Άγριες αποδοκιμασίες εναντίον του ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτη

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Για «εικόνα ντροπής» από «ορισμένους καθοδηγούμενους» έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, σχολιάζοντας από τη Θεσσαλονίκη τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του έξω από τον ναό του Αγίου Δημητρίου.

Ο κ. Μπεγλίτης απέδωσε τις χθεσινές αποδοκιμασίες σε «εσμό παραστρατιωτικών, παραθρησκευτικών και παρακρατικών οργανώσεων», διαχωρίζοντάς τις από τις διαμαρτυρίες των απλών πολιτών που, όπως είπε, «είναι πολλές φορές δικαιολογημένες» και «απόλυτα κατανοητές».

Ο υπουργός Άμυνας εξέφρασε μάλιστα τη θλίψη του, επειδή όπως υποστήριξε, τέτοιου είδους συμπεριφορές γίνονται «ανεκτές και από διαφόρους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι τις τελευταίες μέρες μας βρίζουν συνεχώς».

Επιπλέον, ο κ. Μπεγλίτης κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να καταδικάσουν φαινόμενα κοινωνικού και πολιτικού χουλιγκανισμού, τα οποία «δηλητηριάζουν την κοινωνία και ουσιαστικά ανοίγουν το δρόμο σε εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας».

«Με άλλα λόγια», τόνισε, «δεν πρέπει να θρέψουμε ένα αυγό του φιδιού στη χώρα μας. Και χθες δυστυχώς στη Θεσσαλονίκη, έξω από τον Άγιο Δημήτριο είδαμε ορισμένες τέτοιες συμπεριφορές. Είδαμε αυγά του φιδιού».

«Αισθάνομαι θλίψη, να μην πω κατάθλιψη, για την κατάντια αυτών των φωνών που ακούστηκαν χθες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπεγλίτης, τονίζοντας ότι «δε μας φοβίζουν».



Υπερασπιζόμενος την κυβερνητική πολιτική, ο υπουργός δήλωσε ότι «μόνο μέσα από αυτή τη δυσάρεστη και επώδυνη πολιτική, η χώρα μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Όσοι αξιοποιούν αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία για να εισπράξουν πολιτικά, όσοι χρησιμοποιούν τον πιο ακραίο και χυδαίο λαϊκισμό να παίξουν τα παιχνίδια τους, τους λέμε ότι αυτά τα παιχνίδια δεν θα περάσουν. Είμαι απόλυτα σαφής και είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι σε αυτό».

Οι δηλώσεις αυτές του υπουργού Άμυνας έγιναν μετά την ολοκλήρωση της ορκωμοσίας 116 νέων αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων.

«Βρίσκομαι σε ένα χώρο που εκφράζει μια άλλη Ελλάδα την Ελλάδα της προόδου την Ελλάδα της ελπίδας» δήλωσε και υπογράμμισε ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου είναι με βάση τις σύγχρονες επιχειρησιακές ανάγκες και μέσα από τον εξορθολογισμό τους, να διαμορφωθεί ένας στρατός πολύ πιο ευέλικτος και ισχυρός που να ανταποκρίνεται στις αμυντικές ανάγκες της χώρας.

Την Παρασκευή ο υπουργός Άμυνας θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια, στη στρατιωτική παρέλαση που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη.

http://voria.gr/

5 σχόλια:

ΑΧΕΡΩΝ 27 Οκτωβρίου 2011 στις 10:20:00 μ.μ. EEST  

Eσμὸς παραστρατιωτικὼν,παραθρησκευτικὼν,παρακρατικὼν...
Σχετικὰ με τους παραθρησκευτικοὺς,θα το αντιπαρὲλθουμε,αναφὺονται και σε δημοκρατὶες και σε τυραννὶες.
Σχετικὰ με παραστρατιωτικοὺς και παρακρατικοὺς ὸμως,εὰν ὸντως υπὰρχουν,εὶναι ομολογὶα ανυπαρξὶας κρὰτους,και αχρηστὶας της κυβερνὴσεως της οποὶας τυγχὰνει μὲλος.
Η πραγματικὸτητα βὲβαια εὶναι κὰπως διαφορετικὴ:στην Ελλὰδα του μνημονὶου παρακρὰτος εὶναι οι αλλοδαποὶ οπλοφοροὺντες κακοποιοὶ και το τουρκικὸ προξενεὶο Κομοτηνης,και παραστρατιωτικοὶ εὶναι σὺμφωνα με ὸλες τις ενδεὶξεις κὰποιοι συγκεκαλυμὲνοι ουτσεκὰδες,τους οποὶους ὸμως καμμὶα ελληνικὴ ''κυβὲρνηση''και φυσικὰ οὺτε αυτὴ του μνημονὶου τὸλμησε να αγγὶξει.
Κατὰ τα λοιπὰ,ὸπως λὲνε στο χωριὸ μου,της κοντὴς ψ...ς,οι τρὶχες της φταὶνε.

Ανώνυμος 27 Οκτωβρίου 2011 στις 11:54:00 μ.μ. EEST  

Στις 21/10/2011 ο κκ ΥΕΘΑ εμφανίστηκε στο ΣΚΑΪ.

Ανάμεσα στα δεκάδες καταπληκτικά που είπε, χαρακτήρισε τις
εκλογές και τα δημοψηφίσματα, "δημοκρατικές ασκήσεις" που
αποτελούν πολυτέλεια και δεν πρέπει να συμβούν.!!!!!!!!!!

Ανώνυμος 28 Οκτωβρίου 2011 στις 10:17:00 π.μ. EEST  

dongfire

Ανώνυμος 28 Οκτωβρίου 2011 στις 12:58:00 μ.μ. EEST  

Υπερασπιζόμενος την κυβερνητική πολιτική, ο υπουργός δήλωσε ότι «μόνο μέσα από αυτή τη δυσάρεστη και επώδυνη πολιτική, η χώρα μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της. Όσοι .............».
Προφανώς ο κ.Μπεγλίτης εντέχνως παραβλέπει το γεγονός ότι αυτός και όλοι οι όμοιοί του με τις πολιτικές τους μας έφεραν σ' αυτό το σημείο. Αυτοί με τις κλίκες τους διασπάθισαν το δημόσιο χρήμα, καταχράστηκαν τα κοινοτικά κονδύλια, βόλεψαν τους δικούς τους πράσινους, κόκκινους, μπλέ και στο τέλος αποφάσισαν να μας σώσουν εξοντώνοντάς μας οικονομικά, χωρίς φυσικά ν' αγγίξουν τα λαμόγια. Πόσο μωρός πρέπει να είσαι ώστε ν' αναρωτιέσαι γιατί αντιδρά ο κοσμάκης, αλλά και πόσο σάπιος και πουλημένος ώστε ν' αποκαλείς παραστρατιωτικούς και παρακρατικούς όλους αυτούς που έχεις ξεφτιλίσει και εξαθλιώσει αντί να τους υπηρετείς ως οφείλεις? Το Γουδί που δικοί σας βουλευτές επικαλέστηκαν πρώτοι κ.Μπεγλίτη είναι πολύ λίγο για όλους σας, γιατί οδηγείτε την χώρα σε αφανισμό είτε με τις πολιτικές σας, είτε με την ανοχή σας σε αυτές...............

Ανώνυμος 28 Οκτωβρίου 2011 στις 3:17:00 μ.μ. EEST  

Τι να πει και ο τουρκαλβανός Beglit...ότι ετοιμάζει με τους συγγενείς του την Μεγάλη Αλβανία που θα φτάνει μέχρι το Αγρίνιο;;;;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP