Ανάκληση της ελληνικής άδειας στο «Explora»

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Η Ελλάδα προχώρησε στην ανάκληση της άδειας που είχε αρχικώς δώσει στο ιταλικό ωκεανογραφικό πλοίο «EXPLORA»

Ο λόγος για τον οποίο η ελληνική πλευρά προέβη σε αυτή την ενέργεια, είναι ότι το ιταλικό πλοίο ζήτησε παρόμοια άδεια για την πόντιση καλωδίων οπτικών ινών και από την Τουρκία!

Πρόκειται σαφώς για μία μη φιλική ενέργεια προς την Ελλάδα, ένα θέμα για το οποίο βρίσκονται σε στενή συνεργασία και συνεννόηση η Αθήνα και το Τελ Αβίβ, για προφανείς λόγους.

Είναι πλέον πιθανό το ιταλικό πλοίο να επιχειρήσει να ποντίσει τα καλώδια οπτικών ινών σε διαφιλονικούμενη – από την Τουρκία – Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, μια κατάσταση που θα φέρει αντιμέτωπα τα πολεμικά πλοία Τουρκίας και Ελλάδας που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

Κατά συνέπεια, ο χειρισμός της κατάστασης οφείλει να είναι πολύ προσεκτικός, αφού ΔΕΝ αποκλείεται η Τουρκία να αναζητά την ευκαιρία να δημιουργήσει «θερμό επεισόδιο» με σκοπό να προχωρήσει στην επιβολή τετελεσμένων και το επίσημο «γκριζάρισμα» μιας ακόμη περιοχής ενδιαφέροντος για την Άγκυρα.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας. Θεωρούμε απαράδεκτο το ότι η ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών γίνεται με τόσο μεγάλη καθυστέρηση και όχι μετά από ανακοίνωση, αλλά με τη διασταύρωση πληροφοριών που ελήφθησαν με τη μέθοδο των «ψιθύρων στους διαδρόμους»...

Η Ιταλία γενικότερα ακολουθεί μια «παρεξηγήσιμη» πολιτική στάση έναντι της Τουρκίας, με πιθανότερο κίνητρο τη στενή βιομηχανική συνεργασία, ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, καθώς επίσης και το πλήθος των χρυσοφόρων συμβολαίων που διεκδικεί από την τουρκική εξοπλιστική «πίτα»

www.defencepoint.gr

13 σχόλια:

Ανώνυμος 29 Μαρτίου 2011 στις 9:56:00 μ.μ. EEST  

οι γνωστοι μακιαβεληδες ιταλοι που μαλλον κερδισαν τον δευτερο παγκοσμιο πολεμο μια και πολεμησαν με τους συμμαχους και οχι εναντιον της ελλαδος ειναι για λυπηση οπως παντα αλλα για πιο λαο μιλαμε και με τι αναστημα χαθηκε εκει καπου στο γαριβαλδη.

Ανώνυμος 30 Μαρτίου 2011 στις 1:17:00 π.μ. EEST  

Οι Ιταλοί έκαναν σωστά και τους συγχαίρω, γιατί δεν δίστασαν να κάνουν αυτό που έπρεπε για να προωθήσουν τα συμφέροντα τους.Οι δικοί μας οι προδότες που κάθονται και συζητάν αν το Καστελόριζο έχει ή δεν έχει ΑΟΖ.Αυτοί που διαχειρίζονται τη τύχη της χώρας είναι αυτοί που υπέγραψαν τις αισχρές συμφωνίες μετά τα Ίμια, είναι αυτοί που είπαν ας τη πάρει τη σημαία ο αέρας!!!

Ανώνυμος 30 Μαρτίου 2011 στις 2:44:00 π.μ. EEST  

"Κατά συνέπεια, ο χειρισμός της κατάστασης οφείλει να είναι πολύ προσεκτικός, αφού ΔΕΝ αποκλείεται η Τουρκία να αναζητά την ευκαιρία να δημιουργήσει «θερμό επεισόδιο» με σκοπό να προχωρήσει στην επιβολή τετελεσμένων και το επίσημο «γκριζάρισμα» μιας ακόμη περιοχής ενδιαφέροντος για την Άγκυρα."

Επιτέλους ας σταματήσει αυτή η πιπίλα περί γκριζαρίσματος σε περίπτωση θερμού επεισοδίου.

Εαν ολοκληρωθεί το θερμό επεισόδιο δεν υπάρχει γκριζάρισμα. Εαν π.χ. μετά την κατάληψη της δεύτερης βραχονησίδας στα Ίμια πήγαινε ένα αεροπλάνο και έκανε κιμά τους τουρκαλάδες δεν θα μιλούσαμε σήμερα για γκρίζες ζώνες.

Οι όποιες ζώνες γίνονται γκρίζες εαν βάζουμε την ουρά στα σκέλια και αφήνουμε να παίρνει ο "αέρας" τη σημαία μας.

Ανώνυμος 30 Μαρτίου 2011 στις 10:15:00 π.μ. EEST  

Έχω την εντύπωση ότι ιστορικά, και διορθώστε με εάν κάνω λάθος, μετά την Τουρκία η Ελλάδα πάντα έβρισκε και την Ιταλία να δρα παρασκηνιακά από πίσω σε ότι αφορά διεκδικήσεις και όχι μόνο της χώρας μας. Δεν είναι και οι καλύτεροι γείτονες...

Ανώνυμος 30 Μαρτίου 2011 στις 4:22:00 μ.μ. EEST  

Όμως ο "γιαλαντζί ντοκτόρ" ΥΠΕΞ της Ελλάδος(;;;) Δρούτσας, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τις τουρκικές πειρατείες και τις Μπερλουσκόνικες υπεκφυγές, (ζήτω η "Ευρώπη" δηλαδή) φυτεύει μαρούλια στο Καστελόριζο μαζί με τους "ομογενείς" (έτσι τους απεκάλεσε) κατοίκους του. Έ ρε και πως κρατιώνται τα κεραμίδια ξεκρέμαστα!!!!!

Akritas 30 Μαρτίου 2011 στις 5:16:00 μ.μ. EEST  

Μια χαρά κάνει και η Ιταλία και η Τουρκία...

Η χώρα που η εξωτερική πολιτική της αφέθηκε εξαιτίας της έλλειψης πολιτικής βούλησης στη ροή των συγκυριακών διακυμάνσεων και έχασε την ικανότητα συγχρονισμού γίνεται δέσμια μίας πολύπλοκης και αντιφατικής εικόνας που σχηματίζεται από στιγμιαίες αντιδράσεις στην προσδιοριζόμενη από τρίτους επικαιρότητα.

Βιώνοντας τον φόβο του κινδύνου, θεωρεί πιο ασφαλές να κολυμπήσει προς την κατεύθυνση των «ρευμάτων» της πραγματικής ισχύος άλλων, παρά να στηριχτεί στο κύμα που δημιουργεί η ίδια η εν δυνάμει ισχύς. Αντί να επιχειρήσει να κάνει έναν αξιοπρεπή, μελετημένο και αποφασισμένο περίπατο στον απέραντο ορίζοντα που τους ανοίγει μπροστά η ιστορία και η γεωγραφία της, προτιμά να βαδίζει τρεκλίζοντας στις στρατηγικές σκιές των άλλων.

Νταβούτογλου: Η «αδύναμη πολιτική ηγεσία» και οι βουλήσεις της.

Εμείς είμαστε οι Μήλιοι του σήμερα.

Ανώνυμος 30 Μαρτίου 2011 στις 8:18:00 μ.μ. EEST  

Το Εxplora είναι κρατικο Ιταλικό σκάφος ή ιδιωτικό; Γιατί αν είναι το 2ο, τα περί μακιαβέλλισμού και προάσπισης συμφερόντων δεν ισχύουν.

Ανώνυμος 31 Μαρτίου 2011 στις 1:32:00 π.μ. EEST  

Μήπως πρέπει να στείλουμε το αχτύπητο δίδυμο Δρούτσα και Γερουλάνο με την τριήρη να κάνει ορθόδοξο Πάσχα στα λιμάνια της Μεγάλης Ελλάδας με ψητά αρνιά, κρασιά και να φυτεύει ελιές, αμπέλια και να μοιράζουν χαμόγελα έτσι για να σφίξουν κάτι ιταλικοί...

Ανώνυμος 31 Μαρτίου 2011 στις 12:58:00 μ.μ. EEST  

Και να τους απασχολείσουμε εκεί στην Δύση ώστε να λύσουμε τα θεματα μονοι μας στην Ανατολή!
Γι αυτό ο δικέφαλος αετός είναι διαχρονικό σύμβολο.

Ανώνυμος 31 Μαρτίου 2011 στις 4:00:00 μ.μ. EEST  

παμε καλα οι ιταλοι μας φταινε? δηλαδη χτυπαμε το σαμαρι για να ακουσει ο γαιδαρος,αντι να χτυπησουμε τον ιδιο τον γαιδαρο, η τουρκοι μας αμφισβητουν ευθεως και μας φτυνουν καταμουτρα τι αλλο πρεπει να μας κανουν τρωμε την μια σφαλιαρα μετα την αλλη και εμεις ψαχνουμε ακομα να δουμε πιος φταιει,μας παραβιαζουν καθημερινα,ψαρευουν εντος των χωρικων μας υδατων,αμφισβητουν το μισο αιγαιο,πηραν τα ιμια,μας εχουν ριξει μαχητικο αεροπλανο με τον ηλιακη,μας κατεριψαν ελικοπτερο στα ιμια,κανουν βολτες με τις φρεγατες μεχρι το σουνιο,μπαινουν υποβρυχια μεχρι την σαλαμινα,πετουν οι τουρκοι πανω απο κατοικημενες περιοχες και τρομαζουν τους κατοικους των νησιων,αμφισβητουν την ζουραφα στην θασο,προσπαθουν να κανουν κοσσοβο την θρακη,μας απειλουν με casus belli (αιτια πολεμου) εαν επεκτεινουμε τα χωρικα μας υδατα στα 12 ναυτικα μιλια,οι ΜΥΤ κοβει βολτες στην θρακη και ξεσηκωνει τους μουσουλμανους,οι ιταλοι φταινε??? τοσο ΜΑΛΑΚΕΣ γιναμε??? δεν θα μας ανεβουν οι τουρκοι στο κεφαλι με την ηττοπαθεια που μας διακατεχει,και οι τουρκοι και οι ιταλοι καλα κανουν,εμεις οι κοιμησμενοι τι κανουμε?? ΤΙΠΟΤΑ!!!

Ανώνυμος 31 Μαρτίου 2011 στις 11:31:00 μ.μ. EEST  

ΠΡΩΤΑ ΑΝΩΝΥΜΕ ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ
ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΦΤΑΙΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ
ΔΕΝ ΘΥΜΑΣΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝ.ΜΕΣΟΓΕΙΟ; ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ; ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΑΝ;
ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΙΟ ΠΙΣΩ; ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ; ΥΠΟΔΑΥΛΙΖΑΝ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΟΝΟΜΑΓΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ. ΓΙ'ΑΥΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑ ΤΟΝ ΔΙΚΕΦΑΛΟ ΑΕΤΟ.
ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ
ΜΑΛΑΚΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΒΡΙΖΕΙΣ ΣΑΝ ΛΑΟ
ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΕΝΑΣ ΑΞΙΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ

ηλιας 1 Απριλίου 2011 στις 12:54:00 π.μ. EEST  

Εμεις αγαπααααααμεεεε τους αλβανοπακιστανοαφροαραβοαφγανους!!!!
Κατεπικληση των "συμμαχων" μας,της τσεπης μας και του πεντοχιλιαρου ανα κεφαλη απο την Ε.Ε....

Ανώνυμος 1 Απριλίου 2011 στις 4:37:00 μ.μ. EEST  

Νομίζω ότι εμείς "κρεμάσαμε" τους Ιταλούς και όχι το αντίθετο. Όταν πλησίασε η τουρκική κορβέτα το ιταλικό πλοίο και το απείλησε να φύγει αλλιώς θα ανοίξει πυρ, το πλήρωμα του σκάφους επικοινώνησε με την Αθήνα - από την οποία είχε πάρει άδεια (αναγνώριση της ελληνικότητας των υδάτων από τρίτη χώρα) για να κάνει τις έρευνες και τους εξέθεσε την απειλή που υφίστατο. Η Αθήνα σφύριξε αδιάφορα...και το πλοίο αναγκάστηκε να φύγει αφήνοντας ανεκτέλεστο το έργο, για το οποίο είχε πληρωθεί.

Απ' τη στιγμή που τους αφήσαμε ακάλυπτους την πρώτη φορά, οι άνθρωποι για να κάνουν τη δουλειά τους δεν θα κάτσουν να ασχοληθούν σε ποιον ανήκει η θαλάσσια περιοχή - λάθος μέγα όπως αποδείχτηκε στην πρώτη τους απόπειρα που είπαν να τα κάνουν όλα σωστά - πήραν λοιπόν κι από την Τουρκία την "γιαλαντζί" άδεια τους και έληξε το θέμα! Το ότι την ανακαλέσαμε...ξέρεις οι Τούρκοι και οι Ιταλοί, σκοτίστηκαν!Θα εκδοθεί στο πιτς φυτίλι μια νέα τουρκική που θα καλύπτει τα κενά! Κοιμήσου, Ελλάδα!

Πενθεσίλεια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP