Συνέντευξη Καλεντερίδη εφ΄ όλης της ύλης

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Δείτε την χειμαρώδη συνέντευξη του Σάββα Καλεντερίδη στον δημοσιογράφο Π.Καρβουνόπουλο, με αναφορές στο πολύ ενδιαφέρον παρασκήνιο της παρουσίασης του βιβλίου Καραγιλάν, των τουρκικών αντιδράσεων και την ελληνικής συμμόρφωσης "προς τας υποδείξεις". Η θρασύτητα της Άγκυρας άγγιξε νέο ιστορικό ρεκόρ καθώς φέρεται να απαίτησε τον αποκεφαλισμό Παναγιωτόπουλου (!), και την δημοσιοποίηση των ονομάτων των καρατομηθέντων αξιωματικών (!!), σε  ακόμα μια ξεκάθαρη παρέμβαση στα εσωτερικά πράγματα της χώρας. Σχολιασμός των τελευταίων εξελίξεων σε Θράκη και ελληνοτουρκικά: "Παρατηρείται τα τελευταία χρόνια μια προσπάθεια "εργαλειοποίησης" της μειονότητας στην Θράκη, επ'ωφελεία των επιχειρησιακών σχέδιων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων"....   Περισσότερα στην συνέντευξη Καλεντερίδη.

Βλέπε σχετικά:

Λοιπόν κύριε Παναγιωτόπουλε;
Τουρκικό θράσος μέσα στην Αθήνα

10 σχόλια:

Ανώνυμος 7 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:02:00 π.μ. EET  

Προτείνουνε οι πολιτικοί μας τα οπίσθιά μας γονυπετούντες στην Αγκυρα εδώ και πάνω από τριάντα χρόνια.Τι το περίεργο πια διαπιστώ νουμε; HELLAS MARINE.









Ανώνυμος 7 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:07:00 μ.μ. EET  

30 χρόνια;;;;

Ο πρώτος πολιτικός ο οποίος πήγε γονυπετώς ηταν ο βενιζέλος το 20κάτι.

Απο εκεί ξεκίνησε η κατηφόρα του αιώνα μας, ίσιωσε λίγο με τον μπαρμπα-γιάννη και μετά πέσαμε στο γκρεμό. βραβεία ιπεκτσί, στεφάνια, βαζελίνη, εθνάρχες, πούρα και παράσημα.

Αλλά γιατί το πάμε στον αιώνα μας;;;

Πάμε στο 1828.

Τότε αποφασίστηκε οτι εφ όσον είχαμε κράτος στο 0,1% της οθωμανικής αυτοκρατορίας έπρεπε να καταθέσουμε τα όπλα. Τότε ήταν που το 99% των ελλήνων έμεινε στη σκλαβιά άλλα 100+ χρόνια και πέρασε κάτω απο το μαχαίρι κούρδων τούρκων, αράβων, βουλγάρων κτλ.

Ο 20ος αιώνας απλώς συνέχισε την καταστροφή του 19ου.

κερδίσαμε ένα κρατίδιο - στο πιο ξερό και υποβαθμισμένο μέρος στο κόσμο τότε - και χάσαμε την αυτοκρατορία: Πόλη, Αλεξάνδρεια, Σμύρνη, Οδησσός, Αντιόχεια, Αδριανούπολη, Τραπεζούντα, Νίκαια, Φιλαδέλφεια, Λευκωσία, Τάραντας, Συρακούσες, Γέλα, Αυλώνα, Χιμάρα, Μοναστήρι χάθηκαν για πάντα.

Κερδίσαμε την τρίπολη το ναύπλιο και την νέα έδρα μάσας την αθήνα. Και οι 3 πόλεις τότε είχαν 1 σκύλο, 3 δέντρα, 1 παπά και 2 γαϊδούρια.
σε 10 χρόνια γεμίσανε ανάκτορα, τράπεζες, και λέσχες. καπέλα και παπιόν πήραν την θέση των σπαθιών και των πιστολιών...

οι έλληνες ξεχωρίζουν παγκοσμίως όχι απο το DNA, την γλώσσα ή την θρησκεία, αλλά απο την ΤΕΡΑΣΤΙΑ έλλειψη εθνικής συνείδησης. οι σπαρτιάτες εξάλλου μετά τους 300 δεν πούλησαν την μ ασία για 2 κουβάδες χρυσό;

την πάρτη μας κοιτάμε μόνο.

μηδενιστής

ΥΓ ο καλεντερίδης έκανε για την ελλάδα τα μισά απο όσα κάνει για τα σκ@τά (για τους τσέτες λέω)....

enkripto 7 Δεκεμβρίου 2012 στις 4:06:00 μ.μ. EET  

Η συγκεκριμένη ανάρτηση έχει μεγάλο σουξέ στην Άγκυρα..

Μπουγιουρουμ

Ανώνυμος 7 Δεκεμβρίου 2012 στις 4:38:00 μ.μ. EET  

Εμείς, έναν άνθρωπο στείλαμε απέναντι-κάποτε... Ακόμα τον θυμόνται...?!! Αυτοί μας έχουν γεμίσει και δεν... κάνουν τίποτα...! Να δούμε πότε επιτέλους "θα μάθουν" όσα τους διδάξαμε κάποτε...

Ανώνυμος 7 Δεκεμβρίου 2012 στις 4:40:00 μ.μ. EET  

@enkripto

σκέψου ο καλεντερίδης ή ο φράγκος να μπουν σε κυβέρνηση.

βάλε διαφημίσεις - θα βγάλεις BMW

χαχαχαχαχαχ

μηδενιστής

Ανώνυμος 7 Δεκεμβρίου 2012 στις 7:10:00 μ.μ. EET  

Αν η Ελλάδα είναι το πιο ξηρό και υποβαθμισμένο μέρος στον κόσμο τότε εγώ είμαι η Μαρία Αντουανέτα.Μηδενιστή είσαι σε παραλήρημα. Πιθανότατα είσαι και Μικρασιάτης.

Αρματιστής 7 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:26:00 μ.μ. EET  

@ Μηδενιστής

Καταθέσαμε τα όπλα (για την ακρίβεια το 1830) και αποδεχθήκαμε τη συγκρότηση ενός κράτους (κρατιδίου) υπό τη προστασία (προτεκτοράτο;) των Μεγάλων Δυνάμεων (δηλαδή της Αγγλίας) μέχρι τη γραμμή Αμβρακικός - Παγασητικός, επειδή εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Μη ξεχνάς ότι όταν ήρθε ο Καποδίστριας, η επανάσταση ουσιαστικά είχε τελειώσει. Το γιατί είχε τελειώσει, είναι γνωστό. Επειδή όλοι οι οπλαρχηγοί και όλοι οι Φαναριώτες οι προεστοί και οι κοτζαμπάσηδες, ήθελαν μισθούς, αξιώματα και εξουσία, πλακώθηκαν μεταξύ τους, έφαγαν το δημόσιο κορβανά και ξέχασαν τους Οθωμανούς.

Το μέγα ερώτημα είναι το τι κάναμε μετά το 1830 και μέχρι το 1909 για να συγκροτήσουμε ισχυρό κράτος με σύγχρονες δομές, ισχυρή και χρηστή διοίκηση και ισχυρό στρατό.

Ότι το χειρότερο.
Ή μάλλον αυτό που ανέφερες. «ανάκτορα, τράπεζες, και λέσχες. καπέλα και παπιόν πήραν την θέση των σπαθιών και των πιστολιών...». Αφού προηγουμένως οι κοτζαμπάσηδες δολοφόνησαν τον εθνικό κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και έκαψαν το στόλο.

Ως τοποτηρητές των Αγγλικών συμφερόντων ανέλαβαν ξενόφερτοι βασιλείς που βασική τους αποστολή είχαν να τηρούν το υπό προστασία κρατίδιο σταθερά προσδεδεμένο στο άρμα της Αγγλικής εξωτερικής πολιτικής, αναφορικά με την εκπεφρασμένη απόφασή τους για τη διατήρηση της ακεραιότητας της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και την αποφυγή της καθόδου της λευκής άρκτου στα θερμά νερά… το καψερό τον Όθωνα, που κάπου ξέφυγε τότε με το Κριμαϊκό (ήταν και Ελληνολάτρης), μια «αυθόρμητη λαϊκή επανάσταση» τον ξαπόστειλε στη πατρίδα του. Πέθανε φορώντας τη φουστανέλα και αρνούμενος να παραλάβει τη κρατική οικονομική χορηγία. Και ο Όθωνας και ο Γεώργιος, στη τήρηση της «αποστολής τους» είχαν τη πρόθυμη «συμπαράσταση» των πρώην προεστών, κοτζαμπάσηδων, Φαναριωτών, Αρματολών και αρκετών αγωνιστών, που αντάλλασαν τη υποταγή τους στο θρόνο και στον «ελέω Θεού βασιλέα της Ελλάδος» με αξιώματα υπουργεία και παράσημα. Οι Άγγλοι μας έδωσαν τα Επτάνησα επειδή πλέον δεν τα χρειάζονταν και από μια τύχη της ιστορίας μας δόθηκε και η Θεσσαλία, προκειμένου οι Άγγλοι να εξισορροπήσουν τη Ρωσική επιρροή στη Βαλκανική λόγω της ίδρυσης του Βουλγαρικού κράτους. Πήραμε έτσι τη Θεσσαλία χωρίς να χυθεί αίμα, αλλά τους Οθωμανούς μπέηδες και τσιφλικάδες τους αντικατέστησαν Έλληνες, που αποδείχθηκαν βεβαίως χειρότεροι σκληρότεροι και αισχρότεροι από τους Οθωμανούς. Αλλά μετά από μερικά χρόνια, αφού πρώτα χρεοκοπήσαμε - διοργανώσαμε Ολυμπιακούς και χάσαμε ένα πόλεμο με τους Τούρκους, τεθήκαμε και υπό Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο, πέρα από το ισχύον καθεστώς προστασίας (σήμερα μένει να χάσουμε και ένα πόλεμο με τους Τούρκους προκειμένου η ιστορία να επαναληφθεί…). Με αυτά και τ’ άλλα, ο καλός Θεός της Ελλάδας το σωτήριο έτος 1909 μας έφερε το στρατιωτικό σύνδεσμο και έτσι ύστερα από 78 χρόνια ελεύθερου εθνικού βίου, έγινε το θαύμα και μπορέσαμε να οργανώσουμε ένα στρατό 120.000 περίπου ανδρών, ενώ την ίδια ώρα οι Βούλγαροι με ανεξαρτησία μόλις 30 χρόνων, παρουσίασαν ένα στρατό 300.000 (+) ανδρών που κτύπησαν την Οθωμανική αυτοκρατορία στα ίσια και στη καρδιά της. Έτσι χάρη στον ηρωισμό των παιδιών της Ελλάδας, στο καλό Θεό που απέναντί μας έβαλε λίγες Τουρκικές δυνάμεις και στην ανοησία των βουλγάρων που δεν μας υπολόγιζαν για σοβαρή δύναμη, μπορέσαμε και νικήσαμε τους Τούρκους και απελευθερώσαμε τη Μακεδονία και την ήπειρο.

Και ασφαλώς μπορούσαμε και ήμασταν ικανοί για περισσότερα και μεγαλύτερα. Δυστυχώς όμως, ανέκαθεν αυτό το έθνος έπασχε από ηγεσία. Εθνική ηγεσία. Όπως και σήμερα.

Όσο για το μέγεθος της αυτοκρατορίας που ονειρεύεσαι …. καλό είναι να μην εκστασιαζόμαστε.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 8 Δεκεμβρίου 2012 στις 2:14:00 π.μ. EET  

@Μηδενιστή: είχαν επίσης εκτός από 1 σκύλο, 3 δέντρα, 1 παπά και 2 γαϊδούρια είχαν από έναν επίσκοπο, δυο κοτζαμπάσηδες και έναν τοπικό οπλαρχηγό. Οι τρεις τελευταίοι έγιναν βουλευτές και συνέχισαν τη μάσα, ο επίσκοπος έτσι κι αλλιώς έτρωγε από αιώνες. Ξερότοπος ήταν πάντα, η εθνική συνείδηση όμως υπήρχε φίλε μηδενιστή. ίσως όχι όπως την εννοούμε σήμερα - η 'τελική' εθνική συνείδηση ενός λαού είναι πάντα προϊόν πολιτικής και εκπαιδευτικής επεξεργασίας - αλλά υπήρχε. Η ελληνική επανάσταση άλλωστε διέλυσε το μύθο των Οθωμανών και ξύπνησε Σέρβους, Βούλγαρους, Ρουμάνους (οι Αλβανοί δεν ξύπνησαν, τους έδωσαν κράτος στο χέρι το 1912 οι Αυστριακοί). Στα ελληνικά σχολεία έμαθαν γράμματα οι δάσκαλοι των βαλκανικών λαών. Πακτωλός χρημάτων στάλθηκε από το 1774 έως και το τέλος των Ναπολεόντειων πολέμων στην Ελλάδα από το εξωτερικό για σχολεία και βιβλιοθήκες. Μαζί με τα χρήματα έμπαιναν και οι ιδέες της εθνικής επανάστασης, μιας επανάστασης που θα χωρούσε όλα τα Βαλκάνια κατά τον Ρήγα με ξεκάθαρη όμως ελληνική πολιτιστική ηγεμονία (κάτι που συχνά το κάνουν γαργάρα στην αριστερά γιατί χαλάει τη διεθνιστική εικόνα). Κάμποσοι ονειρεύονταν την Ελλάδα και ως κάτι παραπάνω από ελεύθερη: ως σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος με νόμους και θεσμούς χωρίς κοτζαμπάσηδες, κλεφταρματολούς και δεσποτάδες, μια χώρα δημοκρατική, όπως όρισαν τα τρία πρώτα Συντάγματα της Ανεξαρτησίας. Αλλά βέβαια οι Άγγλογαλλορώσσοι είχαν άλλη γνώμη...

Το να μεμφόμαστε το ελληνικό κράτος που δεν κατάφερε να ταυτιστεί με το έθνος είναι άδικο. Δεν υπήρχαν οι δυνάμεις για κάτι τέτοιο και ό,τι επιτεύχθηκε έγινε με την δύσθυμη και υπονομευτική διάθεση των Μεγάλων Δυνάμεων. Κύπρος και Βόρεια Ήπειρος είναι οι πραγματικές απώλειες, με την έννοια ότι θα μπορούσαν να κερδηθούν και χάθηκαν από βλακεία, αμέλεια και ανικανότητα. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα κατέχει χώρο λίγο περισσότερο από το κέντρο του αρχαίου κόσμου και κοντά στα μισά του υστεροβυζαντινού κράτους - η απώλεια της Μ Ασίας είναι ίσως το πιο επώδυνο κομμάτι και ναι, ένα προγεφύρωμα εκεί όπως ο θύλακας της Σμύρνης θα ήταν διαχρονικά πολύτιμο. Το γιατί χάθηκε το έχουμε επανειλημμένα συζητήσει, πάντως έμοιαζε πέρα από τις δυνάμεις του τόπου όπως εξελίχθηκε η εκστρατεία. Η Σμύρνη μόνο ήταν μέσα στις δυνατότητές μας και πάλι όμως οριακά.

Ίσιωσε με τον μπάρμπα Γιάννη; τον διορισμένο από τον αγγλόφιλο βασιλιά με την άδεια και ευλογία των Εγγλέζων; που δεν τόλμησε ουδέποτε όχι πόδι να πατήσει αλλά ούτε διαφωνία να ψελλίσει στις εντολές από Λονδίνο; που ήταν σφόδρα γερμανόφιλος και σχιζοφρενικότατα βάραγε προσοχή στους Άγγλους; Έλεος πια με τις ασημαντότητες της ιστορίας...

enkripto 8 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:49:00 μ.μ. EET  

@μηδενιστή

και που να δεις τι θα γίνει με επόμενη ανάρτηση..

Ανώνυμος 10 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:06:00 π.μ. EET  

@αρματιστή + ΦΚΜΚ

να δω πότε θα γραφτεί η πραγματική ιστορία του 19ου και 20ου αιώνα για τα σχολεία μας.

επειδή το 95% των ελλήνων έχει ζωοποιηθεί και η τελευταία φορά που διαβάζει ιστορία είναι τότε τουλάχιστον καλό θα ήταν να ξέραν τα παιδιά την αλήθεια. με γιορτές για τον καλό "χριστούλη", την 17ν, των 3 "ιεραρχών" και λοιπές παπαριές αντί να τραβάμε μπροστά βγάλαμε τον τζέφρυ πρωθυπουργό.
όλα ξεκινάνε απο τα σχολεία.
ζήτημα αν το 1% ξέρει τον πόλεμο του 1897 και 100 ξέρει για τον πόλεμου του "σκύλου".
για μένα το 1821 χάσαμε την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευκαιρία να ξανακάνουμε την αυτοκρατορία ελληνική απο μέσα και χωρίς κόπο. δεν είχαμε -κλασικά - ηγέτη.

@Μαρία Αντουανέτα
είσαι στο 100 που αναφέρω πάνω. βελάζεις αντί να διαβάζεις.

δεν μίλησα για ελλάδα αλλά για ελλάδα του 1830. δηλαδή μοριά, ρούλελη, κυκλάδες. ένας στους 100,000 ήξερε να γράφει ενώ το χειμώνα έτρωγαν τους φλοιούς απο τα δέντρα και έγλειφαν το αλάτι απο τις πέτρες. την ίδια στιγμή στην αλεξάνδρεια αν έλληνας δεν ήξερε 5 ξένες γλώσσες δεν έβγαινε απο το σπίτι του απο τη ντροπή.
δεν είναι τυχαίο που πέτυχε η επανάσταση: οι τούρκοι ΠΟΤΕ δεν έκαναν σοβαρή προσπάθεια.

ΥΓ Πελοποννήσιος είμαι.

μηδενιστής

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP