Προς φυλακή υψίστης ασφαλείας

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Άνδρας των ΕΚΑΜ με FN FAL Para, κατά την
 διάρκεια των επιχειρήσεων του  2007 στα Ζωνιανά
Το περίγραμμα του κυβερνητικού πλάνου για την αντιμετώπιση επιθέσεων όπως αυτή στn φυλακή Τρικάλων, δίνουν οι πρώτες πληροφορίες από την συνάντηση του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά, με τους κ.Ρουπακιώτη και Δένδια. Έτσι, σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα αποφασίσθηκε:

H δημιουργία μιας φυλακής υψίστης ασφαλείας, όπου θα μεταφερθούν κατάδικοι για σοβαρά εγκλήματα. Δεν διευκρινίστηκε αν σχεδιάζεται η κατασκευή νέου σωφρονιστικού καταστήματος ή η μετατροπή κάποιου ήδη υπάρχοντος.

Η ενίσχυση της φρουράς των φυλακών. Ο υπουργός Δημοσίας Τάξης κ.Δένδιας δήλωσε πώς η ΕΛ.ΑΣ θα παραχωρήσει τυφέκια των 7.62mm στους εξωτερικούς φρουρούς "ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στην αυξημένη επικινδυνότητα των επιθέσεων, πρωτοφανών όπως στα Τρίκαλα", ενώ δυνάμεις των ΕΚΑΜ θα είναι παρούσες σε τακτικές έρευνας στα κελιά των βαρυποινιτών. Σε υπηρεσία με την ΕΛ.ΑΣ βρίσκονται τυφέκια H&K G-3 και FN FAL 7.62x51mm, κυρίως στην Κρήτη, για προφανείς λόγους.. Σύμφωνα με τον κ.Ρουπακιώτη, εξετάζεται η χορήγηση αλεξίσφαιρων γιλέκων στους εξωτερικούς φρουρούς και η αύξηση της αντιβληματικής προστασίας των σκοπιών, με τοποθέτηση αλεξίσφαιρων υαλοπινάκων και ατσάλινων πλαισίων. Επιπλέον, το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί και η πρόσληψη 500 σωφρονιστικών υπαλλήλων ενώ άλλοι 200 θα προέλθουν από την "κινητικότητα στο Δημόσιο".

Υπενθυμίζουμε πώς την προηγούμενη Παρασκευή, δύο ομάδες ενόπλων Αλβανών κακοποιών, πραγματοποίησαν πρωτοφανή επίθεση με επιθετικά τυφέκια ΑΚ-47 και χειροβομβίδες στο σωφρωνιστικό κατάστημα Τρικάλων, επιτρέποντας την απόδραση 11 συνολικά επικίνδυνων Αλβανών κρατουμένων. (Καταδρομή στις φυλακές Τρικάλων)



17 σχόλια:

Ανιχνευτής 27 Μαρτίου 2013 στις 9:12:00 μ.μ. EET  

όχι με G3, αλλά με MG3 (σε τρίποδο) πρέπει να εφοδιαστούν. Ενα από δαύτα να είχαν στα Τρίκαλα θα το κάναν σουρωτήρι το "βανάκι" με τους "καταδρομείς".

Επίσης Νάρκες κατά προσωπικού στην εξωτερική περίμετρο είναι ένα χωρίς οικονομικό κόστος (αποτρεπτικό) μέτρο. "Προσοχή νάρκες" να λέει μονο, νομίζω αρκεί..

Ανώνυμος 27 Μαρτίου 2013 στις 10:21:00 μ.μ. EET  

Τι σοβαροτητα εχουν οι κυβερνωντες που εν ετει 2013 με τα καλασνικοφ να τα αγοραζεις και στα περιπτερα, να σκεφτονται ακομη για χορηγηση αλεξισφαιρων γιλεκων.Ποσες μανες πρεπει να κλαψουν ακομη.Ντροπη τιποτε αλλο.

Ανώνυμος 27 Μαρτίου 2013 στις 10:54:00 μ.μ. EET  

απο την κινητικότητα σημαίνει ότι θα βάλουν τίποτα φύλακες σχολείων να φυλάνε φυλακές;

Ανώνυμος 27 Μαρτίου 2013 στις 11:22:00 μ.μ. EET  

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ...ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΦΡΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ..ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΜΕΣΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΥΝΑΚΩΝ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΚΟΥΛΟΥΘΗΣΗΣ...

Ανώνυμος 27 Μαρτίου 2013 στις 11:26:00 μ.μ. EET  

όπως το βλέπω εγώ, για τον εξοπλισμό της αστυνομίας σε σύγκρισή με τον εiδικων δυνάμεων
η ΕΛΑΣ να φέρει ένα ισχυρό τουφεκιο ενάντιων κακοποιών που συνήθως δρουν σε αστικά κέντρα , me ότι κίνδυνους συνεπάγεται αυτό για τους απλούς πολίτες σε περίπτωση εξoστρακισμου η αστοχίας από μεριά της αστυνομίας.
και οι ειδικές δυνάμεις με τα μ16 σε αποστολές που τα πυρομαχικά είναι μετρημένα να περιμένουν μπας και πέσει ο αντίπαλος μετά από μια γεμιστήρα ,
μήπως τα κάνουμε λίγο ανάποδα?
1ΜΑΛ

Nikos 28 Μαρτίου 2013 στις 10:22:00 π.μ. EET  

Όπως έγραψε και ο φίλος πιο πάνω, προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στην εκπαίδευση, αλώστε από ότι φαίνεται είχαμε και blue on blue στο συγκριμένο περιστατικό μεταξύ εξωτερικών φρουρών και ΟΠΚΕ…αν είχαν G3 θα είχαν κάνει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά μεταξύ τους… φυσικά το ιδεατό είναι και καλή εκπαίδευση και σωστός οπλισμός αλλά αν έχω να διαλέξω, 1000 φόρες καλά εκπαιδευμένοι και με πιστολιά παρά άσχετοι με 7,62 ειδικά όταν υπάρχει και άμαχος πληθυσμός κοντά…

E.A.V. 28 Μαρτίου 2013 στις 11:09:00 π.μ. EET  

Νομίζω ότι τα μέτρα κινούνται (προσοχή: "κινούνται") προς τη σωστή κατεύθυνση.

Τρία σημεία που θέλω κι εγώ να επισημάνω:
1) Γιατί πάντα πρέπει να συμβεί ένα φιάσκο για να "αφυπνιστεί" η ηγεσία, πολιτική και αστυνομίας; Πάντα κατόπιν εορτής; Όπως γράφτηκε και πιο πάνω πωλούνται καλάσνικοφ στα περίπτερα, όχι τώρα αλλά εδώ και είκοσι χρόνια...

2)Συμφωνώ 1000% με τους δύο προηγούμενους σχολιαστές. Όπλα χωρίς ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ είναι κοροϊδία. Ας θυμηθούμε την απόπειρα απόδρασης με το ελικόπτερο: 500+ σφαίρες και ελάχιστες πέτυχαν το ελικόπτερο ή τους επιβάτες του.

3)Μήπως όντως το έχουμε πάρει λάθος; Εντάξει για να φτιάξουμε φυλακές υψίστης ασφαλείας και να απομονώνουμε τους ληστές και τους δολοφόνους από όσους φυλακίστηκαν για... μη καταβολή χαρατσίου. Αλλά τί ακριβώς πρέπει να γίνει για να πάρει το κράτος και η αστυνομία το θέμα "ασφάλεια" στα σοβαρά; Καλάσνικοφ και χειροβομβίδες και αντιαρματικά κυκλοφορούν ανάμεσά μας και ακόμα συζητάμε; Αν δεν τους αντιμετωπίσουμε σαν τρομοκράτες και δολοφόνους που είναι, σε λίγο θα στήνουμε τρίποδα και MG-3 στις διαβάσεις για να περνάνε τα παιδιά μας για το σχολείο.

Manolis 28 Μαρτίου 2013 στις 11:10:00 π.μ. EET  

Δεν περιμενα σε καμμια περιπτωση να επιβεβαιωθει ενα σχολιο μου τοσο συντομα και στο ιδιο μερος. ( http://www.enkripto.com/2013/02/g-3.html#comment-2221550327939692638 )

Ο λογος μη χρησιμοποιησης τυφεκιων μαχης 7.62 χιλ. απο την Αστυνομια μεσα σε κατοικημενες περιοχες , ειναι καθαρα η αποφυγη τραυματισμου ανυποπτων ανθρωπων λογω εξoστρακισμου η αστοχίας. Συνεπως εαν δοθουν ισχυροτερα οπλα σε φρουρους, αυτοι θα πρεπει να εκπαιδευτουν και να λειτουργουν, περιπου ως ελευθεροι σκοπευτες.
Αλλιως , οι "παραπλευρες απωλειες" απλων πολιτων και οι επακολουθες κραυγες, γρηγορα θα τους αφοπλισουν...

Ανώνυμος 28 Μαρτίου 2013 στις 12:49:00 μ.μ. EET  

Γιατί δεν αξιοποιούν τα ξερονήσια, όπου άλλοτε "φιλοξενούσαν" αντιφρονούντες; Η Αυστραλία χρησιμοποιεί τα δικά της για τους λαθρομετανάστες.

Ανώνυμος 28 Μαρτίου 2013 στις 3:30:00 μ.μ. EET  

Αγαπητέ Nativist ΣΩΣΤΟΣ όπως ΠΑΝΤΑ!
"Ξεχνάς" όμως ότι και αυτοί οι εγκληματίες είναι "άνθρωποι" με τια ανάγκες τους και με τα "ψυχικά τραύματά τους" και θα πρέπει να ζουν σαν άνθρωποι και ΟΧΙ με βασανιστήρια στα κολαστήρια του ελληνικού κράτους;!! τι θέλετε δηλ. να βάλουμε και άλλους μπελάδες στο κεφάλι μας, με το να έχουν αλυσίδες χέρια-πόδια όπως στη Ρουμανία (είδα φωτό προσαγωγής του πάσσαρη), να διαβιούν χωρίς γυναίκες, χωρίς άδειες, χωρίς μασάζ και σάουνες, χωρίς τη δόση τους, χωρίς ευπρέπεια μη τυχόν και μας γράψουν τα διεθνή παρατηρητήρια του κ..λου και μετά ο κ υπουργός δκαιοσύνης και δημόσιας τάξης δεν ξέρουν από που να φύγουν;;!! να μας κόψει η τρόικα τις δόσεις, να μας καταγγείλουν ακόμη και "έλληνες" νέοι βο(υ)λευτές ότι δεν έχουμε ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ φυλακές, αφού στην αλβανία, αρμενία, γεωργία κ.λπ, ζούσαν ζωή χαρισάμενη!!
Για όλα αυτά και ΑΛΛΑ πολλά ΔΕΝ πρέπει να στεναχωρούμε τους καλούς μας φυλακισμένους και ας αφήσουμε τα ξερονήσια για τους απολίτιστους!!
Εμείς είμαστε ΠΛΕΟΝ Ευρώπη!!

Γιάννης

Pro από Συμβασιλεύουσα 28 Μαρτίου 2013 στις 6:39:00 μ.μ. EET  


Οποιοδήποτε βλήμα , μπορεί να εξοστρακιστεί ή να διατρήσει και να δημιουργήσει "παράπλευρες απώλειες" , με καλύτερο(λιγότερο επικίνδυνο)το 22άρι και χειρότερο το 50άρι . Τα 7,62Χ51 , 7.62Χ39 , 5.56Χ45 , είναι (ΣΧΕΤΙΚΆ)παρόμοια .
Περισσότερο ρόλο παίζει η γεωμετρία και τα υλικά κατασκευής των βλημάτων , παρά το διαμμέτρημα.

ΠΧ . Ένα Μ855 , των 5,56Χ45 είναι πολύ πιο διατρητικό και άρα επικίνδυνο από ένα ΧΜ193 των 5,56Χ45 . Και το Μ80 ΝΑΤΟ των 7,62Χ51 είναι πολύ πιο ακατάλληλο από κάποιο μαλακό βλήμα στο ίδιο διαμμέτρημα .

Η άποψή μου είναι ότι πρέπει να εξοπλιστούν οι φύλακες (ΠΑΝΤΟΥ όχι μόνο στις φυλακές)με ότι υπάρχει διαθέσιμο δηλαδή FN fal , G3 , M4 , AK47 δεν παίζει ρόλο .
Καθώς και με βαρείς θωρακίσεις . Ξέρω σίγουρα ότι υπάρχουν κάποιες συλλογές στα χέρια των Ενόπλων δυνάμεων . Πρέπει να παραχωρηθούν .
Ξανά όμως δεν παίζει ρόλο .
Η ενίσχυση των φυλάκων ΔΕΝ θα λειτουργήσει αποτρεπτικά και από εδώ και εμπρός , δεν θα αποφύγουμε τις "φίλιες απώλειες"
Πρέπει παρόλα αυτά να τις μετριάσουμε και να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο , το οποίο με εντολές "έξωθεν και άνωθεν" θα γιγαντωθεί .
Δεν έχουμε πλέον να κάνουμε με συμμορίες εγκληματιών . Έχουμε (και το λέω με βεβαιότητα 100%) να κάνουμε με παραστρατιωτικές οργανώσεις οι οποίες δρουν κατά του Ελληνικού Έθνους και του Ελλαδικού κράτους .
Πρέπει να ξυπνήσουμε και να το καταλάβουμε , αλλιώς η επόμενη επίθεση θα γίνει σε στρατόπεδο ή αστυνομικό τμήμα και τότε θα κλάψουνε πολλές μανούλες .

Πρέπει να ξυπνήσουμε και να οργανωθούμε τώρα πριν να είναι αργά .

Ανώνυμος 28 Μαρτίου 2013 στις 6:41:00 μ.μ. EET  

Γιάννη και στα ξερονήσια μπορεί να φτιαχτεί σύγχρονη φυλακή χωρίς βασανιστήρια. Το θεωρώ πολύ καλή ιδέα.

Pro από Συμβασιλεύουσα 28 Μαρτίου 2013 στις 6:43:00 μ.μ. EET  


Και φυσικά δεν είμαι εγώ αυτός που θα αντιταχθεί στην σωστή και συνεχή εκπαίδευση των φρουρών στα πυροβόλα όπλα που θα τους χορηγηθούν καθώς και σε τακτικές μάχης μικρών κλιμακίων .

ΥΓ.
Πολύ..........γυμναστική .

Ανώνυμος 28 Μαρτίου 2013 στις 9:58:00 μ.μ. EET  

Και στο τέλος θα βγάλουν προκήρυξη που αντι να ζητανε εκπαίδευση Ειδικών Δυνάμεων θα ζητάνε πτυχία Αγγλίκών και Η/Υ.

Pro από Συμβασιλεύουσα 2 Απριλίου 2013 στις 12:57:00 π.μ. EEST  


Προσωπικά θα ευχόμουν να είναι όλοι οι νέοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι σαν αυτόν τον τύπο

http://vimeo.com/62740264#at=0


Αλλά αν καλυφθούν "κενά" από μετατάξεις στο δημόσιο , κάποιοι σίγουρα θα είναι σαν αυτόν τον τύπο

http://www.youtube.com/watch?v=gSSNt1ZUMPk


ΥΓ. Σε κανένα από τα παραπάνω βίντεο δεν συμμετείχαν ηθοποιοί Ελληνικής καταγωγής .

Ανώνυμος 2 Απριλίου 2013 στις 3:56:00 μ.μ. EEST  

εκπαίδευση εκπαίδευση εκπαίδευση.....το τρίπτυχο της επιτυχίας....Παρατήρηση στην Δράμα από όσο ξέρω είναι σχεδόν έτοιμες οι φυλακές υψίστης ασφαλείας γιατί δεν τις ανοίγουν....?

Ανώνυμος 2 Απριλίου 2013 στις 11:10:00 μ.μ. EEST  


Γιατι είναι ΣΧΕΔΟΝ έτοιμες.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP