"Άγκυρα, τράβα το χέρι σου απο τον γιακά μας"

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Εφ. Χουριέτ 2-3-2011 (μτφ tourkikanea.gr)

Επεισοδιακό συλλαλητήριο στην "KKTC"

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για τα οικονομικά μέτρα γίνεται στην "KKTC". Μετά την κρίση που ξέσπασε λόγω των υβριστικών πανό του πρώτου συλλαλητηρίου, η αστυνομία δεν επέτρεψε την συμμετοχή στο συλλαλητήριο αυτό σε ομάδες που κρατούσαν πανό που έγραφαν ¨Ποιος είσαι εσύ ρε ¨, ¨Κατοχικό κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας, εξαφανίσου ¨ καθώς και σε αυτούς που είχαν σημαίες της Νότιας Κύπρου. Ένταση προκλήθηκε ανάμεσα στους διαδηλωτές και την αστυνομία.

Η πλατφόρμα των συνδικάτων στην KKTC οργάνωσε το δέυτερο Συλλαλητήριο Κοινοτικής Ύπαρξης


Χιλιάδες άτομα που ήθελαν να συμμετάσχουν συνέρευσαν στην πλατεία Ινονού της Λευκωσίας. ΟΙ πρόεδροι των συνδικάτων ανέφεραν πως ο τουρκοκυπριακός λαός επιθυμεί να είναι ο αφέντης στο σπίτι του. Άλλοι πρόεδροι συνδικάτων τόνισαν πως κατά τις εξεγέρσεις στην Λιβύη και την Αίγυπτο ο Ερντογάν είχε πει ¨άκου την φωνή του λαού σου¨. Τώρα λοιπόν του είπαν τα συνδικάτα ¨γιατί δεν ακούς την φωνή του τουρκοκυπριακού λαού ;¨. Για να υπάρξει αυξημένη συμμετοχή στο συλλαλητήριο απείργησαν εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, σε νοσοκομεία, φαρμακεία και σχολεία. Το συλλαλητήριο άρχισε στις 11.30 και μετείχαν πολλά μέλη συνδικάτων, πολλές ΜΚΟ, σύλλογοι, ενώσεις, πολιτικά κόμματα καθώς και μερικά συνδικάτα και πολιτικά κόμματ από την Τουρκία.


Η αστυνομία κατέσχεσε τα αντιτουρκικά πανό

Στο συλλαλητήριο υπήρχαν κυπριακές και τουρκικές σημαίες, ενώ η αστυνομία επενέβη και κατέσχεσε αντιτουρκικά πανό που ανήκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπαράκα. Στο συλλαλητήριο τραγουδήθηκαν άσματα για την ειρήνη και την ελευθερία, ενώ φώναξαν συνθήματα όπως ¨Δεν εμποδίζεται η ειρήνη στην Κύπρο¨, και ¨Αλληλεγγύη στον αγώνα για ενότητα, αντίσταση, αντίσταση θα κερδίσουμε¨. Υπήρχαν πανό που έγραφαν ¨Άγκυρα τράβα το χέρι σου από τον γιακά μας¨, ¨Θέλουμε να κυβερνάμε τον εαυτό μας¨ και ¨Άγκυρα δεν θέλουμε ούτε τα λεφτά σου, ούτε τους υπαλλήλους σου, ούτε τα πακέτα σου¨.

Ένταση στον χώρο του συλλαλητηρίου

Για να μην υπάρξει μια κρίση παρόμοια με αυτήν του πρώτου συλλαλητηρίου η αστυνομία έλαβε μέτρα ασφαλείας στον χώρο της εκδήλωσης. Η αστυνομία δεν επέτρεψε την συμμετοχή στο συλλαλητήριο αυτό σε ομάδες που κρατούσαν πανό που έγραφαν ¨Ποιος είσαι εσύ ρε ¨, ¨Κατοχικό κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας, εξαφανίσου ¨ καθώς και σε αυτούς που είχαν σημαίες της Νότιας Κύπρου. Καθώς οι διαδηλωτές δεν το δέχτηκαν αυτό υπήρξε ένταση.

http://tourkikanea.gr/

2 σχόλια:

Ανώνυμος 3 Μαρτίου 2011 στις 6:36:00 μ.μ. EET  

Ας τα βλέπουν αυτά τα ξεφτέρια οι μουσουλμάνοι της Δυτικής Θράκης.

Ανώνυμος 3 Μαρτίου 2011 στις 7:37:00 μ.μ. EET  

"Ας τα βλέπουν αυτά τα ξεφτέρια οι μουσουλμάνοι της Δυτικής Θράκης."

Και η κόρη του πατέρα της επίσης! Και ο horseshoemaker!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP