"Πόλεμος" ΥΕΘΑ - εφημερίδας Veto

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Πόλεμος ανακοινώσεων και δημοσιευμάτων έχει ξεσπάσει την τελευταία εβδομάδα μεταξύ του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλου και της εφημερίδας Veto, συμφερόντων του δημοσιογράφου Μ.Τριανταφυλόπουλου. Αφόρμη(?) αποτέλεσε δημοσίευμα του φύλλου της προηγούμενης Κυριακής 8/11 για παλαιότερη υπόθεση που αφορά τον πατέρα του υπουργού,το οποίο προκάλεσε -δικαίως- την έντονη αντίδραση του Ευ.Βενιζέλου. Προφανώς όμως υπάρχει παρασκήνιο το οποίο δεν έχει έρθει πλήρως στην επιφάνεια..

Μια ενδιαφέρουσα τροπή στην υπόθεση έδωσε χθές ο Υπουργός μέσω δημόσιας ανακοίνωσης στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής :

"Το μείζον θέμα όμως είναι ο ρόλος του καθενός μας στον δημόσιο βίο και γιατί τώρα η συγκεκριμένη εφημερίδα μου επιτίθεται σε κάθε φύλλο της.
Ως προς το δεύτερο ερώτημα, το μόνο νέο στοιχείο είναι η ανάληψη των καθηκόντων του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Παρατήρησα μάλιστα ότι στο φύλλο του VETO της περασμένης Κυριακής υπήρχε -εκτός της επίθεσης σε εμένα και τον κ. Πρόεδρο της Βουλής- ανυπόγραφο ολοσέλιδο δημοσίευμα για την προμήθεια των τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης και μεταφοράς προσωπικού που κατέληγε σε απερίφραστη προώθηση πρότασης συγκεκριμένης επιχείρησης συγκεκριμένου
επιχειρηματία.

Στο 17o χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στη συμβολή των οδών Πηγών και Ερυμάνθου της Νέας Κηφισιάς, στεγάζονται τόσο η εφημερίδα VETO όσο και η επιχείρηση αυτή, ο ιδιοκτήτης της οποίας σύμφωνα με σχόλια εργαζομένων της εφημερίδας στο διαδίκτυο, επισκέπτεται συχνά τα γραφεία της. Είναι συνεπώς αναγκαία μία εξήγηση και από τις δύο γειτνιάζουσες συμπτωματικώς επιχειρήσεις, αυτή της εφημερίδας και αυτή των οπλικών συστημάτων."

Δυσπιστώντας αρχικά, ανατρέξαμε στο εν λόγω δημοσίευμα όπου διαπιστώσαμε ότι όντως επιχειρείται μια "αβάντα" ,κατα το κοινώς λεγόμενο, σε πρόταση συγκεκριμένης εταιρίας για το πρόγραμμα ΤΟΜΑ του ΕΣ. Εταιρία η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενα του Υπουργού σχεδόν συστεγάζεται! με την εφημερίδα.

Η πρόταση αφορά εκσυγχρονισμό των γνωστών Μ-113 τα οποία θα μετατραπούν σύμφωνα με το VETO σε "μοντέρνα ΤΟΜΠ/ΤΟΜΑ που θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες του ΕΣ για τα επόμενα 20-30 χρόνια". Μάλιστα σύμφωνα με τον συντάκτη η εκτεταμένη αναβάθμιση των οχημάτων (30+ ετών..) πουπεριλαμβάνει τοποθέτηση καινούργιου συγκροτήματος ισχύος/ αυτόματου κιβωτίου ,επιπλεόν θωράκισης, εσωτερικής αντιθραυσματικής επένδυσης ,καινούργιας γεννήτριας και συστημάτων κλιματισμού,βελτίωσης της ανάρτησης και τοποθέτησης πύργου με πυροβόλο 30 ή ..40! χιλιοστών, κοστίζει μόνο 35% της αξίας ενός ΒΜΡ-3.

Όμορφος κόσμος , αγγελικά πλασμένος..

1 σχόλια:

Ανώνυμος 15 Νοεμβρίου 2009 στις 10:34:00 μ.μ. EET  

Ειναι πολύ υποκειμενικό το άρθρο για τα Μ113 και σίγουρα εξυπηρετεί και αυτό συμφέροντα (βεβαία και κάθε πρόταση κατι θα εξυπηρετεί).
Δεν ξέρω αν το bmp3 είναι το καλύτερο για τις ανάγκες μας πάντως είναι σιγουρα πολύ καλό.

Δεν πάνε καλά τα πράγματα με τους εξοπλισμούς, ασκοπες ματαιώσεις γιατί δεν διαλέξαμε το καλύτερο είναι επικίνδυνες. Καλύτερα κάτι καλό και έγκαιρα (και ας μην ειναι το καλύτερο) παρά κατι καθόλου..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP