Tέλος στην μονομερή κατάπαυση του πυρός απο το PKK

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

H Δημοκρατική Συνομοσπονδία του Κουρδιστάν (KCK) -Οργάνωση "ομπρέλα" του Κουρδικού Κινήματος-με ανακοίνωση της έθεσε τέρμα στην μονομερή κατάπαυση τους πυρός που είχε κηρύξει το PKK απο τις 13 Αυγούστου 2010 κατηγορώντας την Τουρκική κυβέρνηση για την αρνητική στάση της απέναντι στο Κουρδικό Λαό

H Δημοκρατική Συνομοσπονδία του Κουρδιστάν (KCK) δηλώνει πως οι Κούρδοι Μαχητές του PKK δεν θα επιτεθούν στον τουρκικό στρατό αλλά θα ακολουθήσουν μια αμυντική ενεργή στρατηγική. Αποτρεπτική με προληπτικές επιθέσεις και στόχο τα τουρκικά στρατιωτικά φυλάκια για να εμποδίσουν σχεδιαζόμενες επιθέσεις εναντίον τους και παράλληλα επιθετική στην περίπτωση έναρξης επιχειρήσεων εναντίον τους απο τον Τουρκικό στρατό καθώς και με επιχειρήσεις αντιποίνων για την δράση του τουρκικού στρατού.

H Δημοκρατική Συνομοσπονδία του Κουρδιστάν (KCK) αναφέρει ότι προσπάθησε με κάθε μέσο, για την οικοδόμηση ενός ειρηνικού διαλόγου με τουρκικό κράτος και για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης στο κουρδικό ζήτημα, αλλά δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από την κυβέρνηση του AKP.

Οι λόγοι που οδήγησαν την Δημοκρατική Συνομοσπονδία του Κουρδιστάν (KCK) στην αναστολή της μονομερούς κατάπαυσης του πυρός η όποια ίσχυε απο τις 13 Αυγούστου 2010 συνοψίζονται:

-40 Μαχητές του PKΚ σκοτώθηκαν από τον τουρκικό στρατό και τουλάχιστον 800 κουρδικοί πολιτικοί συνελήφθησαν.
-Η Τουρκική κυβέρνηση αρνήθηκε επανειλημμένα την δημόσια χρήση της Κουρδικής γλώσσας
-Οι συνθήκες κράτησης του Κούρδου Εθνικού Ηγέτη Abdullah Ocalan δεν βελτιώθηκαν.
-Δεν δημιουργήθηκε Επιτροπή διαφάνειας αναφορικά με το ζήτημα των μαζικών τάφων που συνεχώς ανακαλύπτονται.
-Δεν άλλαξε το κατώτατο εκλογικό όριο.

Κλείνοντας η Δημοκρατική Συνομοσπονδία του Κουρδιστάν (KCK) καλεί όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις να παρουσιαστούν ενωμένες ενάντια στην πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης tου κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

http://infognomonpolitics.blogspot.com

5 σχόλια:

Ανώνυμος 1 Μαρτίου 2011 στις 1:13:00 π.μ. EET  

ωρε κατι χαρές που θα κάνουν στην Άγκυρα!

kagelarios 1 Μαρτίου 2011 στις 1:37:00 π.μ. EET  

καλη τους τυχη.. μπας και σωσουν κι εμας...

Ανώνυμος 1 Μαρτίου 2011 στις 10:36:00 π.μ. EET  

Κούρδοι γερά φάτε τα σκυλιά!!!

"Γιασεμής"

GeorgesGlass 1 Μαρτίου 2011 στις 10:54:00 π.μ. EET  

@kagelarios
πιό πολλές πιθανότητες υπάρχουν να μας σώσουν οι Τούρκοι παρά οι KCK.

Ανώνυμος 1 Μαρτίου 2011 στις 12:34:00 μ.μ. EET  

Μακάρι να είχαμε το θάρρος των Κούρδων να ανεβαίναμε και μεις με το όπλο στο χέρι στα Ελληνικά "βουνά" για να ελευθερώσουμε την Πατρίδα από τους ελληνόφωνους κατακτητές.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP