Σε θέση κλειδί ο σκοτεινός πολέμιος της Ελλάδας

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Ο Νουσρέτ Τάσντελερ, τοποθετήθηκε στη διεύθυνση Εκπαίδευσης και Δογμάτων της Τουρκίας. Εμπλέκεται στην υπόθεση "μαύρης προπαγάνδας" με στόχο την πρόκληση κρίσης με την Ελλάδα.



Τον άνθρωπο (δεξιά στη φωτογραφία) που κατηγορείται ως βασικός ενορχηστρωτής της δημιουργίας σελίδων "μαύρης προπαγάνδας" κατά της Ελλάδας τοποθέτησε το τουρκικό συμβούλιο κρίσεων στη διεύθυνση Εκπαίδευσης και Δογμάτων.

Πρόκειται για τον πρώην αρχηγό της Δ' Στρατιάς (Στρατιά Αιγαίου), στρατηγό Νουσρέτ Τάσντελερ, ο οποίος είχε εμπλακεί σε μια υπόθεση που σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο "θα μπορούσε να προκαλέσει διπλωματική κρίση με την Ελλάδα".

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση κατηγορούνται 22 ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί. Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι "προσπάθεια για ανατροπή της κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας με χρήση βίας ή προσπάθειας παρεμπόδισης του έργου της κυβέρνησης".

Το θέμα είχε έλθει για πρώτη φορά στην επικαιρότητα με ένα δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας "Ταράφ" στις 2 Φεβρουαρίου 2009.

Ιστοσελίδες με στόχο την Ελλάδα

Η εφημερίδα έγραφε ότι το τουρκικό γενικό επιτελείο είχε δημιουργήσει 35 ιστοσελίδες στο διαδίκτυο "με σκοπό τον ψυχολογικό πόλεμο". Αναφερόταν μάλιστα και οι τίτλοι των ιστοσελίδων μεταξύ των οποίων υπήρχαν οι "greekmurderers.net", "pontuslu.com" και άλλες. Αμέσως μετά το δημοσίευμα το επιτελείο είχε ανακοινώσει ότι οι εν λόγω ιστοσελίδες έχουν κλείσει.

Στις 4 Νοεμβρίου 2009, δόθηκε στη δημοσιότητα επιστολή ανώνυμου αξιωματικού προς τον εισαγγελέα, στην οποία γινόταν λόγος για "χούντα" μέσα στο στράτευμα που παρακολουθεί περίπου 400 ιστοσελίδες, τις οποίες έχει κατηγοριοποιήσει ως "ισλαμιστικές", "διαμελιστικές" (φιλοκουρδικές), "αριστερές" κλπ.

Η επιστολή συνοδευόταν κι από τον κατάλογο των ιστοσελίδων αυτών. Ταυτόχρονα, παρουσιαζόταν και δεύτερος κατάλογος ιστοσελίδων που έμμεσα χρησιμοποιούσε, όπως αναφερόταν στην επιστολή η "χούντα", για λόγους προπαγανδιστικούς.

Μεταξύ των ιστοσελίδων, υπήρχαν και τρεις ελληνικού ενδιαφέροντος. Πρόκειται για τις ιστοσελίδες www.greekmurderers.com, www.yunanli.com και www.pontuslu.com.

Η εφημερίδα "Ταράφ" πριν από μερικές μέρες, στις 31 Ιουλίου, αναφερομένη και πάλι στο θέμα έγραψε ότι σύμφωνα με το γενικό επιτελείο "η ιστοσελίδα greekmurderes.net περιλαμβάνει κείμενα προς ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει οι Έλληνες".

Η "Ταράφ" σημείωσε σχετικά το εξής: "Η ομολογία αυτή σχετικά με την ιστοσελίδα αυτή θα μπορούσε να προκαλέσει διπλωματική κρίση. Προκύπτει δηλαδή ότι το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων έκανε μαύρη προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας η οποία είναι σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ. Ευτυχώς οι Έλληνες αυτή την περίοδο ασχολούνται με τα δικά τους προβλήματα σε βαθμό που δεν ενδιαφέρονται με αυτά".

Η εφημερίδα έγραψε επίσης ότι το περιεχόμενο των ιστοσελίδων είναι προσβάσιμο και σήμερα μέσω της ιστοσελίδας "archive.org".

Βαρύ κατηγορητήριο

Η υπόθεση με τις προπαγανδιστικές ιστοσελίδες, ουσιαστικά εξετάζεται στο δικαστήριο μαζί με μία άλλη υπόθεση που συνεχίζεται εδώ και περίπου δύο χρόνια. Σε αυτήν κατηγορούνται διάφοροι αξιωματικοί για τη σύνταξη του "σχεδίου καταπολέμησης της οπισθοδρόμησης".

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο στόχος των αξιωματικών ήταν "η φθορά της κυβέρνησης Ερντογάν και του θρησκευτικού τάγματος του χότζα Φετχουλάχ Γκιουλέν".

Βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση είναι ο συνταγματάρχης Ντουρσούν Τσιτσέκ, ο οποίος, κατά την ακροαματική διαδικασία, κατέθεσε, στις 2 Ιουλίου 2011, ότι "οι ιστοσελίδες δημιουργήθηκαν για να περιγραφούν τα εξωτερικά προβλήματα της Τουρκίας.

Εάν σταματήσει η δραστηριότητα αυτή, θα ζημιωθεί το έθνος και το κράτος μας. Θα δικαιωθούν οι ισχυρισμοί των Αρμενίων. Εργαζόμαστε επί του Ποντιακού ζητήματος. Υπάρχει ένας Έλληνας πολίτης που έχει έλθει στην Τουρκία 98 φορές και δίνει διάφορα μηνύματα. Τι θα γίνει, εάν δεν παρακολουθηθεί;"

Στο κατηγορητήριο, που έγινε δεκτό πριν από μερικές μέρες από το δικαστήριο, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι σε στρατιωτικά έγγραφα που βρέθηκαν κατά τις έρευνες σχετικά με την υπόθεση αναφέρεται ότι "τα εθνικιστικά κόμματα είναι αυτά που μπορούν να πάρουν ψήφους από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Με την αναπαραγωγή ειδήσεων σχετικά με την Αρμενία και την Ελλάδα που θα προκαλέσουν την αντίδραση της κοινής γνώμης, θα επιδιωχθεί η μείωση της εκλογικής δύναμης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης προς όφελος των εθνικιστικών κομμάτων".

news247.gr

Σημ Εν Κρυπτώ: Στην υπόθεση που αποκάλυψε η εφημερίδα Taraf, είχαμε αναφερθεί εδω:

Η Ergenekon "πίσω" απο πολλά ανθελληνικά site

Ηλεκτρονικός πόλεμος κατά της Ελλάδας από τον τουρκικό στρατό

2 σχόλια:

ΑΧΕΡΩΝ 5 Αυγούστου 2011 στις 3:30:00 μ.μ. EEST  

Σιγα,η Ελλαδα κοιμαται...

Ανώνυμος 6 Αυγούστου 2011 στις 12:07:00 π.μ. EEST  

Το ΥΠΕΞ επέδωσε κανένα από τα "σκληρά" και "αποτελεσματικότατα" διαβήματα διαμαρτυρίας ή φοβάται μη τσαντίσει τους Νεο-οθωμανούς και τους Κεμαλιστές (αν μπορεί να τους ξεχωρίσει φυσικά) και δεν τηρεί καν τους τύπους;

Delavekouras where are thou?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP