Δικαίωση για τα Τiconderoga

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Για δές πως τα φέρνει η τύχη καμιά φορά...Όταν  προτείναμε πρώτοι  πέρυσι (Μάρτιος 2012) να επιδιώξει το Πολεμικό Ναυτικό την απόκτηση των καταδρομικών Τiconderoga που θα απέσυρε το US Navy, πληθώρα δημοσιευμάτων (σε μεγάλο βαθμό copy/paste) απαξίωναν τα πλοία ως "απολιθώματα του Ψυχρού Πολέμου" ενώ και "έγκυρες" πένες μας λοιδορούσαν ως "δήθεν ειδικούς του Διαδικτύου" και "εκτός πραγματικότητας" και των αναγκών του ΠΝ.

Τελικά όπως φαίνεται το ΠΝ ξέρει καλύτερα τις ανάγκες του από τα διάφορα παπαγαλάκια, και τον Ιανουάριο κατά την επίσκεψη του απελθόντος Α/ΓΕΝ αντιναυάρχου Κ. Χρηστίδη στις ΗΠΑ, ζήτησε επισήμως την παραχώρηση 2-3 καταδρομικών κλάσης Ticonderoga από τους Αμερικανούς. Αυτό προκύπτει από δημοσίευμα του έγκυρου Jane's Defense Weekly, που "ξετρύπωσε" ο εξαιρετικός ιστότοπος strategyreports:

Δημοσίευμα του Jane’s Defence Weekly του περασμένου Φεβρουαρίου
Αν κρίνουμε μάλιστα από τη σφοδρότητα των περυσινών αντιδράσεων στην πρόταση απόκτησης των Ticonderoga και τη συνδυάσουμε με την εν εξελίξει μεθόδευση ενοικίασης φρεγατών FREMM, αρχίζουν να πυκνώνουν τα ερωτήματα ως προς τους πραγματικούς λόγους της αποστρατείας Χρηστίδη...

Ακολουθεί το ιστορικό της πρότασής μας για τα Ticonderoga και των αντιδράσεων που ξεσήκωσε:
USN: Νέες αποσύρσεις φρεγατών και καταδρομικών
Καταδρομικά Ticonderoga για το ΠΝ;
Καταδρομικά Ticonderoga για το ΠΝ; (ΙΙ)
Καταδρομικά Ticonderoga για το ΠΝ; (ΙΙΙ)
Aνησυχίες
Aνησυχίες (ΙΙ)
Ανησυχίες (ΙΙΙ)
Ακυρώθηκε ο παροπλισμός των Ticonderoga του USN

37 σχόλια:

Ανώνυμος 12 Μαρτίου 2013 στις 3:44:00 μ.μ. EET  

οτι ειναι τσαμπα δεν το θελουμε!
μονο οτι εχεις μιζες...

ερχονται eurofighter και bmp-3 σε λιγους μηνες η αντε 1-2χρονια

λεφτα πεταμενα....

Ανώνυμος 12 Μαρτίου 2013 στις 4:09:00 μ.μ. EET  

Ξέραμε πως έχει η κατάσταση,αλλά με τα Tico φάνηκε η γύμνια τους.Μελλοντικά,μην αφήσετε τις έγκυρες πένες να σας λερώσουν με δήθεν φιλικά σκουντήγματα.

Ευστάθιος Παλαιολόγος 12 Μαρτίου 2013 στις 5:21:00 μ.μ. EET  

"Περιέργως" πολλοί γνωστοί ιστότοποι ακόμα να "ανακαλύψουν την ομιλία του απερχόμενου Α/ΓΕΝ...

Ανώνυμος 12 Μαρτίου 2013 στις 6:04:00 μ.μ. EET  

Είναι εμφανές ότι κάποιες πένες δεν ζουν απ' τους αναγνώστες αλλά απ' τις διαφημίσεις των εταιριών που προβάλλουν, να μην αναφέρουμε τα ταξιδάκια στο Κίελο κτλ.
Ακόμα και αν κανείς υποστηρίζει την -εκτός πραγματικότητας- ναυπήγηση νέων φρεγατών για το ΠΝ, γιατί να μην παρουσιάζεται η πλέον ορθολογική λύση που ακούει το όνομα LCF De Zeven Provincien και αντ' αυτού να προπαγανδίζεται ανερυθρίαστα η γερμανική πρόταση ;
Αιδώς Αργείοι...

Ανώνυμος 12 Μαρτίου 2013 στις 6:45:00 μ.μ. EET  

@ Ανώνυμος 12 Μαρτίου 2013

Και η γερμανική πρόταση είναι εξίσου καλή με την ολλανδική. Η Γαλλική πρόταση είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Ανώνυμος 12 Μαρτίου 2013 στις 8:56:00 μ.μ. EET  

@ Ευστάθιος Παλαιολόγος

κάνεις και εσύ τώρα κάποιες επισημάνσεις....
:)

Ανώνυμος 12 Μαρτίου 2013 στις 9:04:00 μ.μ. EET  

ΤΑ TICONDEROGA ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ M1 ABRAMS ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΙΖΑ. ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ Η ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕ ΤΟΥΣ "ΦΙΛΟΥΣ" ΤΟΥΡΚΟΥΣ! ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΚΥΛΑΝΕ ΗΡΕΜΑ!
ΤΑ 3 ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ 214 ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ!ΙΣΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ ΜΕΣΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΑ! Ο ΠΑΡΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΡΕΓΑΤΩΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ! ΟΙ FREMM ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΟΥΝ ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΕΣ. ΑΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΑΟΖ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ!!!

Ανώνυμος 12 Μαρτίου 2013 στις 9:06:00 μ.μ. EET  

Μηπως το ΠΝ χρειαζεται ενα νεο "Αβερωφ" (Tico);;;; Τα νερα μεταξυ Κρητης και Κυπρου θελουν βαρυ σκαρι!!! Οι κορβετες και οι φρεγατες μαλλον ειναι λιγες για εκει!!! οι φιλοι μας ομως οι Αμερικανοι επειδη θελουν συνεκμεταλλευση στα πετρελαια δε θα μας τα δωσουν....

Δ.Ν.

ΑΧΕΡΩΝ 12 Μαρτίου 2013 στις 9:43:00 μ.μ. EET  

Ἐάν τώρα πῶ ἐγώ ότι ο Χρηστίδης ἔπρεπε να ''κρεμάσει''την τρικολόρ συμμορία για το θέμα των FREMM και να ἔφευγε σαν κύριος και μάγκας,θα ἔχω ἄδικο;
Ἔτσι και ἀλλοιώς,και που το ἔκανε γαργάρα,το ἤξερε ότι θα τον στέλνανε,τί φοβήθηκε;

Ανώνυμος 12 Μαρτίου 2013 στις 10:46:00 μ.μ. EET  

http://en.wikipedia.org/wiki/ROCS_Tso_Ying_(DDG-1803)

Ανώνυμος 13 Μαρτίου 2013 στις 3:33:00 π.μ. EET  

@ΑΧΕΡΩΝ

Αυτοί που ορκίστηκαν να δώσουν τη ζωή τους για την πατρίδα, ίσως για το συμφέρον της να μην μπαίνουν στον κόπο να ασχολούνται με τον κάθε καραγκιόζη πολιτικό για να φανούν οι ίδιοι μάγκες. Μπορεί να μιλήσουν αργότερα και να τους 'κρεμμάσουν'.

Σε ότι δεν έχει μίζα ή προμήθεια λέμε όχι.

Πρέπει άμεσα να παραμεριστούν - καταργηθούν οι 'αντιπρόσωποι εταιρειών' - μεσάζοντες για να μπεί μια τάξη στον αμυντικό σχεδιασμό της χώρας.

Τα λεφτά που πέφτουν στις μίζες θα μπορούσαν άνετα να 'ανακυκλωθούν' στην παιδεία προσφέροντας ερευνητικό έργο σε ελληνικά πανεπιστήμια(για ανάπτυξη ή εκσυγχρονισμό συστημάτων)και στην αμυντική βιομηχανία. Είναι κρίμα να καταλήγουν στην Ελβετία.

Ανώνυμος 13 Μαρτίου 2013 στις 10:04:00 π.μ. EET  

@13 Μαρτίου 2013 - 3:33:00 π.μ.

Έργα κύριε,όχι άλλα λόγια και εκθέσεις ιδεών.

Έχουν παρέλθει οι εποχές αυτές προ πολλού.

Προβοκάτωρ

Ανώνυμος 13 Μαρτίου 2013 στις 11:23:00 π.μ. EET  

@12 Μαρτίου 2013 - 10:46:00 μ.μ. EET

που τα θυμήθηκες τα kidd; πριν 20 χρόνια καλά ήταν. τώρα θέλουν μισό δις για εκσ έκαστο.

μηδενιστής

Ανώνυμος 13 Μαρτίου 2013 στις 1:18:00 μ.μ. EET  

Αγαπητοί, άσχετος με τα θέματα των εξοπλισμών, παρακολουθώ και διαβάζω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις προτάσεις και τα σχόλια σας για τα βαπόρια, α/φ κ.λπ.
Σχετικά όμως με το γαλλικό ενδιαφέρον και την ενοικίαση των φρεγατών η αλήθεια είναι ΜΙΑ!: Ήρθε ο κος ολάντ και ως νέος σωτήρ--αφού επανηλειμμένως ΤΟΝΙΖΕ ότι η Γαλλία μας ΕΣΩΣΕ και δεν μας πέταξαν έξω από το ευρώ!!--ζήτησε και αυτός το "δωράκι του"!
σου λέει μόνο το Δ΄Ράιχ θα "μασουλάει" από το πτώμα που λέγεται Ελλάς; τι στο καλό έχουμε την Ελληνογαλλική "φιλία";; μόνο στα λόγια;!! και πρόσφερε κι εμείς ΠΗΡΑΜΕ!
Γιαυτό φεύγοντας, πριν ακόμη απογειωθεί το α/φ, δεν άντεξε από τη χαρά του για την επιτυχία του και τον "έπιασαν" οι φωτογράφοι να μιλάει στο κινητό!!
τι έλεγε και σε ποιούς; Πάντως όχι στο σαμαρά, αλλά στους δικούς του: Παιδιά ΟΚ! ετοιμάστε τις συμβάσεις, για να μη νομίζει η μέρκελ ότι εμείς θα μείνουμε απ΄εξω!!
Και έτσι μείναμε ΟΛΟΙ ευχαριστημένοι!!
Γιάννης


Ανώνυμος 13 Μαρτίου 2013 στις 2:14:00 μ.μ. EET  

Μηδενιστή για τότε λέω για τώρα δεν!

Σε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα το πρωί με το www.hellenicdefence.gr, ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Πλωτάρχης (Ο) Χρήστος Αρφάνης ΠΝ διέψευσε τις «πληροφορίες» που δημοσιεύθηκαν σε ξένο έντυπο πρόσφατα και αναπαράγονται στο διαδίκτυο, πως κατά την επίσκεψη του τότε Α/ΓΕΝ Αντιναυάρχου Κ. Χρηστίδη στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο του 2013 συζητήθηκε η... παραχώρηση καταδρομικών κλάσης TICONDEROGA. «Δεν υπάρχει καν γεγονός», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο εκπρόσωπος του ΓΕΝ τόνισε πως συζητήθηκε αποκλειστικά η διαθεσιμότητα και πιθανή παραχώρηση αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3C Orion, η εκπαίδευση προσωπικού του ΠΝ σε εξομοιωτές και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας.


http://www.hellenicdefence.gr/eidiseis/eidiseis.html


Ανώνυμος 13 Μαρτίου 2013 στις 4:21:00 μ.μ. EET  

Οπότε αυτό που μένει είναι να αντιπαραθέσουμε την αξιοπιστία του hellenicdefence.gr με την αξιοπιστία του Jane's Defence Weekly... (εδώ γελάνε)

ΑΧΕΡΩΝ 13 Μαρτίου 2013 στις 6:15:00 μ.μ. EET  

@13/3 3:33:00 π.μ
Ἴσως να το σκέφτηκε και ἔτσι,ἀλλά αὐτοί δέν καταλαβαίνουν ἀπό κιμπαριλίκια.
Αὐτοί θέλουν ξεβράκωμα ἐπ΄αύτοφόρω.
=====================================
''Σε ότι δεν έχει μίζα ή προμήθεια λέμε όχι.''
Ἐδῶ με μπερδεύεις.
=====================================
@13/3 4:21 μ.μ
Δυστυχῶς,ὄχι μόνο η ἀξιοπιστία του Hellenicdefence .gr μένει να συγκριθεί με του JDW,ἀλλά και η ἀξιοπιστία του ἐκπροσώπου του ΓΕΝ.
Είδαν πολλά τα μάτια μας ἀπό την ἐποχή που ''ἔγερνε'' ο Παπανικολής.

Ανώνυμος 13 Μαρτίου 2013 στις 7:20:00 μ.μ. EET  

Προς ΑΧΕΡΩΝ:
Αγαπητέ, ο εκπρόσωπος του ΓΕΝ μάλλον έλαβε το μήνυμα από την αποστρατεία του προϊσταμένου του: δεν τα θέλει ρε παιδί μου η πολιτική ηγεσία τα Tico, μην επιμένεις...
Είμαι περίεργος τι θα απαντούσε αν τον ρωτούσαν πριν την αποστρατεία Χρηστίδη...
(Ο 4.21 μμ)

Ανώνυμος 13 Μαρτίου 2013 στις 7:34:00 μ.μ. EET  

Αν ο εκπρόσωπος τύπου του ΓΕΝ ήταν παρών στην συγκεκριμένη συζήτηση, τότε απαντάει εξ ιδίας γνώσεως.
Αν δεν ήταν παρών ο ίδιος, τότε το περιεχόμενο της απάντησης του προέρχεται από τον (νυν) Α/ΓΕΝ, ο οποίος τότε ήταν Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ και εξ' όσων θυμάμαι δεν συνόδεψε τον τότε Α/ΓΕΝ στο ταξίδι στις ΗΠΑ

Το Jane's δεν νομίζω ότι γράφει του κεφαλιού του, οπότε μέχρι να το διαψεύσει κάποιος που ήταν πράγματι παρών (κατά προτίμηση ο τότε Α/ΓΕΝ), εγώ προσωπικά θα δίνω μεγαλύτερη βαρύτητα στο δημοσίευμα


(και δεν μπαίνω κάν σε άλλους πιθανούς λόγους, για τους οποίους η νέα ηγεσία μπορεί να προχώρησε στην διάψευση)

Jawohl, Herr Oberst 13 Μαρτίου 2013 στις 7:56:00 μ.μ. EET  

Aαπαπαπα και θα έπεφτε γραμμή από την νέα ηγεσία, για να μην φαίνεται σε διάσταση με τον Πάνο -γκουχFREMMγκουχ-;

Γιατί να το κάνουν αυτό;

Αφου ως γνωστόν μας αρέσει η πολυφωνία, ετσι δεν [Λ Ο Γ Ο Κ Ρ Ι Σ Ι Α], ε;. Επίσης θα ήθελα να προσθέσω πως [Λ Ο Γ Ο Κ Ρ Ι Σ Ι Α] για να μην πω ότι [Λ Ο Γ Ο Κ Ρ Ι Σ Ι Α].

Τα'πα και ξεθύμανα!

Ανώνυμος 13 Μαρτίου 2013 στις 9:29:00 μ.μ. EET  

Ε βέβαια είναι δυνατόν να ξέρει καλύτερα ο εκπρόσωπος τύπου του ΓΕΝ για το τι έγινε στις ΗΠΑ από τον Nicholas de Larrinaga που δουλεύει στο φοβερό και τρομερό Jane's Defence Weekly για έναν (1) ολόκληρο χρόνο!

Τύφλα να έχει ο πλωτάρχης...

Ανώνυμος 13 Μαρτίου 2013 στις 10:17:00 μ.μ. EET  

Έχεις δίκιο! Άκου πράματα!

Ούτε στο Θητεία δούλεψε, ούτε καν σε Γενική Γραματεία. Και τον έβαλαν και Europe editor σε αυτό το περιοδικάκι της πλάκας το JDW, τον άχρηστο.


Ανώνυμος 13 Μαρτίου 2013 στις 10:25:00 μ.μ. EET  

Προς 9.29:
Το τι ξέρει ο πλωτάρχης εκπρόσωπος τύπου του ΓΕΝ, είναι ένα θέμα.
Το τι του λένε να πει, είναι άλλο θέμα εντελώς...

Ανώνυμος 13 Μαρτίου 2013 στις 10:27:00 μ.μ. EET  

Ενω ο δημοσιογράφος δεν έχει κάποιο να του λεει τι να γράψει...

Ανώνυμος 13 Μαρτίου 2013 στις 11:56:00 μ.μ. EET  

Εννοείς το δημοσιογράφο του Jane's ή το δημοσιογράφο της Θητείας και της Γενικής Γραμματείας;

Ανώνυμος 14 Μαρτίου 2013 στις 7:14:00 π.μ. EET  

@ Ανώνυμος 13 Μαρτίου 2013 - 11:56:00 μ.μ. EET

Εύστοχο το σχόλιο σου, πολύ εύστοχο

Ανώνυμος 14 Μαρτίου 2013 στις 10:46:00 π.μ. EET  

Αυτο που εχουν κανει μεχρι τωρα μαλλον ειναι το εξης: Εχουν στα χερια τους τις Γαλλικες προτασεις, ρωτησαν τους Αμερικανους τι μπορουν να διαθεσουν και ποτε, και τωρα θα τα βαλουν στο τραπεζι συγκρηνοντας τα παντα απο ολες τις πλευρες και μετα θα αποφασισουν. Οι διαψευσεις δειχνουν οτι δεν εχουν αποφασησει τιποτε και αποφευγουν οσο μπορουν την δημοσιοτητα και τα πιθανα παρατραγουδα. Δεν μπορει να αποκλειστει και το γεγονος οτι μπορει αυριο το πρωι να ρωτησουν και αλλους για πλοια ετοιμοπαραδοτα. Το μελλον θα δειξει...

Ανώνυμος 14 Μαρτίου 2013 στις 10:52:00 π.μ. EET  

Τόσα χρόνια που τα Ελληνικά περιοδικά κοπιάραν το janes για να γέμιζουν τις πρώτες σελίδες,ήταν αξιόπιστο,τώρα ξύνισε.

Ανώνυμος 14 Μαρτίου 2013 στις 3:01:00 μ.μ. EET  

Κανενα σχολιο για τα ιδια τα σκαφη περα απο τους βυζαντινισμους;;;

Δ.Ν.

Ανώνυμος 14 Μαρτίου 2013 στις 8:05:00 μ.μ. EET  

Για να μην τρελαθούμε, δεν ήταν όλοι όσοι διαφώνησαν με την πρόταση για τα καταδρομικά, έμμισθα παπαγαλάκια...

Οδυσσέας 14 Μαρτίου 2013 στις 8:22:00 μ.μ. EET  

Καλοπροαίρετη διαφωνία μπορεί να υπάρχει, αλλά όσοι αναδημοσίευαν τα copy/paste κείμενα ήταν έμμισθα παπαγαλάκια 100%.

Ανώνυμος 17 Μαρτίου 2013 στις 8:05:00 π.μ. EET  

"πότε θα πεθάνουν τα Τικο" ρωτανε κάποιοι..

Τα Tico σίγουρα θα πεθάνουν. Το 2050. Όχι στο Αιγαίο, είναι γνωστό πως δεν μπορούν να στρίψουν χαχαχαχα

Κατά την γνώμη μου, το ερώτημα του εκατομμυρίου δεν είναι γιατι δεν πεθαίνουν τα Τικο, αλλά γιατί δεν πεθαίνουν έντυπα με κυκλοφορίες της τάξης των 2.000 φύλλων..πως επιβιώνουν ρε παιδί μου; Περίεργα πράγματα.

ΑΧΕΡΩΝ 17 Μαρτίου 2013 στις 6:29:00 μ.μ. EET  

''Γιατί δέν πεθαίνουν τα Τίκο''
Ρωτοῦν κάποιοι στην Ελλάδα.
Ἐάν το θέσουμε σε πλαίσιο ἀντίστροφης ψυχολογίας,η ἀπάντηση ἴσως μποροῦσε να ἀναζητηθεί στο ''τί ἔχουν τα ἔρμα και ψοφοῦν''(τα Τ-214 και Super Vita).
Κλασσική ἐφαρμογή του ελληνικώτατου ''να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα'',δια της πλαγίας ὀδοῦ.

enkripto 19 Μαρτίου 2013 στις 7:43:00 π.μ. EET  

Σύμφωνα με τον Εurope editor του JDW, Νick de Larrinaga, οι πληροφορίες για την πραγματοποίηση σχετικής συζήτησης κατά την επίσκεψη Χρηστίδη είναι επιβεβαιωμένες. "Verified through our sources" αναφέρει χαρακτηριστικά. (ευχαριστούμε τον φίλο strategy για την κίνηση)

http://i.imgur.com/XNTFz1O.jpg

Aυτά για τους ανυσηχούντες που μιλούν για "ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες".

Ανώνυμος 19 Μαρτίου 2013 στις 9:21:00 π.μ. EET  

Οι εν λόγω δεν έχουν πληροφορίες,περιορίζονται στο να σχολιάζουν την επικαιρότητα πάντα κατόπιν εορτής,αφού ξεκαθαρίσει το τοπίο και εκ του ασφαλους.Για τις Fremm έγραφαν πως ουδέποτε υπήρχε πρόταση ενοικίασης,για να διαψευσθούν αργότερα,απο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

HaRmA RaDiO 7 Απριλίου 2013 στις 11:39:00 μ.μ. EEST  

Τα σκάφη τύπου Ticon είναι τριακονταετίας και έχουν αρχίσει σιγά-σιγά να αποσύρονται. Για να ξαναγίνουν αξιόμαχα χρειάζονται τεράστια κονδύλια και πολύμηνες παραμονές πληρωμάτων στις ΗΠΑ, με ό,τι αυτό θα συνεπάγεται για τον ελληνικό προϋπολογισμό. Ναυπηγεία έχουμε, που κλείνουν το ένα μετά το άλλο, ναυτικός λαός είμαστε, το know-how το έχουμε, ας ανασκουμπωθούμε λοιπόν και ας περιορίσουμε τα έξοδα στην παραγγελία των οπλικών τους συστημάτων μόνο. Και κάτι ακόμα. Το Αιγαίο θέλει ευέλικτα σκάφη (Τ/Α-ΤΠΚ) και όχι σκάφη ωκεανού που χρησιμοποιεί το USN. Ευχαριστώ

Οδυσσέας 8 Απριλίου 2013 στις 12:19:00 π.μ. EEST  

1. Τα σκάφη δεν είναι τριακονταετίας αλλά εικοσαετίας. Συγκεκριμένα τα τέσσερα σκάφη που συζητούνταν (CG-63 Cowpens, CG-68 Anzio, CG-69 Vicksburg, CG-73 Port Royal) είχαν τεθεί σε υπηρεσία τα έτη 1991, 1992, 1992 και 1994 αντίστοιχα. Είναι δηλαδή νεώτερα από όλες τις μεγάλες μονάδες του ΠΝ πλην των ΦΓ Σπέτσαι / Ψαρά / Σαλαμίς. Στο US Navy θα υπηρετήσουν ως το 2030, αλλά εμάς μας βρωμάνε...
2. Δεν έχει αποσυρθεί άλλο σκάφος πλην των 5 αρχικών της κλάσης, που υστερούσαν λόγω έλλειψης κάθετου εκτοξευτήρα (είχαν ΜΚ-26 αντί ΜΚ-41) και αποσύρθηκαν το 2004-2005. Από τότε δεν αποσύρθηκε κανένα άλλο, και μάλιστα ακυρώθηκε ο προγραμματισμένος για φέτος παροπλισμός των τεσσάρων σκαφών που συζητούσαμε κι εμείς.
Mάλιστα το Κογκρέσο τελικά ματαίωσε ακόμα και τον παροπλισμό του Port Royal που είχε σοβαρή αβαρία από προσάραξη σε ύφαλο, και διέθεσε κονδύλια για την αποκατάστασή του, για να υπηρετήσει ως το 2030 όπως και τα άλλα τρία.
3. Δε χρειάζεται να "ξαναγίνουν" αξιόμαχα, γιατί είναι ήδη. Π.χ. ένα από τα τέσσερα που συζητούσαμε μήπως μας παραχωρηθεί, το CG-69 Vicksburg, το είδαμε πέρσι στο Φάληρο, καθ' οδόν για Περσικό. Θα μπορούσε λοιπόν να γίνει hot transfer.
4. Δε χρειάζεται καμία παραμονή πληρωμάτων στις ΗΠΑ, γιατί σχεδόν όλα τα οπλικά συστήματα των συγκεκριμένων σκαφών υπηρετούν ήδη στο ΠΝ (SM-2, Harpoon, ESSM, ASROC, Phalanx, πυροβόλα των 5/54), όπως και οι κινητήρες τους (LM-2500).
5. Ναυπηγεία έχουμε, αλλά ως τώρα κάθε ναυπήγηση στα ελληνικά ναυπηγεία την πλήρωσε χρυσή το ΠΝ, ξεκινώντας από τα αρματαγωγά και φτάνοντας μέχρι τα υποβρύχια. Να γίνουν ανταγωνιστικά τα ναυπηγεία για να μην κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Όχι να πληρώνει το ΠΝ τα σπασμένα.
6. Το Αιγαίο μπορεί να θέλει ευέλικτα σκάφη, αλλά η Ανατολική Μεσόγειος έχει άλλες απαιτήσεις. Έχεις ρωτήσει μέχρι ποια κατάσταση θαλάσσης μπορούν τα ΤΠΚ να χρησιμοποιήσουν τον οπλισμό τους; Έχεις ρωτήσει τι δυνατότητες έχουν απέναντι σε αεροσκάφη και υποβρύχια;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP