Τα “γεγονότα” του 1915 ήταν γενοκτονία

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011



Ο βουλευτής του Κουρδικού κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP), Αλτάν Ταν επανέλαβε τις δηλώσεις που είχε κάνει σε διεθνές επιστημονικό συνέδριο στο Πανεπιστήμιο Αrtuklu στο Μαρντίν(Μαρίδη) κοντά στα σύνορα με την Συρία. Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στην Αρμενική εφημερίδα Αgos, που εκδίδεται στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε πως οι Κούρδοι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην γενοκτονία του 1915. “Δεν σήκωσαν σπαθί όλοι οι Κούρδοι. Ωστόσο οι Κούρδοι έχουν σοβαρό μερίδιο στην γενοκτονία”.

Στην συνέχεια κατέκρινε την στάση των Μουσουλμάνων απέναντι στην γενοκτονία του 1915 για την οποία αναφέρει τα δημογραφικά δεδομένα: το 1915 στην Τουρκία των 13 εκατομμυρίων το 10%, δηλαδή 1300000 ήταν Αρμένιοι και σήμερα στα 75 εκατομμύρια οι Αρμένιοι είναι 40000.

Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί και για τους Έλληνες που σφαγιάστηκαν όχι μόνο στον Πόντο, αλλά σε όλη την επικράτεια τις Οθωμανικής αυτοκρατορίας, γεγονός που ο Κούρδος βουλευτής δεν ανέφερε. Να σημειώσουμε ότι ο βουλευτής Αλτάν Ταν είναι κατηγορούμενος με διάφορες κατηγορίες και έχει διαταχθεί η βίαια προσαγωγή του στο δικαστήριο.

5 σχόλια:

Ανώνυμος 20 Οκτωβρίου 2011 στις 12:17:00 μ.μ. EEST  

Έλα ρε!!! Και μεις νομίζαμε ότι ήταν ..... "συνωστισμός"

Ανώνυμος 20 Οκτωβρίου 2011 στις 6:06:00 μ.μ. EEST  

Οι Κούρδοι, οι κούρδοι. Τι φταίνε οι Κούρδοι. Οι Κούρδοι αυτοί που ανακατεύτηκαν στη γενοκτονία ήταν απλά μισθοφόροι του Τουρκικού Στρατού. Αν δεν είχε δώσει την εντολή ο Τούρκος επικεφαλής, ποτέ δεν θα είχαν ανακατευτεί σε γενοκτονίες ούτε οι μισθοφόροι ούτε ο τακτικός στρατός.

Ανώνυμος 20 Οκτωβρίου 2011 στις 10:18:00 μ.μ. EEST  

Τις εθνοκαθαρτικές εντολές του Ταλάτ πασά και της τριανδρίας του Ένωση και Πρόοδος, κάποιοι έπρεπε να τις φέρουν σε πέρας:

http://arkoleon.blogspot.com/2011/04/24-1915.html

Ανώνυμος 21 Οκτωβρίου 2011 στις 1:05:00 μ.μ. EEST  

Τι φταίνε οι Κούρδοι?
Το όνομα Ziya Gokalp σου λεει τίποτα?
Μάθε πρώτα και μετά να γράφεις.

Βασίλειος 23 Οκτωβρίου 2011 στις 1:50:00 μ.μ. EEST  

Οι Κούρδοι είναι από τα πιο απεχθή φύλα με τα οποία έχει ασχοληθεί η παγκόσμια ιστορία. Προτίμησαν να γίνουν μισθοφόροι- ζηλωτές και να σφαγιάσουν δυο ολόκληρους λαούς, τους Αρμένιους και τους Έλληνες, αντί να πολεμήσουν για την δική τους ανεξαρτησία... καμιά εμπιστοσύνη στο Ισλάμ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP