Πάγκαλος : "Μακεδόνες" οι Σκοπιανοί

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Στις 15 Φεβρουαρίου 2008 ο Θεόδωρος Πάγκαλος συναντά τον αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα. Ο σημερινός Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μιλά «αιχμηρά» και ανοιχτά στον πρέσβη Σπέκχαρντ για το θέμα των Σκοπίων λέγοντας ότι οι Μακεδόνες θα έπρεπε να χρησιμοποιούν όποιο όνομα θέλουν και ότι το θέμα της ονομασίας είναι γελοίο και καταστροφή από την αρχή.

Ο κ. Πάγκαλος – για τον οποίο ο Ντάνιελ Σπέκχαρντ λέει ότι είναι γνωστός για τον αιχμηρό του λόγο και τις μη διπλωματικές προσεγγίσεις – σημειώνει ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να θεωρεί τιμή το ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν το όνομα Μακεδονία.

Λέει ακόμα είναι επίσης γελοίος ο ελληνικός φόβος του αλυτρωτισμού, που βγαίνει από τις φοβίες των δεξιών, οι οποίες προέρχονται από τον εμφύλιο και από το φόβο μήπως έρθουν στην Ελλάδα κομμουνιστές από σλαβικές χώρες.

Ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σύμφωνα με το έγγραφο, δηλώνει ότι οι ΗΠΑ δε θα έπρεπέ να ανησυχούν μήπως η Ελλάδα θα τις κατηγορήσει ότι δεν έλυσαν το πρόβλημα της ονομασίας, χαρακτηρίζει λογική προσέγγιση την πρόταση Νίμιτς και λέει ότι είχε πει στην υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ότι το ΠΑΣΟΚ δε θα επιχειρούσε να εκμεταλλευτεί το ζήτημα, αν και θα ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της.

Σχολιάζοντας, ο αμερικανός πρέσβης τόνιζε ότι λίγοι Έλληνες θα συμφωνούσαν με τον Πάγκαλο στο θέμα των Σκοπίων και πως, ακόμη και ο ίδιος, δεν θα εξέφραζε τις απόψεις αυτές δημοσίως.

Η δημοσίευση του εγγράφου προκάλεσε την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος, με σημερινές δηλώσεις του, περηφανεύεται ότι ήταν από τους πρώτους που συνιστούσαν να αφήσουμε τους Σκοπιανούς “να λέγονται όπως θέλουν”, δηλαδή “Μακεδόνες”.

Η δήλωση αυτή –όπλο στην προπαγάνδα των Σκοπίων- έρχεται σήμερα που μπαίνει σε τελική και κρίσιμη φάση η προσφυγή των Σκοπίων στο Διεθνές Δικαστήριο, εναντίον της χώρας μας, για την απόφαση της Συνόδου Κορυφής στο Βουκουρέστι, τον Απρίλιο του 2008.

Μετά από αυτό και ιδίως στην κρίσιμη αυτή στιγμή, μπορεί ο κ. Πάγκαλος να παραμένει ακόμη στη θέση του Αντιπροέδρου;

Καλούμε τον Πρωθυπουργό να πάρει άμεσα θέση».

3 σχόλια:

Ανώνυμος 22 Μαρτίου 2011 στις 10:12:00 π.μ. EET  

Τα ξαναείπε και χτες στο Μεγκα, τη μέρα που ξεκίναγει η ακρόαση στη Χάγη για τη γνωστή προσφυγή των σκοπιανών. Για μένα ο άνθρωπος των Ιμίων, του Οτσαλάν και των κληρονομημένων 58 ακινήτων δεν είναι το θέμα. Έχει τοποθετηθεί από τη πλειοψηφια των Ελλήνων εκεί που του πρέπει και είναι θέμα χρόνου κάποιος να πατήσει το καζανάκι (νομίζω φοβούνται τα συντρόφια του ότι δε θα ανταπεξέλθει η Ψυτάλεια για αυτό τον λουζόμαστε ακόμα). Το θέμα είναι οι συμπολίτες μας που για να μη χάσουν τη βόλεψη τους, τα προνόμια τους κτλ τον βρίζουν μεν αλλά τον στέλνουν δε να μας κυβερνά και να επηρεάζει το μέλλον τον παιδιών μας. Όσο μένει αυτή η νοοτροπία, αυτός θα φύγει αλλά θα έρθει άλλος αντίστοιχος. Αυτό είναι το πραγματικό θέμα και κανείς δε το θίγει.
ΥΓ Η Χάγη για μένα είναι λάθος. Δε πας στο δικαστήριο να υπερασπιστείς το αυτονόητο για να κάνεις τον ηθικό και νομιμόφρονα. Ειδικά σε δικαστήριο που έχει και πολιτικά κριτήρια. Απλά σηχτιριάζεις και περιφρονείς τους σκοπιανούς και τους τσακίζεις στο βέτο ακόμα και στο σύλλογο μπρίτζ. Τόσα χρόνια παρέα με τους τούρκους κάνουν, τίποτα δεν μάθαν?

Pablo_Hasan 22 Μαρτίου 2011 στις 2:47:00 μ.μ. EET  
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος 23 Μαρτίου 2011 στις 2:25:00 π.μ. EET  

"Η Ελλάδα θα έπρεπε να το θεωρεί τιμή"
Το να σου κλέβουν την Ιστορία σου είναι τιμή; Βρε παχύδερμο;
Σίγουρα πολλοί λαθρομετανάστες θα πόθησαν τη σύζυγό σου, θα το θεωρήσεις τιμή και θα τους την δώσεις; Μάλλον όχι. Κόψε τις μπούρδες μπαζοτσούβαλο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP