Προκαταρκτική εξέταση για την "ΚΕΕΔ"

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013


"Ταξίαρχος ΟΥΚ" επιδίδει ψήφισμα σε "συνταγματάρχη
 της αστυνομίας" (διατηρείται η ορολογία της "ΚΕΕΔ") 
Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για διαδικτυακή ανάρτηση της αυτοαποκαλούμενης "Κοινότητας Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων" που καλούσε μεταξύ άλλων σε παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και της κυβέρνησης, παρήγγειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στον τύπο, στην έρευνα εμπλέκεται και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η συγκεκριμένη ανάρτηση έγινε αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που διεξήχθη το βράδυ της Τετάρτης, με τη συμμετοχή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ε. Κουτζαμάνη, του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Σακελλάκου, του εποπτεύοντος την αντιτρομοκρατική υπηρεσία αντεισαγγελέως εφετών Γ. Τζαβέλλα, του προϊσταμένου της εισαγγελίας εφετών Μ. Ρασιδάκη, της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Π. Φάκου και στελέχους του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Και μόνο η συμμετοχή τόσων κορυφαίων παραγόντων της Δικαιοσύνης στη σύσκεψη δείχνει ότι το θέμα αντιμετωπίζεται πολύ σοβαρά, κι έτσι πρέπει. Είναι όμως ανάγκη να τεθεί το ζήτημα στις πραγματικές του διαστάσεις, γιατί μέσα στο κλίμα των ημερών (που προσδιορίζεται από την όντως σοβαρή έρευνα για τη Χρυσή Αυγή) υπάρχει κίνδυνος να καούν και τα χλωρά μαζί με τα ξερά. Οι πραγματικές λοιπόν διαστάσεις του θέματος "ΚΕΕΔ" αγγίζουν τη φαιδρότητα:

Η "ΚΕΕΔ" ("Κοινότητα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων") πρωτοεμφανίστηκε πριν ενάμιση περίπου χρόνο με κάποιες δημόσιες παρελάσεις, παρατάξεις κλπ., με σαφώς πολιτικούς σκοπούς. Η πρόθεση εντυπωσιασμού των αδαών ήταν εμφανής, τόσο από την επιλογή του ακρωνυμίου ΚΕΕΔ (που παραπέμπει και στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων) όσο και από διάφορες μεγαλοστομίες ξένες προς τη στρατιωτική πραγματικότητα, αλλά ικανές να εντυπωσιάσουν τους άσχετους (π.χ. ο βαθμός του επικεφαλής αναφερόταν ως "ταξίαρχος ΟΥΚ"!). Η "ΚΕΕΔ" δεν διεξάγει εκπαιδευτικές δραστηριότητες, δεν έχει καμία σχέση με τα νόμιμα σωματεία εφέδρων και όσοι την οργάνωσαν εκπροσωπούν μόνο τον εαυτό τους. Οι πραγματικοί έφεδροι, αυτοί που δεν συχνάζουν σε κομματικά γραφεία, αλλά κοπιάζουν στα πεδία των ασκήσεων για να είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την πατρίδα αν τους καλέσει το καθήκον, είχαν εγκαίρως διαχωρίσει τη θέση τους από τέτοιες φαιδρότητες...

Η διαδικτυακή ανάρτηση της "ΚΕΕΔ" περιλαμβάνει ευθείες προτροπές για κατάλυση της συνταγματικής νομιμότητας (καθώς καλούνται ρητώς οι Ένοπλες Δυνάμεις να εγγυηθούν και τα σώματα ασφαλείας να "διασφαλίσουν", μεταξύ άλλων, την παραίτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και της κυβέρνησης και το σχηματισμό εξωκοινοβουλευτικής κυβέρνησης). Οι προτροπές αυτές αναμειγνύονται με κάποια κοινωνικά και εθνικά αιτήματα που ακούγονται ευχάριστα (αναστολή απολύσεων και πλειστηριασμών, καταγγελία "επαχθούς χρέους" κλπ.), ώστε να τις καταστήσουν εύπεπτες. Οι προτροπές αυτές όμως συνιστούν κακουργήματα κατά τον Ποινικό Κώδικα ("προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας", άρθρο 135) και πρέπει να αντιμετωπιστούν ως τέτοια. Το μόνο πρόσθετο σχόλιο από πλευράς μας αφορά την επίκληση του άρθρου 120 του Συντάγματος, με την οποία προσπαθεί η "ΚΕΕΔ" να δικαιολογήσει τις προτροπές της. Επειδή πολλοί το επικαλούνται όποτε τους συμφέρει, καλό είναι θυμίσουμε ότι το άρθρο 120 του Συντάγματος νομιμοποιεί την αντίσταση των Ελλήνων σε κάθε προσπάθεια κατάλυσής του που γίνεται με τη βία. Κατάλυση του Συντάγματος με τη βία δεν έχει γίνει τα τελευταία 39 χρόνια, ώστε να δικαιολογείται η επίκληση του άρθρου 120. Αλίμονο αν ο κάθε γραφικός μπορούσε να επικαλείται το άρθρο 120 για να καλεί σε κατάλυση της συνταγματικής τάξης, ώστε να κυβερνηθεί η χώρα κατά το γούστο του.

Ασχέτως της φαιδρότητας που χαρακτηρίζει την "ΚΕΕΔ", η Δικαιοσύνη έχει την υποχρέωση να ερευνήσει και να αποδώσει κυρώσεις, όχι μόνο για τη δημοσίευση του συγκεκριμένου κειμένου, αλλά και για άλλες, ενδεχομένως παράνομες ενέργειες μελών της (π.χ. αντιποίηση αρχής, αυθαίρετη χρήση εθνοσήμων και διακριτικών βαθμών σε στολές). Πρέπει να διερευνηθεί ποιος είναι ο συντάκτης του κειμένου και ποιοι είναι οι τυχόν συνεργοί και οι διασυνδέσεις τους, και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Αλλά ως εκεί. Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την καταπολέμηση της Χρυσής Αυγής και (τυχόν) παραστρατιωτικών παραφυάδων της, τα ΜΜΕ έχουν επιδοθεί σε ένα κυνήγι μαγισσών κατά των "εφέδρων" γενικώς και αορίστως, με αποτέλεσμα να ταυτίζονται όλοι οι έφεδροι με ακροδεξιά στοιχεία. Δικαιοσύνη και κυβέρνηση (και πρωτίστως το καθ' ύλην αρμόδιο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας) οφείλουν να διαχωρίσουν, τόσο στο μυαλό τους όσο και ενώπιον της κοινωνίας και της δημοσιότητας, τους λίγους "βαρεμένους" από τους πραγματικούς εφέδρους πολίτες - οπλίτες των ενεργών εφεδρικών σωματείων που μοχθούν σε πεδία ασκήσεων και βολών για να παραμείνουν μάχιμοι στην υπηρεσία της πατρίδας, χωρίς να επικαλούνται την εφεδρική τους ιδιότητα για αλλότριους σκοπούς. Η Ελλάδα χρειάζεται την ενεργή εφεδρεία, και η συκοφάντησή της πρέπει να πάρει τέλος.

21 σχόλια:

Ηλίας Κ. 26 Σεπτεμβρίου 2013 στις 2:31:00 μ.μ. EEST  

"...νομιμοποιεί την αντίσταση των Ελλήνων σε κάθε προσπάθεια κατάλυσής του που γίνεται με τη βία."
Τι είναι βία? Ποιός την ορίζει?
Κάποιος να την ορίσει για εμένα τον αδαή...
Και ξέρετε όλοι τι εννοώ.

Ανώνυμος 26 Σεπτεμβρίου 2013 στις 3:38:00 μ.μ. EEST  

προχθές έγραψε ο άλλος ότι με όλα αυτά θα βάλουν χέρι και στους εφέδρους. μάγα ήταν? και να η ανακοίνωση των εφέδρων που θα γίνει το έλα να δεις...

συνεπώς δεν χρειάζεται κανένας, για να "σχολάσει" ή να κατηγορήσει τους εφέδρους, αφού μόνοι τους ΟΠΟΙΟΙ και αν είναι κάνουν στο σύνολο των εφέδρων.
που ακούστηκε σωματείο ή ό,τιδήποτε άλλο να ζητάει την κατάργηση των θεσμών, του προέδρου της δημοκρατίας και όλα τα φαιδρά.
και ΠΟΛΥ ωραία γράφει το εν κρυπτώ για τον κάθε γραφικό και για την αναληψη δράσης από μέρους κύβέρνησης και δικαιοσύνης.
όλα έχουν ένα όριο.

Nikos 26 Σεπτεμβρίου 2013 στις 4:30:00 μ.μ. EEST  

Αν και είναι λίγο περιττό να λέμε κάθε τόσο μπράβο στο Εν Κρυπτώ για τον τρόπο που προσεγγίζει τέτοια θέματα, τα καλά όμως πρέπει να λέγονται. Έτσι όπως τα λέτε είναι, μπορεί αυτή η οργάνωση να μην αποτελεί σοβαρή απειλή αλλά αρκετά πια με τον κάθε έναν σε αυτή τη χώρα, μια είχαμε το Ναξάκη, παλαιότερα τον Βρακά τώρα δαύτους για να μη πω παραδείγματα από την «άλλη πλευρά» π.χ. το ΚΚΕ που δηλώνει ότι δεν δεσμεύεται από το σύνταγμα, τον Ιφικράτη Αμυρά που καλεί σε ένοπλη εξέγερση (φορώντας το Burberry μπλουζάκι του), «αγανακτισμένοι» που απειλούσαν με εισβολή στη βουλή… άντε πια… Η γραφικότητα της υπόθεσης δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι… αυστηρή εφαρμογή των νόμων και μηδενική ανοχή σε θέματα που αφορούν το πολίτευμα τη λειτουργία του...μάθαμε όλοι το άρθρο 120…τα υπόλοιπα 119 ξέρουν τι λένε?

Nativist 26 Σεπτεμβρίου 2013 στις 7:58:00 μ.μ. EEST  

Μήπως με την πρόφαση της ΧΑ άρχισε να φιμώνεται ο ένας και ο άλλος; Λέω, μήπως....

Ανώνυμος 26 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:18:00 μ.μ. EEST  

παιδιά καθήστε στ΄αυγά σας.
μάθανε ότι ξεπουλιόμαστε, για να μη γράψω τπτ άλλο, πλακώσανε κι οι γύφτοι. αντε από κει, που θα μας σώσουν κυβερνήσεις με πρωθυπουργούς δικαστές και πατριδολάτρες της κατραπακιάς. τους ζήσαμε και είδαμε τα χαΐρια μας. κάντε τις ασκήσεις σας και αφήστε την πολιτική στο λαό.
ο στρατός φυλάει τα σύνορα και οχι τη βουλή.

Ανώνυμος 26 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:11:00 μ.μ. EEST  

Όσον αφορά την ουσία της τοποθέτησής σας (ανεπίτρεπτο για εφέδρους να εμπλέκονται σε κινήσεις που αμφισβητούν την συνταγματική νομιμότητα), ουδείς θα διαφωνήσει.
Τίθονται όμως ερωτήματα για την άποψή σας για το περιστατικό στην Σχολή Ευελπίδων.
Εκεί δεν είχαμε θέμα, και μάλιστα σε στρατιωτικό Ίδρυμα από μέλλοντες αξιωματικούς που ορκίζονται πίστη στο Σύνταγμα ;
Δύο μέτρα και δύο σταθμά ; ; ;

Ανώνυμος 26 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:13:00 μ.μ. EEST  

Καιρός ήταν


κάτι τέτοια καραγκιοζιλίκια βγάζουν κακό όνομα στους πραγματικούς πατριώτες

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 26 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:24:00 μ.μ. EEST  

Να αφήσετε το ΚΚΕ στην ησυχία του. Ούτε όπλα μαζεύει το ΚΚΕ, ούτε κάνει δολοφονικές επιθέσεις σε πολιτικούς του αντιπάλους (αντίθετα πριν την πρόσφατη δολοφονία μέλη του ΚΚΕ δέχτηκαν επίθεση) και αν δεν υπήρχε το ΚΚΕ η βουλή θα είχε γίνει στάχτη και αποκαΐδια από "αγανακτισμένους" που τελικά έκατσαν στον καναπέ. Για να μην πω ότι ψήφισαν πολλοί από αυτούς τη ΧΑ. Ούτε κυβερνά το ΚΚΕ δυο χρόνια τώρα με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, επιστρατεύσεις και τρομοκρατία προς όφελος του Μπόμπολα. Ούτε,τέλος, υπογράφει το ΚΚΕ την διάλυση της χώρας και την εξαθλίωση του κόσμου για χάρη του Δ΄Ράιχ. Τώρα εάν το τελευταίο είναι μέρος του Συντάγματος (η εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας), πάω πάσο.

Το ΚΚΕ δεν έχει σχέση με φαιδρούς αριστεριστές τύπου Αμηρά. Λογικά ως κόμμα που επιθυμεί την κοινωνική ανατροπή δεν μπορεί να δεχτεί αστικό σύνταγμα. Ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι όσο η κοινωνία επιλέγει τον καπιταλισμό ως κοινωνικό/οικονομικό σύστημα και την αστική δημοκρατία ως πολίτευμα δε θα σέβεται και το Σύνταγμα και τους νόμους. Στο κάτω κάτω αν πλήρωσε κάποιος με αίμα αυτό το Σύνταγμα και αυτούς τους νόμους, το ΚΚΕ ήταν. Οι υπόλοιποι μια ζωή στην συντριπτική τους πλειοψηφία "κοιτούσαν τη δουλειά τους", "διάβαζαν για το πανεπιστήμιο και δεν ξέραν τι γινόταν", "σιγά μην αλλάξει το ρωμέηκο" και άλλα τέτοια. Και τώρα ακόμη δηλαδή, πολλοί δε θα κακοέβλεπαν μια χούντα. Επειδή υπάρχει η ΧΑ που μπαίνει μπροστά και κάνει τη βρωμοδουλειά, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κάμποσοι του "συνταγματικού τόξου" - στο οποίο βέβαια δεν ανήκει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τους σοφούς συμβούλους του πρωθυπουργού μας - δε γουστάρουν το Γερμανό ή τον γύψο. Και τέλος αν προστάτες του συντάγματος απομένουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι έτσι;

Τι κόλλημα έχουν οι πασοκονεοδημοκράτες με τι ρούχα φοράει ο αριστερός; Ντύνεται με τζην, τον κράζουν άπλυτο, βάζει επώνυμο ρούχο, τον κατηγορούν ότι δεν είναι αριστερός. Άλλη φορά θα ρωτάμε τις φυλλάδες τη δεξιάς για το πώς θα ντυθούμε. Δηλαδή εγώ που προσέχω πώς θα βγω έξω και πώς θα εμφανιστώ στην τάξη, γίνομαι αυτόματα δεξιός ή υποκριτής αριστερός; Δεν πάμε καλά.

Ανώνυμος 26 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:47:00 μ.μ. EEST  

Πολύ ντόρο για το τίποτα! Κι εγώ μπορώ να πω πως με βάση το άρθρο 120 δικαιούμαι να πάω στο Σύνταγμα και να ζητήσω την παραίτηση της κυβέρνησης. Άντε να μαζέψω και καμιά ντουζίνα άλλους τρελούς. Θα ρίξω την κυβέρνηση εγώ και οι άλλοι δώδεκα; Δεν νομίζω. Εδώ δεν έπεσε με πίεση από εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, θα πέσει από καμιά εκατοντάδα ατόμων που οι περισσότεροι δεν έχουν καμία σχέση με πραγματικές εφεδρείες; Γραφικότητες της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σαν κι αυτές που έκανε ο ΓΑΠ με το δήθεν πραξικόπημα που δήθεν ετοίμαζε ο στρατηγός Φράγκος. Το κακό είναι πως οι κυβερνητικοί καραγκιόζηδες το έκαναν και θέμα στο εξωτερικό. Μεγάλο ρεζιλίκι για το τίποτα.

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 26 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10:48:00 μ.μ. EEST  

Να συμπληρώσω επίσης (επί του θέματος τούτη τη φορά) ότι όντως το ζήτημα τίθεται ακριβώς όπως το θέτει το εν κρυπτώ. Δεν είναι όλοι το ίδιο. Το κακό είναι ότι η η παραστρατιωτική εμφάνιση της ΧΑ, οι διασυνδέσεις της στον κόσμο των ενστόλων (γνωστές από παλιά στους άνω των σαρανταπέντε που πρόλαβαν τα ταραγμένα χρόνια της αρχής της μεταπολίτευσης) και η εμπλοκή μελών της σε ομάδες και ψευτολέσχες εφέδρων της κακιάς ώρας, έχουν κάνει μεγάλη ζημιά στα σοβαρά σωματεία εφέδρων. Τώρα ποιοι είναι λίγοι και ποιοι πολλοί, οι αυθεντικοί έφεδροι ή οι μαϊμού, είναι ένα θέμα. Προσωπικά θέλω να πιστεύω στο θετικό σενάριο που εκφράζει το εν κρυπτώ. Από την άλλη γίνομαι και λίγο χαιρέκακος όταν βλέπω και τέτοια. Να μην τραβάει μόνο η αριστερά το ζόρι να αποδείξει ότι δεν είναι όλοι υποστηρικτές των μπαχαλάκηδων, του Αμηρά ή του Θεοδωρίδη. Μόνο που βέβαια και εδώ το ποιοι είναι και ποιοι δεν είναι χωράει επίσης, κάμποση κουβέντα. Δυστυχώς.

Ανώνυμος 27 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:39:00 π.μ. EEST  

άνω των 45 στα χρόνια της μεταπολίτευσης είδα και το λυντσάρισμα του Γιάννη Κάτρη, όταν κάλυπτε την κηδεία των μάλλιου, μπάμπαλη, από τα πρωτοπαλλήκαρα προγόνους των σημερινων υπερπατριωτών και οι αστυνομικοί από απέναντι χασκογέλαγαν, χωρίς να κουνήσουν το δαχτυλάκι τους. η πλάκα είναι ότι μερικοί από τους τότε είναι και στη βουλή με τον μανδύα της δημοκρατίας και κουνούν το δάκτυλο στους απογόνους τους. ο φκμκ καταλαβαίνει τι εννοώ.
με συνθλίβει το ότι το κκε δεν μπόρεσε να δώσει στο λαό να καταλάβει τι αγώνες έκανε για τη δημοκρατία και άφησε άλλους να το κάνουν με τα δικά τους μέτρα και σταθμά.
καουμπόυ τι λες;

Μάριος 27 Σεπτεμβρίου 2013 στις 5:59:00 π.μ. EEST  

@ ΦΚΜΚ:

"Λογικά ως κόμμα που επιθυμεί την κοινωνική ανατροπή δεν μπορεί να δεχτεί αστικό σύνταγμα. Ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι όσο η κοινωνία επιλέγει τον καπιταλισμό ως κοινωνικό/οικονομικό σύστημα και την αστική δημοκρατία ως πολίτευμα δε θα σέβεται και το Σύνταγμα και τους νόμους."

Δηλαδή αυτό που λέει το ΚΚΕ είναι ότι σέβεται την "αστική" συνταγματική νομιμότητα μέχρι να βγει κυβέρνηση αλλά μετά, εφ' όσον έχει δεχθεί τη λαϊκή εντολή -μιας και οι θέσεις του είναι γνωστές εκ των προτέρων- καταλύει το αστικό Σύνταγμα και επιβάλλει το δικό του τύπο πολιτεύματος, το οποίο υποθέτω ότι δεν είναι η Δημοκρατία.

Και ερωτώ: Ποια είναι η ασφαλιστική δικλείδα για την επιστροφή στην πρότερη περίοδο της αστικής δημοκρατίας εαν ο λαός αλλάξει γνώμη; Μήπως το ΚΚΕ θεωρεί ότι αν ψηφιστεί αυτό ισοδυναμεί με μία εσαεί εντολή του λαού για το σύστημα που θεωρεί αυτό σαν σωστό;

Ελικρινά, το όλο πράγμα μου ακούγεται σαν εισιτήριο χωρίς επιστροφή. Τι κι αν δεν μας αρέσει τελικά η "δικτατορία του προλεταριάτου" - το μήνυμα θα είναι "Α - μας ψηφίσατε, φάτε την τώρα, σας καθόμαστε στο σβέρκο όσο θέλουμε εμείς, εκλογές γιοκ από εδώ και πέρα";

Αν είναι όντως έτσι αυτό είναι απαράδεκτο. Απλά απαράδεκτο. Καμία κυβέρνηση, ανεξάρτητα του τι πρεσβεύει δεν δέχομαι να ορίζει η ίδια το αιρετό του χαρακτήρα της ή όχι.

Δεν ξέρω αν κάνω λάθος κάπου, δώσε εξηγήσεις αν θέλεις/μπορείς.

Nikos 27 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:00:00 π.μ. EEST  

Έλα ρε αδελφέ, άσε το παραμύθι του αγίου ΚΚΕ, δεν ζούμε πια ούτε στο 70 ούτε στο 80, πέρασαν αυτές οι εποχές τέλος, ξεπέρασε το… άσε το παραμύθι…μορφωμένος άνθρωπος σε αυτή την ηλικία να πιστεύεις νε νεραΐδες… και ως προς τα ρούχα φόρα ότι θες και εσύ και όλοι, αν όμως κάποια μέρα ξυπνήσεις και αποφασίσεις να καλέσεις το κόσμο σε ένοπλη επανάσταση άσε το μακό των 100 ευρώ στην άκρη και φόρα μια παραλλαγή … έτσι ώστε τα λόγια να συμβαδίζουν με την εικόνα …αλλά ξέρω τι σε πείραξε, σου θίξαμε τη μάρκα του προέδρου σου…αντε και κάνουμε και διαφήμιση στον Γαβαλά που τα εισάγει… άντε καλημέρα και καλό μάθημα…

Ανώνυμος 27 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:45:00 π.μ. EEST  

"με συνθλίβει το ότι το κκε δεν μπόρεσε να δώσει στο λαό να καταλάβει τι αγώνες έκανε για τη δημοκρατία και άφησε άλλους να το κάνουν με τα δικά τους μέτρα και σταθμά."

εμένα μου φαίνεται φυσιολογικό. Το ΚΚΕ κουράστηκε, το κούρασαν δεν ξέρω. Επέλεξε να κάτσει κάτω απο την σκιά του δέντρου βλέποντας χωρίς να αντιδρά νόμιμα ως όφειλε. Τα ποσοστά του εξανεμίστηκαν στο ΠΑΣΟΚ και δεν επανήλθαν ποτέ.

το τέλος ήρθε με το σχόλιο της πρώην υπέργηρης ηγέτιδας όταν ζητήθηκε να κάνει κυβέρνηση απο την προεδρία "και πώς θα κάνουμε αντιπολίτευση;" αυτό ήξεραν (απραξία) αυτό έκαναν (απραξία)

ΚΚΕ - το κόμμα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΩ.

μια δουλειά έκανε και αυτή του γύρισε μπούμερανγκ. Μιλάω για το ΠΑΜΕ τον ιδιωτικό μισθοφορικό στρατό που ξεκίνησε προστάτης του κόσμου και έγινε προστάτης συνδικαλιστών, εχθρός της ΕΛΑΣ και μόνιμος σπασοαρχ@@@ με 300 κλεισίματα των κεντρικών δρόμων της αθήνας το χρόνο.

ΚΚΕ - το μόνο κόμμα παγκοσμίως σε δυτική χώρα που έκανε πορεία έξω απο αμερικανική πρεσβεία την ίδια ώρα που τους παρακαλάγαμε γονατιστοί για λεφτά ή ελευθερία...
Ρε σεις ποιός σοβαρός κάνει διαμαρτυρία έξω απο πρεσβεία και πιστεύει οτι θα τον ακούσουν;;;; Τί είναι η πρεσβεία πια - εποχή τηλεφώνων και εμαιλ - εκτός απο χώρος που βγάζει βίζες;
γιατί 30-40 χρόνια μετά την 17 Νοέμβρη ασχολούμαστε με τί επέλεξε να κάνει ΤΟΤΕ o Lyndon Johnson στηρίζοντας μια χούντα εν μέσω ψυχρού πολέμου και πολέμου στο βιετνάμ, νομίζοντας οτι νοιάζει τον Μπους, Ομπάμα κτλ γνωρίζει κανείς;;;;;;;;; αν είναι έτσι να διαμαρτυρηθεί η βουλγαρία επισήμως στον Σαμαρά γιατί το 1925 μπουκάραμε και καταλάβαμε το πετρίτσι... τι 40 χρόνια τί 90!

νεράιδες, ξωτικά, δράκοι και άλλα παραμύθια. μύθος που ξεπετάχτηκε απο την αγγλική οικονομική και στρατιωτική βοήθεια στην κατοχή, συντηρήθηκε απο την ΕΣΣΔ και ξέμεινε στο ράφι απο εκκεντρικούς με κοτλέ παντελόνι καμπάνα το 90 και μουσάτους φοιτητές που δεν τους είχε πάρει ποτέ αγκαλιά ο πατέρας τους.

Όχι οτι το ΚΚΕ ήταν χειρότερο σε μια χώρα που το ΠΑΣΟΚ είναι κάτι σαν τα καρτέλ του Μεντελίν και την ΝΔ να προσπαθεί να το φτάσει με υποστήριξη απο ρασοφόρους και το κοινό αυτών.
Αλλά τουλάχιστον απο ΙΔΕΟΛΟΓΟΥΣ περιμέναμε κάτι καλύτερο...

Αυτά για όσους 30-40-50+ χρονών πιστεύουν σε Μεσσίες

μηδενιστής

ΥΓ. οι 'ενώσεις' και λοιπά καραγκιοζιλίκια απο 14χρονα και συνταξιούχους καφενείων είναι αστείες. ο στρατός δεν ανήκει στον απλό κόσμο για να είναι εργαλείο αυτών αλλά στο ΕΘΝΟΣ.

Ανώνυμος 27 Σεπτεμβρίου 2013 στις 9:57:00 π.μ. EEST  

@Ανώνυμο 26 Σεπτεμβρίου 2013 - 10:13:00 μ.μ

Και σε ποιο λαγούμι είναι κρυμμένοι σήμερα οι "πραγματικοι πατριώτες" ρε παλληκάρι μου;

Ή οι καιροί δεν το απαιτούν;
Όλα καλά ε;

Vangelis M. 27 Σεπτεμβρίου 2013 στις 11:06:00 π.μ. EEST  

@Ηλίας Κ

ορισμος της βιας απο την βικιπαιδεια:

"Η βία αναφέρεται στις πράξεις της επιθετικότητας και της κατάχρησης που προκαλεί ή σκοπεύει να προκαλέσει τον εγκληματικό τραυματισμό ή τη ζημιά στα πρόσωπα, και (σε μια μικρότερη έκταση) τα ζώα και την περιουσια."

Δεν νομιζω οτι δεν μπορουμε να καταλαβουμε και να προσδιορισου τι ειναι η βια κυριολεκτικα... Μεταφοριακα ας λεει ο καθε ενας οτι θελει. Π.χ. αν σου κοψουν 10 ευρω απο τον μισθο για τον αλφα ή βητα λογο, μπορεις να το χαρακτηρισεις μεταφορικα πραξη βιας, αλλα κυριολεκτικα δεν ειναι βια.

Ανώνυμος 27 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12:35:00 μ.μ. EEST  

Αυτή η φαρσοκωμωδία με το συγκεκριμένο ''Σύνδεσμο'' πρέπει να τελειώσει το συντομότερο δυνατό.Θα δώσω και τη δική μου εκδοχή:Διέκρινα απο τον ισότοπο αυτό μια μεγάλη στήριξη προς τη ΧΑ.Και διερωρώμαι,μήπως με αιτία τις έρευνες προς εκκαθάριση των ΕΔ και των Σωμάτων Ασφαλείας απο εξτρεμιστικά ακροδεξιά στοιχεία,οι επικεφαλής αυτής της ''Ενωσης'' επιχειρούν ηρω'ι'κή έξοδο;Υπάρχουν μεταξύ αυτών τέτοια στοιχεία των οποίων η δράση και η ιδεολογία βρίσκεται σε άμεση σχέση με κάποια ακροδεξιά και εν ενεργεία στελέχη;Κάποια ερωτηματικά λοιπόν....Το άρθρο-κλασικά για το ''Εν Κρυπτώ''-σοβαρό και υπεύθυνο....


@ΦΚΜΚ

Δε θέλω να φύγω εκτός θέματος,αλλά επέτρεψέ μου και εσύ και ο διαχειριστής να καταθέσω την άποψή μου,αναφορικά με κάποια απο τα λεγόμενά σου.Έχω την εντύπωση οτι μιλάμε για το κόμμα το οποίο δε δέχτηκε έλεγχο στα έσοδά του απο το ΣΔΟΕ.Ένα το κρατούμενο και ο νοών νοείτω...Κατά δεύτερον,δε θα ήταν σώφρων για το συγκεκριμένο κόμμα να αναδείξει στη θέση του Γ.Γ. προσωπικότητες όπως το Θ.Παφίλη,πολλώ μάλλον τη Λ.Κανέλλη,σε μια εποχή που ο κόσμος όντας απελπισμένος αναζητά κάτι καινούριο;Αλλα μάλλον όχι....Μας προέκυψε ο κύριος ''κάποιος'' Κουτσούμπας,ο οποίος προφανώς είναι πρόθυμος να συνεχίσει το ξύλινο και παρωχημένο πολιτικό λόγο των περασμένων δεκαετιών που πιθανόν να φθάνουν και ως τον Εμφύλιο.Προφανώς το ίδιο το ΚΚΕ δε θέλει να μετασχηματισθεί σε ένα σύγχρονο ευρωπα'ι'κό αριστερό κόμμα,με σαφείς προτάσεις για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου,αλλά θέλει τα λίγα κουκιά όσων συγκινούνται με τη βγαλμένη απο τη κατάψυξη ρητορική.Να μη ξεχάσω επίσης τη μασονία στο εσωτερικό του,η οποία προώθησε πολλούς ΚΝίτες σε μεγαλοδημόσια αξιώματα και συνδικαλιστικές θέσεις.Μάλλον αυτά είναι τα κεκτημένα του ΚΚΕ τα οποία τρέμει μήπως χαθούν.....Κρίμα όμως για το σύνολο της πολιτικής ζωής του τόπου που θα μπορούσε να υπάρχει μια πραγματική εναλλακτική φωνή.....


Μέντωρ

Φτωχός και μόνος κάου - μπόυ 27 Σεπτεμβρίου 2013 στις 5:08:00 μ.μ. EEST  

@Μάριο
Η πορεία προς τον σοσιαλισμό δεν καθορίζεται από μια εκλογική διαδικασία και μόνο. Ούτε μια εκλογική διαδικασία φτάνει να οδηγήσει σε ριζική ανατροπή του πολιτεύματος.Δεν θα αναλύω τα προφανή.

@Νίκο
Ο πρόεδρός μου δε φοράει Burberry αλλά πολύ κακόγουστα ρούχα, πράγμα που κοστίζει στο μάρκετινγκ του κόμματος, μαζί με όλα τα άλλα αρτηριοσκληρωτικά που το δέρνουν. Προσωπικά πάντως προτιμώ τα fred perry και τα Gant. Παραλλαγή θα φορέσω την επόμενη φορά που θα με επιστρατεύσουν οι δημοκράτες της κυβέρνησης (ξέρεις, Γεωργιάδης, Βορίδης και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις).

@μηδενιστή
Τι να σχολιάσω; τόσα ξέρεις τόσα λες. Άλλωστε κάθε διάλογος είναι μάταιος. Ούτε θα σε πείσω (ακόμα και αν σε πείσω) ούτε θα με πείσεις (εκτός αν πάθω άνοια).

@Μέντορα
Μεγάλη κουβέντα. Τα στραβά τα βλέπω και εγώ. Άλλωστε η είσοδος στη βουλή του ΚΚΕ ήταν ουσιαστικά μια καταστροφή: επέτρεψε στο ιερατείο της Παπαρήγα να διατηρήσει την εξουσία και να κλείσει την πόρτα σε κάθε ιδέα εξέλιξης. Αν δεν αλλάξουν, θα εξαφανιστούν. Και είναι κρίμα γιατί πολιτικά και ιδεολογικά ο κόσμος τους είναι κλάσεις ανώτερος από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά η ιδεολογία, αγαπητέ Μέντωρ, για μένα δεν είναι πουκάμισο να το αλλάζεις όποτε δεν το γουστάρεις ή όποτε διαφωνήσεις με τις επιλογές της ηγεσίας. Οι περισσότεροι εδώ μέσα βρίζουν τον Σαμαρά μέρα νύχτα (από μέσα τους) αλλά όχι μόνο δεν το παραδέχονται παρά θα τον ξαναψηφίσουν κιόλας. Εμένα μου μοιάζει τίμιο από μέρους τους.

@εν κρυπτώ
Σταματώ εδώ. Προβλέπω ότι αν συνεχίσω θα πάμε σε κατάσταση καφενείου.

Ανώνυμος 27 Σεπτεμβρίου 2013 στις 7:05:00 μ.μ. EEST  

Δεν έχω καταλάβει γιατί κοροϊδεύετε το "ταξίαρχος ΟΥΚ". Ο κύριος Τζιάκης είναι απόστρατος ταξίαρχος και έχει περάσει το σχολείο των βαταραχανθρώπων. Πού τη βλέπετε εσείς τη φαιδρότητα;

Οδυσσέας 27 Σεπτεμβρίου 2013 στις 8:52:00 μ.μ. EEST  

Το "ταξίαρχος ΟΥΚ" είναι εξίσου φαιδρό με το "ναύαρχος Πυροσβεστικής".
Τα ΟΥΚ είναι τμήμα του Πολεμικού Ναυτικού, και στο Πολεμικό Ναυτικό δεν υπάρχουν ταξίαρχοι (ο αντίστοιχος βαθμός είναι του αρχιπλοιάρχου).
Στο Στρατό Ξηράς υπάρχουν ταξίαρχοι (ΠΖ, ΤΘ, ΠΒ, ΜΧ, ΔΒ, ΑΣ κλπ), αλλά δεν υπάρχουν ΟΥΚ.
Αρκετά στελέχη του ΣΞ περνούν το σχολείο των ΟΥΚ και φορούν το γνωστό επίραμμα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μετατάσσονται στο ΠΝ.
Μόνο κάποιος άσχετος με τη στρατιωτική πραγματικότητα - ή κάποιος που θέλει να εντυπωσιάσει τους άσχετους - θα μιλούσε για ταξίαρχο (ΟΥΚ).

Μάριος 28 Σεπτεμβρίου 2013 στις 2:25:00 π.μ. EEST  

ΦΚΜΚ:

"Η πορεία προς τον σοσιαλισμό δεν καθορίζεται από μια εκλογική διαδικασία και μόνο. Ούτε μια εκλογική διαδικασία φτάνει να οδηγήσει σε ριζική ανατροπή του πολιτεύματος.Δεν θα αναλύω τα προφανή."

Μα εγώ δε σε ρώτησα τα "προφανή". Δεν με ενδιαφέρει να μου πεις πως γίνεται η πορεία προς το Σοσιαλισμό. Αυτό το ξέρει οποιοσδήποτε άκουσε την γνωστή κασέτα από τους ΚΝίτες.

Αυτό που σε ρώτησα είναι πως γίνεται το ΑΝΑΠΟΔΟ. Βεβαίως ξέρω καλά ότι η κομμουνιστική θεωρία (εννοείται πως) δεν προβλέπει επιστροφή στα πρότερα αφού θεωρεί τον εαυτό της ως την πολιτικοοικονομική πανάκεια. Εγώ δεν ρωτάω την κομμουνιστική θεωρία όμως, ρωτάω εσένα. Και αυτό επειδή θέλω να πιστεύω ότι είμαι σε μια κουβέντα στην οποία η ελευθερία της αυτοθέσμισης απολαμβάνει μιας θέσης προστατευμένης και μη αμφισβητούμενης.

Εκτός βεβαίως και αν ΔΕΝ είναι έτσι. Γι αυτό σε ρωτάω.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP