Εν αναμονή αποφάσεων για μείζονα εξοπλιστικά προγράμματα της Τουρκίας

Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Στην επικείμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής Αμυντικής Βιομηχανίας (SSIK) στις 4 Ιουλίου αναμένονται οι τελικές αποφάσεις για το πρόγραμμα ναυπήγησης 6 νέων κορβετών κλάσης Αda του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού (TDK) και το πρόγραμμα προμήθειας 4 αντιαεροπορικών συστημάτων μεγάλου βεληνεκούς (Τ-LORAMIDS) της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας. Για το μεν πρώτο, αναμένεται η επιλογή αναδόχου μεταξύ των δύο ιδιωτικών ναυπηγείων RMK Marine και Dearsan A.S για την υπογραφή σύμβασης ύψους $1,5 δισ. με αντικείμενο τη ναυπήγηση 6 νέων κορβετών του προγράμματος Εθνικού Πλοίου (MİLGEM). Υπενθυμίζεται ότι τα δύο πρώτα πλοία HEYBELİADA (F511) και BÜYÜKADA (F512) ναυπηγήθηκαν από τα ναυπηγεία Κωνσταντινούπολης που ελέγχονται από το TDK. Για το πολύπαθο πρόγραμμα προμήθειας αντιαεροπορικών βλημάτων μακρού βεληνεκούς ύψους $5,5 δισ. υποψήφιες παραμένουν οι αμερικανικές εταιρείες Raytheon και Lockheed Martin με το σύστημα Patriot PAC-3, η ΕUROSAM με το SAMP/T Aster 30, η ρωσική Rosobronexport με το S-300 και S-400 και τέλος η κνεζική CPMIEC με το HQ-9.

Strategyreports

3 σχόλια:

Δημήτρης 12 Ιουνίου 2012 στις 1:26:00 μ.μ. EEST  

Ας τα βλέπουν οι δικοί μας αυτά, οι οποίοι είτε μιλάνει ανοιχτά για μονομερή αφοπλισμό (ενδεχόμενο που "θα το ρισκάρουμε"), ή κάνουν ελάχιστα για την Εθνική Άμυνα.

Ανώνυμος 12 Ιουνίου 2012 στις 5:55:00 μ.μ. EEST  

Η Δούρου στο ΙΑΑ έκανε καμμιά μελέτη στο θέμα άραγε; Η Βαριοπούλα προχωρούσε κανονικά τότε. Για να δούμε τι ψάρια πιάνει στην ανάλυση.

Ανώνυμος 14 Ιουνίου 2012 στις 1:51:00 π.μ. EEST  

Husein και ναυτικός ? χα χα χα
Malta yok !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP