Σοβαρές συγκρούσεις στην πλατεία Συντάγματος - Νεκρός ένας διαδηλωτής, δεκάδες τραυματίες

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό ήταν και σήμερα η διαδήλωση στο κέντρο της πρωτεύουσας, με δεκάδες χιλιάδες πολίτες να περικυκλώνουν τη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι για το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες επί της αρχής και θα τεθεί σε κατ' άρθρο ψηφοφορία απόψε.

Το μεσημέρι σημειώθηκαν σοβαρές συγκρούσεις, όταν ομάδες κουκουλοφόρων επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ κατά των διαδηλωτών και ιδιαίτερα κατά της περιφρούρησης του ΠΑΜΕ. Η τελευταία αντεπιτέθηκε με σφοδρότητα και σημειώθηκαν εκτεταμένες συμπλοκές, με την αστυνομία να περιορίζεται σε ρόλο θεατή. Στις συμπλοκές τραυματίστηκαν σοβαρά πάνω από είκοσι άτομα, που μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό, μεταξύ των οποίων και ένας σοβαρά τραυματίας με κρανιοεγκεφαλική κάκωση, που δέχθηκε χτύπημα πέτρας και στη συνέχεια έπεσε από ύψος αρκετών μέτρων.

Εκτός του ανωτέρω σοβαρά τραυματία, ένας άλλος διαδηλωτής εισήχθη στο νοσοκομείο με καρδιακή αρρυθμία και κατέληξε λόγω ανακοπής, παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έγιναν. Όπως δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Υγείας Μ. Τιμοσίδης, ο 53χρονος οικοδόμος, μέλος του ΠΑΜΕ, ευρισκόμενος στην περιοχή του Ζαππείου αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός". Όταν έφτασε εκεί ήταν απνοϊκός, χωρίς σφυγμούς, με μυδρίαση και δεν έφερε κανένα τραύμα. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψής του για 50 λεπτά από τους γιατρούς του νοσοκομείου, κατέληξε. Για το συμβάν διετάχθη προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών και στο νοσοκομείο μεταβαίνει εισαγγελέας.

Αυτή τη στιγμή οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ έχουν αποχωρήσει από το Σύνταγμα, ενώ οι συγκρούσεις συνεχίζονται μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ.

4 σχόλια:

Ανώνυμος 20 Οκτωβρίου 2011 στις 6:51:00 μ.μ. EEST  

ΑΥΤΑΠΑΤΑΤΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...
ΟΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΚΟΥΝΗΘΕΙ
Ή
ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΛΕΡΩΜΕΝΟ
Ή
ΤΟΥ ΧΩΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ...«ΠΑΡΕΙ ΑΛΛΙΩΣ»...
ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ;
ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΝΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ :ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΦΙΑΛΤΗ!

Ανώνυμος 20 Οκτωβρίου 2011 στις 11:22:00 μ.μ. EEST  

Πάντως μπράβο σας που για μια ακόμα φορά τηρήσατε ψύχραιμη στάση και διευκρινίσατε ότι ο νεκρός δεν είχε τραυματιστεί στις συγκρούσεις.
Το γνωστό "τμήμα ειδήσεων" τάμπλεξε και φώναζε ότι πέθανε ο άλλος με τίς κρανιο εγκεφαλικές κακώσεις...

Οδυσσέας 20 Οκτωβρίου 2011 στις 11:44:00 μ.μ. EEST  

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο,στο θέμα αυτό υπήρξε αρκετή σύγχυση και καθυστερημένη ενημέρωση. Κι εμείς χρειαστήκαμε αρκετό ψάξιμο για να καταλάβουμε τι έγινε.

Ανώνυμος 21 Οκτωβρίου 2011 στις 12:38:00 π.μ. EEST  

Οδυσσέα παραείσαι επιεικής.
Αμα δεν ήξεραν τι συμβαίνει να μην έγραφαν καθόλου, όχι να γράφουνν οτι τους κατέβει

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP