Τα "χουντικά σταγονίδια" και η ιδεολογική ηγεμονία...
Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011
Ας πούμε εξ αρχής το αυτονόητο, για να περάσουμε μετά στα σοβαρότερα: η εξύμνηση της δικτατορίας της 21ης Απριλίου σε στρατιωτικές μονάδες, και πολύ περισσότερο σε στρατιωτικές σχολές, είναι καταδικαστέα. Η προσήλωση των Ενόπλων Δυνάμεων στη δημοκρατική νομιμότητα είναι κεκτημένο δεκαετιών και δεν μπορεί να αμφισβητείται.
Επομένως, στο βαθμό που αληθεύει η πληροφορία ότι ο αρχηγός των Ευελπίδων επαίνεσε ενώπιον των συμμαθητών του την επταετή δικτατορία, το περιστατικό είναι λυπηρό και πρέπει να επιβληθούν οι δέουσες κυρώσεις. Τελεία.
Προκύπτουν όμως και τρία ερωτήματα από αυτό το περιστατικό:
Το πρώτο ερώτημα είναι, αν η Ελληνική Δημοκρατία μπορεί να αξιολογήσει σωστά το περιστατικό αυτό και να εντοπίσει τον πραγματικό κίνδυνο που αντιμετωπίζει. Γιατί ο κίνδυνος που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελληνική Δημοκρατία δεν είναι ο κίνδυνος πραξικοπήματος, όπως ίσως θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε το "Βήμα" και άλλα ΜΜΕ, για τους δικούς τους λόγους. Είναι ο κίνδυνος απώλειας της πίστης των παιδιών της, και μάλιστα των πιο αγνών παιδιών της. Η Ελληνική Δημοκρατία για έναν νέο 22 ετών, και μάλιστα ένα νέο με ιδανικά και ήθος, όπως κατά τεκμήριο είναι ένας Εύελπις, είναι σήμερα αποκρουστική. Ο νέος σήμερα αντικρύζει μια κοινωνία τόσο χρεωκοπημένη πνευματικά, ώστε να δίνει στα παιδιά της στρεβλή παιδεία, και τόσο χρεωκοπημένη οικονομικά, ώστε ελλείψει επαγγελματικών προοπτικών να τα στρέφει στη μετανάστευση. Πάνω απ' όλα όμως αυτή η κοινωνία δεν δίνει πια την συνεκτική κλωστή, την αίσθηση του συνανήκειν στο πλαίσιο ενός "κοινού τρόπου", ενός εθνικού προτύπου και ενός κοινωνικού συμβολαίου. Εδώ και χρόνια, το λαμπρό ένδυμα των δημοκρατικών θεσμών ντύνει μια κοινωνία που σαπίζει μέσα στη γενική αρχή "ο καθένας για την πάρτη του" - από τη φοροδιαφυγή και τη φυγοστρατία μέχρι τη γενικευμένη ανοχή στην παρανομία (που μάλιστα στην περίπτωση του πανεπιστημιακού ασύλου θεσμοθετήθηκε). Απέναντι σε μια τέτοια Δημοκρατία, δεν είναι περίεργο να αυξάνεται η απόρριψη των νέων και η αναζήτηση νέων προτύπων, εκτός δημοκρατίας.
Και εδώ έρχεται το δεύτερο ερώτημα: η αναζήτηση προτύπων εκτός Δημοκρατίας δεν είναι νέο φαινόμενο στη μεταπολιτευτική Ελλάδα. Εδώ και πολλά χρόνια, κάποιοι νέοι αναζητούν τα εξωδημοκρατικά τους πρότυπα στα διδάγματα της άκρας αριστεράς, στη βία του αριστερισμού και στα γκρουπούσκουλα των Εξαρχείων. Το κάνουν αυτό όχι μόνο με θεωρητικές συζητήσεις, ούτε μόνο με ομιλίες και τραγούδια (όπως κατηγορείται ο Εύελπις), αλλά και με βίαιες πράξεις, που περιλαμβάνουν εμπρησμούς, επεισόδια σε πορείες, ακόμα και ένοπλες επιθέσεις με Καλάσνικοφ. Το κάνουν με την ανοχή του κράτους, που θέσπισε και επίσημο χώρο εκτός δημοκρατικής νομιμότητας προς εξυπηρέτησή τους (το "πανεπιστημιακό άσυλο"). Και κυρίως, το κάνουν με την ανοχή (ή καλύτερα, τον συγκεκαλυμμένο θαυμασμό) της "προοδευτικής" ιντελλιγκέντσιας και των κυρίαρχων ΜΜΕ, που τους αποκαλούν "παιδιά" και δημοσιεύουν σε κάθε ευκαιρία τις απόψεις τους (ακόμα και προκηρύξεις τρομοκρατικών οργανώσεων). Τώρα λοιπόν, φαίνεται ότι κάποιοι άλλοι νέοι, ελάχιστοι Ευέλπιδες, αναζήτησαν εξωδημοκρατικά πρότυπα στο άλλο άκρο του πολιτικού φάσματος. Και ξαφνικά, το δημοκρατικό κράτος, το τόσο ανεκτικό με τους θιασώτες του αριστερού ολοκληρωτισμού, αγανακτεί με λίγους θιασώτες του δεξιού ολοκληρωτισμού. Και το σύστημα της κυρίαρχης ιντελλιγκέντσιας και των ΜΜΕ τους "κρεμάει στα μανταλάκια", δια της ναυαρχίδας του ΔΟΛ. Γιατί άραγε;
Εδώ έρχεται να μας βοηθήσει το τρίτο ερώτημα, το οποίο είναι το γνωστό λατινικό "cui bono?" Ποιος ωφελείται από την ανακίνηση και έντονη προβολή του συγκεκριμένου περιστατικού στη Σχολή Ευελπίδων και τη συζήτηση περί "χουντικών σταγονιδίων"; Η απάντηση είναι απλή: ωφελείται το "προοδευτικό" σύμπλεγμα πολιτικών προσώπων, οικονομικών συμφερόντων και ΜΜΕ που διοίκησε την Ελλάδα της Μεταπολίτευσης, και προσπαθεί απεγνωσμένα να διατηρήσει την ιδεολογική ηγεμονία της χώρας, παρά την χρεωκοπία (οικονομική και ηθική) στην οποία την οδήγησε. Πρόκειται για μια ιδεολογική ηγεμονία που βασίστηκε στη δαιμονοποίηση της "επάρατης δεξιάς" (υπό τους ευνοϊκούς όρους αντιπαράθεσης που δημιούργησε η αρνητική εμπειρία της δικτατορίας), και στην αποθέωση πράξεων αντίστασης όπως το Πολυτεχνείο (εξ ου και η πληθώρα "αντιδικτατορικών αγωνιστών" που εμφανίστηκαν μεταδικτατορικά δίπλα στους λίγους που πράγματι αντιστάθηκαν).
Πάνω σε αυτή την ιδεολογική ηγεμονία βασίστηκε ένα ολόκληρο σύστημα νομής εξουσίας (με πυρήνα το ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι μόνο) που ειδικά στη δεκαετία του '80 κατέστρεψε κάθε έννοια αξιοκρατίας με αθρόους διορισμούς κομματικών εγκαθέτων, νομιμοποίησε ηθικά τη διαφθορά με πρωθυπουργικές δηλώσεις ("είπαμε να πάρει ένα δωράκι" κλπ) και υποθήκευσε το μέλλον της Ελλάδας, εκτινάσσοντας το δημόσιο χρέος για να κάνει κοινωνική πολιτική με δανεικά. Αυτό το σύστημα εξουσίας πνέει σήμερα τα λοίσθια, θανάσιμα λαβωμένο από την κατάρρευση του κοινωνικοοικονομικού μοντέλου που οικοδόμησε, και μάλιστα στα χέρια του "πρίγκιπα" Γ. Παπανδρέου που κλήθηκε να ξηλώσει το δημιούργημα του πατέρα του. Καθώς το σύστημα στερείται πλέον, λόγω της οικονομικής κρίσης, των κλασικών μέσων εξαγοράς συνειδήσεων (ρουσφέτια και διανομή κονδυλίων σε ημετέρους), το μόνο που απομένει είναι η απελπισμένη ανακίνηση των παλιών "αντιδεξιών" αντανακλαστικών, με σκοπό τη συσπείρωση των ψηφοφόρων.
Είναι ένα τέχνασμα που χρησιμοποιήθηκε πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά πολύ αμφιβάλλουμε αν θα πιάσει σήμερα... Η ελληνική κοινωνία σήμερα είναι πολύ θυμωμένη με το πολιτικό σύστημα που την έφερε ως εδώ και δεν είναι βέβαιιο ότι θα καταπιεί πάλι αμάσητο το ίδιο "ποίημα". Δεν αποκλείεται μάλιστα πολλοί να συμμερίζονται την απογοήτευση του νεαρού Εύελπι με τους δημοκρατικούς θεσμούς. Και αν οι δημοκρατικοί θεσμοί δεν μπορούν πια να πείσουν την κοινωνία, ανοίγεται δρόμος ολισθηρός.
Ας είμαστε λοιπόν ξεκάθαροι: οι αρμόδιοι ας δουν το θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις και ας αφήσουν την ιδεολογική του εκμετάλλεσυη. Το Σύνταγμα και η δημοκρατική νομιμότητα είναι υπέρτατοι νόμοι, και όποιος τους αμφισβητεί, πρέπει να υφίσταται και τις συνέπειες. Αλλά ο υπέρτατος νόμος πρέπει να ισχύει για όλους, και οι συνέπειες να επιβάλλονται σε όλους τους αμφισβητίες της δημοκρατικής νομιμότητας. Όχι μόνο σε όσους ενοχλούν την κυρίαρχη ιντελλιγκέντσια, ούτε μόνο όταν αυτό βολεύει πολιτικούς σχεδιασμούς...
60 σχόλια:
Βλέπω καταδικάσατε το περιστατικό, με το ζόρι, αλλά το καταδικάσατε. Πάλι καλά.
Ποιές λοιπόν πρέπει να είναι οι δέσουσες κυρώσεις όταν ο Αρχηγός της ΣΣΕ τραγουδάει τον ύμνο της Χούντας ανήμερα 17 Νοερμβρίου; Κατά τη γνώμη μου, απόταξη και απόλυση. Αν ο Αρχηγός της ΣΣΕ τραγουδάει τον ύμνο της Χούντας και χορεύει το "Μωρέ Γιώργο Παπαδόπουλε" στα 22 του, στα 50 του τι θα κάνει;
Ποιός επέλεξε για αρχηγό της ΣΣΕ (γιατί ξέρουμε πώς μαγειρεύονται οι βαθμοί και τα Στρατιωτικά Προσόντα κτλπ απο την Δοιήκηση για να βγεί ο αρεστότερος απο τους αρίστους) ένα τυπάκι το οποίο απ'ότι φαίνεται ήταν φιλο-απριλιανός; Η Δοιήκηση εκεί μέσα δεν γνώριζε με ποιόν είχε να κάνει; Γιατί δεν τον έβαλαν στη θέση του; Ποιός του είχε δώσει τέτοιον αέρα;
Επίσης, δεν συμφωνώ καθόλου ότι η Ελληνική Δημοκρατία σήμερα είναι 'αποκρουστική'. Αλλο λεκτικό μαργαριτάρι αυτό που θα μπορούσε κάλλιστα να το έχει πεί ο Παπαδόπουλος. Αυτό είναι συνώνυμο με το να λέει κάποιος ότι η Ελλάδα είναι αποκρουστική, άρα δεν αξίζει να την υπηρετούμε. Ωραίος πατριωτισμός.
Μετά, οι γνωστοί Αριστεροφασίστες/Μπάχαλα/Χούλιγκαν των Εξαρχείων και της Αριστεράς γενικότερα των οποίων μόνη απασχόληση είναι οι πορείες, οι διαδηλώσεις για ψύλλου πήδημα οι καταστροφές, οι τραμπουκισμοί και ενίοτε οι φόνοι, δεν είναι μαθητές των Στρατιωτικών Σχολών της χώρας, αλλά περιθωριακοί αλήτες, κατακάθια και άχρηστοι στην κοινωνία, οπότε δεν μπορεί σε καμμία περίπτωση να συγκρίνονται με τον ανθό της Ελληνικής νεολαίας που είναι η ΣΣΕ, Οδυσσέα.
Οσο για το CUI BONO, για μένα επωφελούνται απο αυτήν την ιστορία η Αριστερά, το ΚΚΕ, και γενικά όλα αυτά τα φασιστικά κατακάθια και οι περιθωριακοί της Αριστεράς που θέλουν την κατάλυση της Αστικής Δημοκρατίας.
Καμμία ωφέλεια δεν βλέπω για το πολιτικό σ΄συστημα, για τον ΕΣ και για τις Ενοπλες Δυνάμεις γενικά οι οποίες επλήχθησαν απο αυτήν την ιστορία. Και όταν πλήγονται οι Ενοπλες Δυνάμεις, τότε οι εχθροί μας οι Τούρκοι χαίρονται, όπως χαίρονται και οι Κομμουνιστές οι οποίοι είναι εχθροί της Δημοκρατίας.
Εν τέλει, κατά τη γνώμη μου ο εν λόγω Εύελπις δεν είναι ένας διάτων αστέρας ο οποίος είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό μέσα στις ενοπλες δυνάμεις. Κατά τη γνώμη μου πάλι, υπάρχει ευρύ δίκτυο τύπου ΙΔΕΑ 'συμπαθούντων' μέσα στον ΕΣ, το οποίο μάλιστα έχει μεγάλη δύναμη για να διορίζει Αρχηγό της ΣΣΕ έναν δεδηλωμένο όπως φαίνεται φιλο-απριλιανό.
Η ιστορία αυτή (Χουντογλέντι Νο 2) δεν τελειώνει εδώ, μάλλον θα έχουμε και συνέχεια σε άλλα 'επίπεδα'.
Πολύ σωστή τοποθέτηση. Πάντως ο συγκεκριμένος κύριος πρέπει να αποπεμφθεί. Είναι πολύ μικρός για να εξευτελίζει την τιμημένη με αίμα στολή του Έλληνα στρατιώτη.
Τα ερωτηματικά πολλαπλασιάζονται αν προσπαθήσει να δει κάποιος την υπόθεση. Γιατί τον ύμνο της 21ης Απριλίου και όχι κάποια άλλη αυταρχική ιδεολογία ή ρητορική? Μα τι μπορεί να γνωρίζει ένας 22χρονος για την 21η ούτως ώστε να την επικαλεστεί? Σίγουρα η πολιτική διάγει φάση γενικής απαξίωσης- θα μπορούσε να επικαλεστει μια άλλη ακραία ιδεολογική πλατφόρμα που να είναι πιο οικεία (χρονικα και κοινωνικά) στον ίδιο. Καταδικάσαμε όλοι τα περι διασάλευσης της πειθαρχίας που προκάλεσε το γραφείο παραπόνων του Μπεγλίτη. Τώρα υφίσταται ένα μέγιστο παράπτωμα: προσβολή πειθαρχιας, επετείου Δημοκρατίας, προσβολή της ΣΣΕ εν γένει, προσβολή αξιωματικών που μίλησαν στην εκδήλωση και μετά αποχώρησαν. Όλες οι σχολές και όλα τα πανεπιστήμια δεν βγάζουν το 100% επαγγελματίες με ηθος. Αυτό είναι σίγουρο. Γιατί να εξαιρείται η ΣΣΕ? Όταν όμως αυτός που διαπράττει το παράπτωμα είναι ο πρώτος (μεχρι τώρα) τότε να πρέπει να επιβληθεί η αυστηρότερη ποινή γιατί διασαλεύεται η εικόνα της πειθαρχίας στο Στράτευμα. Χωρίς πειθαρχία η αποτυχία είναι ζήτημα χρόνου.
εξαιρετικη αναλυση που θα επρεπε να αποτελει τη βαση αντεπιθεσης των πατριωτων Ελλήνων.
Αλλά....
MEPOΣ ΔEYTEPO - Aτομικά και κοινωνικά δικαιώματα
'Αρθρο 14:
1. Kαθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του τηρώντας τους νόμους του Kράτους.
ποιος το έγραψε; οποιος και αν είναι οι συγκρίσεις αναμέσα στη φοροδιαφυγή και τη φυγοστρατία μπορεί να οφείλονται σε τρικυμία εν κρανίω, όσο και οι αναφορές σε ακροαριστερούς που δεν καταλαβαίνω τι αποσκοπούν. (;)
Πριν κανα χρόνο στην παρέλαση της 25 Μαρτίου όταν ακούγαμε τα φασιστικά συνθηματα απο τους ουκ πάλι τα ίδια έλεγαν ορισμένοι, φαινεται οι παρωπίδες που έχουν δεν τους αφήνουν να δουν την πραγματική διασταση του θέματος...
@ Achaean:
1. Το περιστατικό το καταδικάσαμε, τελεία. Το ζόρι δεν ξέρω πού το είδες. Μάλλον εσύ τραβάς κάποιο ζόρι.
2. Η συζήτηση για τις δέουσες κυρώσεις μας είναι αδιάφορη. Υπάρχουν αρμόδια όργανα να το αποφασίσουν. Πάντως δεν είμαστε εμείς που θα ζητήσουμε επιείκεια με τη λογική "22 χρονών παιδί" όπως κάποιοι άλλοι. Εύελπις είναι, και μάλιστα αρχηγός σχολής. Προφανώς ήξερε τι έκανε, οπότε ας δεχτεί τις συνέπειες της πράξης του.
3. Ο ισχυρισμός σου περί φιλοχουντικού "δικτύου συμπαθούντων" τύπου ΙΔΕΑ μέσα στις ΅Ενοπλες Δυνάμεις είναι ακριβώς το είδος της εντύπωσης που επιδιώκει να προκαλέσει το ιδεολογικό και πολιτικό κατεστημένο που περιγράφω στο κείμενο, με τον δημόσιο υπερτονισμό του περιστατικού. Και δεν πρόκειται να παίξουμε εμείς αυτό το παιχνίδι. Επομένως, στο επόμενο σχόλιό σου είτε θα τεκμηριώσεις αυτόν τον προσβλητικό ισχυρισμό είτε θα τον αποσύρεις, αλλιώς διευκρινίζω από τώρα ότι το σχόλιο δεν θα δημοσιευτεί. Και όταν λέω τεκμηρίωση δεν εννοώ το επιχείρημα "δεν μπορεί παρά να ήξεραν ότι ήταν φιλοαπριλιανός". Εννοώ πραγματική τεκμηρίωση: ποιος το ήξερε, ποιος τον προώθησε, κλπ.
4. Το ότι η σημερινή Ελλάδα είναι αποκρουστική για τους νέους της, μπορείς να το διαπιστώσεις από την αύξηση των αιτήσεων μετανάστευσης. Και όχι, δεν είναι συνώνυμη η απόρριψη της σημερινής, άθλιας Ελλάδας με την απόρριψη της Ελλάδας γενικώς. Τις σοφιστείες αλλού.
5. Χαίρομαι που λες ότι οι μπάχαλοι των Εξαρχείων δεν μπορούν να συγκρίνονται με τους Ευέλπιδες, από τους οποίους υπάρχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις, ως μαθητές στρατιωτικών σχολών. Όμως δεν υπάρχουν και βουλευτές συγκεκριμένου κόμματος (ΣΥΡΙΖΑ) που τους καλύπτουν και τους δικαιολογούν; Τουλάχιστον από τους βουλευτές δεν έχουμε τις ίδες απαιτήσεις όπως από έναν 22χρονο Εύελπι; Επανέρχομαι λοιπόν: πότε καταδίκασαν τα κυρίαρχα ΜΜΕ διάφορες δηλώσεις του Αλαβάνου, του Τσίπρα και του Κουράκη που επιδοκίμαζαν την κατάλυση της δημοκρατικής νομιμότητας;
6. Ο παραλληλισμός με τον Παπαδόπουλο σου επιστρέφεται.
@ Ανώνυμο 4.09:
Το πιο ενδιαφέρον στο σχόλιό σου είναι το αστυνομικό ερώτημα "ποιος το έγραψε;"
Μήπως είσαι ο κ. Μπεγλίτης; :)
Στη σωστη του βάση είναι το άρθρο.Το onalert σε διαδυκτιακη ψηφοφορία έδινε μέχρι χτες 78% τη γνώμη του κόσμου υπέρ σκοπιμότητας στο εν λόγο θέμα.Αυτό τα λέει όλα...
Για τον ανώνυμο κύριο, ο οποίος θεωρεί ότι ο εύελπις διώχθηκε επειδή εξέφρασε την άποψή του.
20-1 άρθρο 15 παράγραφος β:
ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ που να διαμορφώνει πολίτες πιστούς στο Δημοκρατικό πολίτευμα της Χώρας, έτοιμους να το υπερασπίσουν από κάθε επιβουλή.
ΠΚ άρθρο 134:
Έσχατη προδοσία
1. Τιμωρείται με την ποινή της ισόβιας ή πρόσκαιρης κάθειρξης: Α) όποιος αποπειράται να αποστερήσει με οποιοδήποτε τρόπο το Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή αυτόν που ασκεί την προεδρική εξουσία από την εξουσία που έχουν κατά το Σύνταγμα. Β) όποιος αποπειράται με σωματική βία ή με απειλές σωματικής βίας: α) να παρεμποδίσει κάποιον απ’ αυτούς από την άσκηση της συνταγματικής εξουσίας του ή να τον εξαναγκάσει να επιχειρήσει πράξη που απορρέει από αυτή την εξουσία και β) να μεταβάλει το πολίτευμα του Κράτους.
2. Με ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη τιμωρείται όποιος, εκτός από την περίπτωση της προηγούμενης παραγράφου: α) επιχειρεί με βία ή απειλή βίας ή με σφετερισμό της ιδιότητάς του ως οργάνου του Κράτους να καταλύσει ή να αλλοιώσει ή να καταστήσει ανενεργό, διαρκώς ή προσκαίρως, το δημοκρατικό πολίτευμα που στηρίζεται στη λαϊκή κυριαρχία ή θεμελιώδεις αρχές ή θεσμούς του πολιτεύματος αυτού. β) επιχειρεί με τα μέσα που αναφέρονται στο προηγούμενο εδάφιο και με τρόπο πρόσφορο να διαπράξει την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος, να αποστερήσει ή να παρακωλύσει τη Βουλή, την Κυβέρνηση ή τον Πρωθυπουργό από την ενάσκηση της εξουσίας που τους παρέχει το Σύνταγμα ή να τους εξαναγκάσει να εκτελέσουν ή να παραλείψουν πράξεις που απορρέουν από την εξουσία αυτή. γ) ασκεί ή άσκησε την εξουσία που ο ίδιος ή άλλος κατέλαβε με τους τρόπους και με τα μέσα που προβλέπει το άρθρο αυτό.
3. Όποιος αποπειράται να θανατώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή εκείνον που ασκεί την προεδρική εξουσία τιμωρείται με θάνατο ή ισόβια κάθειρξη.
ΠΚ άρθρο 185:
Όποιος εγκωμιάζει δημόσια και με οποιονδήποτε τρόπο έγκλημα που διαπράχθηκε και έτσι εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών.
Η προστασία του συντάγματος και του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας, αποτελεί ύψιστο χρέος όλων των Ελλήνων πολιτών. Η ευθύνη αυτή όμως, βαρύνει περισσότερο τους κατά το σύνταγμα υπεύθυνους θεσμικούς φορείς του πολιτεύματος, καθώς και τους πολιτικούς άνδρες στους οποίους ο Ελληνικός λαός ανέθεσε την αποστολή να τον εκπροσωπούν και να τον κυβερνούν.
Πιστεύω δε, ότι το πολίτευμα σε καμιά περίπτωση δεν κινδυνεύει, ειδικά σήμερα, από την αφέλεια ή την ανοησία ενός εικοσάχρονου μαθητή της ΣΣΕ (αν θέλετε και μερικών ακόμη), αλλά από τους «υπεύθυνους» πολιτικούς ταγούς της πολιτείας. Διότι αυτοί είναι που με τις ενέργειές τους, παραβιάζουν διαρκώς το σύνταγμα. Οι πολιτικοί είναι αυτοί που διαρκώς αγνοούν, παραβιάζουν και γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις θεμελιώδεις συνταγματικές αρχές της ισότητας, της ισονομίας, της ισοπολιτείας και της δικαιοσύνης. Οι πολιτικοί ηγέτες είναι αυτοί που επεφύλαξαν για τους εαυτούς τους διαφορετική μεταχείριση απέναντι του νόμου (άρθρο 86 του συντάγματος περί ευθύνης των πολιτικών προσώπων).
Ακόμη και τώρα, πριν λίγες μέρες, οι εκλεγμένοι πολιτικοί ηγέτες της χώρας, παραβίασαν κατάφορα το σύνταγμα και την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, αφού συναποφάσισαν να αναθέσουν τη πρωθυπουργία σε ένα μη πολιτικό πρόσωπο και μη εκλεγμένο μέλος του κοινοβουλίου, όταν μάλιστα μόλις πριν επτά ημέρες από την υπόψη «ανάθεση», η νόμιμη μέχρι εκείνη την ώρα κυβέρνηση, είχε τη δεδηλωμένη, που διαπιστώθηκε από ψήφο εμπιστοσύνης της βουλής. Ουσιαστικά, η συμπολίτευση, η αξιωματική αντιπολίτευση και ένα ακόμη κόμμα, συναποφάσισαν υπό το πρόεδρο της δημοκρατίας, ότι κανένας από τους τρεις δεν είναι ικανός να ηγηθεί της χώρας και ανάθεσαν τη διακυβέρνηση σε ένα τεχνοκράτη, αντί να καταφύγουν στο λαό προκειμένου εκείνος να αποφασίσει.
Αν το παραπάνω γεγονός, δεν αποτελεί παραβίαση του συντάγματος και του δημοκρατικού πολιτεύματος, τι άλλο μπορεί να είναι;
Επίσης τις τελευταίες μέρες είμαστε όλοι μάρτυρες ακόμη μιας παραβίασης του συντάγματος. Το σύνταγμα επιβάλει τη προστασία της ζωής, της τιμής και της αξιοπρέπειας όλων των Ελλήνων πολιτών και όλων των κατοικούντων σε αυτή τη χώρα, καθώς και τη προστασία όλων των αδυνάμων πολιτών. Η υπεύθυνη κυβέρνηση όμως, επέβαλε ένα ακραία σκληρό φόρο, χαράτσι μάλλον, οριζόντια σε όλους τους πολίτες. Χαράτσι στην ακίνητη περιουσία. Το επέβαλε σε όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από τη δυνατότητα ενός εκάστου να ανταποκριθεί και διέταξε αυτό να πληρωθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Αδιάφορο αν κάποιος δεν έχει, ή δεν μπορεί. Θα πρέπει να πληρώσει. Επί Τουρκοκρατίας το χαράτσι το πλήρωναν οι μη μουσουλμάνοι κάτοικοι της αυτοκρατορίας και αν κάποιος δεν μπορούσε να πληρώσει το χαράτσι, ή θα έπρεπε να αλλαξοπιστήσει, ή του έκοβαν το κεφάλι. Η κυβέρνηση της Ελλάδας (όχι η Ελληνική κυβέρνηση), «αποφάσισε και διέταξε», ότι όποιος δεν πληρώσει θα του κόψει το ηλεκτρικό. Το οποίο ηλεκτρικό, αποτελεί μαζί με το νερό τα βασικότερα αγαθά για να ζήσει ένας άνθρωπος στοιχειωδώς και με αξιοπρέπεια.
Αν η παραπάνω απόφαση της κυβέρνησης της Ελλάδας, δεν είναι ακραία, σκληρή, απάνθρωπη και ολοκληρωτική και δεν παραβιάζει το σύνταγμα, τι άλλο μπορεί να είναι;
Δεν φοβάμαι φίλοι μου τον ανόητο εύελπι, αλλά τους δημοκράτες του κερατά. Φοβάμαι όλους αυτούς, που με ελαφρά καρδιά, κάνουν κουρελόχαρτο το σύνταγμα και καταργούν την ουσία της δημοκρατία μας, που καταργούν το λαό, που αποδέχονται την «παραίτηση της χώρας από την ασυλία που απολαμβάνει λόγω εθνικής κυριαρχίας και που είναι έτοιμοι να αποδεχθούν και την ολοκληρωτική παράδοση της δημοσιονομικής μας κυριαρχίας, προκειμένου να πάρουμε την 6η δόση, ή την όποια δόση μας.
ΥΓ. Ο 20χρονος εύελπις να τιμωρηθεί αυστηρά για την ανοησία του, εφόσον βεβαίως αποδειχθούν αυτά που καταγγέλλονται. Αλλά σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να διωχθεί από τη σχολή. Ένα νέο παιδί είναι, που έκανε μια χοντροπατάτα. Χάρι δικαιούνται και οι κακούργοι.
Μα μπορεί κάποιος να επιβεβαιώσει αν υπάρχει τέτοιο περιστατικό? γιατί με όλο το σεβασμό,το Βήμα που έγραφε για επίσκεψη και δυσαρέσκια Ερντογάν..θυμάστε όλοι φαντάζομαι..ο τίτλος νομίζω ήταν "Δεν έσπασε ο πάγος"(και βέβαια δεν έσπασε αφού δεν ήρθε καν ο Ερντογαν χα χα χα) Ε, λοιπόν αυτό το Βήμα να το πάρω της μετρητοίς απλά αρνούμαι. Και δεν είναι μόνο αυτό το περιστατικό, όπωτε το διαβάζω σχεδόν πάντα βλέπω άρθρα παραπληροφόρησης αντί ενημέρωσης (να είναι καλά και τα blogs)... οπώτε αν τελικά αποδεικtεί ότι ευέλπιδες τραγουδούσαν τα κάλαντα καθόλου δε θα εκπλαγώ. Υ.Γ. Φυσικά το περιστατικό είναι καταδικαστέο - φτάνει να υπάρχει, και να υπάρχει έτσι κι όχι "ε, κάπως έτσι".
@ Αρματιστή
Είσαι πολύ επιεικής. Το έκανε δημόσια φορώντας στολή. Όποιος φοράει το αρχηγόσημο οφείλει να είναι διπλά προσεκτικός. Αλλά κάποιοι εκεί μέσα ακόμα δεν έχουν αποφοιτήσει και περνιούνται για στρατάρχες.
κακώς έκαναν ο αρχηγός και οι άλλοι ΑΝ όντως έτσι έγιναν τα πράγματα αλλά το κάκιστο που έκαναν είναι ότι έδωσαν τροφή στα κατεστημένα ΜΜΕ ώστε να πετούν φωτοβολίδες αντιπερισπασμού από την πραγματική κατάσταση. Είπε ο αρχηγός της τάξης και κάτι σωστό,ότι το Πολυτεχνείο είναι μία μπούρδα. Και είναι.
Αν βέβαια ο αρχηγός τραγουδούσε κάτι σε Λοίζο ή Θεοδωράκη μπορεί να γινόταν αυτομάτως Α/ΓΕΣ
Αυτή η χώρα είναι καταδικασμένη αν κάποιες υγιείς πατριωτικές δυνάμεις χωρίς απριλιανά ή άλλα κολλήματα δεν αποφασίσουν να βγούν μπροστά.
Η πράξη των Ευελπίδων είναι παράνομη και καταδικαστέα, όπως και η εκ του πονηρού κατ' εμε αναμόχλευση και εκμετάλλευση απο τα ΜΜΕ.
Απο την άλλη μεριά όμως, είναι θεμιτή η αναμάσηση της αριστερής μυθολογίας (η διεστρεβλωμένη και ψευδής αντίληψη για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου) και του αριστερού ρεβανσισμού μεσα στην ΣΣΕ; Γιατί θα πρέπει να υποχρεωθεί ένας νεαρός μελλοντικός αξιωματικός να ενστερνισθεί μια ψευδή πολιτική ορθότητα επιβεβλημένη απο μια εκδικητική αριστερά; Δεν διαχωρίζει υποσυνείδητα η γιορτή του Πολυτεχνείου τους "κακούς" στρατιωτικούς απο τους "καλούς" φοιτητές;
@ Ανώνυμος 28 Νοεμβρίου 2011 5:50:00 μ.μ.
Πρέπει να είμαι επιεικής. Για πολλούς λόγους. Ένας εκ των οποίων είναι, ότι μέχρι τώρα, μαθαίνω την "αλήθεια" της μιας πλευράς. Του "Βήματος" και των επίσημων ανακοινώσεων.
Θέλω όμως να ακούσω και την αλήθεια της άλλης πλευράς. Την "αλήθεια" του πρώην αρχηγού της ΣΣΕ και όποιων μαθητών της σχολής μπορέσουν να μας διαφωτίσουν από το διαδίκτυο.
Και μακάρι να μαθαίναμε όσα θα λεχθούν στο πειθαρχικό συμβούλιο. Πχ τους μάρτυρες κατηγορίας (υπάρχουν και αυτοί), δηλαδή των μαθητών που τα κατήγγειλαν επώνυμα. Διότι ότι έγινε μέσα στο αμφιθέατρο, έγιναν απουσία των αξκών. Άρα κάποιοι μαθητές, βγήκαν επωνύμως στην αναφορά του λόχου τους και κατήγγειλαν τις πράξεις του αρχηγού. Επίσης θα ήθελα να ακούσω και τους μάρτυρες υπεράσπισης.
Βεβαίως δεν θα μάθουμε τίποτε για τη συζήτηση στο πειθαρχικό συμβούλιο, μια και αυτή γίνεται χωρίς τη παρουσία δικηγόρου (τουλάχιστον έτσι ίσχυε).
Η πραγματική αλήθεια θα ακουστεί, μόνο αν αποβληθεί ο εύελπις από τη σχολή και προσφύγει στη δικαιοσύνη. Ή αν βγει στη φόρα κάποιο βίντεο.
Η επιείκεια όμως φίλε μου, είναι χαρακτηριστικό στοιχείο της δημοκρατίας.
Το περιστατικό είναι θλιβερό.
Και ακόμα πιο λυπηρό είναι ότι μέλλων στρατιωτικός αναμασάσει τέτοιες μπούρδες φορώντας την στολή.
Τι διάολο, δεν τους μαθαίνουν στρατιωτική Ιστορία στην Βάρη ; Δεν τους μαθαίνουν για τις ολέθριες επιπτώσεις της Χούντας στην Ιστορία της χώρας, για την απώλεια εθνικού εδάφους (Κύπρος) ;
Είναι δυνατόν να έχει μέλλων στρατιωτικός ως πρότυπο τον... Παπαδόπουλο και τον Ιωαννίδη ; ; ;
Και όχι "ναι μεν αλλά", συμψηφισμός με την αριστερή και ακροαριστερή υστερία για το Πολυτεχνείο ΔΕΝ πρέπει να γίνεται (και κακώς την κάνει το ιστολόγιο).
Αν θέλουν οι μέλλοντες στρατιωτικοί να έχουν πρότυπα θετικής συνεισφοράς, ας έχουν τους αξιωματικούς του Στρατιωτικού Συνδέσμου, οι οποίοι εξετέλεσαν πραξικόπημα για να φέρουν τον Βενιζέλο.
Οι αυταπάτες "στρατιωτικών λύσεων" πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά, και ΟΧΙ, ο 22χρονος θα έπρεπε να είναι επαρκώς ώριμος για να το ξέρει τι σημαίνει όρκος και τήρηση του Συντάγματος.
Όπως θεωρείται ώριμος για να χρισθεί αξιωματικός, έτσι (μετά από 4 χρόνια στην ΣΣΕ) θα έπρεπε να γνωρίζει τις συνέπειες των πράξεών του και την προσβολή της στολής που φορά.
Πολλά λόγια. Πολλές δικαιολογίες. Πράξεις. Η τιμωρία πρέπει να είναι η βαρύτερη. Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν πληρώσει αρκετά. Δεν μπορεί το κάθε [διαγραφή λέξης] να δίνει λαβές στον οποιοδήποτε προοδευτικό της πλακάς να εξευτελίζει τις ένοπλες δυνάμεις. Όσον αφορά τους καθηγητές του, δεν είναι άμοιροι ευθυνών. Ο πελεκάς πρέπει να είναι το ίδιο βαρύς και γι' αυτούς.
Να δείτε τι λέει καθηγητής του σε άρθρο υπεράσπισης σε γνωστό σάιτ περί ελέγχου όπλων και θα καταλάβετε γιατί παρατηρούνται τέτοια θλιβερά φαινόμενα...
Μας έσωσαν το λαικό ΄΄Κολλέγιο Αθηνών΄΄(σχολείο του Παπαδήμου και του Μάκη) και μας πείραξε η ΣΣΕ!!!!
Kάποιοι μην ξεχνούν όμως την ΣΜΥ και τα ΛΥΒ!!!!
Πάλι καλά που ήταν η ΣΣΕ και όχι κανένας ΛΟΚ ή ΙΜΑ!!!
προς Ανώνυμος 28 Νοεμβρίου 2011 7:40:00 μ.μ. EET
να σε ενημερωσω οτι το πολυτεχνειο εγινε σε περιοδο μεταβατικης κυβερνησης, η οποια ειχε ως αποστολη την διενεργεια εκλογων εντος 4 μηνων περιπου. η αριστερα της εποχης δεχθηκε με χαρα το γεγονος οτι θα γινοντουσαν εκλογες και προετοιμαζοταν για αυτες (αυτο το μαθαμε απο αριστερους που μιλησαν σε εκπομπη του κουλογλου προ διετιας νομιζω). Δεν εχουμε πληροφοριες ποιος (ποιοι) προκαλεσαν τα γεγονοτα του πολυτεχνειου. το σιγουρο ειναι πως εγινε εκμεταλευση των γεγονοτων με τετοιο τροπο ωστε να αναλαβει ο Ιωαννιδης. αυτος εχει καποια ευθυνη για την απωλεια της κυπρου. οχι τοσο μεγαλη ευθυνη οση εχει ο Μακαριος που δηλωσε οτι η κυπρος δεχεται επιθεση απο την Ελλαδα , και οχι τοσο μεγαλη ευθυνη εχει ο Εθναρχης (συνθηκη ζυριχης-λονδινου).
και δεν εφταναν ολα αυτα, καθυστερησαν και οι εκλογες και η δημοκρατια.
προς Ανώνυμος 28 Νοεμβρίου 2011 8:13:00 μ.μ. EET
αυτο που λες να γινει για τους καθηγητες του, νομιζω λεγεται αποδοση συλλογικης ευθυνης......το πιανεις το υπονοουμενο.
"Αν θέλουν οι μέλλοντες στρατιωτικοί να έχουν πρότυπα θετικής συνεισφοράς, ας έχουν τους αξιωματικούς του Στρατιωτικού Συνδέσμου, οι οποίοι εξετέλεσαν πραξικόπημα για να φέρουν τον Βενιζέλο."
Συγχαρητήρια . Είσαι ο μεγάλος νικητής . Έγραψες την μεγαλύτερη βλακεία που γράφτηκε ποτέ σε αυτό το blog . Συγχαρητήρια ξανά και πάντα τέτοια για να γελάμε και να αναγνωρίζουμε ότι η ηλιθιότητα είναι ανίκητη .
Προσωπικα θα συμφωνήσω με την προσέγγιση του ΕνΚρ.Η αποκρουστεα πράξη του Ευελπι (εάν και εφόσον αποδειχτεί ότι την έκανε,απολαμβάνοντας μέχρι τότε το τεκμήριο της αθωότητας) πρέπει να τιμωρηθεί όπως ορίζεται από τις οικείες διατάξεις.Όμως το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι στα μάτια των νέων το σύστημα έχει απωλέσει κάθε έννοια νομιμοποίησης.Είτε απέχοντας από τις εκλογές,είτε με κουκούλες και καδρόνια στις πορείες,είτε εξυμνώντας τη χούντα,οι νέοι κάθε τάξης και κάθε προέλευσης φωνάζουν την αηδία τους για τους πολιτικούς και την "δημοκρατία" που αυτοί τους πλασάρουν.
Φιλικά,
Αdvo
Το θεμα ειναι οτι ο εν λογω αρχηγος μαλλον αρχισε να εχει μεγαλη δημοτικοτητα και σκεφτηκαν λες να κανει κανα κομμα?
και σκαει το σκηνικο και καλα τραγουδησε τον υμνο της χουντας
28 Νοεμβρίου 2011 10:12:00 μ.μ.
"Συγχαρητήρια . Είσαι ο μεγάλος νικητής . Έγραψες την μεγαλύτερη βλακεία που γράφτηκε ποτέ σε αυτό το blog . Συγχαρητήρια ξανά και πάντα τέτοια για να γελάμε και να αναγνωρίζουμε ότι η ηλιθιότητα είναι ανίκητη ."
Μα ναι, βέβαια, ηλιθιότητα συνέβη στις 15 Αυγούστου του 1909 και ήρθε ο Βενιζέλος στην Ελλάδα.
Αυτή η "ηλιθιότητα" μετέτρεψε την Ελλάδα που έφτανε ως την Λάρισσα, στο κράτος των "δύο ηπείρων και πέντε θαλασσών".
Εύγε τιτανοτεράστιε γνώστη της Ιστορίας.
@28 Νοεμβρίου 2011 11:01:00 μ.μ. EET
Καλά, εσύ αγόρι μου έχεις μπερδέψει τις ειδήσεις!
@ Ανώνυμος 28 Νοεμβρίου 2011 10:42:00 μ.μ.
Γράφεις:
"Η αποκρουστεα πράξη του Ευελπι (εάν και εφόσον αποδειχτεί ότι την έκανε,απολαμβάνοντας μέχρι τότε το τεκμήριο της αθωότητας)".
Μα ο εικοσάχρονος εύελπις έχει ήδη καταδικαστεί αμετάκλητα σχεδόν απ' όλους. Έχει λιθοβοληθεί. Κάποιοι έγραψαν ότι πρέπει να αποταχθεί. πιθανό κάποιοι να ζητήσουν και τελετουργική απόταξη. Δηλαδή σε γενική παράταξη της σχολής, να αναγνωσθεί η απόφαση της απόταξης και στη συνέχεια να του αφαιρέσουν το πηλήκιο, να του κόψουν τα κουμπιά της στολής, να του ξηλώσουν τα διακριτικά του βαθμού του, να του σπάσουν το ξιφίδιο και ακολούθως να τον διαπομπεύσουν οδηγώντας τον μπροστά στη παράταξη, προκειμένου να τον πτύσουν και να τον ραπίσουν οι μαθητές της σχολής. Ώρα είναι να γυρίσουμε στο μεσαίωνα.
Ακόμη και εσύ γράφεις η αποκρουστέα πράξη.... Δηλαδή εκ προοιμίου δηλώνεις ότι έγινε. Άρα τον καταδίκασες.
Έλεος. Φθάνει η τόση δειλία.
Όλοι εσείς που καταδικάσατε αμετάκλητα τον νεαρό εύελπι διότι λέει αποτελεί κίνδυνο για το δημοκρατικό πολίτευμα, εσκεμμένα αγνοείται ότι στη δημοκρατία, ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας.
Ότι στις δημοκρατίες, κανένας δεν καταδικάζετε χωρίς την ακριβή γνώση των γεγονότων και χωρίς δίκαιη δίκη. Κανένας δεν μπορεί να καταδικαστεί χωρίς προηγουμένως να απολογηθεί για να υπερασπίσει τον εαυτό του.
Εγώ υποστηρίζω ότι πρώτα θα πρέπει να ακουστεί η αλήθεια. Και αν ο μαθητής είναι υπεύθυνος για όλα αυτά που του καταλογίζονται, να τιμωρηθεί παραδειγματικά. Ο στρατηγός διοικητής της σχολής, έχει πειθαρχική δικαιοδοσία 30 ημέρες αυστηρή φυλάκιση. Τουλάχιστο στις μέρες μου, αυτή η ποινή προέβλεπε 24ωρο εγκλεισμό στο πειθαρχείο, με δύο ώρες έξοδο ημερησίως την ώρα του φαγητού. Σας πληροφορώ εκ προσωπικής πείρας, ότι είναι εξοντωτική ποινή. και αν δεν φθάνει ας εξαντληθεί και η πειθαρχική δικαιοδοσία του αρχηγού ή του υπουργού. Αλλά η αποβολή από τη σχολή, είναι ακραία ποινή. Και ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα σε μια δεύτερη ευκαιρία.
Οι ακραίες ποινές, επιβάλλονται μόνο στα ολοκληρωτικά καθεστώτα και όχι στις δημοκρατίες.
ΥΓ. Η τελευταία τελετουργική διαπόμπευση στην Ελλάδα, έγινε εναντίον των Βενιζελικών αξκών, που συμμετείχαν στο κίνημα του 1935, το οποίο εκδηλώθηκε με τις ευλογίες του Βενιζέλου, για την ανατροπή της κυβέρνησης των αντιβενιζελικών.
πειθαρχία σημαίνει αξιοπρέπεια, σεβασμός στους νόμους και τους κανόνες σημαίνει αξιοπρέπεια- Υπηρεσία στην Πατρίδα σημαίνει αξιοπρέπεια, σεβασμός της Δημοκρατίας σημαίνει αξιοπρέπεια. Και μόνο με την αξιοπρέπεια Επιβιώνεις και Μεγαλουργείς
Οδυσσέα, συγχαρητήρια, ακόμα ένα πολύ καλό άρθρο που με βρίσκει σύμφωνο.
Λυπηρό το συμβάν, εξίσου όμως λυπηρό ότι κάποιοι γίνονται τόσο εύκολα δικαστές. Θα μείνω στην σημείωση του Οδυσσέα ότι υπάρχουν αρμόδια όργανα να αποφασίζουν για τις κυρώσεις (και κυρίως να διαπιστώσουν εαν έγιναν οι πράξεις).
Με σεβασμό,
Νίκος Μ. Π.
Εγω θα έλεγα πριν οι "περήφανοι στρατηγοί" μας προβούν σε αυτά τα θεατρικά παιχνιδάκια να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να αναρωτηθούν πόσοι απο δαύτους είχαν τα @@ οταν έσκαγε τηλέφωνο απο πάνω για κάποιο βύσμα να πούν ΟΧΙ. Και αν ήταν τηλέφωνο απο ανώτερο να πούν "μόνο με γραπτή διαταγή στρατηγέ μου".
Ωραίο παράδειγμα δώσανε σε γενιές και γενιές νέων Ελλήνων. Πατριώτες να σου πετύχουν..
Απορώ τι το παίζουν τώρα, αφού βάλανε και αυτοί το χεράκι τους να γίνει η κοινωνία σαν τα μούτρα τους...
Σωστά αρματισή. Εάν θυμάμαι καλά οι δύο αστυνομικοί οι οποίοι ήταν αναμεμιγμένοι στον θάνατο ενός πολίτη το 2008, είχαν δικαστεί, καταδικαστεί και εκτελεστεί από τα ΜΜΕ αμέσως μετά το συμβάν σε χρόνο ρεκόρ. Τα ΜΜΕ είχαν αναλάβει την θέση εισαγελέα, ενόρκων, δικαστών και δημίων. Τα ΜΜΕ "καταδίκασαν" και τους παρελαύνοντες του Λιμενικού όπως και όποιον τολμά να δηλώσει αυτά που πιστεύει εάν είναι αντίθετα στην ιδεολογία της ισχύουσας ελίτ.
Οταν όμως ο κουκουλοφόρος, που ανήκει σε οργάνωση οργανωμένου εγκλήματος, πετά βόμβα μολώτοφ- το οποίο γεγονός αποτελεί απόπειρα ανθρωποκτονίας- τότε είναι αυτόματα αθώος.
Ζείτε σε χώρα που έχετε χάσει κάθε μέτρο στην απόδοση δικαιοσύνης όπως και το τι είναι σημαντικό και τί ασήμαντο. Με λίγα λόγια σας έχουν κάνει τέτοια πλύση εγκεφάλου που έισαστε ανίκανοι να σκεφτείτε από μόνοι σας οτιδήποτε, πρέπει πάντα να συμφωνείτε με την ιδεολογία της ισχύουσας ελίτ.
Aρκετα νομιζω οτι ασχοληθηκαν οι επαγγελματιες δημοκρατες με το περιστατικο.Αυτο που αδυνατουν να καταλαβουν ειναι πως ο κοσμος εχει μπουχτισει απο τα παχεια τους λογια και τα μηδενικα εργα.Οταν η μεση ελληνικη οικογενεια στελνεται στο οικονομικο εκτελεστικο αποσπασμα με τα λογης λογης χαρατσια προς δοξαν των εκαστοτε οικονομικων εγκεφαλων που διαγουν ζωη χαρισαμενη, δεν ειναι να απορει κανεις για την διογκουμενη απεχθεια προς αυτη την μορφη δημοκρατιας.
Πιστευω ακραδαντα οτι στις επομενες εκλογες το πολιτικο σκηνικο στην χωρα μας θα αλλαξει ριζικα, στελνοντας στα σπιτια τους ολη την λεγομενη γενια του Πολυτεχνειου.Οψομεθα..
Ἐδῶ λοιπὸν εἶναι τὸ πρόβλημα: Σὲ κάποιους ἀρέσει τὸ μὴ σκέπτεσθαι. Πῶς ὑλοποιεῖται; Διὰ ρηχῶν ἐπιχειρημάτων, λάσπης καὶ δολοφονίες χαρακτήρων.
Ὁ ἑλληνισμὸς θὰ ἀντισταθῆ καὶ στὸ τέλος θὰ νικήση. Τὰ σταγονίδια τῆς παραπληροφορήσεως καὶ προσπορισμοῦ τοῦ κράτους πρὸς ἴδιον ὄφελος δὲν θὰ περάση, διότι λεφτά τέλος.
Αγαπητέ Οδυσσέα καλημέρα
Ζητώ συγνώμη που δεν είπα τίποτε για το εξαιρετικό άρθρο σου και για τον πολύ αναλυτικό και ρεαλιστικό τρόπο που αντιμετωπίζεις το όλο ζήτημα που προέκυψε, αναφορικά με τη πιθανολογούμενη συμπεριφορά του αρχηγού της σχολής Ευελπίδων.
Αντιμετώπισα με μια άλλη προοπτική το θέμα, επειδή όπως ίσως έχεις αντιληφθεί, αδυνατώ να κατανοήσω συμπεριφορές που «διυλίζουν τον κώνωπα και καταπίνουν τη κάμηλο». Και κώνωπας είναι η καταδικαστέα συμπεριφορά του Εύελπι (εφόσον είναι αλήθεια τα καταγγελλόμενα) και κάμηλος είναι η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το δημοκρατικό μας πολίτευμα και η κοινωνία της πατρίδας μας, εξ αιτίας των πολιτικών ηγετών μας (που βεβαίως εμείς τους επιλέξαμε).
Γράφεις σχετικά:
1) «Το πρώτο ερώτημα είναι, αν η Ελληνική Δημοκρατία μπορεί να αξιολογήσει σωστά το περιστατικό αυτό και να εντοπίσει τον πραγματικό κίνδυνο που αντιμετωπίζει.»
Όχι. Η Ελληνική δημοκρατία είναι ανίκανη να κάνει αυτό που αναφέρεις. Όχι μόνο σήμερα, αλλά διαχρονικά. Το νεώτερο Ελληνικό κράτος, είναι από τα πρώτα στη νεώτερη παγκόσμια ιστορία, που καθιέρωσε τη δημοκρατία ως το πολίτευμα διακυβέρνησης της πολιτείας. Από τις απαρχές της επανάστασης. Δυστυχώς όμως, η πορεία της δημοκρατίας μας, ήταν πάντα δύσκολη. Ένα ταξίδι σε τρικυμισμένο ωκεανό. Από την αρχή καπελώθηκε με προστασίες και μοναρχίες. Στη συνέχεια παραμορφώθηκε με τις πολιτικές των κηπουρών. Διαδοχικά κινήματα, πραξικοπήματα και επαναστάσεις τη συνόδεψαν σε όλη τη διάρκεια των 190 χρόνων ελεύθερου βίου. Και στη συνέχεια νόθα εν πολλοίς δημοψηφίσματα για να φύγουν ή να έρθουν οι βασιλιάδες. Το σοβαρότερο όμως πρόβλημα της δημοκρατίας μας, ήταν πάντα η οικογενειοκρατία και το «πολύ χοντρά» πελατειακό σύστημα άσκησης της εξουσίας. Πουλώ και αγοράζω ήταν το σύστημα ανάδειξης των εθνικών αντιπροσώπων και το σύστημα άσκησης της εξουσίας. Και καμιά απολύτως προσπάθεια δεν κατεβλήθη μέχρι σήμερα από τις πολιτικές ηγεσίες, για να εκλείψει το εμπόριο.
Οδυσσέα, πιστεύω στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Απεχθάνομαι όμως αφάνταστα το κοινοβουλευτικό σύστημα διακυβέρνησης, τουλάχιστο με τον τρόπο που λειτουργεί στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι καλύτερο σύστημα διακυβέρνησης για τη πατρίδα μας, θα ήταν το σύστημα της προεδρικής δημοκρατίας. Με καθαρές γραμμές διάκρισης των τριών εξουσιών. Με ένα πρόεδρο της δημοκρατίας, αρχηγό της εκτελεστικής εξουσίας, εκλεγόμενο από το λαό με άμεση ψηφοφορία για το πολύ δύο θητείες και πέραν ου. Με σταθερή διακυβέρνηση τετραετίας. Με ολιγομελή κυβέρνηση που ορίζεται από το πρόεδρο. Με τη κυβέρνηση να αντλεί την νομιμοποίηση της απ’ ευθείας από τον εκλεγμένο πρόεδρο, δηλαδή το λαό και όχι από την εμπιστοσύνη της βουλής. Με υπουργούς που δεν θα μπορούν να εκλεγούν βουλευτές πριν παρέλθουν σαφώς καθορισμένες προθεσμίες. Με νομοθετικό σώμα ή σώματα, ανεξάρτητο-α και αδέσμευτο-α, που εκλέγονται με σύστημα απλής αναλογικής και με απόλυτες αρμοδιότητες ελέγχου της εκτελεστικής εξουσίας και όλων των εκφάνσεων του κράτους, καθώς και με δυνατότητες αυτόνομης παραγωγής νομοθετικού έργου. Βουλευτές με σαφώς προσδιορισμένα όρια θητείας, που δεν θα μπορούν να είναι και μέλη της κυβέρνησης. Άρα με πολύ μικρές δυνατότητες άσκησης πελατειακής πολιτικής.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Αν θέλουμε να ζήσει η δημοκρατία μας, απαιτείται να εκριζωθεί το πελατειακό σύστημα εξουσίας, να θεσπιστούν θεσμικά αντίβαρα στην άσκηση των τριών εξουσιών και να καθοριστούν θητείες και όρια σε αυτούς που ασκούν εξουσία.
Όσο θα συνεχίσει να υπάρχει τα πελατειακό σύστημα άσκησης της εξουσίας, όσο δεν θα θεσπίζονται θητείες και όρια στους ασκούντες εξουσία και όσο οι ασκούντες εξουσία θα απολαμβάνουν προνομιακής ασυλίας έναντι του νόμου με συνταγματικές διατάξεις που έχουν θεσπίσει αυτοί οι ίδιοι για την προστασία τους, μη περιμένεις Οδυσσέα να δούμε άσπρη μέρα. Όσο αυτές οι νοσηρές καταστάσεις θα συνεχίσουν να υφίστανται, τόσο θα διαιωνίζεται η οικογενειοκρατία και η αναξιοκρατία και άλλο τόσο θα συνεχίσει να απουσιάζει από το δημόσιο βίο, η ισότητα, η δικαιοσύνη και η ισονομία.
2) «Γιατί ο κίνδυνος που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελληνική Δημοκρατία δεν είναι ο κίνδυνος πραξικοπήματος, όπως ίσως θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε το "Βήμα" και άλλα ΜΜΕ, για τους δικούς τους λόγους. Είναι ο κίνδυνος απώλειας της πίστης των παιδιών της, και μάλιστα των πιο αγνών παιδιών της.»
Συμφωνώ απολύτως μαζί σου. Κίνδυνος πραξικοπήματος σήμερα δεν υφίσταται. Οι ένοπλες δυνάμεις και ειδικά ο στρατός, είναι προσηλωμένες στο καθήκον τους και στον όρκο πίστης που έδωσαν, στο σύνταγμα και τους νόμους της πολιτείας. Ακόμη, σήμερα δεν υφίστανται οι συνθήκες εκείνες που θα επέτρεπαν την εκτέλεση ενός πραξικοπήματος. Η κοινωνία έχει αλλάξει, έχει πάει μπροστά και αυτά τα πράγματα δεν είναι της μόδας. Μπορείτε να φανταστείτε ότι υπάρχει περίπτωση να πάνε οι αξιωματικοί στους στρατώνες και να προσπαθήσουν να βγάλουν τις στρατιωτικές δυνάμεις στους δρόμους;;; Μα οι στρατιώτες θα τους δέσουν. Δεν περνάνε αυτά στη κοινωνία. Ούτε όμως και στο σώμα των αξιωματικών. Επιπλέον σήμερα είναι αντικειμενικά αδύνατη η εκτέλεση πραξικοπήματος. Δεν υπάρχουν στρατιωτικές δυνάμεις στην Αθήνα, όπως υπήρχαν παλιά και μάλιστα μέσα στη πόλη. Αυτοί λοιπόν που διακινούν τα σενάρια για πραξικοπήματα, άλλους σκοπούς υπηρετούν.
Όσο αφορά τους νέους. Πιστεύω ότι δεν έχουν χάσει τη πίστη τους στη δημοκρατία, αλλά στο σύστημα εξουσίας, που με τις πράξεις και παραλείψεις του, τους στέρησε την ελπίδα.
Σε ένα καθεστώς όπου λατρεύεται ο Κεμάλ Ατατούρκ, εμείς ασχολούμαστε με τα φιλοχουντικά λογίδρια που αποτελούν ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ.
Μας παίζει το ντέφι ο Βενιζέλος και 'μεις χορεύουμε σαν τις υπάκουες αρκούδες.
Η εγκεφαλική λειτουργεία διώκεται στην Ελλάδα, από δεκαετίες...
Προς τί η αναφορά στο Θεοδωράκη;
Ο Μίκης έχει αποδείξει ξανά και ξανά τον πατριωτισμό του, ακόμα και σήμερα που πλέον είναι υπέργηρος ακόμα τρέχει για την Ελλάδα... Οι ιδολογίες που υπηρέτησε και ακόμα υπηρετεί έχει αποδειχθεί - από τις πράξεις του,ακράδαντα - ότι είχαν σαν τελικό σκοπό ένα πράγμα: την υπηρέτηση των συμφερόντων της Ελλάδας. Για αυτό και το ιδεολογικό όχημα δεν έχει τόση σημασία όσο ο σκοπός. Για αυτό και οι μεταβολές όσο μεταβάλλεται ο κόσμος και οι συνθήκες που ζούμε. Οπότε και να τον τραγουδήσει κάποιος στην Ευελπίδων, πραγματικά δεν τρέχει τίποτα...
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ":
ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΤΖΕΝΗΣ Κ.
"Το ότι ορισμένοι ευέλπιδες μερακλώσανε μετά από τη γιορτή του Πολυτεχνείου και κρατήσανε το ίσο του επικεφαλής τους που νοστάλγησε ο άνθρωπος την Εθνοσωτήριο κι είπε να ερμηνεύσει ένα σχετικό τραγουδάκι, δεν είναι και προς θάνατον. Τουλάχιστον εμένα δε με ενοχλεί. Συνήθισα. Και πιστεύω ακράδαντα ότι δε βρέχει «σταγονίδια». Απλώς μας φτύνουνε. Πιστεύω επίσης ότι είναι άδικο να οδεύει προς αποποινικοποίηση η φούντα και όχι η Χούντα. Κακώς διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους οι αρθρογράφοι μεγάλων εφημερίδων που, κατά τα λοιπά, χαιρετίζουν και τη «φορετή» μας, μονιμότερη του προσωρινού, κυβέρνηση. Τραγικά ειρωνική βρίσκω ότι είναι η δήλωση του Υπουργού Αμύνης Δημήτρη Αβραμόπουλου με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό: «Δεν θα γίνεται ανεκτή οποιαδήποτε συμπεριφορά παρέκκλισης από τις αρχές της Δημοκρατίας, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Ελευθερίας». Κι εσύ ο ίδιος, υπουργέ μου, προϊόν παρέκκλισης από τις αρχές της Δημοκρατίας είσαι. Αν θυμάμαι καλά, στις τελευταίες εκλογές, το κόμμα σου εμαυρίσθη. Στο μεταξύ μάλιστα, τα πράγματα στη χώρα άλλαξαν άρδην., αλλά δε ζητήθηκε η γνώμη των αποκάτω για την υπουργοποίησή σου, σωστά; Επιπλέον, αυτό το περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων καλύτερα να μην το πιάσουμε ως θέμα. Ανθρώπινα δικαιώματα είναι η ζωή, η ελευθερία, η εργασία και η περιουσία. αλλά έχετε όλοι μαζί παρεκκλίνει σημαντικά από τις αρχές τους. Κι ετούτη την ώρα που μιλάμε, η τρίτη γωνία του σκαληνού τριγώνου της συγκυβέρνησης είναι ακροδεξιά. Ένα τραγουδάκι ματζόρε θα με πειράξει λοιπόν; Λαλάτε το ευέλπιδες. Από μουσική, ακόμα κι από κακοστρατευμένη μουσική δε βλάφτηκε ποτέ κανείς.
Το πρόβλημα είναι όμως ότι ο Υπουργός δε με ακούει. Θέλει να τιμωρήσει τα καημένα τα παιδιά που απλώς μουσικοποιήσανε ένα σύμπτωμα της καθολικής νόσου. Θα πέσουνε άγριες ποινές. Σας μεταλαμπαδεύω όλες τις σχετικές πληροφορίες, μήπως προλάβουμε και παρέμβουμε και αποσοβηθούν οι τραγικές εξελίξεις. Όσοι συμμετείχαν λοιπόν στο εμβατηριακό χάππενινγκ της 17ης Νοέμβρη θα υποβληθούν σε:
Γαργάρες και κομπρέσες και αγιασμό με το «Eau sauvage» του Dior για απαλλαγή από τη χουντική δυσοσμία.
Πολύωρο τροχάδην στο προαύλιο της Σχολής Ευελπίδων με ταυτόχρονη αναφώνηση προσβλητικών εκφράσεων, όπως: «Πτου κακά!», «Πιπέρι στη γλώσσα μου!», «Ο Απρίλης είναι ο μήνας ο κακός!»
Υποχρεωτική εντρύφηση στο Μαρξ, προκειμένου να επιτευχθεί το σωστό ιδεολογικό ισοζύγιο.
Υποχρεωτική "λησμόνηση" (διά κατακεφάλων) του Μαρξ, για να μη γίνει και καμιά ζημιά εκ του αντιθέτου.
Υποχρεωτική αποτρίχωση με φωτόλυση, ύπνος με σατέν πυζάμες και σεμινάρια από τους FAB5 για την αποβολή της στρατιωτικής κουλτούρας.
Εκμάθηση κλασικής μουσικής, σολφέζ, αρμονίας, ντικτέ, σύνθεσης κλπ, προκειμένου να εκλεπτυνθεί το κριτήριο και να απορρίπτονται οι κανίβαλες μουσικές επιλογές.
Οργανωθείτε να σταματήσουμε το δημοκράτη Αβραμόπουλο. Είναι αδίστακτος."
Με εκτίμηση κι ένα πικρό χαμόγελο..
ΜΑΡΚΗΣΙΑ
Δεν είμαι τόσο σίγουρος για το ότι "αριστεροι", "αναρχικοι" και λοιποί αριστερούληδες είναι αυτοί που τα σπάνε.Τα στοιχεία δείχνουν το αντίθετο, ΜΑΤ να κάθονται δίπλα-δίπλα με κουκουλοφόρους, οδηγός λεωφορείου με κουκούλα μέλος του ΛΑΟΣ, που μόλις αποκαλύφθηκε προσπαθούσε να τα μπαλώσει, κάμποσοι αστυνομικοί με πολιτικά που έχουν πιαστεί σε διαδηλώσεις, κουκουλοφόροι να πετούν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης(που τις βρήκαν άραγε;) κλπ.Όσο για το άσυλο, είδαμε και τώρα που το καταργήσαν και μπήκε η αστυνομία μέσα(στη θεσσαλονίκη μετά τη πορεία του πολυτεχνείου)πιάσαν ένα ανήλικο πιτσιρίκι, απο τους τόσους εκατοντάδες που ήταν μέσα και τα σπάγαν.Για αυτό καταργήσαμε το άσυλο για να πιαστεί ένα πιτσιρίκι;Και τέλος ένα υποθετικο ερώτημα, σχετικό με τη συζήτηση για χουντικούς πυρήνες στις ένοπλες δυνάμεις.Αν γίνουν εκλογές και κερδίσει το κκε ή ο συριζα, θα προλάβουν να ορκιστούν;;;
Μη μου στενοχωριέσαι, Μαρκησία μου.
Κάποιο καλόπαιδο με μαύρη κουκούλα και φούστα κλαρωτή περιφρουρούσε τη δημοκρατία, και κατήγγειλε το βδελυρό συνομώτη. Δε θα χρειαστεί να σπαταλήσει η Ελληνική Δημοκρατία «Eau sauvage» του Dior για τον Εύελπι. Θα τον αποτάξει - και καθάρισε. Για μια ανοησία της στιγμής - δεν πείραξε κανέναν.
Αν έχεις παιδιά, δεν ξέρω πως θα αισθανθείς εσύ, αν κάποια στιγμή σου φέρουνε ένα φάλτσο τραγουδάκι του παιδιού σου, και σου πούνε ότι "Δυστυχώς, το μέλλον του και τα όνειρά του έληξαν. Ας πρόσεχε τι τραγουδούσε."
Βέβαια, τώρα, αν τον έπιαναν να καίει την Αθήνα, το παιδί θα είχε άλλη αντιμετώπιση. Θα ήταν ευαίσθητο, ανήσυχο, επαναστατικό, ρομαντικό, δυναμικό, αντρωπιστής κι αλτρουιστής. Και θα έσπευδε κι ένας ολόκληρος κόσμος να το στηρίξει μαχητικά.
Το θέμα δεν είναι αν κάνεις λάθος, ούτε πόσο μεγάλο είναι το λάθος. Το θέμα είναι να κάνεις το σωστό λάθος.
Με ένα πικρό χαμόγελο, Μαρηκησία μου. Που αρχίζει, σιγά-σιγά, να θυμώνει, όμως...
Για ακούστε όλοι μιλούν για την ΚΑΤΑΓΩΓΗ του Εύελπι!!!!
Δηλαδή θα έπρεπε να έχει φάκελο από πριν λόγω του πατέρα!!!
Δημοκρατία....
Να θέσω επίσης και ένα άλλο ερώτημα, εαν ο μαθητής αυτός τραγουδούσε τον ύμνο του ΕΛΑΣ τι θα θεωρούνταν;
Εγώ προτείνω να διδάσκει στις στρατιωτικές σχολές 24 ώρες το 24ωρο η φίρμα ο Γλέζος έτσι για τη δημοκρατία.
@ Αρματιστή:
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια, και δεν υπάρχει λόγος συγγνώμης - μακριά από μας το ψώνιο να είμαστε το επίκεντρο της συζήτησης. Αντιθέτως οι πολλαπλές οπτικές γωνίες φωτίζουν καλύτερα το θέμα.
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με όσα γράφεις, ειδικά στο ζήτημα της εναλλαγής στα δημόσια αξιώματα, που άλλωστε μας έρχεται από την Αρχαία Ελλάδα. Σίγουρα κάτι πρέπει να αλλάξει στο πολιτικό σύστημα. Ετσι δεν τραβάει.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΕΛΠΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΜΝΟ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΟΥΤΕ Ο ΕΥΕΛΠΗΣ ΚΑΙ Ο ΥΜΝΟΣ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ.ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΦΤΕΞΙΜΟ
ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΓΟΝΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ.ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ''(της πλάκας).
ΤΟ 67 ΟΙ ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ "ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΝ" ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ,,,,,ΤΟ 2011 ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ "ΚΥΝΗΓΟΥΝ" ΤΟΥΣ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ.....ΤΟ 67 ΕΙΧΑΜΕ ΧΟΥΝΤΑ...ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ , ΑΦΟΥ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ Η ΧΟΥΝΤΑ;;;
ΑΠΟ ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ....
ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΝΕΑΡΟΣ ;;;;;;;
ΟΧΙ ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ...ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ, ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΨΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ....
ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΕΙΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΤΕ ΜΕ ΤΙΣ "ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ " ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΣΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΕ ΑΛΛΑ BLOGS ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ.....
ΟΚ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ !!!!!!!
Ο Γλέζος καίτοι αριστερός υπήρξε αγωνιστής της Δημοκρατίας με μεγάλα cojones, να προσέχετε όταν τον πιάνετε στο στόμα σας μερικοί!
παρόλο που οι περισσότεροι αναγνωρίζουν την οσμή της προβοκάτσιας, τοποθετούνται στο θέμα σαν να είναι γεγονός που έγινε έτσι ακριβώς. Ο 1ος στόχος (ο προφανής) λοιπόν επετεύχθει πανηγυρικά. Για τον 2ο στόχο και τις συνέπειες του που είναι και το ζητούμενο της όλης άσκησης θα δείξει ο χρόνος. Είναι πολύ ενδιαφέρον από την οπτική του πως χειραγωγείται ο έλληνας που και τώρα όπως και στις εκλογές, στο μνημόνιο/ΔΝΤ, στη κυβέρνηση συνεργασίας συμπεριφέρεται ελεγχόμενα. Κάποιοι δεν θα μπορούν να κρύψουν το γέλιο τους.
εγω πάντως δεν έχω δει ακομη αριστερούς να στέλνουν στα ξερονήσια τους χουντάκλες...
@Ανώνυμος 29 Νοεμβρίου 2011 7:52:00 μ.μ. EET
185 ΠΚ: "Όποιος εγκωμιάζει δημόσια και με οποιονδήποτε τρόπο έγκλημα που διαπράχθηκε και έτσι εκθέτει σε κίνδυνο την δημόσια τάξη τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών".
> Το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, σε αντίθεση με το κίνημα στου Γουδή του 1909, ήταν ποινικό αδίκημα, άρα έγκλημα με την νομική έννοια του όρου- βεβαίως ο καθένας δικαιούται να θεωρεί ότι και τα δυο ήταν "εγκλήματα" ή και τα δύο ήταν "κινήματα" ή "επαναστάσεις", νομικά ωστόσο αξιολογούνται ως δυο διαφορετικά πράγματα.
> Επομένως, το εγκώμιο του πραξικοπήματος είναι αυτοτελές αδίκημα.
> Το εγκώμιο μπορεί να γίνει "με οποιονδήποτε τρόπο" άρα και "έργω" (πχ, με ένα τραγούδι, μια χειρονομία κλπ).
> Η ποινική απαξία της πράξης (αν υπάρχει, πράγμα που είναι αδύνατον να κρίνουμε εμείς εδώ) είναι σχεδόν ασήμαντη.
> Σημαντικά ερωτηματικά μπορούν να εγερθούν ωστόσο για το ήθος του φερόμενου ως υμνητή. Αυτό βεβαίως είναι κάτι που μόνο οι αξιωματικοί του μπορούν να κρίνουν, βασιζόμενοι στην συνολική του στάση και συμπεριφορά, και όχι εμείς που ούτε εξ όψεως δεν τον ξέρουμε, ούτε φυσικά αρκεί ένα μεμονωμένο περιστατικό για να κριθεί το ήθος ενός ανθρώπου.
@ Αρματιστής
Δεν καταλαβαίνω γιατί βρίσκομαι απολογούμενος ότι "καταδίκασα". Αν δεν κάνω λάθος πρώτος εγώ αναφέρθηκα στον όρο "τεκμήριο αθωότητας". Και η δειλία από πού προκύπτει? Τσπ, ίσως δεν ήμουν αρκετά σαφής, αν και δεν ξέρω πώς θα μπορούσα να γίνω σαφέστερος, όταν έγραφα ότι "το τεκμήριο της αθωότητας πρέπει να γίνει σεβαστό". Πέραν αυτού, δεν διαφωνούμε σε κάτι.
Φιλικά,
Advo
Ο Γλέζος καίτοι αριστερός υπήρξε αγωνιστής της Δημοκρατίας με μεγάλα cojones, να προσέχετε όταν τον πιάνετε στο στόμα σας μερικοί!
Της δημοκρατίας μπορεί κατά τη λογική του Στάλιν βέβαια!! για την πατρίδα όμως το συζητάμε...
Όταν έκανε αυτό που έκανε (εξού και φίρμα) τον ενεργό πατριωτισμό του τον δημιούργησε η Ε.Ο.Ν. στην οποία και ανήκε εκείνη την εποχή.
Θα έκανε το ίδιο αν αντί για τον μισητή σβάστιγκα υπήρχε το σφυροδρέπανο;;;
Λέμε τώρα.
Ευχαριστώ.
Το τραγικό είναι πως μια ζωή οι Έλληνες είμαστε διχασμένοι. Κι αντι να παλεύουμε όλοι μαζί για ενα καλύτερο αύριο, τρωγόμαστε μεταξυ μας. Ακόμα και τώρα που είμαστε(;) στον πάτο του βαρελιού.
Μυαλό θα βάλουμε ποτέ; Μάλλον όχι
Οι ευέλπιδες και οι απέλπιδες
Εδώ ο κόσμος καίγεται και οι ψευτοδημοκράτες χτενίζονται. Ασχολούμαστε με ένα περιστατικό το οποιο πίθανον να είναι και προιον μούφας. Βέβαια ολοι οι φανατισμένοι και λυσασμένοι για δημοκρατία ουτε που θέλουν να ακούσουν για την κακιά χούντα απο την οποια το σημερινό καθεστώς ανέλαβε τα σκήπτρα. Βέβαια αν ο Έυελπις έλεγε για τη χρυσή δεκαετία του 80 ή ακόμη καλύτερα για την ειρηνική συνύπαρξη μας με τους τούρκους για 400 χρόνια ή για το συνωστισμό στην Σμύρνη κ.α λογικά το παιδί θα έπρεπε να αποφοιτήσει απο τη ΣΣΕ με το βαθμό του Ταξίαρχου.
Το σίγουρο πάντως είναι οτι αυτά που αφορούν την σχολή δεν πρέπει να ξεφεύγουν απο την μάντρα της
Δεν γράφω για να γίνω ο 50ος εφυολόγος του ΕΝ ΚΡΥΠΤΟΥ αλλά για να συγχαρώ,αν και δεν το έχουν ανάγκη, τους- 29ΝΟΕΜΡΙΟΥ 04¨59μμ και 07¨26 μμ-30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 08΄΄00 πμ,αλλά και όλους όσους κινούνται σε αυτή την λογική της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.Για τους υπολοίπους σχολιαστές ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ,χωρίς να τους ειρωνεύομαι,προτείνω η ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ να καψωνάρει με άσματα όπως η ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΕΝΑ,Η ΚΑΡΑΓΚΟΎΝΑ Κ.Λ.Π.Οι ειδικές δυνάμεις όλου του ανεπτυγμένου κόσμου πρέπει να εκπαιδεύονται πια όπως οι δικοί μας κληρωτοί καταδρομείς μαζεύοντας αποτσίγαρα σκουπίζοντας τουαλέτες, πευκοβελόνες τραγουδόντας την ΤΣΙΚΟΛΕΛΕΤΤΑ και όχι πολεμοχαρή συνθήματα όπως κάνουμε τόσες δεκαετείες τώρα.Στα πλαίσια της εκπαιδεύσεως θα προσέχουμε να μήν χτυπήσουν τα ΜΩΡΑ μας να μην ΚΡΥΩΣΟΥΝ αλλά να σουλατσάρουν με τον πράσινο μπερέ τους τον οποίο απέκτησαν αναιμάκτως κατόπιν χορηγίας και ατελείωτων επ'όμου παρουσιάστε και προσοχών, ετοιμάζοντάς τους για παρελάσεις και όχι πόλεμο.Δεν συζητάμε για τραυματισμό η θάνατο κάποιου εκπευδεόμενου.ΑΛΟΙΜΟΝΟ στούς υπεύθυνους ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΎΣ μας .Ποιός θα τους γλιτώσει απο τους ΒΕΡΥΚΙΟΥΣ και τους ΕΜΙΣΘΟΥΣ ΓΙΩΤΑΔΕΣ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ δημοσιογραφίσκους.Η θητεία στις ειδικές δυνάμεις πρέπει να διπλασιαστεί και να συναγωνιστεί σε σκληρότητα και διαλογή προσωπικού τουλάχιστον την Δ.Υ.Κ.Επειδή ξέφυγα ολίγο του θέματος εύχομαι ΑΡΧΗΓΟ ΤΩΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ, αν δεν διωχτεί κατόπιν της ΡΟΥΦΙΑΝΙΑΣ άλλων ΑΝΑΞΙΩΝ ΕΦΙΑΛΤΩΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ και του ΣΑΠΙΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ μας,να συνεχίσει το λειτουργημά του με τον ίδιο πατριωτισμό και πάθος όπως την ημέρα της παρελάσεως της 28ης οκτωβρίου.ΑΔΕΛΦΕ ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙ ΣΟΥ ΤΗΝ ΦΥΛΑΓΑΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ.
Από τη Μαρκησία στον Ανώνυμο της 29 Νοεμβρίου 2011, 4:46:00 μ.μ.
Η παράθεση, εκ μέρους μου, του κειμένου της Τζένης Κ. είχε σκοπό να προσθέσει ένα σατυρικό τόνο στην ανταλλαγή σκέψεων-σχολίων του συγκεκριμένου δικτυακού τόπου .
Αναμφισβήτητα καταδικάζω κάθε ενέργεια όποιων "παιδιών",με κουκούλα ή χωρίς, προερχόμενα από οιονδήποτε χώρο,νιώθω απογοήτευση,αγανάκτηση,πόνο,οργή όταν καταπατούν-καταστρατηγούν νόμους και θεσμούς,καταστρέφοντας ή στερώντας ελευθερίες και δικαιώματα συμπολιτών μας.
Ναι,έχω παιδιά και θα πληγωνόμουν αφάνταστα αν έπρατταν με παρόμοιο τρόπο.
Μη μου θυμώνεις... ίδιος είναι ο στόχος μας,ίσως διαφορετικά τα μέσα για την επίτευξή του.
Μαρκησία.
@30 Νοεμβρίου 2011 2:19:00 μ.μ. EET
Μάθε ορθογραφία, άσε τις κορώνες και μη συγχαίρεις τον εαυτό σου.
Διάβασα στην "Ζούγκλα" την επιστολή του θείου του κατηγορούμενου Εύελπι, δεν διέκρινα ωστόσο κανένα "ακροδεξιό παραλήρημα" όπως διατείνεται το άρθρο. Επιπλέον, παρακολούθησα τις δηλώσεις του πατέρα του κατηγορούμενου Εύελπι, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του στον Έβρο, ο οποίος μου έδωσε την εντύπωση ενός πολύ σοβαρού και μετρημένου ανθρώπου, στον αντίποδα κάθε φανατικότητας, μακάρι όλοι οι αξιωματικοί να ήταν σαν αυτόν. Εξάλλου, διάβασα το σχόλιο ενός καθηγητή του κατηγορούμενου Εύελπι για το τι πραγματικά συνέβη.
Επαναλαμβάνω, τέλος, ότι οι μοναδικοί αρμόδιοι να αξιολογήσουν τους σπουδαστές είναι τα αρμόδια όργανα της Σχολής τους. Δεν είναι δυνατόν να κρίνουμε εμείς την αλήθεια ή την σημασία περιστατικών που διαδραματίζονται εντός ενός τόσο μακρινού (κυριολεκτικά και μεταφορικά) από εμάς χώρου όπως η ΣΣΕ. Κατά τα άλλα, όλο το πράγμα αρχίζει να βρωμάει "τριανταφυλλοπουλιά", οπότε καλά θα κάνουμε να διατηρούμε πολλές επιφυλάξεις για τα τι και τα πώς.
Φιλικά,
Advo
http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2011/11/blog-post_4695.html
Το ύφος και το ήθος της "απάντησης" είναι αποκαλυπτικά. Σημειωτέον, για το αληθές ή μη του περιστατικού δε γίνεται η παραμικρή νύξη.
Προς Ανώνυμος 30 Νοεμβρίου 2011 4:39:00 μ.μ. EET
Το διάβασα και εγώ και αυτό που με προβλημάτισε είναι πως δε διέψευσε το περιστατικό...
ΠΡΟΣ 3΄51μμ. Φιλόλογε κουλτουροδημοκράτη πες μας που έχεις υπηρετήσει να κόψουμε τις φλέβες μας με τα μολύβια σου;Αλήθεια δεν περίμενα να διαβάζουν το εν κρυπτώ αριστεροκουλτουριάρηδες και απάτριδες.Πολύ συγκινούμαι.
@ Θεόδωρος
Εμένα το ότι δεν διέψευσε ο θείος το περιστατικό δεν μου λέει τίποτα, για να μην πω ότι και το ίδιο το περιστατικό δεν μου λέει και πολλά. Είναι λάθος να επικεντρωθούμε παρωπιδικά στην πράξη και να μην αξιολογήσουμε συνολικά το άτομο. Αν κρίνουν οι αρμόδιοι ότι ο σπουδαστής διακατέχεται συνολικά ως άτομο από φιλοχουντικά-αντιδημοκρατικά αισθήματα και στον Στρατό βρήκε την ευκαιρία να τα εκδηλώσει ή ακόμα και να τα επιβάλει στον μικρόκοσμο της διοικητικής του σφαίρας, καταχρώμενος έτσι την εξουσία του με τον χειρότερο τρόπο, καλά θα κάνουν να τον διώξουν. Αν όμως πρόκειται για ένα (ατυχές ως προς την σύλληψη σίγουρα, πλην όμως) απλό περιστατικό εμπέδωσης πειθαρχίας στην ΣΣΕ χωρίς πρόθεση εξύμνησης της χούντας, δεν νομίζω ότι του αξίζει τίποτε περισσότερο από μια επίπληξη, πολύ περισσότερο αν αναγνωρίζει το λάθος του. Δολοφόνοι, ναρκέμποροι και βιαστές δικαιούνται δεύτερης ευκαιρίας, δεν την δικαιούται ένας 22χρονος που στο κάτω-κάτω μόνο στον εαυτό του και στους δικούς του έκανε κακό με την πράξη του?? Επιβάλλεται να διακρίνουμε την πρόθεση του νεαρού, ήθελε όντως να υμνήσει την χούντα ή μήπως κάτι άλλο επεδίωκε? Προσωπικά μάλλον κλίνω προς την δεύτερη εκδοχή.
Φιλικά,
Advo
Η απάντηση του Σχη ε.α. Αναστασίου Φαραντάτου, θείου του κατηγορούμενου ευέλπιδος, είναι κατά τη γνώμη μου εξαιρετικό κείμενο, ουδόλως "ακροδεξιό" όπως το χαρακτηρίζει η "Ζούγκλα", και αξίζει να διαβαστεί από όλους.
Από κει και πέρα, με κάθε σεβασμό σε όλους τους σχολιαστές και σε όλες τις απόψεις που εκφράστηκαν, θεωρώ ότι η συζήτηση έκλεισε τον κύκλο της. Από δω και πέρα μάλλον "το κουράζουμε" και παίζουμε το παιχνίδι εκείνων που υπερπροβάλλουν το περιστατικό. Για το λόγο αυτό δεν θα δημοσιεύσουμε άλλα σχόλια, εκτός αν υπάρξουν νεώτερες ειδήσεις επί του θέματος.
Δημοσίευση σχολίου