Οι βιασμοί στρατιωτών και το αξιόμαχο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

του Σάββα Kαλεντερίδη

Έχουμε γράψει πολλές φορές στις στήλες του ιστολογίου μας ότι ο τουρκικός στρατός και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αποτελούν άντρο διαφθοράς, ανηθικότητας και ακολασίας, χαρακτηριστικά που επηρεάζουν τη μαχητική τους ισχύ.

Διοικητές στρατιάς, σωματάρχες, μέραρχοι, διοικητές μονάδων και υπομονάδων, είναι βουτηγμένοι στη διαχειριστική διαφθορά, αναμεμειγμένοι σε σκάνδαλα λαθρεμπορίου ναρκωτικών, τσιγάρων, όπλων, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι -ιδιαίτερα αξιωματικοί της στρατοχωροφυλακής και της Διεύθυνσης Ανορθοδόξου Πόλέμου- που εμπλέκονται σε εκβιασμούς και δολοφονίες επιχειρηματιών, σε βασανισμούς και εκτελέσεις Κούρδων αγωνιστών.

Μια από τις πτυχές που δεν θίξαμε μέχρι σήμερα, είναι οι βιασμοί των στρατιωτών από τους ανωτέρους τους.

Σήμερα, η έγκυρη ιστοσελίδα ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΧΑΜΠΕΡ δημοσιεύει λεπτομέρειες για δυο υποθέσεις βιασμών στρατιωτών από τους ανωτέρους τους, που έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.
Η πρώτη έγινε στο φυλάκιο της Στρατοχωροφυλακής του όρους Μπόλου (Bolu Dağı Jandarma Karakolu). Με βάση το δημοσίευμα, μετά από καταγγελία που έκαναν στρατιώτες στη Διοίκηση Στρατοχωροφυλακής του νομού Προύσσας, στις 15 Ιανουαρίου 2011 έγινε αιφνιδιαστικός έλεγχος από ομάδα αξιωματικών στο φυλάκιο Στρατοχωροφυλακής του όρους Μπόλου, όπου βρέθηκε ο διοικητής του φυλακίου, ανθυπασπιστής C. A., να βιάζει τον στρατιώτη M.Ç. στη αποθήκη που βρίσκεται κάτω από το φυλάκιο.
Ο ανθυπασπιστής εκλήθη στην Άγκυρα, όπου συνελήφθη, μετά από εντολή του στρατιωτικού εισαγγελέα της Στρατοχωροφυλακής. Ο ανθυπασπιστής, μετά από κράτηση 28 ημερών αφέθηκε ελεύθερος, ενώ συνεχίζεται η ανακριτική διαδικασία.

Το δεύτερο επεισόδιο βιασμού
Το δεύτερο επεισόδιο συνέβη στο 5ο Τάγμα Νεοσυλλέκτων Στρατοχωροφυλακής, στην κωμόπολη Γκιόλπαζαρι του Μπίλετζικ (Gölpazarı, 5'inci Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı).
Με βάση την κατάθεση του νεοσυλλέκτου στρατιώτη Y.H., μια μέρα πριν την άδεια μεταθέσεων, και συγκεκριμένα την 01.30' της 11ης Φεβρουαρίου 2011, κατέβηκε από τις σκάλες για να καπνίσει ένα τσιγάρο. Εκεί τον έπιασαν τρία άτομα και τον βίασαν με τη σειρά. Την επόμενη ημέρα ο στρατιώτης πήγε στο σπίτι του, στο Ναζιλλί του Αϊδινίου και ανέφερε το γεγονός πρώτα στους οικείους του και μετά στον εκεί εισαγγελέα. Η οικογένεια θεώρησε υπεύθυνο για τον ομαδικό βιασμό του νεοσύλλεκτου έναν αξιωματικό του τάγματος. Ο φάκελλος της υπόθεσης διαβιβάστηκε στον στρατιωτικό εισαγγελέα της 1ης ΤΑΔ, που έχει έδρα το Εσκίσεχιρ.

Το αξιόμαχο των ΤΕΔ
Τα γεγονότα αυτά δεν αναφέρονται για να δημιουργήσουν εσφαλμένες εντυπώσεις για τους Τούρκους και τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι ενδεικτικά της κατάστασης που επικρατεί στον τουρκικό στρατό και παρατέθηκαν για να συναξιολογηθούν από όλους μας με άλλα αντίστοιχα περιστατικά και γεγονότα, αφού γύρω από το αξιόμαχο των ΤΕΔ -εκούσια ή ακούσια δεν έχει σημασία- έχει πλεχτεί ένας μύθος, που, σε συνδυασμό με τις ολέθριες πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων απέναντι στην Τουρκία, έχει επηρεάσει την ψυχολογία, το ηθικό του ελληνικού λαού και την εθνική μας αυτοπεποίθηση. Αυτό έγινε ιδιαίτερα μετά την εισβολή στην Κύπρο, όπου δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Τούρκοι δεν νίκησαν και εμείς οι Έλληνες δεν ηττηθήκαμε, αφού έγινε καθαρή προδοσία και το τρίγωνο ΗΠΑ-Μεγάλη Βρετανία-Ισραήλ είχαν προκαθορίσει το αποτέλεσμα της εισβολής.
Τέλος, τη μεγαλύτερη απόδειξη για το αξιόμαχο των ΤΕΔ αποτελεί το γεγονός ότι μετά από πόλεμο 28 ετών, οι Τούρκοι δεν κατόρθωσαν να νικήσουν και στην ουσία ηττήθηκαν από 2-3 χιλιάδες αντάρτες του ΡΚΚ και έσκυψαν το κεφάλι, οδηγούμενοι το αμέσως επόμενο διάστημα σε επώδυνο συμβιβασμό με τους Κούρδους. Έναν συμβιβασμό που από μόνος του γκρεμίζει το μύθο που έχτισαν επιμελώς γύρω από το αξιόμαχο των ΤΕΔ πληρωμένοι Τούρκοι δημοσiογράφοι και αναπαρήγαγαν αφρόνως Έλληνες συνάδελφοί τους.

http://infognomonpolitics.blogspot.com

12 σχόλια:

Ανώνυμος 29 Μαρτίου 2011 στις 4:39:00 μ.μ. EEST  

πάντα αντικειμενικός ο συντάκτης του άρθρου, με βαθιά γνώση των θεμάτων της γείτονος!
Ωραία ανάρτηση.
akrotiriogatos-samos

Ανώνυμος 29 Μαρτίου 2011 στις 5:15:00 μ.μ. EEST  

στην Τουρκία όμως με τα σκανδαλα εργκενεγκον, βαριοπουλα, κτλ. κάμποσοι ανώτατοι και ανωτεροι στρατιωτικοί πήγαν φυλακή, στην Ελλάδα που έχουν γίνει τα αίσχη ακόμα δεν έχει κανένας...

(ελπίζω να το δημοσιεύσεις...)

Ανώνυμος 29 Μαρτίου 2011 στις 5:40:00 μ.μ. EEST  

Σε περίοδο σύρραξης πολλοί τουρκαλάδες θα παραδίνονται για να γλυτώσουν το ξεκώλιασμα (στην κυριολεξία) της μονάδας τους...

Ανώνυμος 29 Μαρτίου 2011 στις 6:24:00 μ.μ. EEST  

π α ρ ά δ ο σ η

Ανώνυμος 29 Μαρτίου 2011 στις 9:20:00 μ.μ. EEST  

Δεν θέλουμε αιχμαλώτους
Εχουμε κρίση τώρα και δεν έχουμε λεφτά να τους ταισουμε, μόνο σφαίρες έχουμε

Ανώνυμος 29 Μαρτίου 2011 στις 10:39:00 μ.μ. EEST  

Για να παραδινονται πρέπει να υποχωρούν. Όσο προχωρούν δε θα παραδίνονται, σωστά?
για να υποχωρούν πρέπει να υπάρχει κατ'αρχήν αντίσταση, σωστά?
για να υπάρχει αντίσταση πρέπει να αποφασίσουν οι δικοί μας να πολεμήσουν, σωστά?
για τη πλειοψηφία του λαού δεν αμφιβάλουμε ότι θα κάνει το καθήκον του, σωστά?
Ποιός είναι ο αδύναμος κρίκος ??? Όποιος το βρει κερδίζει βιντεο (μεταχειρισμένο) και εισητήριο του ΚΤΕΛ (επίσης)

Ανώνυμος 29 Μαρτίου 2011 στις 11:59:00 μ.μ. EEST  

ο μεγαλος πολιτισμενος λαος με τα τσαντηρια αξιζει παλι ενα ωραιο εργο οπως το εξπρες του μεσονυκτιου γιατι δεν βγαζουν το εξπρες νουμερο 2

Ανώνυμος 30 Μαρτίου 2011 στις 1:48:00 π.μ. EEST  

take no prisoners, αμα θέλουν να αλαξοπιστίσουν, ας απευθυνθούν στον παπά του συντάγματος και βλέπουμε.

Ανώνυμος 31 Μαρτίου 2011 στις 10:21:00 π.μ. EEST  

Μα ποιοι να αλλαξοπιστήσουν οι απόγονοι των γενιτσάρων;
Όσοι ένιωθαν Έλληνες είτε έφυγαν είτε σφάχτηκαν το 1922. Εξαιρώ ίσως τους χριστιανούς της Πόλης.
Για όσους έμειναν δεν υπάρχει 2η ευκαιρία γιατί είναι προσβολή των θυμάτων της γενοκτονίας.
Κανένα έλεος όπως είπε και ο Παλαιολόγος.
Αλλωστε όλοι ξέρουμε ότι μόνο από δύναμη καταλαβαίνουν οι Τούρκοι.

Tommygun 2 Απριλίου 2011 στις 10:52:00 μ.μ. EEST  

Θεωρω ορθα τα σχολια, αλλα αν κοιταξουμε λιγο και που βρισκομαστε εμεις ως Ενοπλες Δυναμεις, η λειτουργια του στρατευματος επαφιεται αποκλειστικα και μονο στην φιλοτιμια των στελεχων. Μην κοιταμε τι κανουν οι αλλοι, να κοιταμε πρωτιστως που βρισκομαστε εμεις.

Ανώνυμος 3 Απριλίου 2011 στις 9:25:00 μ.μ. EEST  

Αφού φτάνουν 2-3 χιλιάδες αντάρτες και έχουμε καμιά 20αριά χιλιάδες ΕΠΟΠια γιατί αντί να καταργούμε τη θητεία να τελειώνουμε αλλά διαβάζουμε συνέχεια (στο enkripto τουλάχιστον) ιδέες για 18+18;

Λέω εγώ τώρα.

Ανώνυμος 7 Απριλίου 2011 στις 7:51:00 μ.μ. EEST  

Τούρκος οπλίτης λιποτάκτης όταν του πήγαν στο κελί του οι στατονόμοι το μεσημεριανό του(παστίτσιο φρούτο ψωμί γλυκό και σαλάτα)ρώτησε εάν είναι και για το δείπνο και όταν του απάντησαν οι στρατονόμοι ότι βράδυ έχει άλλο φαγητό δεν το πίστευε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP