Ανταλλακτικά ύψους 160εκ $ για την ΠΑ

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη για την ΠΑ είχαμε τις προηγούμενες μέρες καθώς όπως έγινε γνωστό, η αμερικανική DSCA (Υπηρεσία Συνεργασίας Αμυντικής Ασφάλειας) ενημέρωσε το Κογκρέσο για πιθανή πώληση πακέτου ανταλλακτικών προς την ΠΑ μέσω προγράμματος FMS, μετά από ελληνικό αίτημα. Το πακέτο υποστήριξης αφορά αεροσκάφη F-16, E/RF-4E, C-130H/B, C-27J και T-6A/C και είναι συνολικού ύψους 160 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η προμήθεια αυτή κρίνεται εξαιρετικά σημαντική για την εξασφάλιση υψηλού βαθμού διαθεσιμότητας για τα μαχητικά της ΠΑ, σε μια κρίσιμη περίοδο όπως αυτή που διανύουμε.. Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΥΠΕΘΑ, για το 2010 είχε προκύψει μια μείωση της τάξης του 25% στις δαπάνες για προμήθεια ανταλλακτικών στην ΠΑ, γεγονός που είχε παρασύρει προς τα κάτω τις ήδη μειωμένες διαθεσιμότητες (βλέπε: To YΠΕΘΑ "στραγγαλίζει" την Πολεμική Αεροπορία)

1 σχόλια:

Ανώνυμος 1 Απριλίου 2011 στις 10:00:00 π.μ. EEST  

Πάλι καλά που ήρθαν κι αυτά, γιατί με τις τιμές των FREMM ζήτω που καήκαμε. Α ρε ξάδερφε Νικολά. Εν τω μεταξύ ακούσαμε ότι το κόστος ανέβηκε επειδή το ΠΝ ήθελε Mica VL. "Κακό" Ναυτικό. Ήθελε σκάψιμο η φρεγάτα κι ανέβαινε το κόστος και ξαφνικά εν όψει των "ευρώ" χάθηκε η υποστήριξη στο Ναυτικό. Α ρε πατριώτες.

Σήμερα το μενού που προτείνει το κατάστημα περιλαμβάνει ΒΜΡ3 σε σως SHORADS. Καλή όρεξη.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP