Νεοκλής Σαρρής : Tομές 17/11

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009



Μέρος 1ο : Εφόσον απεκαλύφθη στον τουρκικό τύπο ότι ιδιοκτήτης των Ιμίων είναι η Ελλάδα, επιτρέπεται σε Έλληνες πολίτες να μεταβούν πάνω στα Ίμια; Μήπως με τη συμφωνία Σημίτη, ότι δηλαδή δεν είναι κανενός αυτή η γη, έχουμε υποχωρήσει έναντι της Τουρκίας και η Τουρκία έχει κερδίσει από το τίποτα;

Επισημαίνεται πως είναι θέμα αρχής η μη παραχώρηση εθνικού εδάφους και εθνικής κυριαρχίας, σε αντίθεση με την άποψη που κυριαρχεί από τον Συνασπισμό μέχρι την Νέα Δημοκρατία ότι μπορούμε να παραχωρούμε νησιά , όπως φανερώνεται αυτή η αντίληψη στο πρόσφατο άρθρο του κ. Νάσου Θεοδωρίδη για την 28η Οκτωβρίου, στην συμφωνία του κ. Σημίτη για τα Ίμια και στις πριν από χρόνια συνεννοήσεις του κ. Μητσοτάκη για παραχώρηση της Χίου ή της Μυτιλήνης έναντι της Κύπρου.

Mέρος 2ο : Απαράδεκτη παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας συνιστά η απαίτηση του κ. E. Bagis για την απομάκρυνση του Έλληνα γενικού πρόξενου στην Κωνσταντινούπολη κ. Β. Μπορνόβα.

Mέρος 3ο : Όπως οι μικροπρέπειες συνοδεύουν διαχρονικά την πορεία του ελληνισμού, έτσι και τώρα εν όψει του κρίσιμου για τα εθνικά θέματα Δεκεμβρίου, θα πρέπει να διευκρινιστεί η αλήθεια των ειδήσεων που αφορούν το διορισμό του κ. Ισίδωρου Κούβελου, σύζυγο της κα. Ντόρας Μπακογιάννη, στο Διοικητικό Συμβούλιο μεγάλης εταιρείας τουρκικών συμφερόντων και το χρηματισμό πολύ υψηλά ιστάμενου και στενότατου φιλικού προσώπου του Γιώργου Παπανδρέου, από τον Τούρκο Υπουργό Επικρατείας Εγκεμέν Μπαγίς. Στις απίστευτες πιέσεις που θα ασκηθούν στην Ελλάδα, η ευχή είναι να προταθεί η λύση του Σχεδίου Ανάν 5 αντί του φρικαλεότερου Ανάν 8.

Mέρος 4ο : Η άτυπη Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης, συνεχίζοντας την ανθελληνική της συμπεριφορά, ζητά από την ελληνική κυβέρνηση μεταξύ άλλων την κατάργηση του 3% στον εκλογικό νόμο, (ο οποίος δεν επιτρέπει στην μειονότητα να κατέλθει με κόμμα αυτοτελές) στοχεύοντας στην «συνδιοίκηση» της Θράκης.

Με αφορμή την τελευταία δημοσκόπηση της Public Issue για την κούρσα διαδοχής στην ΝΔ, και τη διαίρεση που ανακύπτει μεταξύ "εθνικότροπου συντηρητισμού" (Αντώνης Σαμαράς) και "φιλελευθερισμού" (Ντόρα Μπακογιάννη), επισημαίνεται ότι ο πατριωτισμός σ αυτή τη χώρα ήταν πάντα φιλελεύθερος.

Mέρος 5ο : Ο γνωστός δημοσιοθεσίτης Άρης Σπηλιωτόπουλος, προκειμένου να εξαλείψει ανομήματα του παρελθόντος, στηρίζει την Ντόρα Μπακογιάννη, επιδεικνύοντας ως πολιτικός έλλειψη ανδρείας. Ανάλογη στήριξη αποκαλύπτεται ότι παρέχει και ο Γιώργος Καρατζαφέρης.... Μετά από αυτές τις επισημάνσεις, επαναλαμβάνεται ότι εάν τελικά εκλεγεί η Ντόρα Μπακογιάννη, αυτό θα είναι και «το τέλος της Ελλάδας».

Mέρος 6ο : Το θέμα έλλειψης τυπικών προσόντων της κα. Θάλειας Δραγώνα και ο διορισμός της ως γ.γ του Υπουργείου Παιδείας, πέραν του θέματος της ανατριχιαστικής ιδεολογικής προσέγγισής της, συνιστά κοροϊδία του ελληνικού λαού και μελανό σημείο στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, η οποία (κυβέρνηση) πλέον ιδεολογικά διώκει τον πατριωτισμό σ αυτή τη χώρα επίσημα.

2 σχόλια:

Unknown 23 Νοεμβρίου 2009 στις 8:42:00 μ.μ. EET  

Η εκλογή της Ντόρας στην αρχηγία της ΝΔ θα πάει το κόμμα κατευθείαν στην εξουσία και την Ελλάδα σίγουρα μπροστά. Αυτή είναι η αλήθεια όσο και αν ενοχλεί το ΠΑΣΟΚ το οποίο ελπίζει με την εκλογή Σαμαρά να εξασφαλίσει ακόμα μια τετραετία...

enkripto 24 Νοεμβρίου 2009 στις 10:39:00 π.μ. EET  

Ο Σαρρής δεν είναι ΠΑΣΟΚ ,μην τρελαθούμε κιόλας..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP