Παραλαβή ελικοπτέρων έρευνας και διάσωσης για την Εθνική Φρουρά

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Επιχειρησιακά έτοιμα τον Αύγουστο

Δύο νέα ελικόπτερα έρευνας και διάσωσης έχει αποκτήσει η Εθνική Φρουρά ενώ το τρίτο αναμένεται να φθάσει στην Κύπρο σε δύο μήνες
11/03/2011 - 16:05

Σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας πέταξε από τη Λευκωσία στην Αεροπορική Βάση Ανδρέας Παπανδρέου, με το ένα από τα δύο αεροσκάφη Agusta Westland, που έχει παραλάβει η Εθνική Φρουρά. Το Agusta Westland, είπε ο Υπουργός Αμυνας, είναι ένα πολύ σύγχρονο ελικόπτερο με πολλές δυνατότητες πολλαπλών χρήσεων. Το ελικόπτερο αυτό, συνέχισε, έχει τρεις βασικά αποστολές να εκτελέσει, που είναι έρευνα και διάσωση, ταχεία μεταφορά προσωπικού και πυρόσβεση. Η Εθνική Φρουρά, είπε, θα ενισχυθεί με τρία τέτοιου τύπου ελικόπτερα, τα δύο από τα οποία έχουν ήδη παραληφθεί και το τρίτο αναμένεται να είναι στην Κύπρο σε δύο μήνες.












Φωτογραφία σημάτων Κ.Αλκούσης

Τον Αύγουστο

Τα τρία ελικόπτερα Agusta Westland αναμένεται να είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα, σημείωσε ο κ. Παπακώστας, μετά τον Αύγουστο όταν θα ολοκληρωθεί η εκπαίδευση του προσωπικού. Με την απόκτηση των τριών νέων ελικοπτέρων, η Κύπρος θα έχει συνολικά επτά ελικόπτερα διάσωσης μαζί με αυτά που διαθέτει και η Αστυνομία, ένας αριθμός που θεωρείται πολύ σημαντικός για μια μικρή χώρα όπως είναι η Κύπρος, πρόσθεσε. Από την πλευρά του ο Διοικητής της Μοίρας των ελικοπτέρων διάσωσης της Εθνικής Φρουράς Ιπτάμενος Αντισμήναρχος Μάριος Φλωρίδης είπε ότι τα ελικόπτερα Agusta Westland 139 είναι ιταλικής κυρίως κατασκευής, σε συνεργασία με την Westland Αγγλίας και θεωρούνται από τα καλύτερα ελικόπτερα στον κόσμο. Τα ελικόπτερα αυτά είναι εξειδικευμένα στην έρευνα και διάσωση, διαθέτοντας όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και δεκαπέντε άτομα.

ΠΟΛΙΤΗΣ online

Η φωτογραφία στην αρχή του άρθρου είναι του Γιώργου Χατζηπαύλου, περισσότερες στον ιστότοπο του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

3 σχόλια:

Ανώνυμος 13 Μαρτίου 2011 στις 10:26:00 μ.μ. EET  

Για να παίρνουμε και μαθήματα για το πως θωρακίζεις και τα...δικαιώματά σου σαν κράτος!!!

Ανώνυμος 15 Μαρτίου 2011 στις 5:27:00 μ.μ. EET  

Με τα Dauphin του ΛΣ τι γίνεται βρε παιδιά;

Ανώνυμος 15 Μαρτίου 2011 στις 7:25:00 μ.μ. EET  

Καλορίζικα, αδέλφια Κύπριοι και καλές προσγειώσεις!Και οι εν Ελλάδι συνέλληνες,λιγότερη γκρίνια, ψηλά τις σημαίες!
Α.Χ
Υ.Γ:ΟΛΟΙ σημαίες στο μπαλκόνι για την εθνική επέτειο!Η Αθήνα να πνιγεί στο γαλανόλευκο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP