Σε ελληνική υφαλοκρηπίδα το BILIM-2

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Προκλήσεων συνέχεια από την Άγκυρα, αυτή την
φορά με έρευνες εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Σύμφωνα με αναγγελία των τουρκικών αρχών (NAVTEX 181/13), το ωκεανογραφικό σκάφος BILIM-2 πρόκειται να πραγματοποιήσει έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, σε περιοχή νοτίως της Μεγίστης. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ, Γρηγόρη Δελαβέκουρα,εδόθησαν οδηγίες στην Ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα να προβεί "στις δέουσες ενέργειες". Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ.Δελαβέκουρας δήλωσε: «Από τον τουρκικό σταθμό Αττάλειας αναγγέλθηκε στις 18 Μαρτίου με NAVTEX ότι το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «ΒΙLIM 2», το οποίο ανήκει στη Διεύθυνση Ινστιτούτου Θαλασσίων Επιστημών του Πολυτεχνείου Μέσης Ανατολής της Άγκυρας, πρόκειται να πραγματοποιήσει ωκεανογραφικές έρευνες κατά το χρονικό διάστημα 18 έως 21 Μαρτίου 2013 σε διεθνή ύδατα, που επικαλύπτουν και τμήμα της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Για τη διενέργεια θαλάσσιας επιστημονικής έρευνας στα υπερκείμενα ύδατα ελληνικής υφαλοκρηπίδας απαιτείται πρότερη γνωστοποίηση, με την παροχή όλων των σχετικών στοιχείων στις αρμόδιες ελληνικές Αρχές. Επειδή δεν υπήρξε ενημέρωση από τουρκικής πλευράς, δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα να προβεί στις δέουσες ενέργειες».

To ίχνος του τουρκικού ερευνητικού σκάφους (21 Μαρτίου 00.15)

Tην στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές το σκάφος κινείται στην ευρύτερη περιοχή της Μεγίστης. Το τουρκικό ερευνητικό σταμάτησε να εκπέμπει δεδομένα ΑΙS χθές το βράδυ, ενώ εκινείτο ανατολικά της Ρόδου (ταχύτητα 8.3 knots) με κατεύθυνση προς Μεγίστη. Η Ελληνική πλευρά έστειλε σαφές μήνυμα με την χθεσινή ενεργοποίηση των αεροπορικών δυνάμεων της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης και την κινητοποίηση του Εθνικού Συστήματος Αεράμυνας. "Πακέτο" αεροσκαφών της ΠΑ πραγματοποίησε άσκηση προσβολής εχθρικής ναυτικής δύναμης επιφανείας στο Κεντρικό Αιγαίο.

5 σχόλια:

ΑΧΕΡΩΝ 21 Μαρτίου 2013 στις 8:54:00 π.μ. EET  

Ἑπειδή ὁποιοδήποτε σχόλιο(ἤ σὰλιο,ἄν θέλετε), θα πάει ἀπλῶς χαμένο,ἀναφωνῶ:
Ἑλλάς,Ἑλλάς,Ἀντώνης Σαμαράς!

Πάνο,πάρ΄τα πάνω σου!

Μητσάρα πάρε φόρα,και φίλα μας την Ντόρα!
Και πού να εἴχαμε ξεμείνει ἀπό ἑθνικόφρων παράταξις...

Ανώνυμος 21 Μαρτίου 2013 στις 9:43:00 π.μ. EET  

@ ΑΧΕΡΩΝ, καλημέρα!
ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!

Γιάννης

Υ.Γ. Τι είπαμε χθές; μετά τα μαντρόσκυλα (φρεγάτες. α/φ κ.λπ)
να και τα "ερευνητικά σκάφη"!
Αν ΜΠΟΡΟΥΜΕ ας κάνουμε ΚΙΧ!
Να μην ακούσω ΚΙΧ!! (αείμνηστε Παπαγιανόπουλε!)

Ανώνυμος 21 Μαρτίου 2013 στις 11:57:00 π.μ. EET  

> Επειδή δεν υπήρξε ενημέρωση από τουρκικής πλευράς, δόθηκαν οδηγίες στην ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα να προβεί στις δέουσες ενέργειες<

Φουκαριάρα Ελλάδα ...

Νικηταράς 22 Μαρτίου 2013 στις 3:53:00 μ.μ. EET  

Δοκιμάστε να διαπιστώσετε αν περνάει ο exocet των μιράζ απο το δεξί παράθυρο της γέφυρας και να βγεί απο το αριστερό.Αν δεν πετύχει μπορούμε να το δοκιμάσουμε μαζικά και στα υπόλοιπα πλοία του τουρκικού ναυτικού.

TED 22 Μαρτίου 2013 στις 5:24:00 μ.μ. EET  

Σαν πολύ δεν του πεφτει του Μπιλίμ ένας Exocet ;;;

Με το πενηντάρι στην ίσαλο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP