουρκία εἶναι ''εὐλογία'' να ἀνευρίσκονται πετρέλαιο και ἀέριο στις ἐπικράτειες τρίτων;
Χωρίς να παραβλέπω την δική μας ἀβελτηρία,σήψη και ἐκφυλισμό,γιατί μόνον τα δικά μας ἐλαττώματα τιμωροῦνται,ἐνώ ἄλλων ἐπιβραβεύονται;
Γιατί η Ἑλλάς δέν προκάνει ποτέ να ἐξαργυρώσει νίκες,ἐνώ ἄλλοι τυγχάνουν ἀσυλίας μετά ἀπό πανωλεθρίες;
Ἡ ἀπάντηση νομίζω βρίσκεται στο σχόλιο του HBS στον Φκμκ,το ὁποίο παραθέτω:
''Και γαμώ τις εξωτερικές πολιτικές κάνουν όλοι όταν ο πάτρωνας καθαρίζει για πάρτη τους. Αναρωτιέμαι όμως: γεωπολιτικά μετράω κι εγώ. ΓΙΑΤΙ λοιπόν για πάρτη μου δεν καθαρίζει κανένας τέτοιος; Την απάντηση την ξέρουμε κι οι δυο μας...''
Την ἀπάντηση,ἀδελφέ HBS,είμαστε τουλάχιστον τρείς που την γνωρίζουμε...
Ὡραία λοιπόν,είμαστε ὡς συνήθως στα κρύα του λουτροῦ,τί κάνουμε;
Βάζουμε το κεφάλι στην ἄμμο,ὄπως μας εἶναι προσφιλές;
Κλονιζόμαστε,μελοδραματικά,και μεμψιμοιροῦμε κωμικοτραγικά;
Ὀ γράφων δέν εἶχε πολλές ψευδαισθήσεις,οὒτε και σχετικά με τον ''ἂξονα'' Ἐλλάδος-Κύπρου-Ἰσραήλ,ἀλλά,δέν πτοείται ἀπό την συγκυρία,νομοτελειακά θα ἀκολουθήσει κάποια καμπή.
Ἄν το πήραμε ἀπόφαση ὄτι τελειώσαμε(...ἐπιτέλους,διότι παραήταν δύσκολο να εἰμαστε Ἔλληνες),ἄς ἀφεθοὺμε στην μοίρα μας χωρίς μοιρολόγια,μέχρι το πικρό τέλος.
Να σβήσουμε χαλαροί τουλάχιστον,διότι και το μοιρολόι θέλει πνευμόνια.
Ἄν πάλι ὄχι,ἄς παραδειγματιστοῦμε ἀπό την σημερινή ἐπέτειο.
Και τότε,φαινόταν σάν το Σύμπαν,στην μορφή της Ἱερᾶς Συμμαχίας,να εἶχε συνομωτήσει ὑπέρ της Ὀθωμανικῆς Αὐτοκρατορίας,ἀλλά,παρ΄ὄλα μας τα λάθη,ἀποδείχθηκε ότι οὒτε ἡ Ἰερά Συμμαχία ἦταν ἒγγύηση για τους Ὀθωμανούς.
Ἐμείς ἔχουμε ἀλλες δυνάμεις με το μέρος μας.
Ἔχουμε τον Ἠλία Κ.,τον Ἀρματιστή,τον Κλεάνθη,(πολύ τους πάω τους δύο τελευταίους,τους ἀπόλαυσα και στον Βελισάριο),ἔχουμε αὐτήν την παρέα του ''ἐν κρυπτὼ''των πολιτῶν-ὁπλιτῶν,και τέλος,ἔχουμε και την κληρονομιά των προγόνων,και αὐτό το τελευταίο δέν εἶναι απλῶς σχήμα λόγου.

Αρματιστής 25 Μαρτίου 2013 στις 10:01:00 μ.μ. EET  

Αγαπητέ Αλέξανδρε

Η άποψή μου για την επαναπροσέγγιση Ισραήλ και Τουρκίας, ταυτίζεται με τη παρακάτω παράγραφο από το σχόλιο του Κλεάνθη:

"Από την άλλη πλευρά η νέα τουρκοισραηλινή "συμμαχία" δεν θα ξαναγυρίσει το ρολόι του χρόνου. Η Τουρκία είναι διαφορετική και η Μέση Ανατολή της αραβικής άνοιξης το ίδιο. Η νέα Τουρκία του Ερτογάν ανταγωνίζεται το Ισραήλ στην Μέση Ανατολή, είναι συμμαχία μεταξύ λύκων που θα κρατήσουν πολλά μυστικά μεταξύ τους".

Μη ξεχνάς ότι βασικός βραχίονας της εξωτερικής-επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας στη Μ.Α., είναι η απόκτηση επιρροής στον Αραβικό κόσμο μέσα από την άποψη του Νταβούτογλου ότι "η Οθωμανική αυτοκρατορία ήταν μια ανεκτική διοίκηση η οποία άφησε σε όλους τους υπηκόους της αγαθές αναμνήσεις". Αυτή η άποψη που επιδίωκε να "αμβλύνει γωνίες" κλπ, προωθήθηκε και στην Ελλάδα από το γνωστό κλαμπ.

Με άλλα λόγια, η άποψη μου είναι ότι τα συμφέροντα της Τουρκίας στη και του Ισραήλ στη Μ.Α., βρίσκονται σε τροχιά σύγκρουσης.

Την αλήθεια και το προς τα που θα πάει το πράγμα, θα τα μάθουμε στη πρώτη πυραυλική επίθεση εναντίον του Ισραήλ από τη Χαμάς ή τη λωρίδα της Γάζας. Αν όχι στη πρώτη, σίγουρα στη δεύτερη. Εκεί θα δούμε τις αντιδράσεις των δύο "συνεταίρων".

Ανώνυμος 26 Μαρτίου 2013 στις 4:27:00 π.μ. EET  

Πρώτη φορά διάβασα όλα τα σχόλια ενός άρθρου και μάλιστα συμφώνησα με τα περισσότερα, εάν όχι όλα. Δεν έχω κάτι να προσθέσω γιατί οι γνώσεις μου μπροστά στις δικές σας είναι απειροελάχιστες. Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι είμαι χαρούμενος που διαβάζω απόψεις που συγκλίνουν σχεδόν απόλυτα με τις δικές μου, οι οποίες μιλάνε εθνική ομοψυχία, ενότητα και αλληλεγγύη. Έχουμε βρεθεί πολλές φορές σε δύσκολες καταστάσεις αλλά πάντοτε τα καταφέρναμε.οι Πρόγονοί μας(αρχαίοι και νεώτεροι)μας δείχνουν τον δρόμο . Θα ήθελα να γράψω πολλά αλλά δεν θέλω να κουράζω κιόλας.

Από έναν δεκαοχτάχρονο φοιτητή που τυχαίνει να σπουδάζει διεθνείς και ευρωπαϊκές σπουδές.

Ανώνυμος 1 Απριλίου 2013 στις 1:00:00 μ.μ. EEST  

Τοσο η συζητηση οσο και το αρχικο σχολιο ειναι πολυ ενδιαφεροντα. Αλλα λειπει ενα σημαντικοτατο «εργαλειο» για την οποιαδηποτε "Δουλειά λοιπόν για την Εθνική Ισχύ". Και αυτο ειναι η οικονομικη ισχυς! Χωρις αυτο δεν μπορει να χτιστεί» τιποτε!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP