Δεν καταδικάζει τις δηλωσεις Γαιτάνη ο ΣΥΡΙΖΑ

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Η "παραφωνία" της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννας Γαιτάνη προκαλεί πονοκέφαλο στην Κουμουνδούρου, αλλά και θερμό επεισόδιο μεταξύ της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της ΝΔ. Η βουλευτίνα Α' Θεσσαλονίκης, προ τριών εβδομάδων, με συνέντευξη της στην εφημερίδα της ΠΓΔΜ, Nova Makedonja, έριξε στην Ελλάδα το "ανάθεμα" για το "αδιέξοδο με τα Σκόπια" και καταλόγισε στην χώρας μας "οικονομικό επεκτατισμό, εξαιτίας καπιταλιστικών συμφερόντων". Η εν λόγω συνέντευξη της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία αποκάλυψε χθές ο "Ε.Τ" προκάλεσε την έντονη αντίδραση του γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος ζήτησε απο την αξιωματική αντιπολίτευση να ξεκαθαρίσει την θέση της.

"Δεδομένης και της συμμετοχής της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ σε διαδήλωση υπέρ του Σκοπιανού αλυτρωτισμού, αλλά και σειράς ανάλογων δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, καλούμε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσει επιτέλους την θέση του. Υιοθετεί αυτές τις ανιστόρητες και επικίνδυνες τοποθετήσεις;" διερωτήθηκε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, υπογραμίζοντας με έμφαση ότι "τα εθνικά θέματα απαιτούν υπευθυνότητα".

Άμυνα και ..άδειασμα

Στο γραμματέα της ΝΔ απάντησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, αφήνοντας ακάλυπτη την κ.Γαιτάνη. Ο πορτ παρολ της Κουμουδούρου έκανε λόγο για "άσφαιρο αντιπερισπασμό της ΝΔ, που αποσκοπεί στην δημιουργία ψεύτικων εντυπώσεων και δεν πείθει κανέναν".

Πάντως ο κ.Σκουρλέτης εμμέσως πλην σαφώς άδειασε την βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ανέφερε πως "ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής από την πρώτη μέρα που προέκυψε το ζήτημα : σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό". Επίσης έστρεψε τα πυρά του κατά του Αντώνη Σαμαρά επισημαίνοντας οτι ο πρωθυπουργός έχει "βαριές ευθύνες για την περιπέτεια γύρω από την ονομασία της FYROM".

Στην ίδια γραμμή αποστασιοποίησης από την συνέντευξη Γαιτάνη κινήθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, επαναλαμβάνοντας οτι η θέση της Κουμουδούρου "ήταν και είναι η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό".

Την ερώτηση του κ.Κεφαλογιάννη επανέφερε, απαντώντας στον κ.Σκουρλέτη, το γραφείο τύπου της ΝΔ, το οποίο κάλεσε εκ νέου την αξιωματική αντιπολίτευση να ξακαθαρίσει αν καταδικάζει η όχι την κ.Γαιτάνη, την νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στελέχη του που έχουν προβεί σε "φάλτσα" σχετικά με το θέμα της ονομασίας. "Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταδικάσει επιτέλους τη σύμπλευση της βουλευτή Ιωάννας Γαιτάνη, της νεολαίας και άλλων στελεχών του με την προπαγάνδα των Σκοπίων; Περιμένουμε ξεκάθαρη απάντηση. Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις", ήταν η επισήμανση της ΝΔ.

Επιμένει

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά το σάλο που δημιούργησαν οι δηλώσεις της , η βουλευτίνα Ά Θεσσαλονίκης επανήλθε χθές και επέμεινε στις απόψεις της . Μιλώντας στον Alpha 989, η κ.Γαιτάνη διευκρίνισε μεν ότι "εξέφρασε προσωπικές απόψεις", ωστόσο επανέλαβε ότι "δεν συνιστά πρόβλημα η ονομασία". Μάλιστα, εμμένοντας στις απόψεις, επισήμανε με νόημα ότι "ποτέ η Αριστερά δεν ενέδωσε σε εθνικισμούς, από όπου και αν προέρχονται".

Ελεύθερος Τύπος

10 σχόλια:

Ανώνυμος 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:53:00 π.μ. EET  

Αγαπητοί φίλοι ΕΛΕΟΣ!
Μας ρωτήσατε πρωΐ-πρωΐ, αν θέλουμε να βλέπουμε ΤΕΤΟΙΑ ΠΤΗΝΑ!, που ούτε στη ζούγκλα του Αμαζονίου δεν ΣΥΝΑΝΤΑΣ!!
"Κόψε φάτσα, βγάλε συμπέρασμα"!

Ανώνυμος 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:02:00 μ.μ. EET  


Eλα ρε Ενκρυπτώ . Θα ασχολούμαστε με τις δηλώσεις μιας καραγκιόζως ενός καραγκιοζοκόμματος που το ψήφισαν το 30% των "αθώων" και "ανήξερων" Ελλήνων πολιτών (μεταξύ άλλων)??
Έλεος πια . Αυτά δεν μετράνε .

Μήπως υπάρχει περίπτωση να έλθει ποτέ στην εξουσία..........

Τί?

Υπάρχει?

ΩΧ......................

Ανώνυμος 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:16:00 μ.μ. EET  

Δηλαδή ο γεωγρφικός προσδιορισμός μας ικανοποιεί??
Θα ονομάζονται δλδ "ανωμακεδονίτες" υπονοώντας ότι υπάρχουν και "κατωμακεδονίτες" υποδουλωμένοι?

Σλαβομακεδονία και πολύ τους είναι, καλά το πήγαινε ο μητσοτάκης...

Αντώνιος ο από ΕΛΔΥΚ

Ανώνυμος 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:17:00 μ.μ. EET  

@19 Δεκεμβρίου 2012 11:53:00 π.μ. EET
μην δεις sexy μωράκι και δεν κράξεις μισογύνη!

μηδενιστής

Ανώνυμος 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:23:00 μ.μ. EET  

χαχαχαχαχαχαχαχαχα

Ανώνυμος 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:31:00 μ.μ. EET  

"ποτέ η Αριστερά δεν ενέδωσε σε εθνικισμούς, από όπου και αν προέρχονται".

Προφανώς, σε εντόπιους εθνικισμούς εννοεί, καθότι η υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στους εθνικισμούς της Αλβανίας, των Σκοπίων και της Τουρκίας, είναι δεδομένη...

Ανώνυμος 19 Δεκεμβρίου 2012 στις 7:19:00 μ.μ. EET  

θέλω να πω μπράβο στους "επαναστατημένους Έλληνες" του καναπέ και του φραπέ στο μπαλκόνι που υποστήριξαν την μοναδική "ελπίδα" που έχει ο ελληνικός λαός για σωτηρία και αυτή είναι του σύριζα, μπράβο ειλικρινά, στο 30 τις εκατό η χρυσή αυγή στις επόμενες εκλογές, μπράβο σε αυτούς τους ανθρώπους που βάζουν τις πολιτικές τους ιδεολογίες πάνω από την πολιτιστική τους κληρονομία.

Άσχετο 20 Δεκεμβρίου 2012 στις 6:50:00 μ.μ. EET  

Ευτυχώς παρατήρησα τη φωτογραφία αφότου διάβασα το άρθρο που μου ανέβασε την πίεση.

http://img27.imageshack.us/img27/7131/19598169.jpg

Ανώνυμος 22 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:36:00 μ.μ. EET  

Προσωπείο διαταραγμένης προσωπικότητας....

Ανώνυμος 26 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:08:00 μ.μ. EET  


Οι αριστερά δυστυχώς ελέγχεται από δήθεν διανοούμενους θιασώτες του αποτυχημένου πλέον κακώς εννοούμενου διεθνισμού, πρέπει να καταλάβει όμως ο απλός αριστερός το να αγαπάς την χώρα σου δεν είναι φασισμός όπως του το πλάσαραν εντέχνως έτσι άφησαν κάποιους να το παίζουν πατριώτες.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP