Έναρξη της Επιχειρησιακής Εκμετάλλευσης Οχημάτων MRAP στο ΤΕΣΑΦ

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΣ, ολοκληρώθηκε η παραλαβή των 5 οχημάτων MRAP στο Στρατόπεδο “Gazi” όπου εδρεύει το Τάγμα Ειδικής Συνθέσεως Αφγανιστάν (ΤΕΣΑΦ) καθώς και η εκπαίδευση των χειριστών τους.

Τα οχήματα MRAP (MINE RESISTANT AMBUSH PROTECTED) επανδρώνονται από 7 άτομα. Το σχήμα του σκάφους του οχήματος είναι τύπου "V" ώστε να εκτονώνεται η έκρηξη από νάρκες ή από αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς (Improved Explosive Devices) και να μην διοχετεύεται στο όχημα. Έχουν ισχυρή θωράκιση η οποία προσφέρει προστασία από πυρά φορητών όπλων. Το βάρος του οχήματος είναι 16,5 τόνοι και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα μέχρι 120 χλμ/ώρα.

Τα οχήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν από το ΤΕΣΑΦ, για κινήσεις οι οποίες πραγματοποιούνται στα πλαίσια της επιχειρησιακής αποστολής στο Αφγανιστάν.


14 σχόλια:

Ανώνυμος 5 Μαρτίου 2011 στις 12:36:00 π.μ. EET  

Ωραίο το όχημα και οι άνδρες με τις επικοινωνίες τους και τον εξοπλισμό, αλλά ας μου εξηγήσει κάποιος αναλυτής ποιόν εθνικό σκοπό εξυπηρετεί η παρουσία ελληνικών δυνάμεων εκεί. Επίσης τι γίνεται με την παραγωγή οπίου που διαχειρίζονται οι ντόπιοι οπλαρχηγοί και ανέχονται αν όχι και υποστηρίζουν οι αμερικανοί;

Ανώνυμος 5 Μαρτίου 2011 στις 6:31:00 μ.μ. EET  

"Επίσης τι γίνεται με την παραγωγή οπίου που διαχειρίζονται οι ντόπιοι οπλαρχηγοί και ανέχονται αν όχι και υποστηρίζουν οι αμερικανοί;"

Ανώνυμε είσαι άσχετος με το πως λειτουργουν τα πραγματα εκει και αυτό που υπαινυσσεσαι (ανέχονται αν όχι και υποστηρίζουν οι αμερικανοί) είναι γελοίο.

Ανώνυμος 5 Μαρτίου 2011 στις 11:05:00 μ.μ. EET  

Αγαπητέ φίλε δεν τα βγάζω από το κεφάλι μου. Αν παρακολουθείς την επικαιρότητα αναφέρομαι σε πρόσφατες δηλώσεις έλληνα αξιωματικού της αεροπορίας που υπηρέτησε στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου της Καμπούλ.
Εκτός από την απορία που εκφράζει ο παραπάνω αξιωματικός για τις οπιοφυτείες αναφέρεται και στην παρουσία αμάχων ομήρων στο κτήριο του πύργου ελέγχου που λειτουργούν ως ανθρώπινη ασπίδα προς αποτροπή επίθεσης του εχθρού. Αυτό παραπέμπει(άποψη δική μου) σε ναζιστικές πρακτικές του Β' ΠΠ με το ανοικτό βαγόνι των αιχμαλώτων στην αρχή ενός στρατιωτικού συρμού.
Οι αξιολογικές κρίσεις που κάνεις για μένα και τα ερωτήματά μου είναι πραγματικά άσχετες και άνευ σημασίας διότι δεν απαντούν στα ερωτήματα που έθεσα. Αν θέλεις λοιπόν διάλογο απάντησε επί της ουσίας των ερωτημάτων και όχι κάνοντας φτηνές και τζάμπα κρίσεις για τον ερωτώντα.
Υπάρχουν οπιοφυτείες ή όχι στην αμερικανοελεγχόμενη περιοχή του Αφγανιστάν;
Υπάρχουν όμηροι άμαχοι στον πύργο ελέγχου της Καμπούλ;
Ψεύδεται ο έλληνας αξιωματικός;
Ποιό εθνικό σκοπό εξυπηρετεί η παρουσία ελληνικών δυνάμεων εκεί;

Ανώνυμος 9 Μαρτίου 2011 στις 4:34:00 μ.μ. EET  

Για να πουλάνε εξυπηρέτηση στους Αμερικανούς και να πληρώνει ο Έλληνας

ηλιας 9 Μαρτίου 2011 στις 4:48:00 μ.μ. EET  

Φίλοι ,οι ελληνικές δυνάμεις είναι εκεί στα πλαίσια της συμμαχικής μας υποχρεώσεως...
Τι δουλειά έχουν οι δανοί ή οι ολλανδοί;
Είμαστε μέρος μιάς συμμαχίας κιέχουμε υποχρεώσεις.
Τουναντίον προς τι η ερώτηση σου
12:36 π.μ.;
Οσον αφορά το όπιο δεν ρωτάς καλύτερα την ΕΛ.ΑΣ.;
Kάτι θα ξέρει παραπάνω...

Ανώνυμος 10 Μαρτίου 2011 στις 1:45:00 π.μ. EET  

ποιες υποχρεώσεις μας; πάλι κοροιδα μας έπιασαν.

Ανώνυμος 10 Μαρτίου 2011 στις 11:46:00 π.μ. EET  

Οι Δανοί και οι Ολλανδοί κερδίζουν την παραμονή τους στις αποικίες τους με τις πλουτοπαραγωγικές τους πηγές. Εμείς κερδίζουμε από μπροστά το μπράβο των συμμάχων και από πίσω τους λαθρομετανάστες από τις χώρες που επεμβαίνουν και τις πισώπλατες μαχαιριές τους σε όλα τα θέματα μας.

Ανώνυμος 11 Μαρτίου 2011 στις 12:59:00 π.μ. EET  

@ 10 Μαρτίου 2011 11:46:00 π.μ. GMT+02:00

Σωστά αυτά που λες, μόνο που φταίνε οι πολιτικοί μας που δεν μπορούν να αξιοποιήσουν πολιτικά την όποια στρατιωτική συμμετοχή μας σε επιχειρήσεις και αποστολές στο εξωτερικό.

Αν δεν γνωρίζουμε να παζαρεύουμε δεν μας φταίει κανένας άλλος.

Ανώνυμος 11 Μαρτίου 2011 στις 10:11:00 π.μ. EET  

Οπότε αφού δεν κερδίζουμε λόγω πολιτικών δεν υπάρχει λόγος να είμαστε εκεί και όπου αλλού, μακριά από την γειτονιά μας. Έτσι θα εξοικονομήσουμε και τα υπέρογκα ποσά που χρειάζονται για την συντήρηση αυτών των δυνάμεων.

dimosthenis21 12 Μαρτίου 2011 στις 5:38:00 μ.μ. EET  

έχεις δίκιο αλλά και άδικο ωραία πες ότι δεν στέλνουμε δυνάμεις πιστεύεις ότι δεν θα το χρησιμοποιήσουν εναντίον μας με κυρώσεις,και γω μαζί σου αλλά δυστυχώς δεν έχουμε την ίδια ισχύ(πολιτική στρατιωτική κτλ)σε σχέση με άλλα κράτη-έθνη,αυτό που μπορούμε να κάνουμε να διεκδικούμε όσα περισσότερα μπορούμε σε κάθε ενέργεια μας(και στο συγκεκριμένο παράδειγμα και πολεμική εμπειρία) εν κατακλείδι θέλω να πω ότι το κακό είναι ότι ούτε αποφασίζουμε ούτε διεκδικούμε

Ανώνυμος 13 Μαρτίου 2011 στις 3:30:00 π.μ. EET  

Που έχω άδικο δεν καταλαβαίνω;
Τι παραπάνω κυρώσεις θα μας κάνουν από ότι ήδη μας κάνουν ίσα ίσα που έχουμε και δικαιολογία τα οικονομικά μας; Θα μας πάρουν την CYFOR από την Κύπρο; Νομίζεται ότι ζορίζονται με την παρουσία της οι Τούρκοι; Eδω ας γελάσουμε όλοι μαζί!
Η πολεμική εμπειρία που αποκτιέται με μονάδες υποστήριξης (που έχουμε εκεί) είναι μικρή για τέτοιο κόστος. Φυσικά δεν θέλω ούτε και μάχιμες μονάδες να θυσιάσουν ελληνικό αίμα για ξένους και μακρινούς σκοπούς.
Να μαζευτούμε στην γειτονιά μας (Βαλκάνια, Αν.Μεσόγειο) γιατί εκεί έχουμε άμεσα συμφέροντα, με εχθρούς που μας περιτριγυρίζουν και φίλους που έχουν την ανάγκη μας.
Μην προσπαθείτε να συμβιβαστείτε με την χαμηλή θέση ισχύος της χώρας μας γιατί έτσι δεχόσαστε παθητικά τους πολιτικούς που δεν αποφασίζουν και ούτε διεκδικούν και η κατάσταση θα διαιωνίζεται. Γι'αυτό ο Ελληνικός λαός θέλει να τα μαζεύουμε από χώρες που δεν μας φταίνε σε τίποτα γιατί στο κάτω κάτω της γραφής θα μας κατάξουν στην κατηγορία κατακτητές-αμερικανοί.

Ανώνυμος 13 Μαρτίου 2011 στις 2:37:00 μ.μ. EET  

" Γι'αυτό ο Ελληνικός λαός θέλει να τα μαζεύουμε από χώρες που δεν μας φταίνε σε τίποτα γιατί στο κάτω κάτω της γραφής θα μας κατάξουν στην κατηγορία κατακτητές-αμερικανοί."

Δηλαδή οι Ταλιμπάν που μας στέλνουν καραβιές από λαθρομετανάστες και τους φανατίζουν για να βγαίνουν στους δρόμους τις Αθήνας, δε μας φταίνε σε τίποτα;

Ανώνυμος 17 Μαρτίου 2011 στις 1:46:00 π.μ. EET  

Οι ταλιμπάν δεν είναι όλος ο Αφγανικός λαός αλλά μία μερίδα του. Υπάρχουν όμως και οι υπόλοιποι άραβες που και αυτοί δεν ανέχονται κανένα κατακτητή. Δηλαδή νομίζεις ότι συμμετέχοντας εκεί θα σταματήσουμε την λαθρομετανάστευση; Όσο γίνονται πόλεμοι εκεί η λαθρομετανάστευση θα μεγαλώνει.
Να φυλάξουμε τα σύνορα μας, να βάλουμε χέρι στην Τουρκία και να τους γυρίσουμε πίσω όλους με έξοδα όλων των εμπλεκομένων δηλαδή αραβικών χωρών προέλευσης που μας τους στέλνουν, Τουρκίας ως προαγωγού και ΕΕ που κρύβεται πίσω μας. Εάν Αραβες και Τουρκοι δεν θέλουν να πληρώσουν να κάνουμε δήμευση και εθνικοποίηση κάθε στοιχείου τους στην χώρα μας και αν η ΕΕ δεν θέλει να στείλουμε μερικούς πακέτο στην Ευρώπη. Εννοείτε ότι την Σέγκεν την γράφουμε στα παλιά μας παπούτσια. Τι θα μας κανουν; θα μας αυξήσουν το επιτόκιο ή θα μας παρουν οι Αραβες τις άχρηστες έτσι και αλλιώς πρεσβείες μας εκεί; Εδώ γελάμε!

Ανώνυμος 17 Μαρτίου 2011 στις 1:55:00 π.μ. EET  

Α ξέχασα και την Αριστερά που τους πατρωνάρει και κάτι νεοταξίτες που τους λένε και ευχαριστώ που ήρθαν στην χώρα μας. Ε γι'αυτούς ο Ελληνικός λαός θα κανει την έκπληξη: Θα τους τσουβαλιάσει μαζί στα καράβια της επιστροφής προς την Μπαρμπαριά!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP