Οι πρώτοι ιεροδιδάσκαλοι στα σχολεία της Θράκης

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Σχόλιο Εν Κρυπτώ: Μια είδηση με τεράστια σημασία, που ωστόσο πέρασε ως συνήθως στα "ψιλά". Αναδημοσιεύοντάς την από το strategyreports, να προσθέσουμε μόνο ένα θερμό "μπράβο" σε εκείνους τους ελάχιστους "κατάλληλους ανθρώπους στην κατάλληλη θέση", που ξέρουν τι πρέπει να γίνει στη Θράκη και το κάνουν πράξη. Θα τους αναφέραμε ονομαστικά, αλλά μάλλον ζημιά θα τους κάναμε. Μπράβο σας λοιπόν, ξέρετε ποιοι...

Μετά από καθυστερήσεις ετών, η Ελληνική Πολιτεία προσέλαβε επιτέλους 64 Ιεροδιδασκάλους, από τους οποίους οι 23 τοποθετούνται σήμερα σε δημόσια σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Θράκης προκειμένου να διδάξουν το Κοράνιο στους μουσουλμάνους μαθητές, βάση της συνταγματικής επιταγής για την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης.

Οι 64 Ιεροδιδάσκαλοι (32 στη μουφτεία Κομοτηνής, 19 στη μουφτεία Ξάνθης και 13 στη μουφτεία του Διδυμοτείχου) προσλήφθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας με 9μηνες συμβάσεις με σκοπό να διδάξουν σε τεμένη και σχολεία το Κοράνι, όπως προβλέπει ο Νόμος 3536 που ψηφίστηκε το 2007 αλλά ουδέποτε εφαρμόστηκε λόγω της λυσσαλέας αντίδρασης και του κλίματος τρομοκρατίας που επέβαλαν τα μισθοδοτούμενα όργανα του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής (ψευδομουφτήδες, ιμάμηδες, μειονοτικές εφημερίδες) και λοιπές δυνάμεις που δεν επιθυμούν την ειρηνική συμβίωση Χριστιανών και Μουσουλμάνων της Θράκης.

Η υπερψήφιση της σχετικής τροπολογίας για την πρόσληψη Ιεροδιδασκάλων από το Ελληνικό Δημόσιο (παρά τις κατάπτυστες αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ) ανοίγει το δρόμο για τη θρησκευτική ανεξαρτησία της Ελληνικής Μουσουλμανικής Μειονότητας καθώς αποδυναμώνει τα «φροντιστήρια Κορανίου» (Κουράν κουρσού) που ελέγχονται και καθοδηγούνται από τους εγκάθετους της Άγκυρας.

«Όλοι έχουν όρεξη για δουλειά κι εμείς πρώτα από όλα πιστέψαμε το κράτος και το κράτος μας πίστεψε και όντως προχώρησε το θέμα ως εδώ. Το περιμέναμε, από εδώ και πέρα η δουλειά μας είναι να μην απογοητεύσουμε κανέναν και ειδικότερα τα παιδιά, τους γονείς και την πολιτεία που μας εμπιστεύτηκε», δήλωσε ο Μπουλμπούλ Χουσεΐν Μουτζιαχήντ στην εφημερίδα Χρόνος που σε ηλικία 27 χρονών θα αναλάβει καθήκοντα ιεροδιδασκάλου στη μουφτεία Διδυμοτείχου. «Μας έχει δοθεί μία ευκαιρία ειδικά αυτόν τον καιρό που ψάχνουν όλοι οι νέοι δουλειά. Η πλειοψηφία είναι νέοι, όλοι είναι σπουδαγμένοι και τροφοδοτημένοι από τις σχολές και τις εμπειρίες τους. Έχουν ακόμα και μεταπτυχιακά», τόνισε.

Για την κάλυψη ωστόσο των αναγκών της Ελληνικής Μουσουλμανικής Μειονότητας απαιτείται η πρόσληψη συνολικά 240 Ιεροδιδασκάλων ενώ το υπουργείο Παιδείας οφείλει επιτέλους να μεριμνήσει της εκμάθηση της Πομακικής και της Ρομανί αντί της τουρκικής γλώσσας στους Έλληνες μουσουλμάνους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP