Βαρύς οπλισμός ανακαλύφθηκε μετά την έκρηξη στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Βαρύς οπλισμός βρέθηκε στο υπόγειο διαμέρισμα στην οδό Υψηλάντου στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης, στο οποίο σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη το βράδυ της Τρίτης, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 32χρονου άνδρα, κουρδικής καταγωγής και τουρκικής υπηκοότητας. Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, το συμβάν οφείλεται σε έκρηξη χειροβομβίδας, από την οποία καταστράφηκε ολοσχερώς το διαμέρισμα και προκλήθηκαν ζημιές στα παρακείμενα κτήρια.


Στις έρευνες συμμετέχει και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς στο υπόγειο διαμέρισμα ανακαλύφθηκε κρύπτη που περιείχε βαρύ οπλισμό. Το πλέον ενδιαφέρον εύρημα είναι ένα αντιαρματικό όπλο γιουγκοσλαβικής κατασκευής, τύπου Μ80 "Zolijia" 64 mm (φωτογραφία), το οποίο παρουσιάζει σημαντικές ομοιότητες με το γνωστό μας Μ72 LAW (μιας χρήσης, με βλήμα ενσωματωμένο στο σωλήνα).



Το συγκεκριμένο είδος όπλου παραγόταν στην πρώην Γιουγκοσλαβία και παράγεται ακόμα στη Σερβία και στα Σκόπια. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, εκτός του αντιαρματικού όπλου βρέθηκαν στην κρύπτη ένα υποπολυβόλο τύπου καλάσνικοφ με τέσσερις γεμιστήρες, ένα πολυβόλο ΑΚ, δύο νάρκες κατά προσωπικού, ένα υποπολυβόλο τύπου Scorpion, ένα αυτόματο πολυβόλο παλαιού τύπου, δύο κασελάκια με περίπου 600 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 14 πυροκροτητές χειροβομβίδων, πέντε κιλά άγνωστης ύλης και τέσσερις επιθετικές και εννέα αμυντικές χειροβομβίδες χωρίς πυροκροτητές.

Ο νεκρός φέρεται να είναι μέλος της κουρδικής οργάνωσης DHKP-C (πρώην Ντεφ Σολ), γεγονός που ενδεχομένως δίνει στην υπόθεση ιδιαίτερες πολιτικές προεκτάσεις.

4 σχόλια:

Ανώνυμος 5 Οκτωβρίου 2011 στις 11:24:00 μ.μ. EEST  

ΜΙΤ μυρίζει το πράγμα

Pro από Συμβασιλεύουσα 6 Οκτωβρίου 2011 στις 8:31:00 π.μ. EEST  

Μπορεί να είναι οτιδήποτε . Από συνεργάτης και οργανωτής εγχώριων τρομοκρατών (λόγω του ακροαριστερού πρώτερου βίου του) ως πράκτορας που οργανωνε δολιοφθορά-προβοκάτσια σε συνεργασία με ΜΙΤ ή άλλες γειτονικές μυστικές υπηρεσίες και οργανώσεις ή καλά εξοπλισμένος "ληστής" ή και όλα τα παραπάνω μαζί .

Ανώνυμος 6 Οκτωβρίου 2011 στις 3:15:00 μ.μ. EEST  

όχι η αλ καιντα ήταν...

konion 7 Οκτωβρίου 2011 στις 9:42:00 π.μ. EEST  

Ἡ κυβέρνησις φοβᾶται τί θὰ πῆ ἡ Τουρκία!
Τὶ δειλία Θεέ μου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP