Eπίσκεψη τουρκικού υποβρυχίου στην Αλβανία

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Το S-356 Anafartalar στον λιμένα Δυρραχίου.
Τετραήμερη επίσκεψη στην γειτονική Αλβανία πραγματοποίησε  στα μέσα Μαρτίου, το τουρκικό υποβρύχιο ΤCG Anafartalar (S-356), τύπου 209/1400. Το τουρκικό σκάφος επισκέφθηκε την γειτονική χώρα μετά το πέρας της νατοικής άσκησης Noble Manta 2013 στην οποία έλαβε μέρος.

Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του προγράμματος διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, μάλιστα πρόκειται για την τρίτη επίσκεψη τουρκικού υποβρυχίου στην Αλβανία, σε διάστημα τριών ετών. Είχε προηγηθεί το ΤCG Dolunay (S-352) τον Μάρτιο του 2010 (Τουρκικό υποβρύχιο στο Δυρράχιο), ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Εν Κρυπτώ ακολούθησε και το TCG Gur (S-357), τον Μάρτιο του 2012.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του, τo πλήρωμα του υποβρυχίου επισκέφθηκε αξιοθέατα της περιοχής, ενώ στις 15/3 ο κυβερνήτης, Αντιπλοίαρχος Yucel Kalacos, συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης Vangjush Dako. Στην συνάντηση ήταν παρών και ο Τούρκος ΑΚΑΜ στην γειτονική χώρα, Nizametin Bogar, ενώ μετά το πέρας της τα δύο μέρη αντάλαξαν συμβολικά δώρα.

Ο χαμογελαστός δήμαρχος Δυρραχίου Vangjush Dako, δέχεται τον θυρεό του Anafartalar από τον κυβερνήτη του, Αντιπλοίαρχο Yucel Kalacos.
Το τουρκικό σκάφος επισκέφθηκε υψηλόβαθμη Αλβανική στρατιωτική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από τον Α/ΓΕΕΘΑ Xhemal Gjunkshi και τον αρχηγό του αλβανικού ναυτικού, Qemal Shkurti. Παρόντες επίσης ο Τούρκος πρέσβης Hasan Sevilir μετά του ΑΚΑΜ Nizanaettin Dogar, και τοπικοί άρχοντες. Ο Αλβανός Α/ΓΕΕΘΑ καλοσώρισε το τουρκικό πλήρωμα και εξύμνησε τις εξαιρετικότατες σχέσεις των δύο χωρών, σημειώνοντας πώς "η υποστήριξη που λαμβάνουν από το τουρκικό πολεμικό ναυτικό για τον εκσυγχρονισμό του Αλβανικού ναυτικού και ακτοφυλακής, είναι η μέγιστη δυνατή"..  

Τι χρείαν έχομεν άλλων σχολίων;

Σχετικά άρθρα:
Τουρκο-αλβανική στρατιωτική συνεργασία : Πρόκληση για την Ελληνική ασφάλεια
Επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Άμυνας στην Αλβανία
Eπίσκεψη υψηλόβαθμης τουρκικής αντιπροσωπείας στην Αλβανία


23 σχόλια:

TED 27 Μαρτίου 2013 στις 5:58:00 μ.μ. EET  

Για κόψτε κάτι φάτσες "πολιτισμένων"...

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Τούρκοι επισκέπτες φέραν ένα φορτίο καρβέλια ψωμί ως δώρο, το οποίο οι Αλβανοί οικοδεσπότες ανταπέδωσαν με τρεις παλέτες χαρτί υγείας.

Πέραν της πλάκας τώρα, η Ελλάς είναι επίσημα πλέον περικυκλωμένη, ακόμη και στο Ιόνιο. Καλά ξυπνητούρια.

Ανώνυμος 27 Μαρτίου 2013 στις 6:56:00 μ.μ. EET  

Το panel πάνω αριστερά στην 3η φωτο τι είναι;

Ανώνυμος 27 Μαρτίου 2013 στις 7:17:00 μ.μ. EET  

Όταν λιμενίζονται στα Ελληνικά λιμάνια δεν σηκώνουν Ελληνική σημαία όπως προβλέπεται. Στην Αλβανία σήκωσαν όμως Αλβανική...

Ανώνυμος 27 Μαρτίου 2013 στις 8:09:00 μ.μ. EET  

Επισκέφτηκε ένα τουρκικό υποβρύχιο την Αλβανία και βρεθήκαμε "περικυκλωμένοι" στο Ιόνιο!







Ανώνυμος 27 Μαρτίου 2013 στις 9:23:00 μ.μ. EET  

> Το panel πάνω αριστερά στην 3η φωτο τι είναι;
Ντουλάπα από το ΙΚΕΑ για τα χαλάκια προσευχής. Πατέντα του προηγούμενου κυβερνήτη που του εξασφάλισε τη διεμβολή στο αριστείο του μεθυσμένου γκρίζου λύκου και το 2ο βραβείο τουρκικης τεχνολογίας (επαιζε Φιρτινα εκείνη τη χρονιά)

manigr.blogspot.com 27 Μαρτίου 2013 στις 10:59:00 μ.μ. EET  

'Αμεση ενεργοποίηση του ναυστάθμου της Κέρκυρας.

TED 28 Μαρτίου 2013 στις 11:12:00 π.μ. EET  

@ εξυπνάκια 27 Μαρτίου 2013 - 8:09:00 μ.μ. EET

Προς τί η ειρωνεία και τα εισαγωγικά; Δεν ήταν ένα υποβρύχιο αλλά το τρίτο κατά σειράν! Άν λάβουμε δε υπόψη και τις συχνότατες επισκέψεις μονάδων επιφανείας, φαίνεται ξεκάθαρα η βούληση του TDK για έντονη παρουσία στο Ιόνιο (την οποία βούληση έχει αναδείξει κατά καιρούς ετούτος εδώ ο ιστότοπος που μας φιλοξενεί).

Άν ενοχλείσαι λοιπόν από τη λέξη "περικυκλωμένοι", ξυδάκι.

SZAE 28 Μαρτίου 2013 στις 12:01:00 μ.μ. EET  

@ Ανωνυμο 27 Μαρτίου 2013 - 7:17:00 μ.μ. EET

Ούτε και εμείς αγαπητέ αναρτούμε στον ιστό μας την ημισέλινο κατά τις-νατοικες-επισκέψεις μας. Μονο σημαιοστολισμό, προστεγο με επίστεγο στο τελος Αυγούστου όπου γιορτάζουν......

Ανώνυμος 28 Μαρτίου 2013 στις 3:34:00 μ.μ. EET  

@ TED ενοχλούμαι με τις υπερβολές...οκ μας "περικύλώσαν"3 υποβρύχια και η παρουσιά του τουρκικού ναυτικού είναι "εντονη" στο Ιονιο!

TED 28 Μαρτίου 2013 στις 5:25:00 μ.μ. EET  

ΔΕΝ είναι υπερβολές. Από κει που το ΠΝ είχε δύο μεγάλα θέατρα επιχειρήσεων, ήτοι Αιγαίο και ΝΑ Μεσόγειο, τώρα προστέθηκε και τρίτο μέτωπο προς Δ-ΝΔ (και μάλιστα με βάση ανεφοδιασμού των εχθρικών δυνάμεων).

Αντί να καταλάβεις την ουσία του προβλήματος, στέκεσαι στους τύπους και στις λέξεις. Ας μας πούνε οι λοιποί φίλοι εδώ μέσα πως αξιολογούν την κατάσταση και άν κινδυνολογώ.

Ανώνυμος 28 Μαρτίου 2013 στις 5:35:00 μ.μ. EET  

Φίλε TED πιστεύεις ειλικρινά ότι σε περίπτωση πολέμου θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί βάση ανεφοδιασμού στην Αλβανία από το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό;

Ανώνυμος 28 Μαρτίου 2013 στις 6:05:00 μ.μ. EET  

Ότι πήγε 3ή ή 103ή επίσκεψη τουρκικό υποβρύχιο δεν σημαίνει πως είμαστε περικυκλωμένοι και από το Ιόνιο ούτε πως πρέπει να ενεργοποιηθεί άμεσα ο ναύσταθμος στην Κέρκυρα.
Υπερβολές και γραφικότητες τα περί κυκλώματος και άμεσης ενεργοποίησης ναυστάθμων.

TED 28 Μαρτίου 2013 στις 6:15:00 μ.μ. EET  

@ 28 Μαρτίου 2013 - 5:35:00 μ.μ. EET

Φυσικά και δεν θα μείνει τίποτε όρθιο εκεί πέρα. Αλλά μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει σημείο εκκίνησης αιφνιδιαστικής κίνησης ΠΡΙΝ βρεθούμε τυπικά σε εμπόλεμη κατάσταση και μετατρέψουμε το ναύσταθμο σε αλάνα.

Αλλά ακόμα κι αν περιορίσουμε τους συλλογισμούς μας στη σημερινή περίοδο "ειρήνης", μου τη δίνει αφάνταστα που μέχρι και στο Ιόνιο θα τους βλέπουμε να δοκιμάζουν τις αντοχές μας, τα όρια τω χωρικών υδάτων κλπ. (αν και θα τους είναι δύσκολο να επικαλεστούν αβλαβή διέλευση).

Pro από Συμβασιλεύουσα 28 Μαρτίου 2013 στις 7:53:00 μ.μ. EET  


Εγώ συμφωνώ με τον TED . Eίναι μια απειλή . Μικρού μεγέθους , αλλά απειλή . Όπως είναι και οι Ουτσεκάδες .

Φυσικά η αντιμετώπιση δύο ή τριών υποβρηχίων , τα οποία θα δρούν ανενόχλητα στο Ιόνιο σε περίπτωση Ελληνοτουρκικής σύραξης και θα μπορούν να τορπιλίζουν εμπορικά πλοία ή να κανονιοβολούν παραθαλάσιες πόλεις , θα απαιτήσει την κινητοποίηση ενός δυσανάλογα μεγάλου κομματιού του στόλου μας .
Αντίθετα οι Ουτσεκάδες θα αντιμετωπιστούν από την αστυνομία και εφεδρικές μονάδες του στρατού .

Ίσως η ηγεσία μας θα πρέπει να αποφασίσει την προληπτική κατάληψη στρατιωτικών στόχων στην Αλβανία σε περίπτωση Ελληνοτουρκικού πολέμου . Ταυτόχρονα είναι επιβεβλημένη η είσοδος μονάδων του στρατού στην Βόρειο Ήπειρο , τόσο για την αποκοπή των Ουτσεκάδων από τις βάσεις τους , όσο και για την προστασία του γηγενούς πληθυσμού .
Δεν προτείνω φυσικά να την κρατήσουμε μετά το πέρας του κινδύνου .
Ας γίνει μετά μια δημοκρατικότατη ψηφοφορία υπό τον ΟΗΕ και την ΕΕ και ας αποφασίσει ο ντόπιος πληθυσμός για την τύχη του .

Συμφωνώ απόλυτα με τον TED . Έχουμε περικυκλωθεί και πρέπει να προετοιμαστούμε για παν ενδεχόμενο.
Φυσικά δεν φοβόμαστε , απλώς προετοιμαζόμαστε .

ΥΓ.Μόνο εμείς οι Έλληνες τα παίρνουμε όλα αψήφηστα . Γι'αυτό και μας πιάνουν πάντα απροετοίμαστους .

Ανώνυμος 29 Μαρτίου 2013 στις 1:01:00 π.μ. EET  

@προ απο συμβασιλευουσα
Τα τουρκικα υποβρυχια με τι πυροβολα θα βαλουν κατα των παραθαλασσιων πολεων του Ιονιου ?? Ποιος ο λογος να τορπιλισουν εμπορικα πλοια στο Ιονιο ??
Ξερεις τι γραφεις ??

Pro από Συμβασιλεύουσα 29 Μαρτίου 2013 στις 8:06:00 π.μ. EET  


@ανώνυμε 29 Μαρτίου 2013 - 1:01:00 π.μ. EET

Καταλαβαίνεις τι διαβάζεις;

Θα μπορούσα να σου απαντήσω με φορητούς όλμους των 81mm στην πρώτη ερώτηση και επειδή είναι Ορκ στην δεύτερη , αλλά καλύτερα να μην διυλίζουμε τον κώνωπα φίλε .

Δεν υπάρχει λόγος να ψάχνουμε να βρούμε εμείς τι είδους πραγματική απειλή θα είναι τα Ορκικά υποβρύχια στο Ιόνιο . Και μόνο η παρουσία τους εκεί συνιστά απειλή .

Και η αντίδρασή μας ως προς την απειλή , αλλά και απέναντι σε όσους την υποθάλπτουν , θα πρέπει να είναι ολοκληρωτική και απόλυτη .

Αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι "φίλοι και γείτονές μας" που μας θεωρούν δεδομένους και δεν μας υπολογίζουν .

Και αυτό δεν αφορά μόνο την Αλβανία , αλλά και τα Σκόπια .

Άντε γιατί πήραν όλοι πολύ θάρρος .

Ελπίζω να έγινα κατανοητός τώρα .

Ανώνυμος 29 Μαρτίου 2013 στις 9:33:00 π.μ. EET  


http://www.youtube.com/watch?v=1aZdAyHVjzQ

Πόσα κιλά α@@#$@@α είχε η γυναίκα .

Ανώνυμος 29 Μαρτίου 2013 στις 5:14:00 μ.μ. EET  

Θα πετανε τσιμεντολιθους με καταπελτες . Αυτο σε πειραξε τωρα?
Δεν πρεπει να ενταξουμε την Αλβανια στα επιχειρησιακα μας σχεδια σπο την στιγμην που εχει Τουρκικες βασεις?

Ανώνυμος 30 Μαρτίου 2013 στις 3:52:00 π.μ. EET  

@προ απο συμβασιλεύουσα
φιλε πριν γραψεις κατι απλά για να γραψεις μάθε πρωτα 2-3 σχετικα πραγματα.
Τα υποβρυχια δεν φερουν πυροβολο εδω και δεκαετιες. Οποτε το να κανονιοβολουν πολεις του Ιονιου δεν μπορει να γινει με τιποτα. Το να ριξουν με ολμους 81 χλστ ειναι ανεκδοτο. Δεν δινει ο αλλος μισο δις να αγορασει υποβρυχιο για να παει εξω απο μια πολη να βαλει εναν ολμο στο καταστρωμα και να ριξει μερικα βληματα. Για τον τορπιλισμο εμπορικων πλοιων δεν προκειται να γινει, γιατι κανεις δεν θα δωσει το μισο δις που εγραψα πριν για να βγει σε μια ασχετη θαλασσα να βυθισει 2-3 φορτηγα ή τανκερ. Με ολμους, καταπελτες με τσιμεντολιθους, βυθισεις ασχετων πλοιων δεν κερδιζει κανεις πολεμο ουτε σε 100 χρονια.
Βρες να γραψεις κανα πιο σοβαρο επιχειρημα.

Pro από Συμβασιλεύουσα 30 Μαρτίου 2013 στις 10:14:00 π.μ. EET  


ΟΚ φίλε κέρδισες .

Αποταξάμην .

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις γνώσεις σου τις οποίες μοιράστηκες μαζί μας . Είσαι φοβερός .
Μακάρι να συνεχίσεις να γράφεις στα σχόλια του παρόντος ιστολογίου , έτσι , έστω ανώνυμα για να διασκεδάζουμε όλοι μαζί και να περνάμε καλά .

Καλή σαρακοστή .

(Τι ειχαν τα έρμα και ψοφούσαν.)

Ανώνυμος 30 Μαρτίου 2013 στις 10:16:00 π.μ. EET  

Μην ταΐζετε το Τρολ

Ανώνυμος 30 Μαρτίου 2013 στις 6:10:00 μ.μ. EET  

Καλό είναι να είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί σ' αυτά που γράφουμε αυτός είναι ένας σοβαρός ιστότοπος, υπάρχουν άλλα μέρη στο διαδύκτιο να καταπιάνονται με υπερβολές.

aviationlive 9 Ιουλίου 2013 στις 11:50:00 π.μ. EEST  

http://www.youtube.com/watch?v=TanHDdDQACw&feature=youtu.be

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP