Επίσκεψη Μπαγίς στα Σκόπια

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Δημοσίευμα της καθεστωτικής φυλλάδας Χουριέτ για την επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς στα Σκόπια. Η αντίδραση των γιαλαντζί διδακτώρων της Β.Σοφίας μέχρι στιγμής αγνοείται..

Εφ. Χουριέτ 25-3-2011

Μήνυμα για την "Mακεδονία" στην Αθήνα από τα Σκόπια

Ο υπουργός επικρατείας και αρχιδιαπραγματευτής Εγεμέν Μπαγίς κατά την επίσκεψη του στην ¨Μακεδονία¨-χώρα με την οποία έχουν θυμώσει οι Έλληνες, είπε λόγια που πάλι θα τους ερεθίσουν.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα ανάμεσα στην Ελλάδα και στην ¨Μακεδονία¨ είναι το θέμα του ονόματος ¨Μακεδονία¨. Η Ελλάδα εναντιώνεται στο όνομα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας καθώς έχει μέσα στα σύνορα της περιοχή με το όνομα Μακεδονία με την δική της ιστορία και πολιτιστική κληρονομιάς

Η Τουρκία αναγνωρίζει την Μακεδονία με αυτό το όνομα. Ο Μπαγίς κατά την επίσκεψη που έκανε στα Σκόπια, αναφερόμενος στο θέμα αυτό κατηγόρησε τους Έλληνες :

¨Μα θα άλλαζα το όνομα μου επειδή το ζητήσατε εσείς ; Ή θα αλλάζατε το όνομα σας επειδή το ζήτησα εγώ ; Αυτά τα εδάφη αποκαλούνται Μακεδονία.

Ο Μπαγίς υποσχέθηκε πως η Τουρκία θα κάνει ότι μπορεί για να εισέλθει η Μακεδονία στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε.

Η Ελλάδα λόγω του θέματος του ονόματος με την Μακεδονία, ασκεί βέτο στην υποψηφιότητα της χώρας αυτής σε αυτούς τους φορείς.

Ο Μπαγίς απευθυνόμενος στους Μακεδόνες σχετικά με αυτό το θέμα είπε : ¨Μη λυπάστε, και εμείς βιώνουμε το ίδιο θέμα¨ εννοώντας την Κύπρο.

Ο Μπαγίς είπε πως « Η επίλυση του Κυπριακού δεν υπήρξε ως όρος για την είσοδο των Ελληνοκυπρίων στην Ε.Ε., αλλά τίθεται ως όρος για τη υποψηφιότητα της Τουρκίας. Η διεθνής κοινότητα όταν θέλει να βρει δικαιολογίες, το κάνει πολύ πετυχημένα¨

Μτφ tourkikanea.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος 27 Μαρτίου 2011 στις 12:37:00 μ.μ. EEST  

Ναι, γιατί αν δεν υπήρχε το Κυπριακό, η ΕΕ θα είχε ανοιχτές τις αγκάλες για τους τουρκόγυφτους...Ρε τι λέει ο γραφικός μελαψομογγόλος Μπαγίς...

Ανώνυμος 27 Μαρτίου 2011 στις 5:07:00 μ.μ. EEST  

εγω θα ελεγα σε αυτον τον κυριο οτι οπου και να παει οτι και να πει θα περασει απο τα χερακια της μερκελ για να καταλαβει τι θα πει ευρωπη μην εχει αυταπατες οσο για την ελλαδα εμεις καλα περναμε με ωραιο ηλιο και καλη διαθεση εαν νομιζει οτι πρεπει να κανει φιλους ας παει στον καυκασο η προς αραβια ....σε καμμια σκηνη οπως αυτες που χρονια τωρα στηνουν κατα το περασμα τους απο την γιουγκοσλαβια προς την φτωχη τουρκια

Ανώνυμος 28 Μαρτίου 2011 στις 9:05:00 π.μ. EEST  

Σήμερα η Wall Street Journal δημοσιεύει άρθρο Τουρκου ερευνητη στην Ουάσιγκτον που προειδοποιεί ότι ο Ερντογαν και η ισλαμική του αντζέντα επηρεάζουν αρνητικά τις σχεσεις με τις ΗΠΑ και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για φονταμενταλιστική κουλτουρα στην Αγκυρα.Παρουσιάζει συγκεκριμένα παραδείγματα ενεργειών του



http://online.wsj.com/article/SB10001424052748704050204576218590618200896.html?mod=WSJEUROPE_hpp_sections_opinion

Akritas 28 Μαρτίου 2011 στις 9:27:00 π.μ. EEST  

Αυτό που πρέπει να κάνουμε ως στρατηγική στην τουρκική προπαγάνδα, είναι να δώσουμε να καταλάβουν οι Σκοπιανοί, ότι, οι Νεοθωμανιστές της Άγκυρας, σαν μοναδικούς αληθινούς συμμάχους στα Βαλκάνια, θεωρούν τους Αλβανούς και τους Βόσνιους Μουσουλμάνους.(βλέπε βιβλίο Νταβούτογλου)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP