Τι διακυβεύεται πραγματικά στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Αντί προλόγου...To "εν κρυπτώ" ούτε έχει, ούτε θέλει να έχει δεσμούς με κόμματα. Επιδιώκει να είναι πατριωτικό με την πλέον καθαρή έννοια του όρου, και έχει πολλές φορές στηλιτεύσει πράξεις και απόψεις επιζήμιες για τα εθνικά μας συμφέροντα, από όποιο κομματικό χώρο και αν προέρχονταν. Όμως το ότι δεν έχουμε κομματική ταυτότητα δε σημαίνει ότι δεν έχουμε και άποψη για τις επερχόμενες εκλογές - Έχουμε και θεωρούμε καθήκον μας να την πούμε:

Ας μιλήσουμε καθαρά: στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 δε διακυβεύεται ούτε η οικονομική πολιτική, ούτε η βελτίωση του κράτους και της καθημερινότητάς μας. Την οικονομική πολιτική θα την καθορίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επιβάλλοντας σκληρά μέτρα σε όποια κυβέρνηση προκύψει. Στο κράτος απλά εναλλάσσονται δύο κομματικοί στρατοί κατοχής, και η ενδεχόμενη αλλαγή φρουράς αφορά μόνο όσους προσδοκούν οφίτσια - όχι εμάς. Δε διακυβεύεται λοιπόν στις εκλογές αυτές, ούτε η οικονομική πολιτική, ούτε η ποιότητα του κράτους, των νοσοκομείων, του ΙΚΑ κλπ. Σε αυτές τις εκλογές διακυβεύεται το μέλλον της Ελλάδας ως ανεξάρτητου εθνικού κράτους. Τίποτα λιγότερο. Και είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για το μέλλον της.

Υπάρχει στην Ελλάδα εδώ και χρόνια, ένα οριζόντιο σχίσμα που διαπερνά τα δύο κόμματα εξουσίας. Υπάρχουν πολιτικοί, και στα δύο κόμματα εξουσίας, που λειτουργούν υπέρ της διατήρησης της Ελλάδας ως ανεξάρτητου εθνικού κράτους, και άλλοι που λειτουργούν (συνειδητά ή λόγω ψευδαισθήσεων) υπέρ της δορυφοροποίησής της και της αποδόμησής της ως εθνικής κοινωνίας:

- Υπάρχουν εκείνοι που βλέπουν την τουρκική απειλή και επιμένουν στην αποτροπή της, και εκείνοι που την παραβλέπουν και προτρέπουν σε "διάλογο".
- Υπάρχουν εκείνοι που συνεχίζουν τον αγώνα για το όνομα της Μακεδονίας, και εκείνοι που επιδιώκουν "να κλείσουμε το θέμα".
- Υπάρχουν εκείνοι που αναβαθμίζουν τη θέση της Ελλάδας στη μεγάλη σκακιέρα των πετρελαίων, και εκείνοι που προωθούν τη δορυφοροποίησή της από την Τουρκία.
- Υπάρχουν εκείνοι που βλέπουν την κοινωνική διάβρωση από την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση, και εκείνοι που την καλωσορίζουν ως "πολυπολιτισμικότητα"...
Υπάρχουν, κοντολογής, οι πολιτικοί του Όχι και οι πολιτικοί του Ναι - και υπάρχουν τέτοιοι πολιτικοί και στα δυο μεγάλα κόμματα, αλλά με μια διαφορά:

Στο ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή κυριαρχεί μία ηγετική ομάδα, υπό τον Γ. Παπανδρέου, που τάσσεται κατά του "μονοεθνισμού" και υπέρ της "πολυπολιτισμικότητας", ενώ μειοψηφεί η ομάδα (παλιό "πατριωτικό ΠΑΣΟΚ", Βενιζέλος κλπ.) που τάσσεται υπέρ της κυριαρχίας του εθνικού κράτους. Αντίθετα στη ΝΔ αυτή τη στιγμή, η ηγετική ομάδα (Καραμανλής) κινείται στη λογική του εθνικού συμφέροντος, ενώ η ομάδα που υποτάσσει το εθνικό συμφέρον στο υπερατλαντικό (Μπακογιάννη κλπ.) μειοψηφεί και καιροφυλακτεί, για την επομένη των εκλογών.

Ο Κ. Καραμανλής, όπου χρειάστηκε τα είπε τα Όχι του...
1. Στο Βουκουρέστι άσκησε βέτο στην είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, μέχρι να δεχτούν αλλαγή ονομασίας, θέτοντάς τα για πρώτη φορά υπό σοβαρή πίεση.
2. Υποστήριξε το 'Όχι" του Τάσσου Παπαδόπουλου στο Σχέδιο Ανάν και την ελεύθερη επιλογή του κυπριακού λαού.
3. Υπέγραψε συμφωνίες με Ρωσία και Βουλγαρία για τους αγωγούς "Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη" και "South Stream" που παρακάμπτουν την Τουρκία και καρκινοβατούσαν 10 χρόνια επί ΠΑΣΟΚ - και πλήρωσε το βαρύ κόστος της δυσαρέσκειας των ΗΠΑ, με πόλεμο των ΜΜΕ, εσωτερική υπονόμευση, μυστήριες πυρκαγιές και ταραχές...
4. Ζήτησε και πέτυχε τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης με τις επιχειρήσεις FRONTEX, με αποτέλεσμα να περιπολούν σήμερα στα ανατολικά μας σύνορα, ελικόπτερα και σκάφη από άλλες ευρωπαΪκές χώρες (λινκ), και να τεθεί η πάταξη της λαθρομετανάστευσης ως προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας.

Αντίθετα, ο Γ. Παπανδρέου μας έχει δείξει τι σκοπεύει να κάνει στα εθνικά θέματα:
1. Πήρε θέση υπέρ του κατάπτυστου Σχεδίου Ανάν το 2004 (λινκ), και μάλιστα το έκανε λίγες ώρες πριν το μεγάλο "Όχι" του Τάσσου Παπαδόπουλου, προσπαθώντας να τον προκαταλάβει και να τον επισκιάσει.

2. Επεδίωξε το 2003 ως ΥΠΕΞ, και προαναγγέλλει πάλι μέσω συνεργατών του, την επάνοδο των "Σλαβομακεδόνων" προσφύγων του εμφυλίου, που θα δημιουργήσει εκ του μη όντος «σλαβομακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα (λινκ). Κατά την ίδια λογική δεν αποκλείεται και η επάνοδος των «Τσάμηδων» στην Ήπειρο, αν και αυτό δεν έχει εξαγγελθεί...

3. Δεν έχει αντίρρηση να ονομάζεται η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης "τουρκική" (βλ. λινκ)
4. Υποστηρίζει την ίδρυση τζαμιών στην Αττική και αλλού (λινκ)

Αυτοκτονικές επιλογές.Το τουρκικό προξενείο δια της κυρίας Καραχασάν ,"υποψήφιο" για την υπερνομαρχία Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης με τις ευλογίες Παπανδρέου.

5. Στις νομαρχιακές εκλογές του 2006 υποστήριξε ως υποψήφια του ΠΑΣΟΚ για την υπερνομαρχία Θράκης την εκλεκτή του τουρκικού προξενείου Γκιουλμπεγιάζ Καραχασάν, η οποία είναι μέλος της "Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης" (λινκ), πιέζει τους Πομάκους να αποκαλούνται Τούρκοι (λινκ) και γενικά προάγει τις θέσεις της Άγκυρας περί "τουρκικής" ταυτότητας της μειονότητας.

Η εκλεκτή του Γιώργου Παπανδρέου συνοδευόμενη απο τον Τούρκο πρόξενο και πράκτορα της ΜΙΤ ,Σαρνίτς. Το μέλλον της Θράκης επι ΠΑΣΟΚ?

6. Πιστεύει ότι "εμείς θα σύρουμε το κάρο της Τουρκίας στην Ευρώπη" (λινκ) και ως υπουργός Εξωτερικών έκανε ό,τι μπορούσε για να εξωραϊσει την εικόνα της στην ΕΕ, π.χ. μπλοκάροντας ψηφίσματα του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα "λευκά κελιά" στην Τουρκία (λινκ) και αποκρύπτοντας τις τουρκικές παραβιάσεις για να μη χαλάσει η εικόνα της «προσέγγισης» (λινκ)

7. Έχει δηλώσει για τις ελληνοτουρκικές διαφορές ότι "καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα λιγότερα και να κοιμόμαστε ήσυχοι" (λινκ)
8. Το πρόγραμμά του για τις Ένοπλες Δυνάμεις οδηγεί στον αφοπλισμό της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία, με κατάργηση της στρατιωτικής θητείας, μείωση των ενεργών αεροσκαφών και πλοίων και στροφή των Ενόπλων Δυνάμεων στην "καταπολέμηση της τρομοκρατίας" κατά το αμερικανικό πρότυπο (λινκ)

9. Δήλωσε ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τον αγωγό "Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη", ουσιαστικά ματαιώνοντας τη στρατηγική συνεργασία με τη Ρωσία (λινκ) και διαιωνίζοντας έτσι τη στρατηγική μειονεξία της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία. Η εγκατάλειψη των ρωσικών αγωγών "Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη" και "South Stream" είναι ο μεγάλος στόχος των ΗΠΑ, αλλά και η ταφόπλακα στην προσπάθεια της Ελλάδας (που δρομολόγησε ο Καραμανλής με τις ελληνορωσικές συμφωνίες) να απεξαρτηθεί από το φυσικό αέριο του αγωγού Τουρκίας - Ιταλίας - Ελλάδας και να παίξει αυτόνομο στρατηγικό ρόλο.


Τα παραπάνω δεν είναι δική μας κινδυνολογία – είναι δικά του λόγια και έργα.
Άλλωστε ο Γιωργάκης δε μας κρύβει τις προθέσεις του - μας τις λέει ευθέως, απλώς τα ΜΜΕ τις περνάνε "στα ψιλά". Αυτή είναι η πολιτική του ιδεολογία: ο άνθρωπος είναι κατά του "μονοεθνισμού" (λινκ) και υπέρ της "πολυπολιτισμικότητας" (λινκ). Και μάλιστα στο πλαίσιο αυτής της ιδεολογίας, έχει εξαγγείλει (λινκ) και κάτι ακόμα που πέρασε "στα ψιλά": ότι θα δώσει ελληνική ιθαγένεια (όχι άδεια παραμονής! πλήρη ιθαγένεια με δικαίωμα ψήφου) στους υπάρχοντες μετανάστες, και θα φέρει ακόμα περισσότερους (!!!) στη χώρα (λινκ). Μιλάμε για έναν αριθμό μεταναστών που (βάσει των καταγεγραμμένων με άδεια παραμονής) αγγίζει τις 700.000... και σε μια χώρα που η διαφορά του πρώτου από το δεύτερο κόμμα είναι 200.000-300.000 ψήφοι, αυτό πολύ απλά σημαίνει την οριστική και ανεπίστρεπτη μεταβολή του πολιτικού χάρτη της Ελλάδας:
μια τέτοια συμπαγής μάζα μεταναστών ψηφοφόρων θα μπορεί να ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις, άρα και να επηρεάζει την εξωτερική πολιτική ή να επιβάλλει "πολυπολιτισμικές επιλογές" όπως ίδρυση τζαμιών, σχολεία σε «μητρικές γλώσσες» μεταναστών (η πρόβα έγινε ήδη στη Γκράβα – λινκ - και το ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ της δασκάλας που δίδασκε αλβανικά -λινκ) κλπ.
Επιλογές αποτυχημένες όπως αποδεικνύει η δυτική εμπειρία, που διασπούν την κοινωνική συνοχή και γκετοποιούν τους μετανάστες, δημιουργώντας συνθήκες έκρηξης.
Αν π.χ. οι μουσουλμάνοι κάνουν ταραχές για το σκίσιμο (;) ενός Κορανιού (;) όντας παράνομοι, τι θα κάνουν όταν θα έχουν και δικαίωμα ψήφου; Θα ζητήσουν μπούρκα και σαρία; Πάντως στην Αγγλία αυτό κάνουν (λινκ) – αυτά είναι τα καλά της «πολυπολιτισμικότητας»...

Απο τα επεισόδια του Μαίου.Εικόνες σαν αυτές θα πολλαπλασιαστούν εάν εφαρμοστεί το πρόγραμμα του ΓΑΠ

Συμπολίτη,
με νίκη του Γιωργάκη στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, η Ελλάδα μας δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια – θα αποκτήσει «τουρκική» μειονότητα στη Θράκη, «σλαβομακεδονική» μειονότητα στη Μακεδονία (ίσως και «τσάμικη» μειονότητα στην Ήπειρο) και μια πανίσχυρη μεταναστευτική κοινότητα με δικαίωμα ψήφου, που θα καθορίζει τις πολιτικές τύχες μας. Πρωθυπουργός της θα γίνει ένας άνθρωπος που δεν πιστεύει στο εθνικό κράτος, αλλά στην αποτυχημένη θεωρία της "πολυπολιτισμικότητας".Αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα γίνει η κόρη του Μητσοτάκη. Με αυτό το δίδυμο, οι πατριωτικές δυνάμεις σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν θα ξαναδούν άσπρη μέρα.
Ίσως να νομίζεις ότι η λύση απέναντι σε αυτόν τον κίνδυνο είναι η ψήφος στον
Καρατζαφέρη ή στον Παπαθεμελή - δεν είναι όμως. Ο Παπαθεμελής, είτε πάρει 1% είτε 2%, θα μείνει εκτός Βουλής. Ο Καρατζαφέρης, είτε πάρει 4% είτε 7%, θα μπει στη Βουλή, και μερικοί βουλευτές παραπάνω δε θα κάνουν τη διαφορά. Όμως αυτό το 1+3 = 4% είναι το ποσοστό που μπορεί να δώσει στον Καραμανλή την πρωτιά και να στείλει τις αντιλήψεις Γιωργάκη / Ντόρας στον κάλαθο των αχρήστων. Αντιθέτως, η ψήφος σε Παπαθεμελή - Καρατζαφέρη -εκ των πραγμάτων- δίνει την πρωτιά στο Γιωργάκη, για να κυβερνήσει είτε αυτοδύναμος είτε μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ, και να εφαρμόσει όσα ευθέως έχει εξαγγείλει. Ούτε το 2% του Παπαθεμελή εκτός Βουλής, ούτε οι δέκα βουλευτές του Καρατζαφέρη εντός Βουλής θα τον εμποδίσουν τότε. Ούτε βέβαια η ΝΔ της Ντόρας. Μόνο η ήττα του Γιωργάκη στις 4 Οκτωβρίου μπορεί να εμποδίσει την εφαρμογή του προγράμματός του.

Επομένως αυτό το κείμενο είναι μια έκκληση σε όλες τις πατριωτικές δυνάμεις του τόπου. Και στο "πατρωτικό ΠΑΣΟΚ" που ψηφίζει Παπαθεμελή, και στη "λαϊκή Δεξιά" που ψηφίζει Καρατζαφέρη, και σε κάθε ανένταχτο πατριώτη. Για μια φορά συμπολίτη, ψήφισε με τη λογική και όχι με το συναίσθημα. Οι επόμενοι 5 μήνες (Δεκέμβρης και ενταξιακή πορεία της Τουρκίας) είναι ιδιαιτέρως κρίσιμοι και θα επηρεάσουν την πορεία της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες.Κλείσε τη μύτη αν σου «βρωμάει» η ΝΔ, αλλά ψήφισε μια τελευταία φορά Καραμανλή, για να γλιτώσουμε από το αντεθνικό δίδυμο Γιωργάκη - Ντόρας. Και στις επόμενες εκλογές, όταν θα έχει αποσοβηθεί ο κίνδυνος, ψήφισε ξανά ό,τι αγαπάς...

Ας μην πούμε και εμείς "Bravo Yorgo" * στις αντεθνικές πολιτικές που μας ετοιμάζουν..Καλό βόλι!


*1999: Οι δηλώσεις Παπανδρέου περι τουρκικής μειονότητας προκαλούν θύελλα αντιδράσεων εντός Ελλάδος . Η καθεστωτική Χουριέτ απευθύνει ένα "Bravo Yorgo" το οποίο πέρασε στην ιστορία.Η απόψεις του ΓΑΠ όμως όχι μονο δεν πέρασαν στην ιστορία,αλλά επανέρχονται απειλητικά..

91 σχόλια:

ΥΠΕΡΙΩΝ 16 Σεπτεμβρίου 2009 στις 4:21:00 μ.μ. EEST  

ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΕΙΧΑΜΕ ΓΡΑΨΕΙ :

"ΤΕΛΙΚΑ ΟΛΑ ΕΔΩ ΞΕΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ...... Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΘΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ (ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ή ΕΥΤΥΧΩΣ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ).

ΕΜΕΙΣ , ΠΕΡΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ , ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟ , ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΛΟ , ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ.

ΣΤΗΝ ΖΥΓΑΡΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΡΑΓΙΚΑ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ , ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΣΑ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΚΑΙ ΟΣΟ ΣΘΕΝΑΡΑ ΘΕΛΑΜΕ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ , ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ , ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ , ΤΟΥ ΜΑΝΤΑΤΖΗ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ ΚΑΙ ΤΗΣ "ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ" ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ , ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ , ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ......

ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΦΙΚΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΓΩΙΣΜΟΥΣ ΤΙΣ ΑΥΤΑΡΕΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΘΟΛΟΥΡΕΣ ΘΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΤΕΙ.

(ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΡΕΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΑΛΛΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΜΑΣ , ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ...... ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ Ή ΘΑ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ?)."

----------------------------------

ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑΜΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΑΥΤΕΣ ΕΙΧΑΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ..... ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ" ΜΑΣ ΠΡΟΛΑΒΕ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΣΕ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ........

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ .... ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ.

ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ , ΟΛΑ ΟΣΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΣΑΝ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ .... ΜΙΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ , ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ..... ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΝΑ ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ , ΕΝΑ ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΜΕ , ΕΝΑ ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ , ΕΝΑ ΑΥΡΙΟ ΡΑΓΙΑ ......

ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΟΙΩΣΕ ΟΡΓΗ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
ΟΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟΝ ΓΙΑΛΟΨΟ ΤΟΝ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ ΤΟΝ ΒΛΑΧΑΚΟ ΤΟΝ ΗΛΙΑΚΗ ΤΟΝ ΣΙΑΛΜΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
ΟΠΟΙΟΣ ΔΑΚΡΥΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΣΣΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
ΟΠΟΙΟΣ ΘΥΜΩΝΕΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΥΒΡΙΖΟΥΝ Ή ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΠΙΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΠΡΟ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΟΜΑΡΧΕΣ -ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
ΟΠΟΙΟΣ ΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΚΗ ΩΣ ΤΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΞΙΣΟΥ Ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΚΗ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ , ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ , ΓΙΑΤΙ Η ΜΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.

http://iwnasdragoumis.blogspot.com/2009/09/4.html

enkripto 16 Σεπτεμβρίου 2009 στις 4:42:00 μ.μ. EEST  

"ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ .... ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ."

Συνυπογράφω φίλε μου, μακάρι να εισακουστεί η λογική γιατί πολύ φοβάμαι ότι οι συνέπειες θα είναι ολέθριες.

Τους χαιρετισμούς μας στην ακριτική Θράκη !

Ανώνυμος 16 Σεπτεμβρίου 2009 στις 5:20:00 μ.μ. EEST  

Δεν μου αρέσει η λογική του άρθρου. Δεν διορθώνεις ένα λάθος με ένα άλλο λάθος. ψήφος σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ποτέ ξανά.
Η ψήφος μου θα πάει στο κόμμα αποδεδειγμένα προωθεί τα εθνικά συμφέροντα μέσα στην βουλή.

Ανώνυμος 16 Σεπτεμβρίου 2009 στις 5:39:00 μ.μ. EEST  

amfitanantevomoun anamesa se papathemeli kai laos,alla auto me tin psifo stous metanastes me evale se skepseis

an vgei o papatzis tin stroumfisame

enkripto 16 Σεπτεμβρίου 2009 στις 5:47:00 μ.μ. EEST  

@Megadime

Απολύτως σεβαστή η άποψη σου.Η διαφωνία μου έγγυται στο εξής σημείο.

Πιστεύω ο καλύτερος τρόπος να εξυπηρετηθούν τα εθνικά συμφέροντα στην Βουλή δεν είναι +6 βουλευτές στο ΛΑΟΣ ,αλλά -60 βουλευτές στον ΓΑΠ...

ο οποιός με άνετη κοινοβουλευτική πλεοψηφία θα περνάει ότι θέλει απο το κοινοβούλιο ,όσο και να πάρει ο Καρατζαφέρης

Ανώνυμος 16 Σεπτεμβρίου 2009 στις 5:52:00 μ.μ. EEST  

Πολύ καλό το κείμενο, μακάρι να το διαβάσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι.

@ MegaDime:

Φίλε η άποψή σου είναι κατανοητή, αλλά τα πράγματα είναι πολύ απλά: αν βγει ο Γιωργάκης, κανένα "κόμμα που προωθεί τα εθνικά συμφέροντα μέσα στη Βουλή" δεν θα μπορέσει να εμποδίσει τα σχεδιά του. Και μάλιστα ειδικά ο ΛΑΟΣ θα αφανιστεί πολιτικά όταν δοθεί δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες. Ενώ με τη ΝΔ πρώτη μπορεί να κάνει και συγκυβέρνηση.

enkripto 16 Σεπτεμβρίου 2009 στις 5:58:00 μ.μ. EEST  

Πολύ σωστό αυτό..με +700.000 ξένους να αποκτούν δικαίωμα ψήφου και ο ΛΑΟΣ και όλα τα κόμματα που δεν έχουν πολυπολιτισμική ατζέντα θα υποστούν καθίζηση

Ανώνυμος 16 Σεπτεμβρίου 2009 στις 6:05:00 μ.μ. EEST  

Επιτέλους, λίγα λόγια και σταράτα. Απόψεις με νόημα και μέλλον.

Εύχομαι το καλύτερο για την Πατρίδα μας.

thouthou 16 Σεπτεμβρίου 2009 στις 8:13:00 μ.μ. EEST  

Μπακογιάννη, Βαληνάκης, Βερέμης, Ρεπούση;
Σαφέστατα και δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης Καραμανλή-Παπανδρέου, αλλά το θέμα δεν είναι με ποια ταχύτητα θα καταστραφούμε, αλλά να αλλάξουμε πορεία...
Τα μεταευροεκλογικά ψέμματα του ΠΑΣΟΚ περί "μηδενικής λαθρομετανάσευσης" και "αντίδρασης στην Τουρκία" ποιος τα προκάλεσε; Η ΝΔ;
Στην επόμενη βουλή χρειάζεται ισχυρή δύναμη με καθαρές θέσεις και δυναμική, όχι παλατζαρίσματα, για να καταλάβουν οι του ΠΑΣΟΚ ότι οποιαδήποτε προσπάθεια εθνοδιάλυσης θα την πληρώσουν πολύ ακριβά...
Ποιος είναι ικανότερος για αυτό;

mairi 16 Σεπτεμβρίου 2009 στις 8:43:00 μ.μ. EEST  

Διαβασα με προσοχη αυτα που συμβενουν αυτη τη στιγμη στη χωρα μας και κυριως για τα εθνικα μας θεματα τι σημαινουν για τον ενα τι σημαινουν για τον αλλο. Εχω μια απορια γιατι ο κ.Καρανμαλης δεν μιλαει για τα εθνικα μας θεματα, γιατι δεν ταπωνει τον κ.Παπανδρεου.
Γιατι ο πρωθυπουργος εχει βαρεθει την ΟΛΟΙ πολιτικη σκηνη και παει να μας ριξει στις συμπληγαδες πετρες? Ενταξει το πιο πιθανο ειναι να παρει την οικογενεια του και να φυγει απο την Ελλαδα. και απο εκει και περα τι???? Αυτο ειναι το πολιτικο ηθος των πολιτικων μας, ο ενας να μας παραδωσει ασυζητητι στους παλιοαμερικανους, και ο αλλος να φυγει απο την πατριδα μας? Και τα δικα μας τα παιδια τι θα γινουν, Παλαιστινη?
Τελικα η Ελλαδα μας ειναι ακριβως αυτο που ειπε καποιος συγγραφεας "Το δεντρο που πληγωνουμε"
Σας ευχαριστω

enkripto 16 Σεπτεμβρίου 2009 στις 8:48:00 μ.μ. EEST  

Αναγνώστης του ιστολογίου μας έστειλε κείμενο-απάντηση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ Αδώνιδος Γεωργιάδη στο άρθρο του "Εν κρυπτώ" ,το οποίο και δημοσιεύουμε ακολούθως.

Να πώ σε αυτό το σημείο ότι μας τιμά ιδιαιτέρως η απάντηση εν ενεργεία βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ο διάλογος μαζί του.Επίσης θα ήθελα να μπώ ένα μπράβο στον κύριο Γεωργιάδη για το γεγονός ότι κάνει διάλογο ελεύθερα και χωρίς παρωπίδες και μέσα απο το προσωπικό του ιστολόγιο όπως βλέπουμε. Ελπίζουμε να παραδειγματιστούν και άλλοι κοινοβουλευτικοί απο την σταση του.

Η απάντηση έχει ώς εξής :

"Ενδιαφέρον άρθρο και σέβομαι τις ανησυχίες του υπογράφοντος. Όμως έχει δύο σοβαρές ατέλειες.
1. Μά ο Καραμανλής έχει Υπουργό των Εξωτερικών του την Ντόρα, η οποία σύμφωνα με αυτό το ίδιο άρθρο έχει τις ίδιες απόψεις με τον Γιώργο Παπανδρέου. Είμαι ο πρώτος που θα είχε δημοσίως συγχαρεί τον Κώστα Καραμανλή εάν μετά τις Ευρωεκλογές και την φυγή Καραβέλα, εκμεταλλευόταν την στιγμή και την έδιωχνε από εκεί. Δεν το έκανε και όπως όλοι είδαμε ακόμη και ο Πούτίν έχασε την εμπιστοσύνη του στην Ελλάδα και στον Καραμανλή, όπως απέδειξε το ταξίδι και οι δηλώσεις του στην Τουρκία. Η Ντόρα έχει πάρει πλέον το πάνω χέρι εσωκομματικά και αυτό είναι σαφές.
2. Όλο το άρθρο στηρίζεται στο επιχείρημα ότι, εάν καταβάσουμε τον Καρατζαφέρη στο 4% ή στο 3% τότε θα εμποδίσουμε την νίκη του ΠΑΣΟΚ. Αυτό όμως το επιχείρημα το έχουν ξεπεράσει οι εξελίξεις. Ο ΛΑ.Ο.Σ. είναι γύρω στο 6% με 6,5%, άρα εάν πάει στο 3% και όλο αυτό μεταφερθεί στην Ν.Δ., πράγμα αδύνατον ούτως ή άλλως, αλλά ας το εξετάσουμε ως υπόθεση εργασίας, τότε η διαφορά Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ θα μειωθή κατά 3,5%. Όμως οι σημερινή τους διαφορά είναι 6,5%-7,5%. ΄Αρα στην καλλίτερη περίπτωσι θα κατέβαινε η διαφορά στο 3,5%-4,5%. Φυσικά βάσει του νόμου Σκανδαλίδη με τον οποίο διεξάγονται οι προσεχείς εκλογές της 4ης Οκτωβρίου και η μία ψήφος διαφορά, δίνει το bonus των 40 εδρών στον πρώτο. Άρα; Ακόμη και αν μηδενίσουμε τον ΛΑ.Ο.Σ., πάλι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίση. Δεν βγαίνουν πια τα νούμερα. Ξεπεράστηκαν από τις εξελίξεις. Υπενθυμίζω ότι την Κυριακή στην RASS που είναι η πιο φιλική προς τον Καραμανλή εταιρεία και η οποία για τις Ευρωεκλογές είχε υπολογίσει την μεταξύ τους διαφορά στο 2,8% (τελικά ήταν 4,5%), ακόμη και σε αυτήν η διαφορά ήταν 5,7%. Δηλαδή πάλι ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν επαρκεί. Κοντολογίς το άρθρο είναι καλό, αλλά εκτός πολιτικής πραγματικότητος. Θα σας παρακαλούσα δε εσείς που ασχολείστε με όλα αυτά, να στείλετε στην ιστοσελίδα αυτή το σχόλιό μου, διότι θα με ενδιέφερε η απάντησί τους."

enkripto 16 Σεπτεμβρίου 2009 στις 8:57:00 μ.μ. EEST  

@thouthou

πώς ακριβώς θα "πληρώσουν ακριβά" όταν θα έχουν ισχυρότατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και την σιωπηλη συγκατάθεση μιας ΝΔ υπο την Ντόρα?

εκεί είναι η ουσία του προβλήματος.

enkripto 16 Σεπτεμβρίου 2009 στις 9:08:00 μ.μ. EEST  

Επι τις ουσίας θα θέλαμε να απαντήσουμε τα εξής :

1. Κι εμείς θα θέλαμε να είχε διώξει ο κ. Καραμανλής τη Ντόρα Μπακογιάννη από το Υπουργείο Εξωτερικών,(αν ανατρέξετε στις σελίδας μας θα δείτε οτι η κριτική μας στην τέως ΥΠΕΞ ήταν σκληρή και συνεχής) αλλά αυτό αφορά εσωκομματικές ισορροπίες και ενδεχομένως παλαιές συμφωνίες εντός της ΝΔ... Το κρίσιμο ζήτημα είναι ότι την εξωτερική πολιτική στα κρίσιμα σημεία (βέτο στο Βουκουρέστι, αγωγοί) την καθόρισε ο Καραμανλής και όχι η Ντόρα - και ο λόγος που ο Πούτιν στρέφεται σήμερα προς την Τουρκία δεν είναι ότι δεν έδιωξε ο Καραμανλής τη Ντόρα από το ΥΠΕΞ, αλλά ότι ο πιθανός αυριανός πρωθυπουργός (ΓΑΠ) προαναγγέλλει επαναδιαπραγμάτευση των αγωγών ανοιχτά. Μάλιστα η Μπακογιάννη απαντώντας στο Γιωργάκη μίλησε σε απόλυτη ταύτιση με τη γραμμή Καραμανλή υπέρ των αγωγών.
2. Είναι απολύτως λογικό ο ΛΑΟΣ να καλλιεργεί την εντύπωση ότι η ΝΔ διαλύεται και δεν έχει ελπίδα νίκης, ώστε να αποκομίσει το μέγιστο εκλογικό όφελος από απογοητευμένους ψηφοφόρους της. Στην πραγματικότητα όμως, όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ένα ποσοστό 15% αναποφάσιστων, το οποίο προέρχεται από τη ΝΔ και αν επιστρέψει σε αυτήν μπορεί να της δώσει τη νίκη. Ομοίως μπορεί να της δώσει τη νίκη ένα 3-4% που θα "γυρίσει" από το ΛΑΟΣ.
Κατα την γνώμη μας κύριε Γεωργιάδη η ουσία του θέματος είναι η εξής: εάν εκλεγεί πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου, ο ΛΑΟΣ με τους 10-15 βουλευτές του ουδόλως θα μπορέσει να εμποδίσει τις πολιτικές που θα εφαρμόσει στα εθνικά θέματα, στους μετανάστες κλπ. Πόσο μάλλον όταν θα συνεπικουρείται από τη "μετριοπαθή" Ντόρα και τους 100 περίπου βουλευτές της.. Θα τους καταγγείλετε βέβαια με τη γνωστή ευγλωττία σας, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι προδιαγεγραμμένο. Για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι, εκ των πραγμάτων, η ψήφος σε σας διευκολύνει τα σχέδια του ΓΑΠ. Παρά ταύτα, επειδή σας εκτιμούμε, θα θέλαμε να σας ευχηθούμε προσωπικά καλή επιτυχία .

ΥΠΕΡΙΩΝ 16 Σεπτεμβρίου 2009 στις 9:10:00 μ.μ. EEST  

ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο κ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΑΟΣ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΝΔ (ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ Ή ΟΧΙ) ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΝΑΝ ΙΣΧΥΡΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΠΟΛΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΕΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ .... Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΧΙΚΩΝ ΔΟΝΚΙΧΩΤΗΔΩΝ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΩ ΤΟΝ κ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ , ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ Η ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ... ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ?

ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ , Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΩΣ ΑΝΤΙΒΑΡΟ ΣΤΟΝ ΝΕΟΤΑΞΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Η ΝΤΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΩΝ ΜΜΕ , Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΙΣΧΥΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΑΠΛΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕ

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ , ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΑ ΙΜΙΑ , ΟΠΟΙΣ ΑΓΑΠΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΞΕΙ , ΟΧΙ ΜΕ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ , ΤΩΡΑ ΟΧΙ ΜΕ ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ

Ελληνόψυχος 16 Σεπτεμβρίου 2009 στις 9:12:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ Εν κρυπτώ.

Η Νέα Δημοκρατία είναι ταυτόσημη με τον Γιωργάκη, είδικά στο θέμα της λαθρομετανάστευσης! Προσωπικά έκανα το λάθος και έδωσα την ψήφο μου στην ΝΔ το 2007 υπό το σκεπτικό του να εμποδίσω την άνοδο του ΠΑΣΟΚ. Δεν θα το επαναλάβω. Θα ψηφίσω κατά συνείδηση αυτούς που αντιπροσωπεύουν τα πιστεύω μου.

Τι συνέβαινε όμως... Το 2007 δίχως ίχνος λόγου ο Καραμανλής αποφάσισε να αποδυναμώσει την βουλευτική του υπεροχή οδηγώντας την Ελλάδα σε εκλογές! Οι κινήσεις του Καραμανλή ήταν υπολογισμένες ώστε να παραδώσει την εξουσία στο ΠΑΣΟΚ αυτή την περίοδο. Δεν εξηγείται αλλιώς αυτό που συνέβει.

Αν έχεις χρόνο και όρεξη σου συνιστώ να ρίξεις μια ματία στα παρακάτω άρθρα που έχω αναρτήσει προ καιρού στο μπλογκ μου.

Περι Frontex (αφορά την περίοδο μέχρι την άνοιξη 2009)
http://ellinopsychos.blogspot.com/2009/04/frontex.html

Περί Μεταναστευτικής Πολιτικήε ΝΔ, μέχρικαι πριν τις εκλογές.
http://ellinopsychos.blogspot.com/2009/05/blog-post_1157.html

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Ελληνόψυχος 16 Σεπτεμβρίου 2009 στις 9:26:00 μ.μ. EEST  

Υπερίων, εσύ και εγώ μάλλον ζούμε σε άλλη Ελλάδα! Αν εξαιρέσουμε τον λαικισμό, σε τι διαφέρει η ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ;

Οικονομία: Εντολοδόχοι της Ε.Ε. και της ΕΡΤ!

Εθνικά θέματα... κάτω από το τραπέζι. Η ΝΔ εγκατέλειψε το Κυπριακό, και τα Σκόπια έχουν εδραιωθεί ως Μακεδονία. Το βέτο μπήκε διότι χωρίς αυτό θα γινόταν επανάσταση στην Ελλάδα.

Λαθρομετανάστευση: Τα ιδια, μόνο που το ΠΑΣΟΚ μιλά ανοιχτά για νομιμοποιήσεις ενώ η ΝΔ νομιμοποιεί σιωπηλά εκατοντάδες χιλιάδες κάθε χρόνο, και ανοίγει τα σύνορα.

Διαφθορα: Βατοπέδι, Siemens,ομόλογα, ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ. Ουδείς στην φυλακή!!! Απαντήσεις μηδέν!

Διαπλοκή: O Καραμανλής στήριξε τον Μπόμπολα στο ΕΣΡ... ναι ή όχι; Αυτή δεν ήταν και η αρχή του εμφυλίου στην ΝΔ;

enkripto 16 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:57:00 μ.μ. EEST  

Καταρχήν να ευχαριστήσω όλους τους φίλους για την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Στο διαταυτα τώρα..

@Ελληνόψυχε

Γράφεις ότι στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης η ΝΔ ταυτίζεται με το ΠΑΣΟΚ.

Διακυρηγμένη θέση απόδοσης ιθαγένειας σε 700.000 μετανάστες η ΝΔ αποσο γνωρίζω δεν έχει..Αν είχε να είσαι σίγουρος οτι περίπου 2 τετραετίες τώρα θα το είχαμε καταλάβει(Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ μαζί θα βρίσκονταν στο 60%..).Όσοι απο τους φίλους κατοικούν Αθήνα εντός του καλοκαιριού είδαν για πρώτη φορά σκούπες και ουσιαστική μείωση των λαθρομεταναστών στο κέντρο (έστω υπο τον φόβο του ΛΑΟΣ που ψαρεύει απο δεξιά) μετά απο δεκαετίες.

Ξέρεις πια ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ απέναντι σε αυτές τις ενέργειες? Καταδίκη και αριστεριστικα τσιτάτα. Οπότε σαφώς και δεν είναι το ίδιο,μπορούμε να κριτικάρουμε τον ΚΚ σε ενα εκατομύρια πράγματα με μεγαλύτερη πειστικότητα άλλωστε ,ας το αφήσουμε αυτό.

Όπως είπα και στον φίλο Μegadime είναι απολύτως σεβαστή η άποψη σου.Δεν αμφισβητώ τις καλές προθέσεις σου,απλά πιστεύω ότι η επιλογή που προτείνεις θα βοηθήσει -εκ των πραγμάτων-έναν άνθρωπο με πολύ άσχημη ατζέντα να περάσει το κατώφλι του Μαξίμου.

Και τότε η Παναγιά μαζί μας..

ΥΓ Μια διευκρίνηση.Βλέπω ότι στην απαντηση σου στον Υπερίωνα κάνεις ενα βασικό λάθος..Άλλο νομιμοποίηση ,άλλο απόδοση ιθαγένειας!!

Ο νομιμοποιημένος βγάζει πράσινη κάρτα και διαμένει μόνιμα στην Ελλάδα (όταν λήξει η διάρκεια της κάρτας αν θες δεν την ανανεώνεις..) .Ο έταιρος απαξ και πήρε Ιθαγένεια είναι Έλληνας πολίτης! έχει τα ίδια δικαιώματα με εμένα και εσένα ,ψηφίζει και έχει λόγο στο τι γίνεται σε αυτο τον τόπο!

Αυτήν την κρίσιμη διαφορά θέλω να την καταλάβουν όλοι οι συμμετέχοντες! είναι μια απο τις βασικές αιτίας ύπαρξης αυτού του άρθρου

enkripto 16 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11:10:00 μ.μ. EEST  

και όσον αφορά τα εθνικά νομίζω ότι πλανάσαι πλάνην οικτρά αν πιστεύεις ότι θα είχε γίνει "επανάσταση" στην Ελλάδα ,δίχως το βέτο στο Βουκουρέστι...ίσα ίσα θα εισέπρατε πλήθος επαίνων απο τα καθεστωτικά ΜΜΕ για την "υπεύθυνη στάση" του (τα ίδια ΜΜΕ που κατάφεραν να πείσουν τον κόσμο ότι η συμφωνία της Μαδρίτης επρόκειτο για μεγάλη επιτυχία!)

Πλήθος επαίνων και απο διάφορες ξένες πρεσβείες.

1)Στο θέμα των Σκοπίων όχι μόνο δεν θα σκληρύνει την στάση του το ΠΑΣΟΚ αλλά προσφάτως μάθαμε ότι θα επιτρέψει την δημιουργία καθαρά εχθρικής μειονότητας εντός της χώρας με το να αφήσει τους απογόνους του ΣΝΟΦ να γυρίσουν (καταργώντας τον νόμο Γενηματά)

2)Γνωρίζεις ποια ήταν η στάση ΠΑΣΟΚ στο θέμα σχεδίου Αννάν?

3)Γνωρίζεις ποια ήταν (και είναι) η στάση ΠΑΣΟΚ στο θέμα των ρωσικών αγωγών?

Άρα πως μπορούμε να λέμε ότι είναι το ίδιο? δεν είναι το ίδιο, το ίδιο ΘΑ ΓΙΝΕΙ όταν με το καλό βοηθήσουμε να ανέβει η κόρη του Μητσοτάκη στο τιμόνι...

και ο πιο γρήγορος τρόπος να γίνει αυτό είναι να στηρίξουμε κάποια επιλογή που θα ενδυναμώσει τον ΓΑΠ εις βάρος του ΚΚ

ΥΠΕΡΙΩΝ 17 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:03:00 π.μ. EEST  

ΦΙΛΕ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΕ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ?, ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

Η ΝΤΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ , ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ , ΟΠΟΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ Ή ΕΣΤΩ ΝΑ ΕΚΦΕΡΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΜΠΗΚΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ , ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΕΡΙ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΕΤΟ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ .... ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ Ο ΚΚ ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΛΕΝΕ ΔΙΑΦΟΡΟΙ

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ? ΟΤΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ , ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ

ΤΗΝ FRONTEX ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΕΦΕΡΕ ? ΤΟΥΣ 6 ΜΕ 12 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΕΛΑΣΗ ? ΑΚΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΙΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ?

ΓΙΑ ΜΠΟΜΠΟΛΑ , ΠΟΙΟΣ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΜΕΤΟΧΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ? Η ΝΔ , ΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΤΑΧΘΗΚΕ ? ΤΟ ΠΑΣΟΚ ... ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΑΝΟΙΞΕ ΑΠΛΩΣ ΟΠΟΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟ ΚΑΝΑΛΙ ΘΕΣ

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΒΤΟΠΕΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ , ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ? ΤΟΝ ΚΟΣΚΩΤΑ ΤΟΝ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ? ΟΜΩΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ Η ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ , ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΛΑΟΣ ΜΕ 10 20 30 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ? ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΟΥ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙΣ ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ? 150+1 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ , ΑΜΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΟΛΑ ΤΕΡΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΤΖΕΝΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ , ΟΤΑΝ ΠΕΤΥΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΤΟ ΛΑΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΚΚΙ .... ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΞΕΤΕΛΕΣΘΗ

ΤΟ ΔΙΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ : ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΞΑΝΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΓΑΠ ΚΑΙ ΝΤΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ

ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΣΑΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΙΚΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑΡΕΣΚΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΥΜΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΡΩΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ?

ΑΝ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΔ ΑΛΛΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ?

Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΕΞΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ , ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΗΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΣΩΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ , ΙΣΩΣ ΚΑΤΙ ΝΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΚΗΔΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΣΑ ΕΚΑΝΑΝ ... ΤΕΛΙΚΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ Ή ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ? ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΑΘΕ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟΣ , 5 7 10% ? ΕΚΕΙ , ΠΙΟ ΠΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ... ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΔΕΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΝ ΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΝΔ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ

ΑΥΤΑ ΕΙΧΑ ΝΑ ΠΩ , Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΠΟΙΟΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ... ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ

ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΝΔ , ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ , ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

Ανώνυμος 17 Σεπτεμβρίου 2009 στις 2:18:00 π.μ. EEST  

Εμενα θα ηταν τιμη μου να κρατησω τα οπλα πλεον τωρα...Η σφαγη στη Τριπολιτσα δε θα ειναι τιποτα μπροστα σε αυτο που θα γινει τωρα.Εχουν χαθει πολλοι Ανδρες...

Ανώνυμος 17 Σεπτεμβρίου 2009 στις 2:47:00 π.μ. EEST  

Οι μετανάστες άρχισαν να "μαζεύονται" μόνο έπειτα από την αύξηση των ποσοστών τους ΛΑΟΣ. Μέχρι τότε η ΝΔ δεν έκανε απολύτως τίποτα. Ας μην πούμε τίποτα και για τον Παυλόπουλο.
Φανταστείτε να μειωθούν τα ποσοστά του ΛΑΟΣ. Αμέσως ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ θα λένε πως ο λαός καταδίκασε τους "ρατσιστές" και "φασίστες".
Τότε θα περάσουν και αδιαμαρτύρητα ότι θέλουν. Πλέον θα οργιάσουν οι λαθρομετανάστες.
Η ΝΔ έχει ήδη χάσει. Και δεν αποτελεί πατριωτικό κόμμα σε καμία περίπτωση. Ποιοι είναι οι πατριώτες; Ο Παυλόπουλος; Η Γιαννάκου; Η Ντόρα; Ο Βαρβιτσιώτης(υιός);
Μόνο αν πιάσει το ΛΑΟΣ άνω του 10% θα ταρακουνηθεί η κοινή γνώμη. Μόνο τότε θα καταλάβει και η ΝΔ ότι πρέπει να αποκτήσει ξανά πατριωτικές θέσεις. Και ένας Γιωργάκης που θα έχει ισχνή πλειοψηφία θα τρέμει να περάσει τέτοιες θέσεις.
Η λύση είναι αύξηση των ποσοστών του ΛΑΟΣ, καταποντισμός των βουλευτών τύπου Ντόρας στη ΝΔ. Αν ψηφίσετε ΝΔ μην ψηφίσετε Ντόρα. Αν η Ντόρα βγει πάλι πρώτη στην περιφέρεια της τότε σημαίνει πως οι Νεοδημοκράτες δεν είναι και πατριώτες. Και πάση θυσία οι κεντροαριστεροί να μην πάνε σε ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγους αλλά σε μικρά κόμματα πχ Δημοκρατικοί οι οποίοι έχουν μετριοπαθή πατριωτικό λόγο.

Ανώνυμος 17 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:13:00 π.μ. EEST  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΥΠΕΡΙΩΝΑ.
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ. ΟΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ. ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΕΣΕ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΦΕΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΔΕΝ "ΚΡΑΤΙΕΤΑΙ" ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΙΘΑΝΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΣΘΕΝΑΡΑ ΤΟΝ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ. ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΑΚΡΩΣ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΚΗ ΕΝΝΟΙΑ (ΠΛΗΝ ΒΟΡΙΔΗ, ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΡΥΒΟΥΝ ΑΥΤΟΝ;)ΠΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΟΥΝ.
ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΝΤΟΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΚΑΙ ΕΝ ΠΑΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΕΛΕΙ ΘΡΑΣΣΟΣ 1000 ΠΙΘΗΚΩΝ ΤΟ ΛΆ.Ο.Σ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ 45 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΡΑΤΟ. ΑΠΛΑ ΑΥΤΟΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ.ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΣ ΚΟΛΟΣΙΑΙΕΣ ΚΟΛΩΤΟΥΜΠΕΣ ΕΙΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΔΙΚΕΥΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ. ΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΜΠΛΟΚ) ΕΙΧΑΝ ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΚΩΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ.
ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑ.Ο.Σ ΠΑΛΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΟΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΣΙΤΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ Ο ΠΛΕΥΡΗΣ ΕΦΑΓΕ ΚΡΑΞΙΜΟ ΤΡΕΛΛΟ.
ΑΝ Ο ΛΑ.Ο.Σ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΦΕΥΡΟΥΝ.
ΒΑΚΧΟΣ

Ανώνυμος 17 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:53:00 π.μ. EEST  

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας ή ταινίας τρόμου;

Ελλάδα: Προυθυπουργός ΓΑΠ
Αντιπολίτευση ΝΤΟΡΑ

Κύπρος: Πρόεδρος ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ
Αντιπολίτευση ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Καλύτεα θα είναι ίσως να μεταναστεύσουμε, έτσι και αλλιώς δεν θα έχουμε πατρίδα!!!

K1RK

Ανώνυμος 17 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11:38:00 π.μ. EEST  

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΑΘΛΙΟ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΜΠΛΟΓΚΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!!

ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΣΕ ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΝΕΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΤΟ 2006 - 2007 ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΣΤΗΡΙΞΑΝ Η' ΟΧΙ!!


ΓΙΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΤΑΝ ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΘΙΟΥ ΝΙΜΙΤΣ!! ΜΗΠΩΣ Η ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ;; Η ΕΝΔΟΤΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.. ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ..

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΛΑΙΤΕ, ΝΑ ΟΔΥΡΕΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΙΕΣΤΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΤΕ!!

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΕΡΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ, ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΩΣ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;;


ΕΥΤΥΧΩΣ, Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ( ΜΕ ΛΑϊΚΟ ΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΨΗΦΟΥ ) ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ!!

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΙ ΨΕΥΤΟΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΙ, ΟΙ ΨΕΥΤΟΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ!! ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!

Ανώνυμος 17 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11:42:00 π.μ. EEST  

Θα ήθελα κάποιος να μου λύσει μία απορία....
Θεωρώντας ότι ο Καραμανλής αντιτάχθηκε στην πίεση των αμερικανοεβραίων προχωρώντας σε εναγκαλισμό με τους ρώσους προκειμένου να υπερασπιστεί τα εθνικά μας συμφέροντα (αγωγούς , εξοπλιστικά κλπ) ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΕΙ Η ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΝΟΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 5 ΕΤΩΝ? Μια απνοια οι οποία έχει αφήσει άχρηστα ουσιαστικά τα υπερσύχρονα LEO2, παροπλισμένα τα λόγω ανταλλακτικών τα Zubr, την πολεμική αεροπορία χωρίς διαθέσιμα ανταλλακτικά κλπ κλπ?
Πως μπορεί ένας πολιτικός ο οποίος αποφασίζει με γνώμονα το εθνικό συμφέρον να έρθει σε σημαντικότατες ρήξεις με υπερδυνάμεις, (γνωρίζοντας και ο πλέον αδαής ότι θα υπάρξουν αντίποινα) να αφήνει την εξοπλιστική κούρσα ουσιαστικά στην τύχη της? Την ίδια στιγμή μάλιστα που ο "σύμμαχος και φίλος" στα ανατολικά έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια ένα εξοπλιστικό ντεμαραζ το οποίο, το γνωρίζουν και οι πέτρες , το προορίζει για το κεφάλι μας?

Ανώνυμος 17 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11:43:00 π.μ. EEST  

Το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο θα έρθει αλλά θα ξανακάνει εθνικά υπερήφανη την χώρα!! Όχι σαν το κόμμα του " Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ " και του " Ο ΛΑΟΣ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ " που όταν γίνονταν αυτά, τύποι σαν τον Καρατζαφέρη, αυτόν τον όψιμο πατριώτη, έκαναν γαργάρες!! Οι προδότες της Κύπρου και του Ελληνισμού, αυτοί που ευθύνονται για τις μεγαλύτερες εθνικές καταστροφές.

dimitrakis 17 Σεπτεμβρίου 2009 στις 1:08:00 μ.μ. EEST  

κυριοι και που τα γραφετε ειδατε να ιδρωνει το αυτι κανενος..η διαφορα στα gallop
αντι να μειωνεται αυξανεται...

Ανώνυμος 17 Σεπτεμβρίου 2009 στις 3:02:00 μ.μ. EEST  

Η αμυντική και εξοπλιστική ξηρασία ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια τόσο την Ελλάδα όσο και την Κύπρο. Στην Κύπρο, η Εθνική Φρουρά χρησιμοποιεί για παράδειγμα οχήματα μεταφοράς προσωπικού πέραν των 20 ετών σε4 ηλικία, με αμφιλεγόμενη συντήρηση. Δυστυχώς, η ενόπλες δυνάμεις αποτελούν το φτωχό συγγενή στις πολιτικές της Ελλάδας και Κύπρου.

Ειρήσθω εν παρόδω, χωρίς σοβαρές και αξιόμαχες ένοπλες δυνάμεις, δεν λογιζόμαστε σοβαρά και αξιόπιστα κράτη.

K1RK

enkripto 17 Σεπτεμβρίου 2009 στις 3:03:00 μ.μ. EEST  

λόγω του πλήθους των σχολίων θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια συνολική απάντηση..

θα θέλαμε όμως πρώτα να δώσουμε μια απάντηση στον αξιότιμο κ Γεωργιάδη Βουλευτή ΛΑ.Ο.Σ με τον οποίο άρχισε ενας ιδιότυπος διάλογος ,γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαιτέρως

παραθέτουμε την απαντηση του κυρίου Γεωργιάδη και ακολούθως την δικιά μας

Άδωνις Γεωργιάδης

Αγαπητέ η βασική μας διαφορά είναι ότι ποτέ δεν επιτρέπω στον εαυτό μου, όταν κάνω πολιτικές προβλέψεις να συγχέω την επιθυμία μου, με την πολιτική πραγματικότητα. Διότι αυτό δεν είναι πρόβλεψις, αλλά ευχή. Εάν δε δείχνετε αδύναμοι σε τόσο στοιχειώδεις πολιτικές προβλέψεις, τότε θα μπορούσε κάποιος να πη, ότι και οι υπόλοιπες αναλύσεις σας έχουν την ίδια αξία..Πράγμα που δεν το συμμερίζομαι διότι γενικά συμφωνούμε σε πολλά. Επειδή λοιπόν μου αρέσει ο αντίλογος ας το συνεχίσουμε.

Η διαφορά σήμερα είναι από 6%-7,5% και οι αναποφάσιστοι είναι από 11%-14%. Δεδομένου ότι το εκλογικό σώμα έχει διαχρονικά κάποιες συμπεριφορές, για να με πείσετε ως προς την βασιμότητα του επιχειρήματός σας, θα έπρεπε να έχη υπάρξει ένα ανάλογο προηγούμενο, όπου το σύνολον των αναποφασίστων σε μία προεκλογική περίοδο εστράφη αποκλειστικά υπέρ του ενός κόμματος. Δηλαδή εάν έχει υπάρξει προηγουμένη φορά, όπου αντίστοιχη διαφορά έχει καλυφθεί κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Εάν δεν έχει ξαναυπάρξη, εγώ τουλάχιστον δεν γνωρίζω στην Ελλάδα καμμία, τότε πού ακριβώς στηρίζετε αυτή σας την πρόβλεψι;

Μήπως τελικά αυτό που συζητάμε στ’αλήθεια είναι εάν στην ήδη εκλεγμένη Κυβέρνησι Πασόκ, θα υπάρχη ως Αντιπολίτευσι μία 100άδα σιωπηλών και μάλιστα υπό την Ντόρα το πιθανότερον, βουλευτών της Ν.Δ. ή 20-25 ισχυρά αντιπολιτευομένων βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ; Και ένα ακόμη, εάν όπως λέτε η Ρωσία του Πούτιν αλλάζει πολιτική προβλέποντας την άνοδο του Πασόκ στην εξουσία, τί σας κάνει να πιστεύετε ότι κάτι που η Ρωσία το θεωρεί πλέον δεδομένο (αφού λέτε ότι αλλάζει μάλιστα την πολιτική εξ’αυτού του γεγονότος), δεν είναι αληθές, αλλά εσείς ξέρετε ότι υπάρχει ακόμη μία άλλη πιθανότητα. Παρακαλώ να μην μου απαντήσετε πρέπει να δώσουμε την μάχη μέχρι τέλους και τέτοια, μιλάμε τώρα για προβλέψεις επί του πραγματικού πεδίου. Αναμένω.

Υ.Γ. Ευχαριστώ για τις ευχές, αλλά η προσωπική μου επιτυχία εξαρτάται από την επιτυχία του ΛΑ.Ο.Σ. και αν θέλετε εμένα στην Βουλή να τα λέω και όχι τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη φερ’ειπείν ή την Μαριέττα πρέπει να με ψηφίσετε κιόλας.


h++p://www.adonisgeorgiadis.gr/wordpress/?p=22&cpage=9#comment-5707

enkripto 17 Σεπτεμβρίου 2009 στις 3:07:00 μ.μ. EEST  

Αγαπητέ κύριε Γεωργιάδη,
αφού μας τιμάτε με τις απαντήσεις σας, δε μπορούμε παρά να συνεχίσουμε το διάλογο.

1. Μας προσάπτετε σύγχυση μεταξύ επιθυμίας και πραγματικότητας, όταν λέμε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι ανοικτό. Επιτρέψατέ μας να ανταποδώσουμε: εδώ που τα λέμε, εσείς συγχέετε επιθυμία με πραγματικότητα. Η δική σας επιθυμία είναι προφανώς η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποσυσπείρωση της ΝΔ, με την εμπέδωση της αίσθησης ότι «οι εκλογές είναι χαμένες», για να αποκομίσει ο ΛΑΟΣ τις διαρροές των (πρόωρα) απογοητευμένων της ΝΔ. Όπως είπαμε και παραπάνω, είναι κατανοητό ως πολιτική στρατηγική, αλλά όχι και αληθές ως πρόβλεψη.
2. Το μόνο πραγματικό θα είναι το εκλογικό αποτέλεσμα της νύχτας της 4ης Οκτωβρίου. Όλες οι υπόλοιπες δημοσκοπήσεις, ποσοστά, προβολές κλπ δεν είναι παρά εκτιμήσεις ήκιστα ακριβείς, και επιπλέον υποκείμενες στις επιθυμίες καθενός που τις ερμηνεύει. Αν ήταν ακριβείς, δεν θα υφίσταντο όλες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων τις ταπεινωτικές διαψεύσεις (πέραν του «περιθωρίου λάθους») που υπέστησαν στα “exit polls” στις πρόσφατες εκλογές. Αν ήταν πραγματικότητα αμετάκλητη, ούτε εσείς ούτε κανείς άλλος πολιτικός θα κουραζόταν χωρίς λόγο με την προεκλογική του εκστρατεία. Και η Ρωσία είναι λογικό να «φυλάει τα ρούχα της» για το ενδεχόμενο να εκλεγεί πρωθυπουργός που θα ακυρώσει τους αγωγούς και να ψάχνει εναλλακτικές λύσεις – δε σημαίνει ότι θεωρεί βέβαιη την εκλογή του.

enkripto 17 Σεπτεμβρίου 2009 στις 3:07:00 μ.μ. EEST  

3. Αλλά έστω, ας μιλήσουμε επί των δημοσκοπήσεων. Στην προηγούμενη απάντησή σας ξεκινήσατε έναν υπολογισμό ποσοστών, υποστηρίζοντας ότι η διαφορά ΝΔ – ΠΑΣΟΚ υπερβαίνει την πιθανή μετακίνηση ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ προς ΝΔ, άρα το άρθρο μας ήταν «εκτός πολιτικής πραγματικότητας». Σας επισημάναμε ότι έτσι παραλείπετε το κρισιμότερο στοιχείο της πολιτικής πραγματικότητας: το μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων. Στη δεύτερη απάντησή σας, και με τους αναποφάσιστους πλέον στην εξίσωση, δεν επιμείνατε σε αναλυτικούς υπολογισμούς – και ορθώς δεν επιμείνατε, γιατί (ενδεικτικά) με διαφορά 6%, αναποφάσιστους 15% και μετακίνηση 3% από το ΛΑΟΣ προς ΝΔ, η «ήδη εκλεγμένη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ» επιστρέφει στα έδρανα της αντιπολίτευσης πριν καν ορκιστεί.... Οπότε, ζητάτε προηγούμενο κατά το οποίο «το σύνολον των αναποφασίστων σε μία προεκλογική περίοδο εστράφη αποκλειστικά υπέρ του ενός κόμματος».
4. Κατ’ αρχάς, προηγούμενα υπάρχουν: η μεταστροφή υπέρ του Σρέντερ στη Γερμανία το 2002, υπέρ του Μέητζορ στην Αγγλία το 1992, κ.ά.. Αλλά επιτρέψτε μας να επιμείνουμε στους υπολογισμούς: με μετακίνηση 3% από το ΛΑΟΣ στη ΝΔ, η διαφορά ΝΔ – ΠΑΣΟΚ κλείνει στο 3%. Για να καλυφθεί αυτή η διαφορά, από το 15% των αναποφάσιστων αρκεί μόνο ένα 9% να στραφεί προς τη ΝΔ (δηλαδή το 60% των αναποφάσιστων), ακόμη κι αν το υπόλοιπο 6% (δηλαδή 40% των αναποφάσιστων) στραφεί προς το ΠΑΣΟΚ. Με δεδομένο ότι αυτό το 15% των αναποφάσιστων σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις προέρχεται από τη ΝΔ, το να οδεύσουν αυτοί κατά 60% προς το χώρο τους δεν αποτελεί κανένα μεταφυσικό πολιτικό φαινόμενο. – ειδικά ενώπιον επερχόμενης λαίλαπας ΓΑΠ.
5. Αυτό που μας λένε λοιπόν, τα ποσοστά, είναι ότι αρκεί οι άνθρωποι που έχουν (δικαιολογημένα) απογοητευτεί από τη ΝΔ να κρίνουν αν η εναλλακτική τους επιλογή, δηλαδή το να ψηφίσουν ΛΑΟΣ ή ΠΑΣΟΚ, θα βελτιώσει τα πράγματα. Επανερχόμαστε έτσι στην πολιτική ουσία του θέματος, που άλλωστε δεν θα έπρεπε να έχουμε εγκαταλείψει: Είναι προτιμότερο να επανεκλεγεί πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής, με όλη την μέχρι σήμερα πορεία του, ή να εκλεγεί πρωθυπουργός της Ελλάδας ο Γιώργος Παπανδρέου, ευθέως (δια της ψήφου σε αυτόν) ή εμμέσως (δια της ψήφου στο ΛΑΟΣ);
6. Εδώ είμαστε αναγκασμένοι να επιμείνουμε. Ο Καραμανλής, με όλα τα λάθη του, δίνει εχέγγυα σθεναρής εθνικής στάσης στα δύσκολα που έρχονται. Αν μη τι άλλο, ένας άνθρωπος που ύψωσε το ανάστημά του στον πρόεδρο των ΗΠΑ, ασκώντας βέτο στο Βουκουρέστι για τα Σκόπια, έχει αποδείξει ότι δεν υποχωρεί σε πιέσεις. Από την άλλη πλευρά, ο ΓΑΠ μας έχει πει ευθέως όσα προτίθεται να κάνει, και τα απαριθμούμε αναλυτικά στο άρθρο μας. Εσείς λέτε ότι θα αντιτάξετε σε αυτό το πρόγραμμα αποδόμησης της Ελλάδας «20-25 ισχυρά αντιπολιτευόμενους βουλευτές του ΛΑΟΣ». Εμείς σας λέμε ότι στην Ελλάδα ο πρωθυπουργός είναι απόλυτος άρχων, και οι νόμοι περνούν με 151 βουλευτές. Αν τους έχει ο Γιωργάκης, το ζήτημα έληξε. Θα κυβερνήσει δύο τετραετίες με το προαναφερθέν πρόγραμμα αποδόμησης, και θα «αλλάξει τα φώτα» στην Ελλάδα. Δείτε τα μη αναστρέψιμα αποτελέσματα:
- Είσοδος «Σλαβομακεδόνων» προσφύγων εμφυλίου και δημιουργία (πραγματικής πια) «σλαβομακεδονικής» μειονότητας στη Μακεδονία : ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟ
- Αποδοχή Σχεδίου Ανάν στο Κυπριακό: ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟ
- Αναγνώριση «τουρκικής» μειονότητας στη Θράκη: ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟ
- Κατάργηση στρατιωτικής θητείας: ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟ
- «Ρύθμιση ελληνοτουρκικών διαφορών» στο Αιγαίο: ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟ
- Δικαίωμα ψήφου σε 700.000 μετανάστες: ΚΑΤ’ ΕΞΟΧΗΝ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟ

Μας λέτε ότι στους 151+ βουλευτές του Γιωργάκη που θα προωθούν τα ανωτέρω μη αναστρέψιμα, εσείς θα αντιπαρατάξετε 20-25 βουλευτές του ΛΑΟΣ που θα ασκούν «ισχυρή αντιπολίτευση». Ξέρουμε όμως όλοι κύριε Γεωργιάδη, ότι είτε 10 είτε 20 είτε 30 βουλευτές του ΛΑΟΣ δεν θα μπορέσουν να κάνουν τίποτα απέναντι σε μια κυβερνητική πλειοψηφία. Γι’ αυτό, με όλο το σεβασμό στις θέσεις σας, θα ψηφίσουμε αυτό που θα εμποδίσει την πρωθυπουργοποίηση του Γιωργάκη - το μόνο που θα εμποδίσει την πρωθυπουργοποίηση Γιωργάκη, δηλαδή την ψήφο στον Καραμανλή. Σας ευχόμαστε και πάλι κάθε προσωπική επιτυχία.

Ελληνόψυχος 17 Σεπτεμβρίου 2009 στις 3:28:00 μ.μ. EEST  

Εν Κρυπτω, μοιάζεις να αγνοείς πολλά πράγματα για την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στο Μεταναστευτικό. Ετοιμάζω λοιπόν ένα μικρό αλλά κατατοπιστικό αρθράκι. Θα δεις ότι στην πράξη η ΝΔ έχει ήδη θεσπίσει το νομικό πλάισιο για την νομιμοποίηση των λαρθομεταναστών και των παιδιών τους με έμμεσους τρόπους.

Μέχρι άυριο θα το έχεις.

enkripto 17 Σεπτεμβρίου 2009 στις 3:38:00 μ.μ. EEST  

προς τους αφρίζοντες οπαδούς του ΠΑΣΟΚ..παιδιά δεν χρειάζονται βωμολοχίες

Θα χαρούμε να παρουσιάσουμε τα αντεπιχειρήματα σας αν αποφασίσετε να σταματήσετε να μας βρίζετε :)

enkripto 17 Σεπτεμβρίου 2009 στις 3:48:00 μ.μ. EEST  

@ΕΨ

θα χαρώ πολύ να το διαβάσω!

απλά να τονίσω πάλι την διαφορά μεταξύ νομιμοποίησης και απόδοσης Ιθαγένειας

δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο

νομιμοποίηση=Πράσινη κάρτα (μη ανανεώσιμη αν παραστεί ανάγκη)

Ιθαγένεια=Δικαίωμα ψήφου (ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟ)

enkripto 17 Σεπτεμβρίου 2009 στις 4:07:00 μ.μ. EEST  

@dimitraki

Σε παραπέμπουμε στην τελευταία δημοσκόπηση της RASS για το Παρόν (13.9) ,όπου η διαφορά μειώνεται στο 4,8% απ’ το 5,7% την προηγούμενη εβδομάδα.Την ίδια ώρα η συσπείρωση της ΝΔ έχει αυξηθεί απ’ το 63,7% στο 67,2%, ενώ έχουν μειωθεί οι διαρροές προς το ΠΑΣΟΚ (από 7,1% σε 6,2%) και τον ΛΑΟΣ (από 5,3% σε 4,8%)

Η εικόνα δλδ αλλάζει

http://www.paron.gr/v3/new.php?id=45178&colid=37&catid=34&dt=2009-09-13&search=RASS

Ελληνόψυχος 17 Σεπτεμβρίου 2009 στις 5:40:00 μ.μ. EEST  

Επειδή αναφέρθηκε ο Νόμος περί ευθύνης υπουργών, αυτός δίνει στην κυβέρνηση την δύναμη να κρίνει αν θα παρεπεμφθούν και θα ελεγχθούν οι υπουργοί!

Τελικά πόσοι ελέγχθηκαν. Όταν η εκάστοτε κυβέρνηση ψηφίζει κατά της παραπομπής ή αποχωρεί σε κάθε ψηφοφορία τότε κανείς δεν παραπέμπεται ενώπιω της Δικαιοσύνης. Ο συγκεκριμένος νόμος παρεχει την δύναμη της κρίσης αλλά στην ουσία είναι η οδός της συγκάληψης των σκανδάλων

Ανώνυμος 17 Σεπτεμβρίου 2009 στις 7:48:00 μ.μ. EEST  

ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΚΟΠΟΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Ή Η ΝΔ. ΔΙΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ, ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΟΥΤΕ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΟΥΤΕ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΤΟΝ ΕΦΕΡΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ.ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ, Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. ΙΣΩΣ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ ΒΕΛΤΙΣΤΟΝ ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΕ ΤΟ ΒΗΜΑ ΣΤΙΣ 29-6-07ΟΤΑΝ ΚΑΙΓΟΤΑΝ Η ΠΑΡΝΗΘΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ.
ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΑΧΡΕΙΟΤΗΤΟΣ, ΑΝΟΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ.
ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ , ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ,ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ,ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ,ΤΟΥΣ ΠΟΙΗΤΕΣ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ,ΠΟΥ ΕΝΩ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΝΕΙ 1.500.000 ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΘΑ ΤΟΥ ΕΡΘΕΙ ΚΑΤΑΚΕΦΑΛΑ.
ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΛΥΕΤΑΙ Ο ΗΘΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΥΒΡΙΣ, ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ Η ΝΕΜΕΣΙΣ.
ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΡΘΕΙ, ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ.
ΕΙΤΕ ΒΓΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΕΙΤΕ ΒΓΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ.
ΕΣΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ
ΒΑΚΧΟΣ

Ανώνυμος 17 Σεπτεμβρίου 2009 στις 9:07:00 μ.μ. EEST  

Σας διάβασα όλους με μεγάλη προσοχή και συμφωνώ με το γεγονός ότι ο Καραμανλής δεν στάθηκε στο ύψος των προσδοκιών αυτών που τον ψήφισαν, αλλά τι μου ζητάτε να κάνω εμένα και άλλων Ελλήνων; να τον στείλουμε στο σπίτι του; θα συμφωνούσα αλλά όχι τώρα καθώς το δίδυμο Γιώργου-Ντόρας είναι τρομακτικότερο από αυτό του Καραμανλή. Έτσι λοιπόν καταλήγουμε στο μη χείρον βέλτιστον γιατί έχουμε πιάσει πάτο και γιατί εκεί καταντήσαμε. Και μην νομίζετε ότι ψήφισα Καραμανλή στις προηγούμενες εκλογές όχι, τώρα όμως δεν μου μένει καμμία άλλη λύση. Και θα λυπήσω ίσως τον κ. Γεωργιάδη που μου είναι και συμπαθής, αλλά τι να κάνω τους 25 βουλευτές του όταν ο Παπανδρέου θα έχει την δύναμη να υπογράψει; οι υπογραφές θα μετρήσουν και όχι οι φωνές.

Ελευθερία Αγωνιζομένη

Ανώνυμος 18 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:10:00 π.μ. EEST  

Οι βουλευτές του ΛΑΟΣ δεν μπορούν να επηρεάσουν την εφαρμογή νομοσχεδίων με ψηφοφορία μέσα στην βουλή μπορούν όμως να επηρεάσουν την κοινή γνώμη και έτσι να επηρεάσουν την κυβερνητική πολιτική όπως έχει γίνει κατά το παρελθόν. Φανταστείτε 20 βουλευτές του ΛΑΟΣ στα κανάλια, χαμός θα γίνεται με οποιαδήποτε αντεθνική κίνηση της κυβέρνησης.

enkripto 18 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:32:00 π.μ. EEST  

αν μου επιτρέπεις φίλε Megadime εδώ κάνεις ΜΕΓΑ λάθος για τον εξής λόγο:


αν οι εκλογές έχουν σαν αποτέλεσμα την εκλογή του ΓΑΠ στην κυβέρνηση (είτε αυτοδύναμα είτε, ακόμη χειρότερα, μαζί με τον ΣΥΝ) αυτός όχι μόνον δε θα εμποδιστεί σε τίποτα από ένα ισχυρό ΛΑΟΣ, αλλά αντίθετα, θα νομιμοποιεί την κάθε του ακραία ενέργεια επικαλούμενο την απειλή της ακδροδεξιάς (κλπ κλπ). Στον ΓΑΠ και τον πολιτικό του μηχανισμό η απειλή του (οσοδήποτε) ισχυρού ΛΑΟΣ δεν είναι απλώς αδιάφορη. Είναι η καλύτερη τόνωση και ενίσχυση που μπορεί να δεχτεί για να περάσει και το πιο ακραίο (και αμετάκλητο) μέτρο.

μια πρόγευση πήραμε απο την αντίδραση Λοβέρδου στους επικριτές τους για το θέμα των Σκοπιανών

Α. Λοβέρδος: Ξαναβρήκαν τον ακροδεξιό εαυτό τους!
orfni.blogspot.com/2009/09/blog-post_9468.html

thouthou 18 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:44:00 π.μ. EEST  

Οι ιθαγενείς παγκοσμιοποιητές, τρέμουν την κατάρρευση του συστήματός τους. Έχουν εξαχρειώσει τον λαό, αλλά ξέρουν ότι αυτό μπορεί να στραφεί ενατίον τους. Γιαυτό συνεχίζουν την προπαγάνδα, γιαυτό επενδύουν πάρα πολλά στους εκσυγχρονιστές.
Γιαυτό θυμήθηκαν την λαθρομετανάστευση, γιαυτό θυμήθηκαν την "κακή Τουρκία"...
Αν κάνουν άγαρμπες κινήσεις, η κατάσταση μπορεί να γυρίσει και να τους πλακώσει. Αυτό όμως θα σημαίνει και χάος, άρα διάλυση.
Όσο έχουμε τον χρόνο, μπορούμε να ελπίζουμε σε ενδοπολιτική ελεγχόμενη αντίσταση, με θεσμική αντίσταση. Με διλήμματα "καλύτερα ο Κώστας παρά ο γιώργος" απλά αφήνουμε την κατάσταση στην σημερινή αποσύνθεση, άρα απλά ελπίζουμε στην πλήρη διάλυση, για να αλλάξουν τα πράγματα. Όσο έχουμε τον χρόνο να εκβιάσουμε, να αντισταθούμε ελεγχόμενα και θεσμικά, πρέπει να το κάνουμε. Ένας ΛΑΟΣ που θα τους περιμένει στην γωνία και θα αυξάνει την κοινωνική του επιρροή, μπορεί να δώσει αποτέλεσμα, όχι εξουσιαστικά, αλλά κοινωνικοπολιτικά. Έστω αναβάλλοντας τα σχέδιά τους. Έστω με το να κάνει δυνάμεις μέσα στα άλλα κόμματα να ξεθαρρέψουν, όπως κάνουν σιγά σιγά, ενώ μέχρι χτες ήταν θαμμένοι.
Φανταζόμαστε πώς θα ήταν το πολιτικοκοινωνικό σκηνικό σήμερα αν διαλυόταν ο ΛΑΟΣ το 2004; Φανταζόμαστε πώς θα είναι το πολιτικοκοινωνικό σκηνικό με μια μαράζωση, παρακμή του ΛΑΟΣ, και ενδυναμωση των εξουσιαστικών κομμάτων;
Υπάρχει δίλημμα σε αυτό;

Ανώνυμος 18 Σεπτεμβρίου 2009 στις 6:17:00 π.μ. EEST  

Συμφωνώ μαζί σας. Οι ίδιες σκέψεις βασανίζουν κι εμένα και παρ'όλο που θα ήθελα να ψηφίσω Παπαθεμελή, όπως είχα κάνει το 2007, υπερισχύει η ανάγκη να αποτραπεί η άνοδος του γιωργάκη στην εξουσία. Αν και δυστυχώς νομίζω πια πως το κλίμα είναι μη αναστρέψιμο και δεν θα αποφύγουμε τον εφιάλτη. Ακόμη κι έτσι όμως μπορεί να υπάρξει μείωση της διαφοράς που τουλάχιστον θα επιτρέψει την παραμονή Καραμανλή στην ηγεσία της ΝΔ και άρα θα χαλάσει τα σχέδια της Ντόρας. Ό,τι και να συμβεί όμως, όση απογοήτευση κι αν προκληθεί, δεν πρέπει να τα παρατήσουμε. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. Που πρέπει να φτάσει στο ζενίθ μετά την 4η Οκτωβρίου. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.

Και μια απορία. Από που κι ως που κατατάσσετε τον Βενιζέλο στο πατριωτικό ΠΑΣΟΚ; Νομίζω ότι είχε ταχθεί τελικά υπέρ του σχεδίου Ανάν πραγματοποιώντας στροφή 180 σε σχέση με την αρχική του θέση γι' αυτό (είχε πει πως θα αρκούσαν λίγα λεπτά για να το ξετινάξει ακόμα και ένας πρωτοετής φοιτητής συνταγματικού δικαίου). Το ίδιο κι ο άλλος "κορυφαίος" συνταγματολόγος Τσάτσος. Ο τελευταίος είχε χαρακτηρίσει το σχέδιο Ανάν έργο παράφρονος αλλά τελικά σύρθηκε στην υποστήριξη του ως ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ τότε. Ομοίως οι συνταγματολόγοι του ΠΑΣΟΚ Λοβέρδος (ο ίδιος που θέλει να κάνει εισαγωγή σκοπιανής μειονότητας στην Ελλάδα) , και Παπαδημητρίου ο οποίος συμμετείχε σε όλη τη φάση των διαπραγματεύσεων που οδήγησαν στο σχέδιο Ανάν και του οποίου το "επιστημονικό ήθος" επαινείται μετά θάνατον.

"Έγκυροι επιστήμονες" κατά τ'άλλα.

area51gr 18 Σεπτεμβρίου 2009 στις 9:42:00 π.μ. EEST  

Εγώ διαφωνώ πλήρως με την στάση σας να ψηφίσουμε ΝΔ, και με το γεγονός ότι απευθύνετε αυτό το μήνυμα στους Πατριώτες που έχουν να επιλέξουν μεταξύ ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. Νομίζω θα πρέπει να ενημερωθούν ΕΝΤΥΠΩΣ οι Πατριώτες που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ και δεν γνωρίζουν τι ουσιαστικά ψηφίζουν. Οι μισοί από αυτούς είμαι σίγουρος δεν γνωρίζουν τι ψηφίζουν-αφού τα κανάλια το αποκρύπτουν με κάθε τρόπο!

Οι ίδιοι λέτε ότι και η ΝΔ έχει υπερμάχους της Πολυπολιτισμικότητας οι οποίοι περιμένουν τις επόμενες εκλογές. Ακόμα και αν ψηφίσουμε τώρα ΝΔ, στις επόμενες εκλογές θα βρεθούμε εγκλωβισμένοι χωρίς δυνατότητα αντίδρασης. Άρα είναι τετελεσμένο παιχνίδι. Ο ίδιος ο Καραμανλής μάλιστα, γιατί διενέργησε τώρα εκλογές και δεν περίμενε να κριθεί η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ;.. Πιστεύω είχε εξωτερικές πιέσεις, και με όλα όσα βλέπω πως λέει είναι σαν να μην θέλει να βγει κυβέρνηση (είναι παράλογο προεκλογικά να βγαίνει ο πρωθυπουργός και να λέει - ψηφίστε μας για να σταματήσω την αγορά!!).

Για μένα η λύση είναι μια. Καμία κυβέρνηση με ποσοστό λιγότερο από το 50% δεν δικαιούται να πάρει μη αναστρέψημες αποφάσεις για τα Εθνικά Θέματα. Δημοκρατία έχουμε! Γι' αυτά θα πρέπει να γίνουν ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ. Αν το 50%+ των Ελλήνων θέλουν την πολυπολιτισμικότητα, πάω πάσο. Αλλά δεν το νομίζω. Αν πραγματικά είστε πατριώτες, θα έλεγα αφήστε τα κόμματα στην άκρη - αυτό είναι χαμένο παιχνίδι - και προσπαθείστε να δείτε αν έχουμε δικαίωμα ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ από το σύνταγμα για ότι αφορά τα εθνικά μας θέματα. Και αν ναι, όλοι οι πατριώτες να κινηθούμε νόμιμα.

Τα δημοψηφίσματα δεν νομίζω είναι κάτι που το κράτος αποφασίζει αν θα μας τα επιτρέψει ή όχι, αλλά είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας στην Δημοκρατία και μάλιστα για θέματα που αφορούν την Εθνική μας Ταυτότητα, το Έθνος μας και μια Ελληνική απόφαση υπερ ή κατά του Πολυπολιτισμού.

Ζούμε σε μια χώρα που λέμε ότι έχει Δημοκρατία, και Δημοψήφισμα έχουμε να δούμε εδώ και 40 χρόνια. Και ακόμα και τώρα τα Εθνικά μας θέματα τα καθορίζουν κόμματα με ποσοστό 40% (και αν βάλουμε και το ποσοστό της αποχής, ακόμα λιγότερο). Ε.. Αυτό είναι ΑΔΙΚΟ και ΑΝΙΘΗΚΟ. Αν είστε πραγματικά Πατριώτες, βρείτε έναν ΝΟΜΙΜΟ τρόπο να απαιτήσουμε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για τα ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ, τα οποία δεν αφορούν τα εκάστοτε κόμματα που δεν εκφράζουν παρα μόνο ένα εθνικό μικρό ποσοστό και μάλιστα προωθούνται εν κρυφό κάποιες θέσεις τους από τα ΜΜΕ.

area51gr 18 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:47:00 π.μ. EEST  

Στην τελική σύμφωνα με το άρθρο 44 του Συντάγματος:

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου.»

Είτε ΝΔ είτε ΛΑ.Ο.Σ. ψηφίσουμε, ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση των Εθνικών μας θεμάτων, είναι κοινή συνεργασία για Δημοψήφισμα και από ΝΔ και από ΛΑ.Ο.Σ. με αίτηση για Δημοψήφισμα/τα.

Ο «Πατριώτης» Καραμανλής όμως έχει ξεκαθαρίσει πως... «δεν συνεργάζεται με τα άκρα» ακόμα και αν είναι να καταστρέψει το Έθνος. Μην ζητάτε λοιπόν οι Πατριώτες να τον ψηφίσουν.

Ένα Δημοψήφισμα στα Εθνικά μας θέματα αρκεί για να τα επιλύσουμε ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ!.. Και μπορεί να γίνει μόνο με συνεργασία ΛΑ.Ο.Σ. και ΝΔ και όσων και Δικαίων ανθρώπων υπάρχουν στο ΠΑΣΟΚ. Αν η Ν.Δ. αρνηθεί (όπως ήδη έχει δηλώσει ο Καραμανλής), σημαίνει ότι μας έχει ξεπουλήσει. Το ΛΑ.Ο.Σ. κατά 99% δεν θα αρνηθεί. Αυτό είναι το Δίκαιο, αυτό είναι το Σωστό!

Στην τελική αν οι Πατριώτες που έχουν μείνει σε αυτό το τόπο είναι μόνο 10% ή 30%.. Έχουμε τελειώσει και πρέπει να αλλάζουμε νοοτροπία. Η ακόμα χειρότερα, θα πρέπει να ζητήσουμε σχίσμα από την πολυπολιτισμική ελλάδα μόνο και μόνο για να διατηρήσουμε την Τιμή των νεκρών μας (ακραίο είναι αυτό, αλλά λέω τις σκέψεις μου ακατάσχετα!)..

area51gr 18 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:55:00 π.μ. EEST  

Α!.. Και συγνώμη που γράφω για τρίτη φορά, αλλά αν ενδιαφέρεστε να δείτε ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ και ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για να σας προβληματίσουν, ρίξτε μια ματιά εδώ:

Flyer:
http://www.scribd.com/doc/19641535/090911GiatiOxiPASOKND

Κείμενο 40 σελίδων, από Χρυσανθ.
http://www.scribd.com/doc/19655677/AleksandrosXrusan8akopoulos-Giati-OXI-ND-PASOK

enkripto 18 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11:14:00 π.μ. EEST  

@thouthou

κατα την γνώμη μου δίλημμα υπάρχει και μάλιστα είναι ιδιαίτερα σαφές..στις 5/10 ένας εκ των ΓΑΠ και ΚΚ θα περάσει το κατώφλι του Μαξίμου.. ή ο ένας η ο άλλος θα μας πάει στον κρίσιμο Δεκέμβρη εκ των πραγμάτων 3ο πρόσωπο δεν γίνεται να είναι..Διαλέγουμε και παίρνουμε

@area51

Συμφωνώ απολύτως με αυτό που λές για το δημοψήφισμα.Τώρα για να μην παρεξηγηθώ

-κάτι που προσπαθούν να επιτύχουν ορισμένοι προβοκάτορες με υβριστικά σχόλια -

να διευκρινήσω το εξής: Ουδείς είπε ότι δεν η κυβέρνηση Καραμανλή κυβέρνησε σωστά,ουδείς είπε οτι δεν υπάρχουν θιασώτες της πολιτικής Γιωργάκη εντός ΝΔ,ουδείς είπε ότι πρέπει με το ζόρι να αποδεχτεί όλος ο κόσμος το σκεπτικό μας.

Δεν προσπαθεί να σε πείσει η ανάρτηση περι του αντιθέτου ,μάλιστα συμφωνούμε σε παρα πολλά..Άλλα πράγματα προσπαθούμε να πούμε,χτυπάμε ένα καμπανάκι τώρα που είναι ακόμα νωρίς .Αν δεν βάλουμε πλάτη όλοι μας ο ΓΑΠ έρχεται

Γνωρίζουμε ότι οι άποψη μας θα ενοχλήσει ορισμένους,θα προβληματίσει άλλους και θα εξοργίσει ακόμα λιγότερους οι οποίοι στα πλαίσια ενός "κομματικού πατριωτισμού" που εγώ προσωπικά απεχθάνομαι θα μας πετάξουν λάσπη και θα μας προσδώσουν κομματικές ταμπέλες παρά το γεγονός ότι έχουμε αποδείξει μέσω των αναρτήσεων μας ότι κάνουμε σκληρότατη κριτική σε αμφότερους.

Ο μόνος στόχος μας είναι το συμφέρον του τόπου (και όχι να ανακόψουμε το "πατριωτικό κίνημα" όπως κάποιοι θιγόμενοι κομματικοί μας κατηγορούν μέσω εμαιλ -και εμείς πατριώτες είμαστε αδέλφια-) και γιαυτό κάτσαμε και γράψαμε αυτό το κειμενάκι ,είναι η αγωνία για το τι μας περιμένει αν ανέβει το περιβάλλον Τσάντ στην εξουσία που μας ώθησε.

Επειδή έχουμε και παιδιά και αγωνιούμε για την επόμενη των εκλογών, θα κλείσουμε την μύτη μας και θα το ρίξουμε

Όσοι συμμερίζονται την ανησυχία μας ας προβληματιστούν.Όσοι έχουν ήδη αποφασίσει ας πράξουν κατα συνείδηση.

enkripto 18 Σεπτεμβρίου 2009 στις 3:59:00 μ.μ. EEST  

Στον φίλο Νίκο ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ μας χαρακτηρίζει ατιμους ,έχω να πώ ότι ο φανατισμός και δει ο κομματικός είναι κακός σύμβουλος

απευθυνόμαστε σε σκεπτόμενους Έλληνες πολίτες όπως είπα και πρίν οι υπόλοιποι αντί να μας υβρίζουν και να μας εγκαλούν γιατί τολμάμε να έχουμε διαφορετική άποψη,ας προσπαθίσουν τουλάχιστον να μας "ανεχτούν"

enkripto 18 Σεπτεμβρίου 2009 στις 6:04:00 μ.μ. EEST  

Αναρτούμε μερικα απο τα σχόλια του κ Γεωργιάδη και την απαντηση μας


Α.Γ

Σ’ευχαριστώ Νίκο διότι πράγματι ανέδειξες μία παράμετρο που είχα λησμονήσει να θέσω στα καλά αυτά παιδιά που προσπαθούν να βρουν δικαιολογία για να ψηφίσουν Καραμανλή. Μά καλά εάν όλα αυτά τα τραγικά ισχύουν στην περίπτωσι που Κυβερνήσει ο Παπανδρέου, τότε πόσο ανεύθυνος μπορεί να είναι ο Καραμανλής που απέρριψε και μάλιστα αγενέστατα και προσβλητικότατα όλες μας τις προσπάθειες για συνεργασία. Σας υπενθυμίζω ότι μετά τις Ευρωεκλογές δημοσίως ο Γιώργος Καρατζαφέρης είπε ότι εμείς θα δίναμε ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνησι, ώστε να μην φοβάται τον Παυλίδη, τον Μανώλη ή οποιονδήποτε άλλον αρκεί να έδιωχνε την Ντόρα από το ΥΠ.ΕΞ. Δεν ζητήσαμε καν ένα Υφυπουργείο. Τίποτα! Ούτε να την διώξη από την Κυβέρνησι, αλλά μόνον να την βγάλη από το ΥΠΕΞ. Τότε μάλιστα λόγω της φυγής Καραβέλα εξ αιτίας της ήταν και εσωκομματικά πολύ εύκολο. Και τί μας είπε; Ότι είμαστε Άκρα και δεν ενδιαφέρεται να έχη οποιασδήποτε μορφής συνεργασία μαζί μας. Δηλαδή οι καλοί μας φίλοι εκεί στο “εν κρυπτώ” μας λένε ότι ο κ. Καραμανλής δικαιούται τις ψήφους του ΛΑ.Ο.Σ., ότι θέλει τις ψήφους του ΛΑ.Ο.Σ. αλλά σιχαίνεται τα στελέχη του! Δηλαδή το πρόβλημα είναι ο Καρατζαφέρης και εγώ, ο Μάκης, ο Κυριάκος και ο Θάνος…Σας παρακαλώ στείλτε τους λοιπόν και αυτό το ερώτημα, ώστε να προστεθή σε όσα τους ρώτησα χθες, διότι θα ήθελα και την γνώμη τους επ’αυτών. Οι ευθύνες Καραμανλή κατά την γνώμη μου, για την καταστροφή της παράταξης είναι τρομερή! Η δική μου εκτίμησι είναι ότι απλώς ήθελε να παραδώση στον Γιώργο. Είναι σύνηθες για αυτές τις οικογένειες μία να παραδίδη την σκυτάλη στην άλλη. Το κάνουν εδώ και 60 χρόνια.

enkripto 18 Σεπτεμβρίου 2009 στις 6:05:00 μ.μ. EEST  

Κύριε Γεωργιάδη,

1. Δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί δεν έχουν σημασία οι ανατροπές Σρέντερ (2002) και Μέητζορ (1992), αλλά αφού ζητάτε οπωσδήποτε παράδειγμα από την Ελλάδα, ας μείνουμε στο πολιτικό προηγούμενο της ανατροπής Σημίτη το 2000, που πρόωρα σπεύσατε να απαξιώσετε. Στις ευρωεκλογές του 1999 ο Σημίτης είχε χάσει πράγματι με διαφορά 3%, και τελικά 10 μήνες μετά, στις βουλευτικές του 2000 κέρδισε με διαφορά 1%, δηλαδή συνολική μεταστροφή 4%… Τι σας κάνει λοιπόν να πιστεύετε ότι η διαφορά 4,4% των φετινών ευρωεκλογών δε μπορεί να ανατραπεί, έστω στο νήμα; Εσείς βέβαια, εντέχνως συγκρίνετε το εκλογικό 3% του 1999, όχι με το επίσης εκλογικό 4,4% του 2009 όπως θα ήταν λογικό, αλλά με το 7% των δημοσκοπήσεων (κάποιων δημοσκοπήσεων – η RASS στις 13.9 έδωσε 4,8%). Όπως καταλαβαίνετε, αυτό που κάνετε είναι σύγκριση μήλων με πορτοκάλια. Η ορθή σύγκριση, δηλ. αυτή μεταξύ εκλογικών αποτελεσμάτων, δείχνει ότι η ανατροπή είναι απολύτως εφικτή και έχει ξαναγίνει το 2000.
2. Το Κοινοβούλιο δεν το απαξιώνουμε εμείς – έχει απαξιωθεί από μόνο του. Η εικόνα των κομματικών στρατών που απαξιώνουν την ελευθερία γνώμης του βουλευτή χάριν της κομματικής πειθαρχίας είναι γνωστή σε όλους μας. Κανείς δεν τολμάει να βγάλει τσιμουδιά στις επιλογές της ηγεσίας. Κι εσείς ακόμα, μόλις παραπάνω, φτάνετε στο σημείο να υμνείτε τις σπουδές και την προσωπικότητα του κ. Ηλία Ψινάκη, για να υποστηρίξετε την (τότε) επιλογή του αρχηγού σας, ωσάν να μη γνωρίζετε την αθλιότητα του συγκεκριμένου ατόμου. Αυτό ακριβώς το ένστικτο της κομματικής πειθαρχίας απαξιώνει το Κοινοβούλιο, και το έχει κατ’ εξοχήν το ΠΑΣΟΚ, για να μη χαθεί η «κουτάλα» της εξουσίας. Εδώ πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο Κ. Σημίτης την επομένη των Ιμίων και του «ευχαριστώ την κυβέρνηση των ΗΠΑ»… κι εσείς μας λέτε ότι ο Γ. Παπανδρέου θα έχει την παραμικρή δυσκολία να θεσμοθετήσει π.χ. την ψήφο των μεταναστών; Όταν μάλιστα θα χρησιμοποιήσει μπόλικο καρύκευμα «προοδευτικότητας» και «πολυπολιτισμικότητας» και θα συνεπικουρείται από τον ΣΥΡΙΖΑ; Τσιμουδιά δε θα βγάλει κανένας τους. Θα φωνάξετε λίγο εσείς, και μετά ψηφοφορία και τέλος.
3. Λέτε ότι ο Καραμανλής «κάτι προσπάθησε να κάνει, αλλά δεν μπορούσε και πολλά». Εμείς θεωρούμε ότι π.χ. το «βέτο» του Βουκουρεστίου είναι «πολλά», τόσο για το σθένος που μαρτυρά απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ, όσο και επί της ουσίας, γιατί για πρώτη φορά «ζορίσαμε» τους Σκοπιανούς. Το ίδιο και οι συμφωνίες για τους αγωγούς, που δεν «έμειναν μισές» αλλά αντιθέτως έχουν υπογραφεί και απομένει η κατασκευή τους. Λέτε επίσης ότι η δημόσια διοίκηση, η οικονομία κλπ. πάνε κατά διαόλου και ευθύνεται ο Καραμανλής. Θα μπορούσαμε να αντιτάξουμε την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής, ή ότι η χώρα πέρασε σχετικά άθικτη την οικονομική κρίση, σε σχέση με όσα έγιναν διεθνώς (χρεωκοπίες κλπ.). Αλλά τι νόημα έχει αυτή η συζήτηση τελικά; Και ο χειρότερος πρωθυπουργός της ελληνικής ιστορίας να ήταν ο Καραμανλής, το ερώτημα παραμένει: Ως Έλληνες πατριώτες, πιστεύουμε ότι ο Γ. Παπανδρέου θα χειριστεί τα εθνικά θέματα σθεναρότερα από τον Καραμανλή; Ή μήπως ενδοτικότερα; Και αν πιστεύουμε ότι θα τα χειριστεί ενδοτικότερα, ποια είναι η μόνη εκλογική επιλογή που θα εμποδίσει τα σχέδιά του;
Δυστυχώς κύριε Γεωργιάδη δεν είστε εσείς, γιατί αν βγει ο Γιωργάκης πρωθυπουργός, δεν θα μπορέσετε να τον εμποδίσετε. Το θέμα είναι να μη βγει.

enkripto 18 Σεπτεμβρίου 2009 στις 6:07:00 μ.μ. EEST  

Α.Γ

Σ’ευχαριστώ Νίκο για τα καλά σου λόγια. Κάθε κόμμα είναι μία συλλογική προσπάθεια, όλοι μας κάτι φέρνουμε και ο Πρόεδρος και εμείς και εσείς. Η διαφορά έγκειται στην προκειμένη περίπτωσι ότι όλοι μας φέρνουμε σε κάτι, που ήδη υφίσταται, διότι το δημιούργησε κάποιος. Αυτός είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
Άστους να ψάχνουν…είναι αμετανόητοι Νεοδημοκράτες που θέλουν να βρούν ψυχολογικού τύπου επιχειρήματα για να υποστηρίξουν την απόφασί τους να ξαναψηφίσουν Ν.Δ. Είναι όμως δυστυχώς χαμένες ψήφοι για τον πατριωτικό χώρο και πεταμένες σε ένα κόμμα, που ούτως ή άλλως θα συντριβή στις 4 Οκτωβρίου και μόνον οι τυφλοί δεν το βλέπουν.


Κύριε Γεωργιάδη,
είχαμε χαρεί, θεωρώντας ότι βρέθηκε ένας βουλευτής που κάνει απροκατάληπτο διάλογο με τους πολίτες - φαίνεται ότι βιαστήκαμε. Σας πληροφορούμε ότι “νεοδημοκράτης” και μάλιστα “αμετανόητος” δεν είναι κανείς στο “Εν Κρυπτώ” - κατά βάση, όπως και ο Νίκος, προερχόμαστε από το “πατριωτικό ΠΑΣΟΚ”. Έχουμε επανειλημμένα ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ, και θα την βρείτε αν ανατρέξετε σε παλιότερες αναρτήσεις μας. Επομένως τις ταμπέλες σας να τις βάζετε εκεί που περνάνε, όχι σε εμάς. Με καλόπιστους συζητητές συνδιαλεγόμαστε, με κακόπιστους ταμπελοφόρους όχι. Ο διάλογος μαζί σας έλαβε τέλος.

enkripto 18 Σεπτεμβρίου 2009 στις 6:23:00 μ.μ. EEST  

Είναι εξόζως υποκριτικό να διαμαρτύρετε κάποιος γιατί του αποδίδουν την ταμπέλα του ακροδεξιού και την ίδια στιγμή να αποδίδει ο ίδιος ταμπέλες.Το γεγονός ότι αποκαλείτε "τυφλούς" όσους δεν συμφωνούν με τα λεγόμενα σας καθώς και η καπηλεία του "πατριωτικού χώρου" που επιχειρείτε στο άνωθεν κείμενο είναι δείγμα αλαζονείας το οποίο πραγματικά μας πιάνει απροετοίμαστους.Κρίμα.

enkripto 18 Σεπτεμβρίου 2009 στις 6:29:00 μ.μ. EEST  

@ Νίκο:

Η απάντηση του “Εν Κρυπτώ” στο σχόλιο του κ. Γεωργιάδη αναρτήθηκε στο κατάλληλο σημείο ανωτέρω, μπορείς να τη δεις.

Ως προς το δικό σου ερώτημα, γιατί ο Καραμανλής ζητάει τις ψήφους του ΛΑΟΣ και δεν συμπαρατάσσεται μαζί του, υπάρχουν δύο απαντήσεις.

Η πρώτη ότι δεν ζητάει ο Καραμανλής τις ψήφους του ΛΑΟΣ στη ΝΔ, αλλά το “Εν Κρυπτώ”, που δεν εκφράζει τον Καραμανλή αλλά τον εαυτό του.

Τη δεύτερη τη δίνεις μόνος σου, όταν ο ίδιος μιλάς για τη δυσπιστία σου προς τον Καρατζαφέρη, λόγω συναναστροφών με βασιλικούς, χουντικούς κλπ.

Κατά τα άλλα, κανείς δεν “έψαχνε απάντηση”, απλώς είμαστε και εργαζόμενοι άνθρωποι και δεν μπορούμε να είμαστε 24 ώρες το εικοσιτετράωρο πάνω από το πληκτρολόγιο.

Και η αλήθεια είναι πράγματι αμείλικτη: στις 5 Οκτωβρίου θα είναι πρωθυπουργός, είτε ο Καραμανλής είτε ο Παπανδρέου, ο καθένας με τα γνωστά τους χαρακτηριστικά. Ο καθένας είναι ελεύθερος να ψηφίσει ΄,τι θέλει, αλλά τουλάχιστον εμείς θα ξέρουμε ότι δεν παραδώσαμε την Ελλάδα στο Γιωργάκη. Εσύ;

Ανώνυμος 18 Σεπτεμβρίου 2009 στις 7:09:00 μ.μ. EEST  

Προς area51gr:
Η πρότασή σου για δημοψήφισμα είναι καλοπροαίρετη αλλά ανεφάρμοστη. Όπως λέει και το άρθρο του Συντάγματος που παρέθεσες, για να προκηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δημοψήφισμα για τα εθνικά θέματα απαιτείται (1) πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου και (2) απόφαση της πλειοψηφίας της Βουλής. Αν στις επόμενες εκλογές βγει ο Γιωργάκης πρωθυπουργός, ΝΔ και ΛΑΟΣ μαζί δεν θα μπορούν ούτε την πλειοψηφία της Βουλής να συγκεντρώσουν, ούτε φυσικά να επηρεάσουν το υπουργικό συμβούλιο.
Αλλος ένας λόγος που αποδικνύει γιατί είναι ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να αποτραπεί η νίκη Γιωργάκη στις εκλογές.

Ανώνυμος 18 Σεπτεμβρίου 2009 στις 8:26:00 μ.μ. EEST  

Giati aporeite re seis?

einai gnwstes oi apopseis LAOS pws apotelei tn moni patriwtiki parataksi tis xwras kai oloi oi alloi einai poulimenoi kai osfiokamptes stin Ameriki

Ανώνυμος 18 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:31:00 μ.μ. EEST  

"Η απάντηση του “Εν Κρυπτώ” στο σχόλιο του κ. Γεωργιάδη αναρτήθηκε στο κατάλληλο σημείο ανωτέρω, μπορείς να τη δεις."


Συγγνωμη , δεν ειχα δει πως εχετε απαντησει εδω, γιατι δεν ειχα επιχειρησει να σχολιασω αυτο το θεμα.

[quote]
Ως προς το δικό σου ερώτημα, γιατί ο Καραμανλής ζητάει τις ψήφους του ΛΑΟΣ και δεν συμπαρατάσσεται μαζί του, υπάρχουν δύο απαντήσεις.

Η πρώτη ότι δεν ζητάει ο Καραμανλής τις ψήφους του ΛΑΟΣ στη ΝΔ, αλλά το “Εν Κρυπτώ”, που δεν εκφράζει τον Καραμανλή αλλά τον εαυτό του. [/quote]

Μηπως κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας? Οταν εισαι ο Καραμανλης και σου λειπουν τα κουκια, απο ποιον περιμενεις τα παρεις? Απο το ΚΚΕ? Εννοω ρεαλιστικα, οχι θεωρητικα.


[quote]
Τη δεύτερη τη δίνεις μόνος σου, όταν ο ίδιος μιλάς για τη δυσπιστία σου προς τον Καρατζαφέρη, λόγω συναναστροφών με βασιλικούς, χουντικούς κλπ.[/quote]

Και εχω απαντησει επ αυτου στο αλλο νημα, οπως και στο ιδιο το μπλογκ του Αδωνι, που εξηγω τη δικη μου δυσπιστια, την οποια ομως υπερκεραζει η ωφελεια των θεσεων που φερνουν στη Βουλη.

Τωρα βαλτε με το μυαλο σας, πως ο κος Καραμανλης, τον ειχε χρονια βουλευτη τον Καρατζαφερη, και οταν εκανε εκκλησεις "ελατε χουντικοι, ελατε ΧΑ", για τη ΝΔ τους μαζευε, το ΛΑΟΣ δεν υπηρχε τοτε. Ισα ισα, αυτα τα ανοιχτα καλεσματα απο τοτε τα εκοψε.

Δηλαδη ο κος Καραμανλης, αναμενει απο τη μια της ψηφους του Καρατζαφερη αλλα μην το λεμε φανερα.Ψηφιστε μας υπογειως.

Μηπως ο κος Καραμανλης θα μπορουσε να εχει βαλει το εθνικο συμφερον πανω απο ολα και να θυμηθει τις εποχες που ο κος Καρατζαφερης(και οχι μονο) ελεγε πολυ πιο ακραια απο τα σημερινα αλλα αυτο διολου δεν τον ενοχλουσε? Αν δε ειχε ερθει σε ρηξη για το Σπηλιωτοπουλο, ο Καρατζαφερης δε θα ηταν καθε μερα στου Μαξιμου?


[quote]
Κατά τα άλλα, κανείς δεν “έψαχνε απάντηση”, απλώς είμαστε και εργαζόμενοι άνθρωποι και δεν μπορούμε να είμαστε 24 ώρες το εικοσιτετράωρο πάνω από το πληκτρολόγιο. [/quote]

Ολοι ειμαστε εργαζομενοι, αλλα 1) εγω δεν υπεβαλα τα σχολια σε αυτο το θεμα, αλλα στο θεμα της απαντησης του Αδωνι, 2) Οταν ειδα πως το μπλογκ ειχε βαλει 2 καινουρια θεματα και οι απαντησεις στο εν λογω νημα δει ειχαν μπει υστερα απο ωρες, υπεθεσα ανθρωπινα πως καποιος ειχε κανει διαλειμμα απο την εργασια του, ειχε βρει χρονο για νεες αναρτησεις αλλα οχι για τα σχολια, 3) Δε μπορω να ειμαι μαντης πως εγω θα βαζω το σχολιο στο ενα νημα και εσεις θα το μετακινειτε σε αλλο, γιατι οπως βλεπετε, εγω ΔΕΝ απαντησα εδω.

http://img9.imageshack.us/img9/2162/20804238.png

[quote]

Και η αλήθεια είναι πράγματι αμείλικτη: στις 5 Οκτωβρίου θα είναι πρωθυπουργός, είτε ο Καραμανλής είτε ο Παπανδρέου, ο καθένας με τα γνωστά τους χαρακτηριστικά. Ο καθένας είναι ελεύθερος να ψηφίσει ΄,τι θέλει, αλλά τουλάχιστον εμείς θα ξέρουμε ότι δεν παραδώσαμε την Ελλάδα στο Γιωργάκη. Εσύ; [/quote]

Εγω ξερω πως θα ψηφισω με βαση αυτο που κρινω καλυτερο για την Ελλαδα. Τα διλημματα που θετετε δεν ειναι το μονο κριτηριο με το οποιο εγω κρινω.

Εγω σας θετω το αλλο. Ειστε ικανοποιημενοι απο την Ελλαδα υστερα απο 30 χρονια δικομματισμου? Ποιος φταιει για τη σημερινη κατασταση? Εγω εχω φθασει σε ενα συμπερασμα και αποφασισα να μην ενισχυσω το δικομματισμο. Εσεις?

Ανώνυμος 18 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:38:00 μ.μ. EEST  

"Στον φίλο Νίκο ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ μας χαρακτηρίζει ατιμους ,έχω να πώ ότι ο φανατισμός και δει ο κομματικός είναι κακός σύμβουλος"

To ατιμος, το εχετε εξαγαγει απο τα λογια μου , τα οποια χρησιμοποιειται εκτος του κειμενου μου.

Νομιζω πως ειναι μια νομιμη κριτικη. θα μπορουσατε να εχετε προτεινει μια συμμαχια ΝΔ-ΛΑΟΣ. Δεν το κανατε. Δηλαδη το καλο του τοπου ειναι μονο με την αυτοδυναμια της ΝΔ?

Ο φανατισμος και κομματικος συμβουλος, ειναι κατι που σας επιστρεφω και σας θυμιζω πως δεν ειναι μονο αποκλειστικο γνωρισμα των αλλων. Ο καθενας επιχειρηματολογει για τις θεσεις του. Οπως εσεις ισχυριζεστε πως το καλο του τοπου ειναι να ψηφισει ο κοσμος ΝΔ, ετσι και εγω ισχυριζομαι πως ειναι να μην ψηφισει τα 2 μεγαλα κομματα. Το αν αυτο κανει μονο εμενα κομματικα φανατισμενο και οχι εσας, ειναι κατι που ας το κρινει ο καθενας.


"
απευθυνόμαστε σε σκεπτόμενους Έλληνες πολίτες όπως είπα και πρίν οι υπόλοιποι αντί να μας υβρίζουν και να μας εγκαλούν γιατί τολμάμε να έχουμε διαφορετική άποψη,ας προσπαθίσουν τουλάχιστον να μας "ανεχτούν""

Επ αυτου. Ουτε σας ξερω ουτε με ξερετε. Σεις με κατηγορησατε για πολιτικο φανατισμο και κομματισμο. Εγω που ηξερα πως εσεις δεν ειστε φανατικος ΝΔκρατης που πηγε στο μπλογκ του ΛΑΟΣ να πει πως οι βουλευτες του δεν προσφερουν κατι το χειροπιαστο, προς αγρα ψηφων? Τωρα εμαθα κι εγω και σεις οτι ειμαστε και οι 2 πρωην ΠΑΣΟΚοι.

Ειπα νομιζω κατι το λογικο.

"Αντι να ζητατε στην ουσια απο ψηφοφορους που εχουν υβρισθει ως ακραιοι και φασιστες στην ουσια απο τον κο Καραμανλη, να αφησουν το κομμα που επελεξαν και να του δειξουν την εμπιστοσυνη τους στις εκλογες, καιτοι τον εχουν κρινει ανικανο (προφανως, αλλιως θα τον ψηφιζαν), επικαλουμενοι το εθνικο συμφερον, δε θα ηταν πιο τιμιο να καλειτε τον κο Καραμανλη να συμμαχησει με το ΛΑΟΣ?

Ευκαιριες ειχε.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=62717&cid=6

Αλλα αυτος ειχε μεινει προσκολλημενος εκει.

http://www.youtube.com/watch?v=Kzo5Ina11ws"

Δηλαδη, δεν ειναι πιο λογικο να χτυπας πρωτα την πορτα αυτου στον οποιο εχει γινει η προταση για συνεργασια , παρα να πηγαινεις σε αυτον που την προτεινε και του εκλεισαν την πορτα στα μουτρα?

Με αυτην τη λογικη εννοουσα το τιμιο, οχι ως μομφη προς την τιμιοτητα σας εν γενει. Αν θελετε ηταν ατυχης η χρηση της λεξης απο μερους μου. Το νοημα παραμενει.


"Giati aporeite re seis?

einai gnwstes oi apopseis LAOS pws apotelei tn moni patriwtiki parataksi tis xwras kai oloi oi alloi einai poulimenoi kai osfiokamptes stin Ameriki"

Δυστυχως αυτο ισχυει, αλλα οχι μονο με το ΛΑΟΣ. Ειναι οι ταμπελες που υιοθετουν ολα τα κομματα προς αγραν ψηφου. Πχ. οταν το ΠΑΣΟΚ λεει πως ειμαστε η δημοκρατικη παραταξη, τι σημαινει? Πως οι αλλες δεν ειναι? Η ΝΔ ειναι η φιλελευθερη. Δηλαδη οι αλλες ειναι οι ανελευθερες.

Πονεμενη ιστορια.

(παντα Νικος)

Ανώνυμος 19 Σεπτεμβρίου 2009 στις 2:41:00 π.μ. EEST  

Oι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υπηρετούν το ίδιο εθνομηδενιστικό, τραπεζοκεντρικό όραμα.
Δεν υπάρχει καμμία διαφορά μεταξύ των δύο αφού αμφότεροι δηλώνουν υποταγή στις πολιτικές της ΕΕ.
Συνθήκη Σένγκεν και συνθήκη Λισσαβώνας σημαίνει παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στους υπερεθνικούς νταβατζήδες.
Η κυβέρνηση της ΝΔ έφαγε τα λεφτά των ταμείων στα ομόλογα, η του ΠΑΣΟΚ στο χρηματιστήριο.

Τι Κωστάκης, τι Γιωργάκης...

Μάλιστα ο πρώτος προχώρησε με δρασκελιές και στο ηλεκτρονικό φακέλλωμα με την θέσπιση βιομετρικών διαβατηρίων και του ΑΜΚΑ.

Κορόιδεψε και εξαπάτησε όσους τον πίστεψαν και τον ψήφισαν.

Τα τελευταία 5 χρόνια ήρθαν στην Ελλάδα περί το 1 εκατομμύριο μετανάστες από τις περιοχές όπου το ΝΑΤΟ κάνει πολέμους.Τι έκανε ο Κωστάκης εκτός από το να λάβει κάποια πρόχειρα μέτρα μετά το κάζο των ευρωεκλογών ; ΤΙΠΟΤΑ !


Τα διλήμματα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι ψευτοδιλήμματα. Όσο επικίνδυνος είναι ο ένας άλλο τόσο είναι και ο άλλος.
Ισως μάλιστα να είναι καλύτερα να ξερουμε ότι ο κυβερνήτης μας είναι αμερικανός υπήκοος και η πολιτική του αμερικάνικης έμπνευσης, καθώς έτσι μπορούμε να λαμβάνουμε αποτελεσματικότερα μέτρα αυτοπροστασίας.

enkripto 19 Σεπτεμβρίου 2009 στις 2:41:00 π.μ. EEST  

@area51

Αν χρειαστούμε μαθήματα πατριωτισμού φίλε μου να είσαι σίγουρος δεν θα τα πάρουμε απο εσένα.Ο αυτοανακυρησόμενος πατριώτης που διατηρεί αυτό τον ρόλο μόνο για τον εαυτό του στις πλείστες των περιπτώσεων είναι απλά πατριδοκάπηλος.

Όπως είπε και ο Παπούλιας «Ο πατριωτισμός δεν έχει σχέση με εθνικές φοβίες, με μισαλλοδοξία και φωνές, με πατριδοκαπηλία και πεποιθήσεις για περιούσιους λαούς. Είναι, κυρίως, μία στάση ευθύνης και απόδειξη σεβασμού σε ό,τι κληρονομήσαμε και σε ό,τι θα παραδώσουμε στην επόμενη γενιά»

στους υπόλοιπους φίλους που ζηλέψαν την агитпроп των Σοβιετικών : ρε παιδιά τουλάχιστον γράψτε απο 1 μήνυμα ,για να μπορέσουμε να συνενοηθούμε

area51gr 19 Σεπτεμβρίου 2009 στις 9:56:00 π.μ. EEST  

@ enkripto

#1. Παρότι απαντήσατε σε αυτά που έγραψα, δεν φαίνονται αυτά που έγραψα. Είναι λίγο άδικο, αλλά οκ.

#2. Δεν σας κάνω μαθήματα. Σας λέω πως νιώθω και τι πιστεύω. Σε γενικές γραμμές, πιστεύω πως για να μπορείς να τιμάς άλλους, πρέπει να έχει τιμή. Πως για να σέβεσαι άλλους, πρέπει να σέβεσαι τον εαυτό σου. Πως για να αγαπάς άλλους, πρέπει να αγαπάς τον εαυτό σου. Πατριώτης, σημαίνει, αγαπώ, σέβομαι, νοιάζομαι γι' αυτό το τόπο. Αγνά συναισθήματα. Και υπάρχει μια διαφορά νομίζω. Άλλο αγαπώ, σέβομαι, νοιάζομαι και τιμώ την Ελλάδα, τους νεκρούς της (και κατ επέκταση τα εθνικά της θέματα) και άλλο είμαι φανατισμένος και προκειμένου να κρατηθούν κάποιες θέσεις στην Ελλάδα να προδίδω όλες μου τις αξίες, ψηφίζοντας τον ένα προδότη των Ελλήνων για να μην βγει ο άλλος. Καλύτερα να πέσω ηρωικά, παρά να επιζήσω ατιμωμένος. Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Παρότι αυτή τη φράση που λέτε δεν την έχω ακούσει, νομίζω ταιριάζει:

«Ο πατριωτισμός δεν έχει σχέση με εθνικές φοβίες, με μισαλλοδοξία και φωνές, με πατριδοκαπηλία και πεποιθήσεις για περιούσιους λαούς. Είναι, κυρίως, μία στάση ευθύνης και απόδειξη σεβασμού σε ό,τι κληρονομήσαμε και σε ό,τι θα παραδώσουμε στην επόμενη γενιά»

Το να λέτε - Ψηφίστε ΝΔ για να μην βγει το ΠΑΣΟΚ, είσαι στάση.. Φοβίας. Ψηφίστε τον ένα προδότη για να μην βγει ο άλλος.

Είναι στάση πατριδοκαπηλίας. Ψηφίστε ΝΔ που τα διέλυσε όλα, που θεωρεί μια μερίδα κόσμου που νιώθουν Πατριώτες ως ακροδεξιούς. Ψηφίστε ΝΔ που κάνει πολύ πρόωρα εκλογές γνωρίζοντας ότι άλλο κόμμα έχει το προβάδισμα, μετά από καταστροφές όπου έδειξε πλήρη ανευθυνότητα. Πατριδοκαπηλία είναι αυτό - καπηλία των Εθνικών θεμάτων για να ψηφίσουμε αυτόν που μας Ρήμαξε και είχε και την Ντόρα στο ΥΠ.ΕΞ.

Είναι και στάση πιθανός μισαλλοδοξίας. Για να μην βγει το ΠΑΣΟΚ που πιθανότατα είναι «μισητό» ας βγάλουμε πάλι τα μάτια μας με ΝΔ.

Αντίθετα. «Ο Πατριωτισμός είναι στάση ευθύνης και απόδειξη σεβασμού σε αυτά που κληρονομήσαμε και αυτά που θα παραδώσουμε.» Και δεν μιλάμε φυσικά μόνο για Εδάφη, αλλά κυρίως για Αξίες (έθνος). Σέβομαι και τα δύο απ' αυτά που κληρονόμησα, όπου το ένα (εδάφη) εξαρτώνται από μένα κατ' ελάχιστο, οι Αξίες μου όμως εξαρτώνται πλήρως από μένα.

#3 Για να μην υπάρξει όμως θέμα περί Πατριωτισμού, ας τα αφήσουμε τα παραπάνω. Ας το δούμε στην πράξη. Νομίζω καταλαβαίνω την θέση σας - με(μας) βλέπετε ότι για χάρη αυτών που πιστεύουμε ξεπουλάμε την χώρα και ότι δεν είναι ακόμα αργά. Εγώ πιστεύω ότι η χώρα (τα εθνικά θέματα) έχει ήδη «ξεπουληθεί», και η μόνη αντίδραση μπορεί να υπάρξει με μαζικές αντιδράσεις στους δρόμους όταν το ΠΑΣΟΚ ξεκινήσει να ξεπουλάει. Επίσης θεωρώ πως είναι ανήθικο να γίνεται εκβιασμός, ώστε για να μην υπάρξει θέμα με τα εθνικά θέματα να σκύβουμε το κεφάλι σε κάθε άλλο δεινό. Η ΝΔ δυστυχώς απεδείχθη ανίκανη, καταστροφική και προδοτική, και θεωρώ «ανήθικο» να γίνεται εκβιασμός - ψηφίστε την ξανά, αν δεν θέλετε να έχουμε πρόβλημα με τα εθνικά μας θέματα. Αντίθετα θεωρώ πιο λογικό, αν πραγματικά οι ΝΔες ενδιαφέρονται για τα εθνικά θέματα, να έρθουν υπό την ηγεσία του ΛΑ.Ο.Σ. Το κάνουν κατά πλειοψηφία; Όχι. Άρα δεν ενδιαφέρονται. Ίσα ίσα ακολουθούν αυτόν που λέει - δεν συνεργαζόμαστε με τα άκρα - εννοώντας αυτούς που αισθάνονται πατριώτες και που είναι έτοιμοι να δώσουν πραγματικές μάχες για αυτά τα θέματα. Η ΝΔ είναι ΠΡΟΔΟΤΗΣ του Ελληνικού λαού. Και όποιος ψηφίζει τον ΠΡΟΔΟΤΗ, έχει την ίδια ευθύνη με αυτόν. Δική μου άποψη.

Κλείνω, τονίζοντας πως λύσεις εγώ δεν βλέπω με τις εκλογές. Μια εκστρατεία ενημέρωσης όμως για το τι πρόκειται να κάνει το ΠΑΣΟΚ προς τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ νομίζω είναι χρήσιμη. Περιμένω, εσείς που γνωρίζετε καλύτερα τα πράγματα, να φτιάξετε ένα φυλλάδιο με όλα όσα έχει πει ο Παπανδρέου για τα εθνικά θέματα (και για όσα έχει πει που τον κάνουν αναξιόπιστο) και να το δώσετε στους blogger, με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να μοιραστεί σε Α4 σε πολίτες - σε χωριά κτλ. Συνεχίζω να πιστεύω ότι πολλοί ΠΑΣΟΚΟΙ δεν γνωρίζουν τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ. Και αντί να «τρωγόμαστε» για ψήφους και κόμματα, καλύτερα να ξεκινήσουμε μαζί μια εκστρατεία ενημέρωσης χέρι-χέρι.

enkripto 19 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:29:00 μ.μ. EEST  

Καταρχήν να γνωρίζεις πως τα προβοκατόρικα σχόλα αντιμετωπίζονται ως τέτοια.Μας λές μεταξύ άλλων ότι "όσοι δεν φηφίζουν ΛΑΟΣ δεν είναι πατριώτες"

Δηλαδή ο Νεοκλής Σαρρής δεν είναι πατριώτης? ο στρατηγός Αλευρομάγειρος που έσωσε την Λευκωσία δεν είναι πατριώτης? ο στρατηγός Δημου δεν είναι πατριώτης? Μόνο εσύ είσαι πατριώτης ? Έλεος.

Εάν μας έλεγες απλά τι πιστεύεις φίλε μου
1)δεν θα είχα κανένα λόγο να μην ανεβάσω το σχόλιο σου -όπως βλέπεις δεν φοβόμαστε τον διάλογο και μάλιστα με αντίλογο απο ανθρώπους και διαβασμένους και με επιχειρήματα-
2)όπως είπαμε και προηγουμένως το να προσάπτεις κομματικές ταμπέλες σε κάποιον που σου έχει δηλώσει εξ'αρχής (βλεπε αρχή του άρθρου) ότι είναι ακομμάτιστός είναι προσβλητικό.Όταν δε γίνεται κατ'εξακολούθηση είναι και προβοκατόρικο

Εάν πιστεύεις ότι το μήνυμα αυτής της ανάρτησης δηλαδή: ψηφίστε με την λογική, για να μην δούμε το τέλος του εθνικού κράτους την επόμενη τετραετία είναι πράξη...φοβίας τότε πάσο.Άποψη μου είναι ότι πρόκειται για πράξη ευθύνης και όχι φοβίας.Οι υπεραπλουστεύσεις του τύπου "όλοι είναι προδότες εκτός απο εμάς" ,οι κραυγές , οι κομματικές παρωπίδες και η μοιρολατρία του "όλα εχουν ξεπουληθεί/όλα είναι ήδη χαμένα" στο παρα'5 της υπογραφής της ληξιαρχικής πράξης θανάτου του εθνικού κράτους στην Ελλάδα αντιθέτως είναι πράξεις δεν μπορούν να χαρακτηρίσουν υπεύθυνους ανθρώπους κατα την γνώμη μου.

Εμείς αντιθέτως βλέπουμε λύση με τις εκλογές και είναι αυτή που έχουμε αναλύση επαρκώς στις παραπάνω γραμμές.Δεν είναι δυνατόν φυσικά να συμφωνούν όλοι με όλους ,αλλά τουλάχιστον ας προσπαθούμε να κρατάμε ενα μινιμουμ σεβασμού στον συνομιλητή μας.Το "πατριώτης είμαι μόνο εγώ" δεν είναι μόνο "άποψη σου" είναι παράλληλα και προσβολή για όλους τους υπόλοιπους.

Όπως βλέπεις εμείς βγάλαμε στην φόρα τα δεδομένα (με λινκς κτλ) ,απο εκεί και πέρα όποιος θέλει να προβληματιστεί (ΠΑΣΟΚ ή όχι) μπορεί να το κάνει.Δυστυχώς τα φυλλάδια είναι πέραν των οικονομικών δυνατοτήτων μας αλλά και άλλων εγγενών αδυναμιών.Αν έχεις τα μέσα για έντυπη καμπάνια ,τα στοιχεία τα βγάλαμε στο διαδίκτυο ιδού η Ρόδος

enkripto 19 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:37:00 μ.μ. EEST  

Μας γράφει ο κ Άδωνης Γεωργιάδης

Εάν σας προσέβαλα σας ζητώ ειλικρινά συγγνώμη! Δεν ήταν αυτή η πρόθεσίς μου. Αλλά από το πατριωτικό Πασόκ με τόσο πάθος στον Καραμανλή; Ούτε η Αυριανή, η εφημερίδα που “γκρέμισε τον Καραμανλισμό” τέτοια στροφή. Πάντως ειλικρινά δεν είχα κακή πρόθεσι. Δεν παρακολουθώ συστηματικά το blog σας, μόλις χθες μου έστειλαν ένα σχετικό σας άρθρο και από τον μεταξύ μας διάλογο είχα σχηματίσει αυτή την εντύπωσι. Δεν θεώρησα δηλαδή ότι θα σας θίξω διότι και εγώ ήμουν αμετανόητος Νεοδημοκράτης επί σειρά ετών. Θέλω να ξεκαθαρίσω λοιπόν ότι η πρότασίς μου αυτή δεν έγινε με κακό σκοπό. Τώρα εάν θέλετε να συνεχίσουμε τον ωραίο μας διάλογο είσθε ευπρόσδεκτοι, εάν πάλι όχι, καλό αγώνα σε ό,τι και αν πιστεύετε.


Κύριε Γεωργιάδη,

ευχαριστούμε για την απάντησή σας και ελπίζουμε τα πράγματα να μπήκαν στη θέση τους. Επί της ουσίας νομίζουμε ότι τα εκατέρωθεν επιχειρήματα παρουσιάστηκαν επαρκώς. Πάντως Το Εν Κρυπτώ θα παρακολουθεί και στο μέλλον τη δράση σας με ενδιαφέρον, ασχέτως επιμέρους διαφωνιών, και θα είμαστε πάντα ανοιχτοί στη γόνιμη ανταλλαγή απόψεων.

Φιλικά,Εν κρυπτώ

area51gr 19 Σεπτεμβρίου 2009 στις 2:45:00 μ.μ. EEST  

@ enkripto

Αν είπα ότι όσοι δεν ψηφίζουν ΛΑ.Ο.Σ. δεν είναι πατριώτες, το παίρνω πίσω - δεν νομίζω να το είπα γιατί ο ίδιος καταδικάζω αυτή την λογική, αλλά για να με κατηγορείτε μπορεί να ξέφυγε τίποτα τέτοιο. Δεν ισχύει με την λογική κάτι τέτοιο και τα παραδείγματα που δίνεις. Άλλο Πατριώτης, άλλο κόμματα.

Το θέμα, χωρίς να μοιρολατρώ (τότε γιατί γίνονται συνεχόμενα γκάλοπ;) όπως λες εσύ, είναι αυτό που λες:

«ψηφίστε με την λογική, για να μην δούμε το τέλος του εθνικού κράτους την επόμενη τετραετία είναι πράξη...φοβίας τότε πάσο.Άποψη μου είναι ότι πρόκειται για πράξη ευθύνης και όχι φοβίας.»

Το εθνικό κράτος δεν είναι μόνο τα εδάφη, αλλά κυρίως οι Έλληνες πολίτες. Η ΝΔ, τους έχει καταστρέψει και υπόσχεται χειρότερα... Μόλις πριν διάβαζα για την κρυφή συμφωνία της Ντόρας με την Aegean και την Τουρκία που πέρασε κάτω από το τραπέζι !!!!, και τις προσλήψεις στη βουλή ΠΑΣΟΚ/ΝΔ μια μέρα πριν κλείσει η βουλή. Αυτή είναι η πράξη ευθύνης υπερ του εθνικού κράτους; Συγνώμη, αλλά εγώ το βλέπω αυτό ως εκβιασμό ή πατριδοκαπηλία, στηριζόμενος στην φράση σας: «Ο καθένας είναι ελεύθερος να ψηφίσει ΄,τι θέλει, αλλά τουλάχιστον εμείς θα ξέρουμε ότι δεν παραδώσαμε την Ελλάδα στο Γιωργάκη.», που εμμέσως πλην σαφώς ρίχνει ευθύνες σε εμάς. Αυτή η φράση είναι έμμεση κατηγορία.

Και ναι, κατηγορώ τους ΝΔ ως προδότες. Το λένε όλα τα σκάνδαλα κατά του Ελληνικού λαού και τα όσα γίνονται και στα εθνικά μας θέματα. Και επειδή πριν λίγο διαβάζοντας εφημερίδες έφριξα, για δείτε παρακαλώ στην Ξάνθη ποιους έχουν υποψήφιους βουλευτές η ΝΔ:
ΖΕΪΜΠΕΚ ΑΪΣΕΛ
ΜΠΟΥΔΟΥΡ ΑΧΜΕΤ
Παρόμοια και το ΠΑΣΟΚ 2/5 βουλευτές δεν έχουν Ελληνικά ονόματα. Το ΛΑΟΣ έχει 5 έλληνες μέσα. Τα υπόλοιπα από 1 μη Έλληνα. Μάλιστα για στον Ελεύθερο Κόσμο γίνεται αναφορά για την Aysel Zeybek, και απ' ότι γράφει στην αρχή, αυτή η κυρία είναι(/ήταν;) συνεργάτης του ΕΠΣΕ !!!!!

Πως είστε τόσο σίγουροι και το λέτε υπεύθυνα πως η ΝΔ νοιάζεται για τα εθνικά μας θέματα, και πετάτε τέτοιες θέσεις που εμμέσως πλην σαφώς κάνουν εμάς να νιώθουμε άβολα, όταν οι ίδιοι παραδέχεστε ότι «ουδείς είπε ότι δεν η κυβέρνηση Καραμανλή κυβέρνησε σωστά,ουδείς είπε ότι δεν υπάρχουν θιασώτες της πολιτικής Γιωργάκη εντός ΝΔ» και όταν αποδεικνύονται συνεχώς τα χειρότερα, ακόμα και με τους βουλευτές που έχει μέσα;

Όσο για το ότι λέτε πως: «δεν έχουμε κομματική ταυτότητα», συγνώμη, αλλά το άρθρο το είχα διαβάσει καιρό και το είχα ξεχάσει πως δεν έχετε τέτοια ταυτότητα. Αντίθετα με την στάση σας, εγώ ένιωσα πως έχετε. Κι όπως ξέρουμε, άλλο τα λόγια, άλλο οι πράξεις. Αλλά το δέχομαι πως κατάλαβα λάθος, και πως είστε ανεξάρτητοι. Οκ. Σας ζητώ συγνώμη.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως, είναι γιατί αγνοείτε το γεγονός - σαν ανεξάρτητοι - πως και η ΝΔ τα ίδια κάνει με το ΠΑΣΟΚ, απλά γιατί όπως λέτε κι εσείς, έχει μέσα της «θιασωτές της πολιτικής Γιωργάκη». Είναι αποδεδειγμένα κατά του Ελληνικού λαού και στα Εσωτερικά θέματα με τα όσα έκανε και υπόσχεται, αλλά και στα εξωτερικά με τις κινήσεις που κάνει, του βουλευτές που βάζει, που αφήνει μέσα της ανενόχλητους τους «θιασωτές του Γιωργάκη» και τέλος που δεν βγάζει κουβέντα για εθνικά θέματα. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα περνάνε αυτά τα θέματα λες και δεν υπάρχουν. Τέλος υπενθυμίζω ο Καραμανλής μας έχει κατηγορήσει ως ΑΚΡΑ (και για τα Εθνικά θέματα). Αν λοιπόν δεν συμφωνεί με εμάς και μας βρίσκει Ακραίους, τότε ποια εθνικά θέματα θα υποστηρίξει;

Σας έδωσα ένα σωρό κατεβατά πριν και τώρα και αν θέλετε και άλλα, για να δείτε το πως βλέπω εγώ την ΝΔ. Είναι ένα κόμμα παρόμοιο με το ΠΑΣΟΚ. Ένα κόμμα που δίνει την εξουσία στο ΠΑΣΟΚ. Και το να ψηφίσω ΝΔ για τα εθνικά θέματα το θεωρώ αστείο!

συνεχίζεται...

area51gr 19 Σεπτεμβρίου 2009 στις 2:47:00 μ.μ. EEST  

...συνέχεια από πρίν...

Φεύγουν οι βουλευτές της και στελέχη της. Δήλωση από τον B.Αυτζάκη (Άλφα 1): «Δεν θέλω να έχω καμία σχέση με ένα μεταλλαγμένο κόμμα, με υπουργούς που χαμογελούν συνέχεια και δεν υποστηρίζουν με σθένος τα εθνικά συμφέροντα» (αλλά κάνουν αντεθνικές συμφωνίες κάτω από το τραπέζι (aegean, visa κτλ)). Για ποια στάση ευθύνης μιλάτε λέγοντάς μας να ψηφίσουμε ΝΔ για τα εθνικά μας θέματα;

Αν η ΝΔ τηρούσε την στάση του ΛΑΟΣ στα εθνικά θέματα, και στα Εσωτερικά ήταν όπως ήταν τώρα, μπορεί να έκανα αυτό που λέτε. Αλλά τώρα η ΝΔ είναι μείγμα ελλήνων και ανθελλήνων που γέρνει προς τον ανθελληνισμό.

Τέλος, αν νιώθετε ότι κάνω προπαγάνδα, προβοκάτσια, είμαι επιθετικός κτλ, σας ζητώ ένα μεγάλο συγνώμη, αλλά δεν είμαι δημοσιογράφος και παρασύρομαι στα λόγια.. Το όλο θέμα είναι ότι δεν καταλαβαίνω που βρίσκετε την υπευθυνότητα της ΝΔ στα εθνικά θέματα (να μην θίξω την υπευθυνότητα στα εσωτερικά που είναι πιο μείζον θέμα για τους περισσότερους!!!) ώστε να αξίζει να κλείσουμε την μύτη μας και να την ψηφίσουμε....

enkripto 19 Σεπτεμβρίου 2009 στις 2:57:00 μ.μ. EEST  

Φίλε Νικο

για καθαρά λόγους οικονομίας χώρου και για τον απλούστατο λόγο ότι δεν βοηθάει το μέσον (blog) για τόσο μακροσκελείς ανταπαντήσεις θα μου επιτρέψεις να επιχειρήσω μια σύμπτυξη για να παραμείνουμε σε ένα μόνο νήμα.


1.Καταρχήν στο σχόλιο περι ατιμίας κτλ δεν αναφερόμουν σε εσένα αλλά σε αλαλάζωντα σχολιαστή ο οποίος έγραψε με ο ίδιο όνομα σε greeklish.Αυτό προς αποφυγή παρεξηγήσεων

2.επί του διαδικαστικού θέματος, πότε ανέβηκαν τα σχόλιά σου: Αν προσέξεις, ό,τι ανέβηκε στο «Εν Κρυπτώ» μετά το άρθρο που σχολιάζουμε και τις απαντήσεις του κ. Α. Γεωργιάδη , ήταν αναδημοσιεύσεις, οι οποίες γίνονται απλούστατα με ένα copy/paste. Αντιθέτως τα σχόλιά σου έπρεπε πριν ανέβουν να «ψαρευτούν» μέσα από ένα πραγματικό «ποταμό» σχολίων προς έγκριση (ο οποίος περιλάμβανε και άπειρα υβριστικά σχόλια που κόβονται) – μια διαλογή που απαιτεί αρκετό χρόνο. Το «Εν Κρυπτώ» δεν είναι οργανωμένο κόμμα ή πολιτικό γραφείο βουλευτή για να έχει άνθρωπο 24 ώρες το 24ωρο να κάνει αυτή τη διαλογή – γίνεται όποτε μπορούμε. Πέραν αυτού, έχεις μεν δίκιο ότι εσύ απαντούσες στο blog του Α. Γεωργιάδη, αλλά η δική μας παρουσία στο blog αυτό ήταν απλά προς διευκόλυνση της συζήτησης (δηλαδή να μη μεταφέρονται οι απαντήσεις μέσω τρίτων) – το φυσιολογικό θα ήταν να γίνει εξ αρχής η συζήτηση στα σχόλια του «Εν Κρυπτώ». Προσπαθήσαμε να διευκολύνουμε την κατάσταση ερχόμενοι στο blog του κ. Γεωργιάδη, αλλά κάπου «χάθηκε η μπάλα» με τα πολλαπλά σχόλια – πάντως ελπίζουμε να είναι σαφές ότι δε λογοκρίνουμε κανένα κόσμιο σχόλιο.

3. Ως προς τις δημοσκοπήσεις:
- όχι, δεν είδαμε καμία φιλοκυβερνητική εφημερίδα να παρουσιάζει τη διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στήθος με στήθος. Αλλά μένουν ακόμα πάνω από δυο εβδομάδες, στις οποίες μάλιστα απαγορεύονται οι δημοσκοπήσεις και έτσι τα συμφέροντα δεν θα μπορούν να διαμορφώσουν το κλίμα όσο το θέλουν. Κατά τη γνώμη μας το 15% αναποφάσιστων που προέρχονται από τη ΝΔ μπορεί άνετα να «γυρίσει» μια διαφορά 6% αν επιστρέψει κατά πλειοψηφία στη ΝΔ, όπως δείξαμε με υπολογισμούς.
- Οι εξηγήσεις που δίνεις για την ανατροπή που πέτυχε ο Σρέντερ το 2002 είναι κατά βάση σωστές, αλλά σε τελική ανάλυση κάθε ανατροπή έχει τις ιδιαίτερες εξηγήσεις της. Οι αιτίες της ανατροπής Σρέντερ ίσως δε συντρέχουν στην Ελλάδα, αλλά π.χ. το “shy tory syndrome” που έφερε την ανατροπή για τον Μέητζορ το 1992 θα μπορούσε στα καθ’ ημάς να παραλληλιστεί με ένα «σύνδρομο απογοητευμένου νεοδημοκράτη» που ντρέπεται να το δηλώσει (και κατατάσσεται στο 15% των αναποφάσιστων), αλλά θα ξαναψηφίσει ΝΔ για τους ίδιους λόγους που αναλύσαμε εμείς.
- Ρωτάς τι θα μπορούσε να ανατρέψει την εικόνα και αναφέρεσαι στο περίφημο debate – ίσως και αυτό, αλλά είναι δείγμα πολιτικής υπανάπτυξης μιας χώρας το να εξαρτάται το εκλογικό αποτέλεσμα από «ένα θαύμα στο debate», και δεν θα εναποθέσουμε τις ελπίδες μας σε αυτό – προτιμούμε να ελπίζουμε στην κρίση των πολιτών. Θεωρούμε π.χ. ότι οι επικίνδυνες εθνικά θέσεις του ΠΑΣΟΚ που εκφράστηκαν μόλις πρόσφατα (είσοδος «σλαβομακεδόνων» προσφύγων, «επαναδιαπραγμάτευση» αγωγών) θα έπρεπε να βαρύνουν στη συνείδηση των ψηφοφόρων και να «γυρίσουν» το κλίμα. Επειδή τα κυρίαρχα ΜΜΕ τις πέρασαν «ντούκου», αποφασίσαμε να επιστήσουμε την προσοχή σε αυτές, με τις μικρές μας δυνάμεις – και ελπίζουμε το μήνυμα να περάσει. Σε κάθε περίπτωση, εμείς έχουμε τη συνείδησή μας ήσυχη, πως κάνουμε ό,τι μπορούμε.

enkripto 19 Σεπτεμβρίου 2009 στις 3:00:00 μ.μ. EEST  

4. Σε όσα λες ως προς το δικομματισμό έχεις εν μέρει μόνο δίκιο. Σίγουρα η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα είναι τελματωμένη, αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι σε αυτό φταίει μόνο ο δικομματισμός. Να θυμήσουμε σε αυτό το σημείο ότι τα δείγματα συμπεριφοράς των «μικρών» σε συγκυβερνήσεις διαψεύδουν τις προβλέψεις σου περί αμοιβαίου ελέγχου κλπ: είναι γνωστό (το παραδέχτηκε και ο Κοροβέσης και έγινε ο γνωστός χαμός) ότι το 1990 ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – Συνασπισμός ως συγκυβέρνηση «τα πήραν» από τη Ζήμενς όλοι μαζί. Αλλά πέραν αυτού, η βασική διαφορά μας έγκειται στο ότι εμείς είμαστε πραγματιστές. Εσύ λες ότι ελπίζεις κάποτε να αλλάξει το τοπίο του δικομματισμού κλπ., και παραβλέπεις ότι στις 5 Οκτωβρίου το τοπίο αυτό αποκλείεται να έχει αλλάξει. Υπάρχουν τρία πιθανά αποτελέσματα: Αυτοδυναμία ΠΑΣΟΚ, συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, ή νίκη ΝΔ με ενδεχόμενη συγκυβέρνηση με ΛΑΟΣ. Μάλιστα, αν το ιδανικό για σένα είναι μια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΛΑΟΣ (γιατί δε φανταζόμαστε να θεωρείς ως ευκταία «υπέρβαση του δικομματισμού» μια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ), ο σκοπός αυτός και πάλι εξυπηρετείται μόνο με νίκη της ΝΔ...


5. Τέλος, επειδή βλέπουμε μια διάθεση «να τιμωρηθεί ο Καραμανλής», ας το επαναλάβουμε για πολλοστή φορά: για μας το ζητούμενο δεν είναι εξωραϊσουμε τον Καραμανλή - και λάθη έκανε, και φαύλους ανέχθηκε. Αλλά τι νόημα έχει να "τιμωρήσουμε" τον Καραμανλή; Την "τιμωρία" ποιος θα την υποστεί τελικά όταν βγει ο Γιωργάκης; Αυτός ή εμείς; Ο Καραμανλής και αν ηττηθεί, έκανε δύο πρωθυπουργικές θητείες και πάει ευτυχής σπίτι του στα δίδυμα. Θέλεις να μας πεις ότι "θα φταίει αυτός που έφτασαν τα πράγματα εκεί"; Έστω, να δεχτούμε ότι θα φταίει. Αλλά εμείς θα πρέπει να ζήσουμε με τους μετανάστες, όχι ο Καραμανλής. Εμείς θα πάμε επίστρατοι αν γίνει καμιά στραβή, όχι ο Καραμανλής. Εμείς θα υποστούμε την πολυετή κυριαρχία «πολυπολιτισμικών» κυβερνήσεων τύπου ΣΥΡΙΖΑ, όταν πάρουν ψήφο οι 700.000 μετανάστες, όχι ο Καραμανλής. Ποιον τιμωρείς λοιπόν ψηφίζοντας ΛΑΟΣ και βγάζοντας Γιωργάκη πρωθυπουργό; Όχι τον Καραμανλή - τον εαυτό σου. Γι' αυτό και γράφουμε "ψήφισε με τη λογική, όχι με το συναίσθημα". Το κρίσιμο σε αυτές τις εκλογές είναι ότι στις 5 Οκτωβρίου θα είναι πρωθυπουργός, είτε ο Καραμανλής είτε ο Γιωργάκης. Και ξέρουμε τι συνεπάγεται το καθένα από τα δύο. Ο καθένας μας κάνει τις επιλογές του.

Πάντα φιλικά.

enkripto 19 Σεπτεμβρίου 2009 στις 3:07:00 μ.μ. EEST  

@area51

επειδή νομίζω ότι πολλά απο τα θέματα που θέτεις τα απαντάμε με το παραπάνω κείμενο προς τον Νίκο,θα μου επιτρέψεις να μην τα επαναλάβω.

Φιλικά ,εν κρυπτώ

Ελληνόψυχος 19 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:58:00 μ.μ. EEST  

Καλησπέρα!

Η απάντηση που υποσχέθηκα, σχετικά με τις θέσεις της ΝΔ στο θέμα της Ιθαγένειας.

http://ellinopsychos.blogspot.com/2009/09/blog-post_17.html

Αλήθεια, πάντα πέφτει τέτοια "σφαγή" στα σχόλια του μπλογκ :)

enkripto 20 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:31:00 π.μ. EEST  

Καλησπέρα :)

υπο κανονικές συνθήκες όχι ,αλλά φαίνεται ότι το θέμα εξάπτει τα πάθη και ως θερμόαιμοι Έλληνες καμια φορά παρεκτρεπόμαστε...

Πολλοί φίλοι τις τελευταίες δυο μέρες ξεχασανε ότι μπορεί να διαφωνούμε για την μέθοδο αλλά επιθυμούμε το ίδιο αποτέλεσμα..

η πολιτική τα κάνει αυτά και γιαυτό στι ιστολόγιο τα αμιγως πολιτικά θέματα τα αποφεύγουμε.Είναι η πρώτη φορά που κάνουμε εξαίρεση ,δεν το ξανακάνουμε! χαχα

Ανώνυμος 20 Σεπτεμβρίου 2009 στις 3:55:00 μ.μ. EEST  

Σχετικά με πιθανή κυβερνητική συνεργασία ΝΔ-ΛΑΟΣ, που ανέφεραν ως ευκταία κάποιοι αναγνώστες, θα ήθελα να επισημάνω ότι αυτή προϋποθέτει αναγκαστικά το να είναι η ΝΔ (ή, θεωρητικά μιλώντας, ο ΛΑΟΣ) πρώτο κόμμα, ώστε να πάρει το μπόνους των +40 εδρών.

Αλλιώς, το μπόνους θα το πάρει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο είτε μόνο του, είτε μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει κυβέρνηση και θα ακολουθήσει την πολιτική που έχει ήδη εκφράσει.

Δεδομένου ότι το ΛΑΟΣ δεν έχει πιθανότητα να είναι πρώτο κόμμα, πρέπει συνεπώς πρώτο κόμμα να βγει η ΝΔ. Το 3% των ψηφοφόρων, που βρίσκεται ανάμεσα σε ΝΣ και ΛΑΟΣ, για το ΛΑΟΣ σημαίνει +/- μονοψήφιο αριθμό εδρών, για την ΝΔ όμως, αν την βοηθήσει να βγει πρώτο κόμμα, σημαίνει 40 έδρες περισσότερες και σχηματισμό κυβέρνησης, είτε μόνη είτε μαζί με το ΛΑΟΣ.
Αλλιώς, η συνεργασία ΝΔ-ΛΑΟΣ θα περιορίζεται στην αντιπολίτευση, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα επιτυχούς παρέμβασης στην ασκούμενη πολιτική.

Ανώνυμος 20 Σεπτεμβρίου 2009 στις 6:40:00 μ.μ. EEST  

Προσωπική μου άποψη είναι ότι η χώρα δεν πρόκειται να σωθεί αν δεν συνειδητοποιηθεί το γεγονός ότι δεν έχει καμία σημασία για τα εθνικά μας θέματα αν θα βγει κυβέρνηση ο ΓΑΠ ή ο ΚΚ ή ο ΛΑΟΣ. Διότι, πολύ απλά, η Ελλάδα έχει ήδη ξεπουληθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια και όλα τα θέματα που μπαίνουν τώρα στο τραπέζι είναι ήδη προαποφασισμένα και τα έχουν διαπραγματευτεί οι κυβερνήσεις που πέρασαν από την Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια. Μόνο αν το καταλάβει αυτό ο κόσμος θα αντιδράσει, αλλά δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα. Η παραπληροφόρηση και η πλύση εγκεφάλου βλέπετε έχει ήδη κάνει μεγάλη ζημιά στην κριτική σκέψη του Έλληνα. Αυτό λοιπόν που πρέπει να ελπίζουμε είναι να προλάβει να αντιδράσει ο λαός άμεσα, γιατί αν ξυπνήσουμε ένα πρωί και χρειαζόμαστε διαβατήριο για να πάμε στην Κρήτη, στη Μακεδονία, στα Ιωάννινα και στα νησιά, δεν νομίζω ότι θα υπάρχει πλέον δυνατότητα να μπορούμε να κάνουμε κάτι.

Ελληνόψυχος 21 Σεπτεμβρίου 2009 στις 2:09:00 π.μ. EEST  

ΥΠΕΡΙΩΝΑ και λοιποί,

Μια ακόμη διευκρίνηση. Ο Καρατζαφέρης δεν πήρε καμία πατριτική δεξιά από την ΝΔ. Η Νέα Δημοκρατία έχει απόποιηθεί και έχει διώξει εδώ και χρόνια τους πατριώτες μέσα από τις τάξεις της. Η ΝΔ ΕΔΙΩΞΕ τον Καρατζαφέρη, καθαίρεσε τον Πολύδωρα, και προώθησε την Γιαννάκου και τον Παυλόπουλο.

Ελληνόψυχος 21 Σεπτεμβρίου 2009 στις 2:17:00 π.μ. EEST  

Η ΝΔ έπαψε να είναι το κόμμα που εκφράζει την συντηριτική Δεξιά εδώ και δεκαετίες προς χάρη του νεοφιλευθερισμού. Να λέμε Ευτυχώς που εμφανίστηκε ένα κόμμα με πατριωτικό προφίλ που κατάφερε να έχει κοινοβουλεύτική εκπροσώπιση. Αυτό είναι που ανησυχεί το κατεστημένο και για αυτό τον λόγο αφρίζουν και προσπαθούν να το ανακόψουν με ότι μέσο διαθέτουν.

Όμως η ορθότητα του λόγου των στελεχών του ΛΑΟΣ πείθει πολλούς. Παρότι η ΝΔ έχει Ελληνοποιήσει χιλιάδες Αλβανούς για να την ψηφίσουν, αυτή την φορά πολλοί ΝΔκράτες θα ψηφίσουν ΛΑΟΣ και αυτό θα φανεί στις εκλογές. Το πιο σημαντικό δεν είναι να μην βγει το ΠΑΣΟΚ, κύριοι αλλά να υπάρξει ενελλακτική λύση στους ξεπουλημένους πολιτικούς των παραδοσιακών κομμάτων. Να μην ψηφίζει ο κόσμος τον λιγότερο κακό αλλά κάποιον που να τον εκφράζει!

area51gr 21 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:32:00 μ.μ. EEST  

Ένα κείμενο και κατά ΝΔ με αυτό που έκανε τώρα στα ψηφοδέλτια, αλλά κυρίως κατά ΠΑΣΟΚ, για το όχι μόνο τι διακυβεύεται, αλλά για το τι στο καλό γίνεται στην χώρα. Απόψεις προσωπικές με τα όσα βλέπω, ακούω και με εξοργίζουν!...

http://www.scribd.com/doc/19995692/090921I8ageneiakaikataskopia

Ανώνυμος 21 Σεπτεμβρίου 2009 στις 3:28:00 μ.μ. EEST  

Το διακύβευμα των εκλογών το έχει αναπτύξει το ΡΕΣΑΛΤΟ από τις 8 Σεμπεμβρίου.
Ιδιαίτερα στο άρθρο: «Γιατί δεν πρέπει να ηττηθεί ο Καραμανλής».
ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3663

καλό είναι συνεπώς, να γίνεται και καμία αναφορά…

enkripto 21 Σεπτεμβρίου 2009 στις 3:58:00 μ.μ. EEST  

Ανώνυμε 3.28,

Καταρχήν χαίρομαι που δεν είμαστε οι μόνοι με τις ίδιες ανυσηχίες.

Κατα δεύτερον ,τι ακριβώς υπαινίσεσαι,ότι αντιγράψαμε το Ρεσάλτο?

Διάβασε το παραπάνω και συνέκρινε το με το κείμενο στο Ρεσάλτο ,αν δείς καπου κάποια αντιγραφή ή έστω υποψία τέτοιας,να μας το πείς και εμάς

Για να μην λέμε ότι μας κατέβει..

enkripto 21 Σεπτεμβρίου 2009 στις 4:13:00 μ.μ. EEST  

@Ελληνόψυχε

ελπίζω στο "κατεστημένο που αφρίζει και προσπαθεί να ανακόψει το ΛΑΟΣ" να μην συμπεριλαμβάνεις και εμάς..Μια παρατήρηση επ'αυτού..Το ΜΕΓΚΑ και τα υπόλοιπα κανάλια των μεγαλοκατασκευαστών που προβάλλουν πρωί μεσημέρι βράδυ τον κ Καρατζαφέρη δεν ανήκουν στο κατεστημένο?

Γιατί εμείς έχουμε την εντύπωση πως μόνο να τον ανακόψουν δεν προσπαθούν..Ότι αποδομεί το ΚΚ και φέρνει τον ΓΑΠ πιο κοντά στο Μαξίμου έιναι της μόδας στις μέρες μας.

Το πιο σημαντικό δεν είναι να μην βγει το ΠΑΣΟΚ, κύριοι αλλά να υπάρξει ενελλακτική λύση στους ξεπουλημένους πολιτικούς των παραδοσιακών κομμάτων.

Γιατί? Γιατί είναι πιο σημαντικό να πάρει +5-10 βουλευτές το ΛΑΟΣ απο το να μην βγεί ο ΓΑΠ με το γνωστό πρόγραμμα που θα αποδομήσει το εθνικό κράτος όπως το γνωρίζουμε σήμερα?

Θα ήθελα πραγματικά να ακούσω το σκεπτικό σου..

Στους υπόλοιπους φίλους του ΛΑΟΣ που θεωρούν σκόπιμο να λάβουν αμυντική στάση εξαρχής και να υπερασπιστούν το κόμμα τους έναντι του υποτίθεται "φιλο-ΝΔ" σκεπτικού μας να απαντήσουμε για πολλοστή φορά το εξής :

Σκοπός μας δεν είναι να ωραιοποιήσουμε ούτε τον Καραμανλή ούτε το κόμμα του.Είναι το λιγότερο αφελής όποιος πιστεύει ότι είναι βαμμένος νεοδημοκράτης κάποιος που γράφει κατι τετοιο πχ
http://www.enkripto.com/2009/06/2009_28.html
ανατρέξτε για ένα λεπτό σε παλαιότερες αναρήσεις για να δείτε που πατάμε και μην βγάζετε βιαστικά συμπεράσματα.

Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή στο ποιές θα είναι οι συνέπειες που θα υποστούμε ΟΛΟΙ αν η πλειοψηφία του ελληνικού λαού υποστηρίξει -είτε αμέσως είτε εμμέσως- το πρόγραμμα ΓΑΠ (το οποίο ειδικά στα εθνικά προσπαθούν να το αποκρύψουν απο την κοινή γνώμη) .

Έχουμε κουραστεί να το λέμε,απο εκεί και πέρα αν θέλετε να εξακολουθείτε να πιστεύεται ότι είμαστε μέρος "συνομωσίας που εξυφαίνεται στην Ρηγίλης" ,ε τι να κάνουμε θα το υποστούμε και αυτό

Ελληνόψυχος 21 Σεπτεμβρίου 2009 στις 5:49:00 μ.μ. EEST  

"Εν κρυπτώ", φυσικά και δεν αναφερόμουν σε εσάς, εκτός βέβαια να θεωρείτε τους εαυτούς σαςμέρος του κατεστημένου...(???) Αναφερόμουν στα ΜΜΕ τα οποία εδώ και χρόνια προσφωνούσαν τον ΛΑΟΣ ως ένα ακροδεξιό φασιστικό και ρατσστικό κόμμα.

Θεωρώ ότι το θέμα της λαθρομετανάστευσης είναι το μείζον εθνικό πρόβλημα! είναι πολύ πιο σημαντικό από το Μακεδονικό, αλλά και το ζήτημα της Θράκης και του Αιγαίου. Πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να επεκταθώ. Είναι ήδη πολυ αργά και σύνομα θα βιώσουμε το εύρος των συνεπειών του αφελληνισμού της χώρας μας.

Παρότι δεν χαίρω της αναγνωσιμότητας των άλλων μπλογκς αμφιβάλλω αν υπάρχει άλλος μπλόγκερ που να έχει ασχοληθεί με το θέμα της λαθρομετανάστευσης παράπάνω από όσο εγώ. Ίσως διότι μου αρέσει να γράφω βάση στοιχείων και μετριασμένη σάλτζα. Ετοιμάζω και ένα βίντεο με πολλά ακόμη στοιχεία που δεν έχω αναρτήσει στο μπλογκ.

Αν διάβασες το άρθρο που σου έστειλα αλλά και το επόμενο θα δεις ότι η ΝΔ είναι χειρότερη σε ότι αφορά το μεταναστευτικό από το ΠΑΣΟΚ. Αν θες να φρίξεις καμάρωσε και την Υφυπ. Απασχόλησης κ. Καλατζάκου εδώ

http://www.youtube.com/watch?v=cDMRobL0Tf8&feature=channel_page

Γι αυτό τον λόγο εγώ επιθυμώ να στηρίξω τις φωνές που κατά την γνώμη μου ΤΟΛΜΟΥΝ όλα αυτά τα χρόνια να μιλούν για το πρόβλημα της Λαθρομετανάστευσης παρά τον πόλεμο που τους έγινε από τα ΜΜΕ με την ταμπέλα του Ρατσιστή.

Όντως, τον τελευταίο μόνο χρόνο, υπάρχει ένα άνοιγμα της τηλεόρασης προς τον ΛΑΟΣ. Οι λόγοι των καναλαρχών δεν με απασχολούν διότι αν επιθυμούν να βγάζουν τα στελέχη του ΛΑΟΣ για να δουν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία αυτό το θεωρώ δευτερεύον θέμα.

Αυτό διότι και όπως σου υπέδειξα με ΑΔΙΑΣΙΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, η ΝΔ έχει ήδη πράξει με ΝΟΜΟΥΣ αυτά τα οποία προτεινει το ΠΑΣΟΚ για τον κώδικα ιθαγένειας. Πως αλλιώς μπορεί να κατεβαίνει στις εκλογές Ελληνοποιημένος Πακιστανός για υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ όταν ο συγκεκριμένος δεν υπόκειται ούτε στο Δίκαιο του αίματος αλλά ούτε σε αυτό του εδάφους;

Πέραν του μεταναστευτικού, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι πράγματι τα ίδια: Σκάνδαλα, Άσυλο, Τουρκία, Διπλή ονομάσία με Γεωγραφικό προσδιορισμό, οικονομία και Λιτότητα, και τραπεζικά υποχείρια.
Τέλος η άκρατη αερολογία έχει προσβάλει και την ΝΔ. Ακού τον Καραμανλή ή την Ντόρα να μιλά και θα καταλάβεις.

Αυτή είναι η θέση μου και νομίζω ότι είναι τεκμηριωμένη και ξεκάθαρη. Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνήσουμε. Εγώ επίσημα και δημόσια δεν υποστηρίζω κόμματα αλλά θέσεις. Και οι θέσεις του ΛΑΟΣ με βρίσκουν σύμφωνο στα θέματα που με απασχολούν περισσότερο.

enkripto 21 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:41:00 μ.μ. EEST  

Όχι σε ρωτάω γιατί ορισμένοι ανεγκέφαλοι το είπανε ΚΑΙ αυτό..

για να είμαι ειλικρινής δεν πρόλαβα να δώ το κομμάτι που ανέβασες με την πρώτη ευκαιρία θα σου απαντήσω

οι θέσεις σου νομίζω είναι σαφείς όπως είναι και οι διαφορές μας στα σημεία που έχουν αναλυθεί λίγο πιο πάνω

παρεπιπτόντως πολύ καλά κάνεις που ασχολείσαι με την λαθρομετανάστευση είναι το ίσως το κρισιμότερο ανοιχτό ζήτημα αυτή την στιγμή.Εύγε!

Ανώνυμος 23 Σεπτεμβρίου 2009 στις 12:35:00 π.μ. EEST  

oxi gia na min nomizeis oti den tin peftoun kai allou oi kommatospammers

http://www.greekalert.com/2009/09/blog-post_320.html

Νίκος Μ. 23 Σεπτεμβρίου 2009 στις 8:55:00 μ.μ. EEST  

Δείτε και αυτό το παρόμοιο ποστ

http://www.antibaro.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5768:0909-gap&catid=55:politics&Itemid=89

kwstas 23 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11:47:00 μ.μ. EEST  

http://taxalia.blogspot.com/2009/09/54.html

Ανώνυμος 29 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11:30:00 μ.μ. EEST  

Ο κ. Γεωργιάδης είπε τα παρακάτω για τη Ντόρα :

«Είμαι ο πρώτος που θα είχε δημοσίως συγχαρεί τον Κώστα Καραμανλή εάν μετά τις Ευρωεκλογές και την φυγή Καραβέλα, εκμεταλλευόταν την στιγμή και την έδιωχνε από εκεί. Δεν το έκανε και όπως όλοι είδαμε ακόμη και ο Πούτίν έχασε την εμπιστοσύνη του στην Ελλάδα και στον Καραμανλή, όπως απέδειξε το ταξίδι και οι δηλώσεις του στην Τουρκία. Η Ντόρα έχει πάρει πλέον το πάνω χέρι εσωκομματικά και αυτό είναι σαφές.»

Καλά σοβαρολογούμε; Αν ο Καραμανλής έκανε κάτι τέτοιο θα διέλυε τη ΝΔ και για το ΠΑΣΟΚ η κατάληψη της εξουσίας θα ήταν περίπατος.
Προσπαθεί επομένως όσο μπορεί να διατηρεί την ισορροπία στο κόμμα του, έχοντας να αντιμετωπίσει κυρίως την Ντόρα και το άλλο ανεκδιήγητο «φρούτο» που ακούει στο όνομα Αβραμόπουλος, ο διπλωμάτης που έγινε πολιτικός ελέω Μητσοτάκη. Μιλάμε συνεπώς για δυο φίδια που αποτελούν για την παράταξη της ΝΔ ένα μεγάλο πρόβλημα.

Όσον αφορά στον Καρατζαφέρη, δυστυχώς, αποτελεί έναν «δούρειο ίππο» στον οποίο δυστυχώς συμμετέχουν και νέοι φερέλπιδες πολιτικοί όπως είναι οι Βορίδης, Πλεύρης και Γεωργιάδης, χωρίς να έχουν δυστυχώς αντιληφθεί πως τους χρησιμοποιεί ο «καιροσκόπος» αρχηγός τους.

Ανώνυμος 30 Σεπτεμβρίου 2009 στις 11:18:00 μ.μ. EEST  

An einai opws ta lete sto keimeno, tote giati o patriwths Karamanlhs phge se ekloges, 3erontas oti an tis xasei (poly pi8anon) 8a katapontistoume ?

Ανώνυμος 1 Οκτωβρίου 2009 στις 8:10:00 π.μ. EEST  

@ Ανώνυμος 30 Σεπτέμβριος 2009 11:18:00 μμ EEST

Εκλογές θα γινόντουσαν το αργότερο τον Μάρτιο, λόγω της δεδηλωμένης απόφασης του ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ακόμη και αν συμφωνεί με το πρόσωπο που θα προταθεί.

Αυτό θα είχε σαν συνέπεια μία παρατεταμένη "προεκλογική" περίοδο 6 μηνών, όπου όλα θα υπολειτουργούσαν.
Εσύ πιστεύεις ότι θα ήταν ένδειξη πατριωτισμού, ο Καραμανλής να μην προκηρύξει πρόωρες εκλογές και να αφήσει για ένα εξάμηνο την χώρα σε "προεκλογική αποχαύνωση", την στιγμή που το επόμενο τρόμηνο τα εθνικά θέματα (Κύπρος, Τουρκία, Σκόπια) θα ενταθούν;

Ανώνυμος 2 Οκτωβρίου 2009 στις 6:57:00 μ.μ. EEST  

To akousa kai apo to stoma tou prw8ypourgou ayto ... Alla mou 8ymizei mikrasiatikh katastrofh h periptwsh ... Opws o Benizelos prokyrh3e ekloges en tw mesw epixeirhsewn 3erontas oti 8a tis xasei kai oti otan alla3oun oi isorropeies 8a katastrafoume ...
Kalytera 6 mhnes proeklogikh periodos, para ayto pou 8a akolou8hsei twra ...

Ανώνυμος 4 Οκτωβρίου 2009 στις 5:45:00 μ.μ. EEST  

Aγαπητοί συμπολίτες Έλληνες.Άδικα σπαταλάτε την σκέψη σας.Η Υπέρτατη Κυβέρνηση εντός των συνόρων μας είναι από το 1974 και εδώθεν το Κ.Ι.Σ.Οι υπόλοιποι είναι απλά υπάλληλοι που ασκούν τα καθήκοντά τους και πολύ καλά μάλιστα.Μόνο τούτο θα γράψω.Όταν ο Ιρανός Πρόεδρος κατηγόρησε το ψευδοκράτος του ισραήλ στον ΟΗΕ για ρατσισμό κατά των Παλαιστινίων ανάμεσα στους αποχωρούντες υπαλλήλους του διεθνούς σιωνισμού ήταν και η Ελληνική και η Κυπριακή αντιπροσωπία και όπως πάντα τα μέσα μαζικής τρομοκρατίας....σιωπή.Τώρα όσο για το θέμα της Ελλάδας το μέλλον της είναι προδιαγεγραμμένο ότι εμείς και αν ψηφίσουμε.ΠΡΟΚΑΛΩ να με διαψεύσετε.Παύλος Κόρινθος.40.

Ανώνυμος 5 Οκτωβρίου 2009 στις 11:29:00 μ.μ. EEST  

Poio einai ayto Paylo ?

Unknown 5 Ιουνίου 2010 στις 10:37:00 μ.μ. EEST  

ΔΕ ΣΑΣ ΧΑΛΑΣΑΝΕ 10 ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!

enkripto 5 Ιουνίου 2010 στις 11:38:00 μ.μ. EEST  

μην ενοχλείσαι απο την χρεωκοπία που έρχεται, απο την παραχώρηση της χώρας στο διευθυντήριο του ΔΝΤ ή..τις συντάξεις των 300 ευρω Νίκο. Σημασία έχουν οι 10 μονάδες του Οκτώβρη και όχι αυτές οι ασημαντότητες..

Ξαναδιαβάζοντας αυτή την ανάρτηση, μπορούμε να πούμε ότι δικαιωθήκαμε σε πολλά απο αυτά που γράφαμε προ 8μήνου..

AegeanHawk 6 Ιουνίου 2010 στις 1:50:00 π.μ. EEST  

Ρε Νίκο, διάβασες άρθρο του Οκτώβρη του 2009, τον Ιούνιο του 2010, και μετά απο όσα έχουν γίνει το μόνο που βρήκες να πεις είναι οι 10 μονάδες διαφορά ?

Ανθρωπέ μου είσαι καλά ? Μήπως πρέπει να σε δει γιατρός ?

Εκτός αν είσαι ο αδερφός του ΓΑΠ, οπότε συγχωρείσαι.

Ανώνυμος 6 Ιουνίου 2010 στις 10:04:00 π.μ. EEST  

Η κατάσταση ορισμένων, όπως φαίνεται από το σχόλιο του Νίκου, είναι μη αναστρέψιμη.

Τα μισά από όσα αναφέρει το άρθρο έχουν δρομολογηθεί, τα υπόλοιπα πιθανότατα έχουν αποφασιστεί αλλά όχι ανακοινωθεί ακόμα, δεν αποκλείεται να σταματήσουμε να υπάρχουμε σαν κράτος, αλλά αυτούς τους νοιάζει μόνο το κόμμα τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP