Επίσκεψη Χριστόφια εντός των ημερών στο οικόπεδο 12

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Το κοίτασμα φυσικού αερίου στο οικόπεδο «Αφροδίτη» είναι μεγαλύτερο από τους μέχρι τώρα υπολογισμούς.



Από την πλατφόρμα της αμερικανικής Noble Energy, που κάνει γεωτρήσεις στο οικόπεδο 12 «Αφροδίτη» της κυπριακής ΑΟΖ έρχονται, σύμφωνα με πηγές εμπειρογνωμόνων, δύο σημαντικές για την Κύπρο ειδήσεις: ότι το κοίτασμα είναι πιο μεγάλο από τους μέχρι τώρα υπολογισμούς και πως από χθες «αχνίζει» φυσικό αέριο από το φρεάτιο της γεώτρησης.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας ετοιμάζεται, όπως γράφει ο «Φιλελεύθερος», για να μεταβεί στη πλατφόρμα στο τέλος της εβδομάδας και δεν αποκλείεται η επίσκεψη, να συνοδευτεί και από το πρώτο «άναμμα» φλόγας στην πλατφόρμα, από φυσικό αέριο από τα έγκατα της θάλασσας της Κύπρου. Και αυτό, γιατί από χθες, υπάρχει έντονη αισιοδοξία, ότι το κοίτασμα στο «Αφροδίτη», είναι σημαντικά μεγαλύτερο των μέχρι τώρα υπολογισμών. Αυτό έδειξαν υψηλής τεχνολογίας ραδιοβολίσεις του τελευταίου τριημέρου εντός του φρεατίου.

Παρουσία τουρκικών πλοίων στην περιοχή
Σχέδιο συνεχούς παρουσίας του τουρκικού πολεμικού στόλου στην ανατολική Μεσόγειο, μέχρι και τις 15 Αυγούστου του 2012, έχει καταρτίσει και εφαρμόζει η Τουρκία όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα «Μπουγκιούν».

Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΡΙΚ στην Κωνσταντινούπολη Άννα Ανδρέου, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο τουρκικός στόλος κινητοποιήθηκε για να μπορεί να ελέγχει κρίσιμες περιοχές στην Ανατολική Μεσόγειο. Καταρτίστηκε χάρτης και δέκα περιοχές ορίστηκαν ανάλογα με τη σημασία τους σε κόκκινες, κίτρινες ή γαλάζιες. Τρεις φρεγάτες και ένα πλοίο επιμελητείας με τρία ελικόπτερα και καταδρομείς, θα εκτελούν εναλλάξ υπηρεσία στις δέκα αυτές περιοχές.

Εξάλλου, ο υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου, Αντνάν Μανσούρ, δήλωσε ότι το υπουργείο του ετοιμάζεται να αποστείλει στην Κύπρο αντιπροσωπεία για να συζητήσουν το θέμα των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ των δύο χωρών. Σε συνέντευξή του σε λιβανική ιστοσελίδα, διευκρίνισε ότι η αντιπροσωπεία θα αποτελείται από κρατικούς αξιωματούχους, εμπειρογνώμονες, νομικούς και ειδικούς συμβούλους και στόχος της θα είναι η κατάληξη σε θετικό αποτέλεσμα σε σχέση με ναυτικές περιοχές που αποτελούν εστίες διαφορών μεταξύ των δύο χωρών.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλια:

Ανώνυμος 11 Οκτωβρίου 2011 στις 10:08:00 μ.μ. EEST  

Προβλέπω ένταση των ενεργειών της Τουρκίας.

Μακάρι οι πολιτικοί μας να μην φοβηθούν

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP