Πρώτη κάθετη προσνήωση για το F-35B

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Την πρώτη του κάθετη προσνήωση πραγματοποίησε το F-35B στις 3 Οκτωβρίου στο ελικοπτεροφόρο USS Wasp (LHD-1). Ακολουθεί το ενδιαφέρον σχετικό βίντεο:

7 σχόλια:

Ανώνυμος 6 Οκτωβρίου 2011 στις 1:51:00 μ.μ. EEST  

Καλά τα πάει το πρόγραμμα από ό,τι φαίνεται...

Ανώνυμος 6 Οκτωβρίου 2011 στις 8:00:00 μ.μ. EEST  

Κατακόρυφη και όχι κάθετη, παιδιά. Εκτός αν εννοείτε κάθετη στο κατάστρωμα!

Ανώνυμος 8 Οκτωβρίου 2011 στις 5:37:00 μ.μ. EEST  

Φανταστείτε το σε μερικά χρόνια να απογειώνεται από το υπό κατασκευή τουρκικό LHD. Ξέρω, ξέρω είναι εύκολος στόχος και αλλά εύκολα λόγια. Όμως ποτέ δεν λάβατε υπόψη σας αεροναυτικές επιχειρήσεις στην ανατολική μεσόγειο. Η Τουρκία αργά και σταθερά, δημιουργεί ένα ναυτικό ανάλογο του ισπανικού ή ακόμη χειρότερα του βρετανικού κι εμείς σίγα σίγα με τα επανωτά λάθη της περασμένης δεκαετίας με τα ΠΤΜ τις κορβετοφρεγάτες και τις αναβαθμίσεις μεταχειρισμένων που ανήκουν στο διαλυτήριο, να μείνουμε χωρίς ναυτικό. Τα λάθη πληρώνονται και μάλιστα πολύ ακριβά.

Ανώνυμος 8 Οκτωβρίου 2011 στις 11:08:00 μ.μ. EEST  

Η Τουρκία έχει παραγγείλει F-35A (την έκδοση της αεροπορίας, χωρίς δυνατότητα κάθετης απο/προσγείωσης) και όχι την -Β

Αν κάνω λάθος, με διορθώνετε

ΑΧΕΡΩΝ 9 Οκτωβρίου 2011 στις 8:08:00 π.μ. EEST  

@8/10 11:08
Δεν κὰνεις λὰθος.
Ὂμως,ὸπως ὲγραψε ο 8/10 5:37,η Τουρκὶα προσπαθεὶ να αντιγρὰψει την Ισπανὶα,για την ὼρα,και ὶσως την Βρεττανὶα αργὸτερα.Το F-35Β αντιμετωπὶζει περισσὸτερα προβλὴματα απὸ το -A,αλλὰ απὸ την ὰλλη,εὶναι μὰλλον περισσὸτερο αναγκαὶο για την Αμερικανικὴ στρατηγικὴ ,οπὸτε ἲσως προωθηθεὶ κατὰ προτεραιὸτητα.Ἔτσι ὸμως,καθὶσταται πιθανὴ και η απὸκτηση του -B απὸ πελὰτες που αρχικὰ ενδιεφὲροντο για το -A,εὶτε αποκτὰται εκ παραλλὴλου.
Ἄν το πρὸγραμμα ξεπερὰσει τους σκοπὲλους,θα εὶναι απλὼς θὲμα αποφὰσεως.
Για το δικὸ μας χὰλι,περιττεὺει να γρὰψω.

Ανώνυμος 9 Οκτωβρίου 2011 στις 4:54:00 μ.μ. EEST  

Το -Β αντιμετωπίζει τα περισσότερα προβλήματα από τις άλλες εκδόσεις και είναι η μοναδική έκδοση που κινδυνεύει με ακύρωση.

Όσο για την "σημασία" που έχει για την Αμερική η συγκεκριμένη έκδοση, εκτίμηση μου είναι ότι είναι μικρότερη:
α) από πλευράς αριθμών και δυνητικών εξαγωγών, η έκδοση -Α είναι σημαντικότερη
β) η έκδοση -Β (μετά την μετατροπή της "παραγγελίας" της Αγγλίας στην έκδοση -C για αεροπλανοφόρα) προορίζεται μόνο για τους Αμερικανούς Πεζοναύτες (οι οποιοι όμως θα αγοράσουν παράλληλα και αριθμό έκδοσης -C)
γ) για την προβολή στρατιωτικής ισχύος από την Αμερική σε όλη την υδρόγειο, τα αεροπλανοφόρα (και συνακόλουθα η έκδοση -C) είναι σημαντικότερη
δ) σε σχέση με τις άλλες εκδόσεις, η -Β είναι πιο πολύπλοκη (λόγω του δεύτερου κινητήρα), πιο ακριβή και με μικρότερη εμβέλεια και δυνατότητα μεταφοράς φορτίου. Για αυτούς τους λόγους, είναι και η πιο πιθανή να ακυρωθεί ενώ (ειδικά λόγω του συνεχώς αυξανόμενου κόστους του F-35) είναι απίθανο (λόγω επιπλέον κόστους και μικρότερων δυνατοτήτων) να υιοθετηθεί από πελάτες που αρχικά ενδιαφέρονταν για -Α

ΑΧΕΡΩΝ 10 Οκτωβρίου 2011 στις 5:00:00 π.μ. EEST  

To F-35Β θα μποροὺσε να αποτελὲσει υποκατὰστατο του -C,υπὸ το φως της μειὼσεως των συμβατικὼν ομὰδων αεροπλανοφὸρων,οπὸτε LHD θα μποροὺσαν να καλὺψουν εν μὲρει το κενὸ,με το -B να αντικαθιστὰ το AV-8B.
Υπὸ την προüπὸθεση,πὰντα,ὂτι το πρὸγραμμα θα ξεπερὰσει τους σκοπὲλους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP