Πρωτοφανείς αντιδράσεις σε όλη την χώρα - Ματαιώθηκε η παρέλαση στην Θεσσαλονίκη

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Αποχώρησε απο την στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, καθώς πλήθος κόσμου έχει καταλάβει την λεωφόρο Μ.Αλεξάνδρου.

Ο ΠτΔ αποχώρησε συνοδευόμενος από τον ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτη οταν ακούστηκαν συνθήματα που τον αποκαλούσαν προδότη, και απερχόμενος δήλωσε : «Λυπάμαι πάρα πολύ που αμαυρώνουν την πόλη, είναι μία ιστορική μέρα που ανήκει σε όλους του Έλληνες και όχι σε αυτούς… Ήρθα να τιμήσω την πόλη, είναι ντροπή να ακούγονται τέτοια υβριστικά συνθήματα… είναι ντροπή να με λένε προδότη, όταν εγώ πολέμησα για την πατρίδα από τα 15».

Η εξέδρα των επισήμων παρέμεινε περικυκλωμένη απο δυνάμεις των ΜΑΤ μέχρι και την αποχώρηση των επισήμων, οπότε και ξεκίνησαν να παρελαύνουν κανονικά πολιτικά τμήματα, προσφυγικά σωματεία, έφεδροι κτλ υπό τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων διαδηλωτών!!


Ανάλογες εικόνες εκτυλίχθηκαν σε Ρόδο, Ηράκλειο και Πάτρα όπου ο ΥΦΕΘΑ φυγαδεύτηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή υπό βροχή αυγών και γιαουρτιών.

15 σχόλια:

Ανώνυμος 28 Οκτωβρίου 2011 στις 1:41:00 μ.μ. EEST  

Κάποια μέσα πάνε να το αποδώσουν στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά οι εικόνες δείχνουν απλούς πολίτες και όχι οργανωμένη πολιτική κίνηση.

Ανάμεικτα τα συναισθήματα και πολλά τα πιθανά σενάρια από εδώ και πέρα παιδιά. Και σημαντικό το τι θέση έχει ο στρατός έστω και ανεπίσημα.

Ποια η άποψη του εν κρυπτώ για το θέμα; Γιατί τα υπόλοιπα αμυντικά sites διχάζονται (και διχάζουν) δυστυχώς.

Ανώνυμος 28 Οκτωβρίου 2011 στις 2:29:00 μ.μ. EEST  

Έτσι!

Ανώνυμος 28 Οκτωβρίου 2011 στις 2:44:00 μ.μ. EEST  

Οι αυριανοι ηρωες, εναντιον των σημερινων προσκυνημενων...
Σε ιδιαιτερα φορτισμενο κλιμα στη Θεσσαλονικη γιναμε μαρτυρες του πραγματικου φρονηματος και της λεβεντιας των αυριανων Αξκων και ταυτοχρονα της δουλικοτητας και μικροτητας των σημερινων υψηλοβαθμων οσφυοκαμπτων. Ο Αρχηγος της ΣΣΕ μαζι με τους παραστατες αρνηθηκαν να αποχωρησουν απο το χωρο της παρελασεως κατοπιν δγης για ματαιωση της, ενω ο εχων το γενικο προσταγμα Υπτγος τους πιεζε και απειλουσε...Ενας Αρχηγος που τιμα τη σημαια που φερει και την ιστορια της Σχολης του και ενας Ανωτατος που ξεχασε τι ειναι ο Ευελπις και εγινε φερεφωνο των αφεντικων του...Συσσωμος ο λαος συμπαραστεκοταν στους λεβεντες Ευελπιδες που δακρυσμενοι εστεκαν αγερωχοι παρα τις απειλες και τραγουδουσαν τη "Μακεδονια ξακουστη" επιμενοντας να τιμησουν τους ενδοξους νεκρους μας. Ακομη και οταν μετα απο αφορητες πιεσεις και απειλες αναγκαστηκαν να αποχωρησουν, εβλεπες στο δακρυ τους το παραπονο για τη μικροψυχια των Αξκων τους που κιοτεψαν και δεν τους συμπαρασταθηκαν σε μια τοσο σημαντικη μερα. Ολοι ομως οσοι ημαστε εκει τους στηριζουμε και ειμαστε στο πλευρο τους. Αν τολμησουν να αγγιξουν τον Αρχηγο και τους Ευελπιδες θα ξεσηκωθουμε. Τιμη και δοξα στους ενδοξους νεκρους μας και στα αξια παληκαρια που τους διαδεχονται. Αρχηγε μαζι σου! Σταθηκες στο υψος των περιστασεων ως γνησιος Ελλην! Εβαλες γυαλια σε πολλους γαλοναδες οι οποιοι φανηκαν πολυ λιγοι...Για τη Σημαια μας και το Αιμα μας!!!

Αρματιστής 28 Οκτωβρίου 2011 στις 4:53:00 μ.μ. EEST  

Επιτρέψτε μου να προσθέσω τη δική μου άποψη για τα γεγονότα που συνέβησαν σήμερα στη χώρα, όπως εγώ τα είδα από τη πλατεία συντάγματος.

Πιστεύοντας ότι δεν πρέπει να απουσιάζω από την αντίσταση του λαού στη κατοχή και καταστροφή της πατρίδας μας, βρέθηκα στη πλατεία συντάγματος στις 1030, μολονότι σοβαροί λόγοι μου επέβαλαν να βρίσκομαι σε άλλο χώρο.

Από τη πρώτη στιγμή, αισθάνθηκα σαν να βρισκόμουν σε ένα χώρο χειρότερο και από φυλακή. Παντού κάγκελα και σειρές αστυνομικών δυνάμεων και δυνάμεων καταστολής. Στο κάτω μέρος της σκάλας που οδηγεί από το κάτω διάζωμα της πλατείας στην λεωφόρο Αμαλίας, είχαν τοποθετηθεί κάγκελα, πίσω από αυτά βρισκόταν μεγάλη δύναμη αστυνομικών και πίσω από αυτούς διμοιρία των ΜΑΤ. Στις γωνίες Όθωνος-Αμαλίας και στη γωνία της Μ. Βρετάνιας, είχαν επίσης τοποθετηθεί κάγκελα, πίσω από αυτά συνεχείς γραμμές δυνάμεων αποκατάστασης της τάξης και πίσω από αυτές διμοιρίες των ΜΑΤ. Δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν επίσης τοποθετηθεί και στις δύο πλευρές της Γεωργίου, εγκλωβίζοντας τους διαμαρτυρόμενους από τρεις πλευρές. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει κάθε πρόσβαση στην αρχή της Βασιλίσσης Σοφίας.

Με άλλα λόγια η Λεωφόρος Αμαλίας ήταν αστυνομοκρατούμενη και απροσπέλαστη στους πολίτες από κάθε πλευρά. Ακόμη και η ορατότητα προς τον Άγνωστο και το χώρο των επισήμων, ήταν αδύνατη, αφού τα σιδερένια φράγματα είχαν τοποθετηθεί στη αρχή της κατηφόρας.

Ένοιωσα ένα κόμπο στο στήθος και ένα σφίξιμο στο κεφάλι. Κάτι με έπνιγε και συγχρόνως με πονούσε. Οργή και αγανάκτηση με είχε κυριεύσει. Κατάλαβα, ότι η χώρα μου δεν είναι πλέον ελεύθερη. Γιορτάζαμε την μεγάλη εθνική επέτειο της Μάχης της Ελλάδας για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία, κάτω από καθεστώς απόλυτης ανελευθερίας και αστυνομοκρατίας. Φώναξα και εγώ μαζί με πολλούς άλλους «ψωμί παιδεία ελευθερία», «η χούντα δεν τελείωσε το 73» και άλλα συνθήματα, διαμαρτυρόμενος για τη νέα κατοχή. Ήθελα και εγώ όπως και όλοι οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία, να μπορούσα να κάνω περισσότερα, αλλά ήταν αδύνατο. Ο συσχετισμός δύναμης, η δυνατότητα εκτέλεσης χημικού πολέμου από τους «νέους πραιτοριανούς» του «σωτήρα μας» και το εδαφικό πλεονέκτημα που διέθεταν οι δυνάμεις καταστολής, αφού βρίσκονταν σε ψηλότερο έδαφος, καθιστούσαν κάθε αντίδραση ανέφικτη.

Αλήθεια, τη δημοκρατία είναι αυτή, όταν οι «άρχοντες» χρειάζονται μεγάλες δυνάμεις καταστολής προκειμένου να κυκλοφορήσουν; Παρήγορο στοιχείο, η στάση των νέων που παρέλασαν και η γενικευμένη αντίδραση των Ελλήνων σε όλη την Ελλάδα.

Με κάθε τρόπο οι κάθε είδους πληρωμένοι κονδυλοφόροι, θα προσπαθήσουν να υποβαθμίσουν και απαξιώσουν τις αντιδράσεις. Αλλά η ιστορία δεν ξεγράφεται. Και κάτι ακόμη. Όλοι αυτοί που θα ισχυριστούν ότι σήμερα, την ημέρα της μεγάλης εθνικής επετείου δεν μπορούν να συμβαίνουν τέτοιες «ασχήμιες» και ότι η ημέρα θα πρέπει να είναι αφιερωμένη στον αγώνα του έθνους, είναι το λιγότερο άθλιοι υποκριτές. Και αυτό διότι:
1) Σαν σήμερα οι Έλληνες είπαν ΟΧΙ στο κατακτητή και δεν φοβήθηκαν τα δύσκολα. Σαν σήμερα οι πατέρες μας αποφάσισαν να ζήσουν ελεύθεροι και όχι δούλοι. Ενώ οι σημερινοί ηγέτες ανοίγουν διάπλατα τις πύλες στους νέους γκαουλάιτερ....
2) Αυτοί οι αλήτες που δήθεν κόπτονται για τους αγώνες του έθνους, είναι αυτοί που έχουν αφήσει άταφα τα παιδιά της μεγάλης Μάχης της Ελλάδας στα βουνά της Αλβανίας και δεν έχουν αποδώσει τις οφειλόμενες τιμές στα κόκαλά τους που βρίσκονται σκόρπια στα πεδία των μαχών.
3) Οι ίδιοι αλήτες είναι αυτοί που έχουν αναγάγει τη θητεία σε πεδίο άσκησης των ρουσφετολογικών τους οφειλών.
4) Και ο πρόεδρος της δημοκρατίας που καμιά ουσιαστική εξουσία δεν διαθέτει, ουδέποτε πίεσε για την αποκατάσταση των ηρώων του μεγάλου ΟΧΙ.

Και τι να τις κάνουμε τις παρελάσεις πρόεδρε, όταν η χώρα βρίσκεται σε διάλυση, η κοινωνία καταστρέφεται και το σύνταγμα παραβιάζεται;

AegeanHawk 28 Οκτωβρίου 2011 στις 5:24:00 μ.μ. EEST  

Είναι πασιφανές ότι έπεσε "γραμμή" οι κατά τόπους οργανώσεις του ΚΚΕ και άλλων αριστερών κομμάτων να εμποδίσουν τις παρελάσεις σε όλη τη χώρα....
Ετσι ανάλογα με τις "ιδιαιτερότητες" του κάθε τόπου υπήρξε και μια κάποια διαφοροποίηση στην "γραμμή". Ματαίωση σε μεγάλες πόλεις, παρέλαση με καθυστέρηση στις πιο μικρές, παρέλαση με καθυστέρηση και χωρίς εκπροσώπους πολιτικών προσώπων στις μεσαίες....

Κρίμα,.... το ΟΧΙ του '40 "πληρώθηκε" με αίμα και εμείς οφείλομε να τιμούμε με σεβασμό τους προγόνους μας κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, ακόμα και με συνθήκες μνημονίου, τρόικας, ΓΑΠ και λοιπών "υπέροχων" και "υπέρογκων" ηγετών μας.

Από ότι φαίνεται για μερικούς Ελληνες το Επος του '40 ξεκίνησε το '46 και το φέρουν βαρέως που δεν τέλειωσε υπέρ τους....

Ανώνυμος 28 Οκτωβρίου 2011 στις 6:15:00 μ.μ. EEST  

@AegeanHawk:

Και οι Ανάπηροι Πολέμου στην εξέδρα της Θεσσαλονίκης & οι Μακεδονομάχοι & η Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων & οι Έφεδροι Καταδρομείς και *πολλοί άλλοι* είναι συνωμότες του ΚΚΕ;

Οι Έλληνες σήμερα σύσσωμοι τιμήσαμε τους Ιερούς Νεκρούς μας αρνούμενοι να προσκυνήσουμε τους προσκυνημένους.

Μάλλον εσύ, προβοκάτορα, προσπαθείς να περάσεις "γραμμή". Σήμερα ο κόσμος σας ενεχειρίασε την απόλυσή σας. Έξω.

Ανώνυμος 28 Οκτωβρίου 2011 στις 6:22:00 μ.μ. EEST  

Οι συνήθεις ύποπτοι έκαναν αυτό που ξέρουν καλύτερα και που βολεύει την κυβέρνηση... θέατρο παραλόγου (και σκιών) σε όλο του το μεγαλείο τα γεγονότα της σημερινής μέρας. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί η σπουδή να ματαιωθεί η παρέλαση;

Ανώνυμος 28 Οκτωβρίου 2011 στις 6:22:00 μ.μ. EEST  

Θα συμφωνήσω με τον Αρματιστή απόλυτα και θα διαφωνήσω με τον AgeanHawk.

Δεν ξέρω αν υπήρχε οργάνωση από αριστερές οργανώσεις ή όχι, αλλά ακόμα και αν υπήρχε κάποια τέτοια οργάνωση αμφιβάλω πολύ ότι όσοι συμμετείχαν στα γεγονότα είχαν σαν στόχο την ματαίωση της παρέλασης επειδή τους έκατσε στραβά το 46.

Ο στόχος ήταν το τελειωμένο πολιτικό μας σύστημα και για εμένα η όλη ανατροπή ήταν θετική ακόμα και αν ξεκίνησε από λάθος άτομα.

Αντιθέτως αν η ημέρα πέρναγε χωρίς αντιδράσεις μόνο τιμή για τους ήρωες μας δεν θα ήταν. Μάλλον σιωπηλή αποδοχή κατοχής και ένδειξη αδιαφορίας θα την αποκαλούσα.

Χαίρομαι που έστω και τόσο αργά και τόσο άκομψα κάτι φαίνεται να κινείται.

ΑΧΕΡΩΝ 28 Οκτωβρίου 2011 στις 6:28:00 μ.μ. EEST  

AEGEANHAWK,
Πρὰσινε ψιττακὲ,σὴμερα θα ὲπρεπε να τηροὺσες αιδὴμονα σιγὴ.

Ανώνυμος 28 Οκτωβρίου 2011 στις 6:51:00 μ.μ. EEST  

Οι παρελάσεις είναι για να τιμήσουν όσους θυσιάστηκαν για την προάσπιση αυτής της χώρας.
Δεν είναι για να τιμηθούν οι πολιτικοί και κατά συνέπεια η διακοπή ή η καθυστέρηση των παρελάσεων δεν επηρεάζει τους πολιτικούς αλλά ντροπιάζουν όλους εμάς ως αγνώμονες απέναντι σε όσους θυσιάστηκαν.

Ευκαιρίες εκδήλωσης αντίδρασης απέναντι στους πολιτικούς υπάρχουν αρκετές, αλλά οι παρελάσεις δεν είναι τέτοιες.

Και κάποιοι πρέπει να θυμηθούν ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντιπροσωπεύει έναν θεσμό, ο οποίος εκπροσωπεί την Ελληνική Δημοκρατία, δηλαδή όλους εμάς.

bob 28 Οκτωβρίου 2011 στις 8:08:00 μ.μ. EEST  

@ aegeanhawk
ενω η σημερινη παρελαση στην αθηνα εγινε για να τιμησουν τα ΜΑΤ?
και η χουντικη τηλεοραση να λεει ΕΝΑ σχολειο παρελασε με μαυρες κορδελες και απο ΔΥΟ σχολεια τα παιδια γυρισαν τα κεφαλια τους αριστερα (για να βλεπουν τα ματ και τους μπραβους τις αννουλας σε πρωτο πλανο)
ηταν η σημερινη παρελαση τιμη για τους ηρωες του 40?

Ανώνυμος 28 Οκτωβρίου 2011 στις 8:12:00 μ.μ. EEST  

Αχέρωντα όποιος γράφει πράγματα που δε συμφωνούν με τις απόψεις σου δε σημαίνει κατ' ανάγκη ότι είναι πράσινο παπαγαλάκι. Αν δε μπορούμε να καταλάβουμε ότι η σημερινή μέρα πρέπει να είναι πάνω από τις πολιτικές απόψεις του του καθενός είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Δυστυχώς το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι οικονομικό αλλά κυρίως ηθικό. Έχουμε βάλει τη τσέπη μας πάνω από την Ελλάδα....

AegeanHawk 28 Οκτωβρίου 2011 στις 8:34:00 μ.μ. EEST  

Αχέροντα, κάθε μέρα είναι μια κατάλληλη μέρα για να εκφράσει κάποιος την άποψή του.
Οπότε το σχόλιό σου εκλαμβάνεται σαν "άχρωμο", "άγευστο", "άοσμο", "άκαιρο", "άχρηστο" και "άνοστο"....

Το δε νόημα της πρότασής σου κρύβει κάτι το τραγικό και γελοίο τουλάχιστον για την διαδικτυακή σου "προσωπικότητα", καθότι το μόνο εύκολο είναι να πεις σε κάποιον διαδικτυακά: "μην μιλάς".

Δεν έχει να διαβάσει ή να ακούσει κάποιος την επίσημη ανακοίνωση του ΚΚΕ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ για τα έκτροπα στην Θεσ/κη όπου φαίνεται ότι δόθηκε και το μεγαλύτερο βάρος για ευνόητους λόγους, όπως δημοσιότητα, δημιουργία εντυπώσεων κλπ.....

Ανώνυμος 28 Οκτωβρίου 2011 στις 10:23:00 μ.μ. EEST  

@ AegeanHawk

διαφωνήσω ως προς το εξής: Μπορεί διάφοροι να προσπαθούν να επωφεληθούν - καπελώσουν - προκαλέσουν, αυτό δε σημαίνει όμως οτι οσα έγιναν ήταν υπο τη σκέπη τους.

Με τα χάλια μας δε χρειάζεται πολύ ώστε να γίνει το μπουρλότο παρανάλωμα..

Υ.Γ. Οταν κάποιος έχει άλλη άποψη ή άλλη εκτίμηση δε σημαίνει οτι είναι προβοκάτωρας - προδότης - δωσίλογος και τούρκος. Καλό είναι να αρχίσουμε να ακούμε ο ένας τον άλλον γιατί αλλιώς δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα...

ΑΧΕΡΩΝ 29 Οκτωβρίου 2011 στις 12:05:00 π.μ. EEST  

@AegeanHawk
Tα στερητικὰ -α δεν τα θεωρὼ α-ποστομωτικὰ επιχειρὴματα,αλλὰ διευκρινὶζω,και απολογοὺμαι μὰλιστα για την ασὰφεια περὶ αιδὴμονος σιωπὴς σὴμερα.Το νὸημα δεν εὶναι ὸτι δεν δικαιοὺσαι να μιλὰς,αλλὰ ὸχι να βρὶσκεις ὰλλοθι στην αριστερὰ και ιδὶως στον ΣΥΡΙΖΑ,ὸταν εὶναι γνωστὸ ὸτι μὲχρι πρὸσφατα τον κὰλυπτε το ΠΑΣΟΚ σκανδαλωδὼς,ὸπως στην περὶπτωση των υιὼν του Τασου Κουρὰκη τον Δεκὲμβριο του 2009,ὸταν συνεληφθησαν για βανδαλισμὸ εναντὶον της Αστυνομὶας,αλλὰ αφὲθηκαν ελεὺθεροι μετὰ απὸ παρὲμβαση Βοὺγια.Εξ ὰλλου,αυτοὶ που δεν τους ὲκατσε καλὰ το 1946(μὰλλον το 1944 ἢ το 1949 εννοεὶς,αν θὲλεις με διορθὼνεις),ψὴφισαν σε μεγὰλο ποσοστὸ ΠΑΣΟΚ απὸ το 1981 και μὲχρι ακὸμη και σὴμερα,γνωρὶζω μὰλιστα και κὰποιους λὶγους που ψὴφισαν ΝΔ για να μην αναδειχθεὶ πρωθυπουργὸς ο ΓΑΠ,ὰρα τα εμφυλιοπολεμικὰ σου δεν πειθουν.Πὲραν αυτοὺ,η αριστερὰ δεν ὲχει τὸση απὴχηση,ὼστε να κατεβὰσει διακὸσιες τὸσες χιλιὰδες κὸσμου στην Θεσσαλονὶκη για προβοκὰτσια,και αυτὸ το τεκμαὶρω και απὸ το απλὸ γεγονὸς ὸτι μου το επιβεβαὶωσε ο θεὶος μου,μεγαλὺτερος αδελφὸς της μητὲρας μου,μὲχρι πρὸτινος κολλημὲνος πασὸκος,ο οποὶος πλὲον,ως μικροσυνταξιοὺχος,αισθὰνεται προδομὲνος-ὲπρεπε να συμβεὶ αυτὸ για να ξυπνὴσει,δυστυχὼς.
Εν πὰσει περιπτὼσει,η Ελλὰδα μας δεν πὰει καλὰ,και η αδυναμὶα τραβὰει τις ὺαινες,ἲσως πολὺ σὺντομα χρειαστεὶ να σηκωθοὺν και οι πὲτρες για να υπερασπὶσουν την χὼρα,και επειδὴ πιστὲυω ὸτι εὶσαι πατριὼτης,σου συνιστὼ να δεὶς τα πολιτικὰ ψυχρὰ,διὸτι η αποδὸμηση της Πατρὶδος,ὸπως υλοποιεῖται,πλὴττει και εσὲνα το ὶδιο ὸπως και εμὲνα.
Οι καιροὶ οὺ μενετοὶ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP