Ξεκινάει η μαζική παραγωγή του Κορεάτικου Κ-21

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Το Κορεατικής σχεδίασης και κατασκευής ΤΟΜΑ K21 θα είναι επιχειρησιακό με τον στρατό της Κορέας αργότερα εντός του μηνός ανακοίνωσε η Doosan DST η οποία αναπτύσσει το σύστημα. Σύμφωνα με τους Κορεάτες, το τεθωρακισμένο θα υπερέχει του Μ2Α3 και του ΒΜΡ-3 σε επιβιωσιμότητα και ισχύ πυρός.

Mε συνολικό βάρος 25 τόνων , πυροβόλο 40mm και ικανότητα να διέρχεται ποταμούς με ταχύτητα 7.8 χιλιομέτρων μέσω προώθησης water-jet ,κλείνει η ανακοίνωση, το ΤΟΜΑ αναμένεται να αποτελέσει εξαγωγική επιτυχία σύμφωνα με τους υπερφιλόδοξους Κορεάτες.
Από την ανακοίνωση της εταιρίας δεν έλειψαν και οι αναφορές στην "χαμηλή τιμή" του οχήματος σε σχέση με τον ανταγωνισμό,οι οποίες όπως έδειξε -δυστυχώς- η πρόσφατη ελληνική εμπειρία, μικρή σχέση με την πραγματικότητα μπορεί να έχουν όταν τα πράγματα φτάνουν σε επίπεδο διαπραγματεύσεων..

Συγκεκριμένα οι Κορεάτες ισχυρίζονται ότι ένα πλήρως εξοπλισμένο όχημα τους κοστίζει
3.4 εκατομμύρια δολάρια (όσο ένα άρμα μάχης..), φτηνότερα ,κατα την Doosan DST, απο το αμερικανικό Μ2Α3 και από τα γερμανικά Puma κόστους 4-4,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Η πρώτη φάση παραγωγής αφορά 166 τεθωρακισμένα ,ενώ η συνολική απαίτηση από μέρους του Κορεατικού στρατού είναι τα 461 Κ21.

4 σχόλια:

Ανώνυμος 28 Νοεμβρίου 2009 στις 12:57:00 μ.μ. EET  

πως γίνεται να έχει μεγαλύτερη δήθεν ισχύ πυρός το Κ-21 με το 40χιλ. πυροβόλο του απο το ΒΜΡ-3 που η ισχύ πυρός του πλησιάζει αυτή των αρμάτων μάχης με το πυροβόλο/εκτοξευτή των 100 χιλ και το συζυγές αυτόματο πυροβόλο του των 30 χιλ;;!! Καμία σύγκριση!!!

Ανώνυμος 28 Νοεμβρίου 2009 στις 7:19:00 μ.μ. EET  

Tio diametrima einai enas paragontas, enas allos omos einai kai to eidos pyromahikou!

Min xehnas oti to 100mm tou BMP3 and hamilis piesis!

Ανώνυμος 28 Νοεμβρίου 2009 στις 8:32:00 μ.μ. EET  

Το πυροβόλο των 100 του ΒΜΡ-3 βάλλει μόνο θραυσματοποιούμενα πυρομαχικά κατά προσωπικού, και μάλιστα χαμηλής ταχύτητας - ουσιαστικά είναι ένας οπισθογεμής όλμος.
Το πυροβόλο των 30 του ΒΜΡ-3 προφανώς έχει κατώτερες διατρητικές ικανότητες θώρακος από το 40 χιλ του κορεάτικου.
Γενικά το πυροβόλο των 40 παρέχει πολλές δυνατότητες, τόσο ως διατρητικό όσο και κατά προσωπικού. Δεν είναι τυχαίο που το φέρει (σε μερικές εκδόσεις) το καλύτερο δυτικό ΤΟΜΑ, το CV-90.

Ανώνυμος 30 Νοεμβρίου 2009 στις 12:26:00 π.μ. EET  

Οι Κορεάτες φτιάχνουν τα hyundai, άρα καλό θα είναι, χεχε :)
Αλλά επί της ουσίας, είναι μάλλον άσκοπες οι συγκρίσεις. Ποτέ δεν θα υπάρχει το ΚΑΛΥΤΕΡΟ. Δεν υπάρχει καλύτερο ΠΟΤΕ (πάντα κάτι άλλο θα βγαίνει). Κάπου θα υπερτερεί κάπου θα μειονεκτεί το ένα με το άλλο. Να το κορεάτικο δεν έχει 100άρι πυροβόλο. Να αναπτύξω τώρα, 10 περιπτώσεις-σενάρια που αυτό το πυροβόλο χρειάζεται και άρα υπερτερεί το bmp3!!!

Αρα δεν πρέπει να λέμε καλύτερο, πρέπει να λέμε πιο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ.

Επίσης καλύτερα να πάρουμε κάτι τελικά, παρά να το λιβανίζουμε.. Σταματήστε να βρίζετε τα bmp3. Ας πάρουμε κάτι που είμαστε ξεβράκωτοι. Που δενμας βλέπω δηλαδή, ολο το τρενάρουμε.

Ενα όπλο είναι καλύτερο από καθόλου όπλο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP