Κάθειρξη χωρίς αναστολή στον Άκη Τσοχατζόπουλο

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Βρέθηκε μάλλον τρόπος να παραμείνει στη φυλακή ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος, μετά την παρέλευση του 18μηνου, μετά τη σημερινή του καταδίκη από τη Δικαιοσύνη, για το ακίνητο επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στη σκιά της Ακρόπολης, σε έναν από τους ομορφότερους και ακριβότερους δρόμους της Αθήνας. Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών για ελλιπή δήλωση στο πόθεν έσχες για το συγκεκριμένο ακίνητο, για το διάστημα 2006-2009. Το κατηγορητήριο περιλάμβανε γενικότερα και τη μη δήλωση για καταθέσεις, μετοχές και αξιόγραφα, καθώς και οίκημα που κατείχε επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου για το διάστημα 2006 έως 2009.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του επέβαλε επίσης πρόστιμο της τάξης των 520.000 ευρώ και δήμευση του ακινήτου, ενώ διέταξε και στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για τέσσερα χρόνια. Παρά την έφεση που άσκησαν οι συνήγοροι του πρώην υπουργού, η απόφαση θα εκτελεστεί αμέσως, καθώς δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Αφού ο πρώην υπουργός φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι δεν πρόκειται να ξεμπερδέψει με αυτή την υπόθεση κι επειδή τα χρόνια περνάνε, ίσως θα έπρεπε να ξεκινήσει να σκέφτεται την αλλαγή στρατηγικής στην υπεράσπισή του και να φροντίσει να συνδράμει τη Δικαιοσύνη στο έργο της, αποκαλύπτοντας τους πάντες και τα πάντα γύρω από την υπόθεση με τις μίζες…

Αυτό θα έχει ευεργετικές επιπτώσεις στην υστεροφημία του, ενώ πολλοί από αυτούς που κρύβονται θα έρθουν στο προσκήνιο. Θα συνεισφέρει έτσι τα μέγιστα στην πραγματική κάθαρση της δημόσιας ζωής στη χώρα και θα σταλεί το πιο ηχηρό μήνυμα στο εξωτερικό, προς πάσα κατεύθυνση, ότι η Ελλάδα γυρίζει όντως σελίδα… 

www.defence-point.gr

14 σχόλια:

Ανώνυμος 5 Μαρτίου 2013 στις 2:05:00 μ.μ. EET  

Πέρασε και δεν ακούμπησε για το "εν κρυπτώ" η επίσκεψη Σαμαρά - Ερντογάν....

TED 5 Μαρτίου 2013 στις 3:01:00 μ.μ. EET  

Κι από μένα παράπονο/παράκληση.

Σας απασχολεί το θέμα που προέκυψε στη Γερμανία με τους εν Τουρκία στρατιώτες τους (πολλαπλά επεισόδιθα με Τούρκους, κάκιστες συνθήκες διαβίωσης, κλπ.); Νομίζω ότι παρουσιάζει ένα ενδιαφέρον.

Συγγνώμη για το off topic (δεν ψάχνω να εκτονωθώ).

Ανώνυμος 5 Μαρτίου 2013 στις 3:15:00 μ.μ. EET  

@TED
1. έπεσε πολύ ξύλο
2. οι γερμανοί πιστεύουν οτι κατοικούν σε στρατόπεδο προ ρωμαικής εισβολής. τόσο χάλια.

@enkripto
μην χολοσκάτε για την επίσκεψη. win win δεν είπαμε; χαχαχαχαχαχα

μηδενιστής

enkripto 5 Μαρτίου 2013 στις 3:53:00 μ.μ. EET  

@Ανώνυμε 2.05

Κάθε άλλο.

Όταν έχουμε σαφή εικόνα του τι ακριβώς έγινε και τι όχι, θα δημοσιευθεί σχετικό άρθρο.

Αν ψάχνεις απλά να εκτονωθείς, υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες (ή το καφενείο) για να βγάλεις το άχτι σου.

Αν σε ενδιαφέρει η ουσία, θα περιμένεις λίγο.


@ΤΕD

Όντως παρουσιάζει ενδιαφέρον..Από πολιτικής άποψης κυρίως. Αλλά θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι, για ακόμα μια φορά.

Το ιστολόγιο, είναι ακριβώς αυτό. Ιστολόγιο. Δεν είναι ειδησεογραφική σελίδα, δεν απασχολεί επαγγελματίες δημοσιογράφους, ούτε πληρώνει διπλοβάρδιες. Στηρίζεται αποκλειστικά στο μεράκι (και στον ελεύθερο χρόνο) μερικών ρομαντικών ερασιτεχνων.

Πχ ο χρόνος που θα μπορούσε να αφιερωθεί στην συγγραφή ενός κειμένου για τα χαστούκια του τούρκου στρατηγού, αναλώθηκε στην κατασκευή ενός όμορφου(ελπίζω) slider, για τα σημαντικότερα θέματα της εβδομάδας.


@μηδενιστή

To τι είπώθηκε στην συνέντευξη τύπου το γνωρίζουμε. Τα χωρατά Ερντογάν επίσης. Η ουσία βρίσκεται σε αυτά που ειπώθηκαν κατ'ιδίαν.

Mε ενδιαφέρει η γνώμη σας για το slider, κάθε παρατήρηση ευπρόσδεκτη

Ανώνυμος 5 Μαρτίου 2013 στις 3:57:00 μ.μ. EET  

@enkripto

ωραίο είναι. μπορείτε να βάζεται τις τοπ ειδήσεις της εβδομάδας

μηδενιστής

TED 5 Μαρτίου 2013 στις 4:09:00 μ.μ. EET  

@ enkripto 5 Μαρτίου 2013 - 3:53:00 μ.μ.

Ελήφθη.

Η σοβαρότητα του "Εν Κρυπτώ" συχνά μας κάνει να ξεχάσουμε ότι δεν ασχολείστε επαγγελματικά με τον ιστότοπο αυτό αλλά μόνον ως χόμπυ.

Κατανοήστε και τη θέση κάποιων ξενιτεμένων Ελλήνων που διψούν για ενημέρωση / συζήτηση επί αμυντικών και εθνικών θεμάτων.

Επειδή λοιπόν δε θα πάψω ποτέ να σας ζητώ άρθρα / αναρτήσεις, παρακαλώ όπως θεωρείτε πως σε όλες μου τις παρακλήσεις υπάρχει, ρητά η σιωπηρά, το "άν θέλετε και προλαβαίνετε".

Και για να ξεκινήσω τη γκρίνια ;-D , το όμορφο slider ίσως θα μπορούσε να αλλάζει εικόνα λίγο πιό γρήγορα. Επιφυλάσσομαι να το δω και σε κινητό.

Πάντα φιλικά,

TED

Ν.Μ.Π. 5 Μαρτίου 2013 στις 4:39:00 μ.μ. EET  

Πολύ ωραίο το slider. (σας αρέσει να πειραματίζεστε ε;)
Ωραίο το εφέ της κύλισης που κάνει πριν σταματήσει.

Για διευκόλυνση θα μπορούσαν να υπάρχουν μικρογραφίες των θεμάτων, στο διάστημα που υπάρχει απο το ένα βελάκι στο άλλο. Θα διευκόλυνε όσους διαβάζουν το ιστολόγιο απο κινητό ή tablet γιατί τα βελάκια είναι μικρά για το δάχτυλο. Επίσης θα διευκόλυνε την πιό γρήγορη πλοήγηση στο slider, καθώς δεν θα χρειαζόταν να πατήσει κανείς αρκετές φορές το βελάκι για να πάει στο θέμα που τον ενδιαφέρει (ουσιαστικά τα βελάκια δεν θα χρειαζόταν καθόλου).

Ν.Μ.Π.

Marines575 5 Μαρτίου 2013 στις 5:35:00 μ.μ. EET  

Καλό το slider, θα συμφωνήσω με τον μηδενιστή για τις top ειδήσεις της εβδομάδας.

enkripto 5 Μαρτίου 2013 στις 6:42:00 μ.μ. EET  

Ευχαριστώ για το feedback παιδιά.

@ΤΕD

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, προσπαθούμε να είμαστε παρόντες όσο το δυνατόν περισσότερο.

Ανώνυμος 5 Μαρτίου 2013 στις 7:46:00 μ.μ. EET  

Είναι σίγουρα όμορφη προσθήκη αλλά προσωπική προτίμηση θα ήταν αν μπορείτε να ελαφρύνετε την αρχική σελίδα για πιο συχνές επισκέψεις μες την ημέρα.
Αν δεν έχεις καλή σύνδεση π.χ. μέσω κινητού σε πολλές περιοχές ή αν αργεί κάποιο από τα λινκς (π.χ. tweeter facebook)πας να βάλεις καφέ μέχρι να φορτώσει

enkripto 5 Μαρτίου 2013 στις 7:49:00 μ.μ. EET  

Ελήφθη

Ανώνυμος 5 Μαρτίου 2013 στις 8:32:00 μ.μ. EET  

Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την προσπάθεια σας (τόσο στο μπλογκ συνολικά όσο και συγκεκριμένα για το slider), θα διαφωνήσω με την επικρατούσα γνώμη.
Είναι όμορφο, αλλά δεν νομίζω ότι προσφέρει κάτι επιπλέον, που να μην υπάρχει ήδη στην σελίδα. Π.χ. με λίγο σκρολάρισμα της σελίδας προς τα κάτω βλέπει κανείς τα πρόσφατα άρθρα (μαζί με επιπλέον πληροφορίες, όπως πχ. αριθμό σχολίων), ενώ στην δεξιά πλευρά της σελίδας υπάρχουν α) τα "Δημοφιλέστερα άρθρα μηνός", και β) "Αρχείο" με τα διάφορα άρθρα ανά μήνα.

Χρησιμότερο θα ήταν (αν είναι τεχνικά εφικτό και αν μπορείτε βέβαια) να αντικατασταθεί η λίστα με τα 5 πρόσφατα σχόλια με μία λίστα των 5 πρόσφατα σχολιασμένων άρθρων.

ΥΓ: Αν τελικά παραμείνει το slider, θα ήταν χρήσιμο να υπάρχει κάποια ένδειξη σχετικά με το πόσα άρθρα είναι στο slider (σε άλλες σελίδες έχω δει να υπάρχουν στο κάτω μέρος τελίτσες όσες και άρθρα που περιέχονται στο slider).

TED 5 Μαρτίου 2013 στις 8:56:00 μ.μ. EET  

Στην έκδοση για κινητά ΔΕΝ εμφανίζεται το slider, τουλάχιστον στο δικό μου Nokia E5. Από την άλλη, ίσως και να μη χρειάζεται στο κινητό.

Ανώνυμος 7 Μαρτίου 2013 στις 5:25:00 μ.μ. EET  

@enkripto 5 Μαρτίου 2013 - 3:53:00 μ.μ. EET

Δεν ψάχνω να εκτονωθώ όπως αναφέρεις. Παρακολουθώ χρόνια το Εν Κρυπτώ και κατανοώ πλήρως το πλαίσιο λειτουργίας σας που καμία σχέση με δημοσιογραφικό site δεν έχει. Το σχόλιο μου ήταν απλά ένα σχόλιο . Δεν υπάρχει λόγος να το λάβει η ομάδα τόσο αρνητικά. Το γεγονός είναι πάντως και νομίζω πως πολλοί θα συμφωνήσουν μαζί μου, είναι πως για ένα τέτοιο θέμα που καθόλου έκτακτο δεν ήταν θα μπορούσε να υπάρχει ένα post ακριβώς σαν την απάντηση που μου έδωσες (αναμένουμε τα νεώτερα της συνάντησης... μπλα μπλα μπλα). Οι εποχές είναι λίγο περίεργες και η σιγή ασυρμάτου δίνει μερικές φορές λάθος μηνύματα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP