Βολές βαρέων όπλων από μονάδες της 50 Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2011, πραγματοποιήθηκαν στο Πεδίο Βολής-Πεδίο Ασκήσεων Ψηλού Στάλου, στην Περιοχή Ευθύνης της 50 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού «ΑΨΟΣ», Βολές Βαρέων Όπλων.


Η παραπάνω δραστηριότητα διεξήχθη ημέρα και νύχτα και συμμετείχε το σύνολο του προσωπικού και αριθμός εθνοφυλάκων, των Μονάδων του Σχηματισμού. Ακολουθούν σχετικές φωτογραφίες από την ιστοσελίδα του ΓΕΣ:










7 σχόλια:

Ανώνυμος 15 Οκτωβρίου 2011 στις 9:31:00 π.μ. EEST  

Μα καλά οι επιτελείς του πεζικού δεν έχουν παρατηρήσει ότι οι πεζικάριοι δεν ξέρουν να παραλλάσσουν σωστά τα τυφέκια τους; Εκτός αυτού, 3 ή 4 στους 10 είναι παχύσαρκοι, με την κοιλιά τούρλα λες και είναι γκαστρωμένοι. Αυτή δεν είναι εικόνα στρατού που θέλει να δείχνει ότι είναι μάχιμος, είναι εικόνα καφενείου. Ο Α/ΓΕΣ ως πρώην καταδρομέας μαζί με το επιτελείο του που επίσης προέρχονται από τις ειδικές δυνάμεις, δεν τα βλέπουν αυτά; Γιατί δεν εφαρμόζεται σκληρό πρόγραμμα φυσικής αγωγής ΣΕ ΟΛΟΥΣ. Κληρωτούς κυρίως όμως στο ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ;

Είναι δυνατόν να βλέπουμε αυτήν την εικόνα ξαναρωτώ;

Ευστάθιος Παλαιολόγος 15 Οκτωβρίου 2011 στις 10:55:00 π.μ. EEST  

Όταν ο ελεύθερος σκοπευτής ή ο ακροβολιστής δρα στο πλαίσιο της Ομάδας Πεζικού(όπως στον ΕΣ) τότε η καλύτερη παραλλαγή είναι να ΜΗΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙ από τους υπόλοιπους. Αυτή η "μόδα" με το δίχτυ παραλλαγής πρέπει να σταματήσει. Προφανώς δεν το δοκίμασαν για να δούν ότι φορώντας το είσαι εξαιτετικά δυσκίνητος, σκαλώνεις παντού(ούτε καν τους πέρασε από το μυαλό ότι υπάρχει πιθανότητα να τους τραβήξει καμιά ερπύστρια; ), δεν έχεις πρόσβαση στον εξοπλισμό σου και όταν κινήσαι ξεχωρίζεις σαν την μύγα μες το γάλα ώς κάποιος πιο σημαντικός από τους υπόλοιπους που αξίζει το κόπο να σου ρίξουν με ότι έχουν.
Κατά τ' άλλα, δεν μ' αρέσει καθόλου αυτή η αυξανόμενη συχνότητα γυναικών σε μάχιμα καθήκοντα

Βελισάριος 15 Οκτωβρίου 2011 στις 1:10:00 μ.μ. EEST  

Θα κάνω μια ερώτηση σε όποιον θεωρεί ότι μπορεί να απαντήσει, και μάλιστα επαγγελματία:

Τι εντύπωση θεωρεί ότι θα έδινε σε έναν ξένο στρατιωτικό παρατηρητή η εικόνα που αποδίδεται από τις φωτογραφίες;

Ανώνυμος 15 Οκτωβρίου 2011 στις 9:49:00 μ.μ. EEST  

μια ζωη στο κυνήγι των εντυπώσεων...

ΑΧΕΡΩΝ 16 Οκτωβρίου 2011 στις 1:48:00 π.μ. EEST  

Το Μ-109 πραγματοποιεὶ απευθεὶας βολὴ πὰντως.Τὲτοια βολὴ εφαρμὸζεται εναντὶον οχυρὼσεων ἢ αρμὰτων.Αξιοπρὸσεκτο.

Ανώνυμος 16 Οκτωβρίου 2011 στις 2:03:00 π.μ. EEST  

Προς τον Ανώνυμο, 1ο σχόλιο: Μάλλον είμαστε έθνος σε παρακμή φίλε μου. Τί να σου κάνει ο Α/ΓΕΣ, έτσι και πεί τίποτα για -οχι σκληρό- αλλα απλά για πρόγραμμα φυσικής αγωγής θα πέσει όλη η κοινωνία να τον φάει κραυγάζοντας "θα χυθεί αίμα"...

Ε ρε, Τούρκος που μας χρειάζεται...

Ανώνυμος 16 Οκτωβρίου 2011 στις 9:49:00 π.μ. EEST  

Ότι ο ΕΣ βρίσκεται στο 1970 όσον αφορά τον εξοπλισμό του πεζικάριου. Όσον αφορά την εμφάνιση του, αυτή είναι απαράδεκτη. Τα G-3 είναι παραλλαγμένα με τέτοιο τρόπο που δεν είναι λειτουργικά, το πρόσωπο τους είναι ανεπαρκώς ή καθόλου παραλλαγμένο, η φυσική τους κατάσταση είναι αμφίβολη, αφού οι περισσότεροι φαίνεται να είναι υπέρβαροι και το σημαντικότερο, είναι εφοδιασμένοι ΜΟΝΟ με έναν ΑΤ εκτοξευτή μιας χρήσης!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP