Σχολείο διαφυγής για όλους τους νέους Ανθυποσμηναγούς

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Διασώστες μάχης της 31ης ΜΕΕΔ έχουν αναλάβει
την εκπαίδευση των νέων Ανθυποσμηναγών στο
 αντικείμενο επιβίωσης και διαφυγής από εχθρικό
 έδαφος.
Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) αποφάσισε την καθιέρωση σε σταθερή βάση της εκπαίδευσης όλων των νέων Ανθυποσμηναγών που προέρχονται από τη Σχολή Ικάρων στο αντικείμενο της επιβίωσης και διαφυγής από εχθρικό έδαφος σε συνεργασία με την 31η ΜΕΕΔ. Το 1ο Σχολείο επιβίωσης, αιχμαλωσίας, διαφυγής πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στα τέλη Δεκεμβρίου του 2012 στις παρυφές της Πάρνηθας και έκτοτε το ΓΕΑ αποφάσισε την συστηματική εκπαίδευση στο αντικείμενο για το σύνολο των Ιπταμένων. Σκοπός της εκπαίδευσης είναι να δώσει στους χειριστές των μαχητικών αεροσκαφών σημαντικές γνώσεις που θα τους βοηθήσουν να επιβιώσουν σε εχθρικό έδαφος κατά τη διάρκεια πολεμικών επιχειρήσεων. Οι Ιπτάμενοι εκπαιδεύονται σε ρεαλιστικές συνθήκες σε αντικείμενα που καλύπτουν όλη τη διαδικασία της επιβίωσης και της εξεύρεσης καταφυγίου και τροφής στη φύση, τον προσανατολισμό και την μετακίνηση με ταυτόχρονη αποφυγή εχθρικών περιπόλων, αλλά και τη φάση της πιθανής σύλληψης, την αντίσταση κατά την ανάκριση και τη συνεργασία με τις φίλιες δυνάμεις για την επιτυχημένη ολοκλήρωση μιας αποστολής Έρευνας & Διάσωσης Μάχης (Combat Search and Rescue: CSAR).

9 σχόλια:

Ανώνυμος 27 Μαρτίου 2013 στις 5:32:00 μ.μ. EET  

Συγχαρητηρια στην Π.Α. Αξιεπαινη πρωτοβουλια.

Ανώνυμος 27 Μαρτίου 2013 στις 7:39:00 μ.μ. EET  

ΠΑΝΤΑ ΠΡΩΤΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΗΣ Π.Α ΜΑΣ.

Ανώνυμος 27 Μαρτίου 2013 στις 11:05:00 μ.μ. EET  

Απουσίαζει οικτρά η εκπαίδευση στις πολεμικές τέχνες σε όλα τα επίπεδα των ΕΔ. Και έχουν κάποια γνώση( ακόμη και στις ειδικές δυνάμεις) είναι από προσωπική τους ενασχόληση εκτός ΕΔ. Μια αναθεώρηση αυτής της πολιτικής θα ήταν χρήσιμη στο πλαίσιο της γενικότερης αναθεώρησης της εκπαίδευσης

Ιερολοχίτης 28 Μαρτίου 2013 στις 11:34:00 μ.μ. EET  

Οι άνδρες βγάζουν το Σχολείο Αιχμαλώτων στη Ρεντίνα.Τα υπόλοιπα είναι για πατατάκια στον καναπέ...

Ανώνυμος 29 Μαρτίου 2013 στις 5:04:00 μ.μ. EET  

@Ιερολοχίτης

''Οι άνδρες βγάζουν το Σχολείο Αιχμαλώτων στη Ρεντίνα''.Μάλλον αγαπητέ για'σένα οι Ίκαροι δεν θα γίνουν ''άνδρες'' ποτέ γι'αυτό το λόγο.Αλλά για εσένα προφανώς είναι εύκολο να τρως τις εφτάρες και τις οχτάρες στο κορμί σου.Επειδή έχω παρακολουθήσει τα λεγόμενά σου κατά καιρούς,θα σε χαρακτήριζα μεγάλο λογά και μόνο.Απο Ράμπο και Ελληναράδες έχουμε χορτάσει,ουσία δε βλέπω....

Μέντωρ

HBS 29 Μαρτίου 2013 στις 7:34:00 μ.μ. EET  

Ιεολοχίτης

Σκόρδο-κρεμμύδι αδερφέ. Οι ιπτάμενοι της ΠΑ δεν περίμεναν το σχολείο διαφυγής να τους κάνει άντρες -πρόλαβαν τα g που τραβάνε και τα λίτρα ιδρώτα που χάνουν μετά από κάθε πτήση. Θα έλεγα και για το αίμα με το οποίο βάφουν κατά καιρούς το γαλάζιο του ελληνικού ουρανού, αλλά δεν είμαι άξιος να το κάνω από τη στιγμή που δεν το επικαλούνται κι αυτοί όταν χάνουν έναν "αδελφό" τους. Απλά συνεχίζουν να πολεμούν. Να ΠΟΛΕΜΟΥΝ αδερφέ, δίχως τυμπανοκρουσίες (πάει να πει ΑΝΤΡΙΚΑ) ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ...

Ανώνυμος 30 Μαρτίου 2013 στις 12:13:00 π.μ. EET  

@HBS

Ν'αγιάσει το στόμα σου....


Μέντωρ

Tyler Durden 31 Μαρτίου 2013 στις 11:48:00 π.μ. EEST  

Για να μην είμαστε υπερβολικοί. Η εκπαίδευση των χειριστών πρέπει να ισορροπεί μεταξύ της πτητικήςεκπαίδευσης και των άλλων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων όσον αφορά στο ρίσκο και την χρονική διάρκεια. Δηλαδή άτομο του οποίου η εκπαίδευση έχει κοστίσει κάποια εκατομύρια ευρώ δεν θεωρείται σκόπιμη η μακροχρόνια απουσία του λόγω εκαίδευσης σε δευτερεύουσες δραστηριότητεςτο δε ρίσκο τραυματισμού απλά δεν πρέπει να υπάρχει. Το προσωπικό αυτό είναι μία πανάκριβη επένδυση και δε σηκώνει όνειρα όπως: θα εγκαταλείψει το F-16, θα κολυμπήσει μέχρι απέναντι, θα κάνει πορεία 160km θα ανατινάξει το σύμπαν και θα γυρίσει κολυμπώντας στη σκύρο να πάρει άλλο. Απλά κάποια πράγματα δεν γίνονται έτσι. Θετική απόφαση η καθιέρωση του σχολείου που έρχεται να καλύψει κενά στην εκπαίδευση αν και βλέπω μία τάση για καθιέρωση του σχολείου τησ ΔΥΚ και παράλληλα άλματα ελευθέρας απλά για να φανούν ποιοι είναι οι πιο σκληροί άντρες (sic).

ΑΧΕΡΩΝ 3 Απριλίου 2013 στις 3:29:00 π.μ. EEST  

Και ἄν μειωθοῦν ἀκόμη περισσότερο οἱ ὥρες πτήσεως,βλέπω να τούς στέλνουν και γιά δεκαήμερο πεζικοῦ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP