Απο τα λόγια στην πράξη

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Σε κανονικότατη αναχαίτιση εξελίχθηκε σήμερα -για πρώτη φορά- η προειδοποίηση σε αεροσκάφος της FRONTEX απο το γνωστό ραντάρ της χερσονήσου της Κνιδού (Datca). Συγκεκριμένα στις 11.00 το πρωί και ενώ το Εσθονικό αεροσκάφος πετούσε κοντά στην περιοχή του Φαρμακονησίου δέχτηκε προειδοποιητική κλήση από Τούρκο ελεγκτή αεράμυνας * ο οποίος το καλούσε να απομακρυνθεί καθώς βρισκόταν δήθεν "εντός τουρκικού εναερίου χώρου".

*Σε αυτό το σημείο να διευκρινίσουμε ότι Datca δεν είναι ...τύπος ραντάρ όπως αναφέρεται σε ορισμένα δημοσιεύματα αλλά τοπωνύμιο. Πρόκειται για την Χερσόνησο της Κνιδού η οποία αποκαλείται τουρκιστί Datca, στην υψηλότερη κορυφή της οποίας εδρεύει η 107 Μοίρα ραντάρ της Τουρκικής αεροπορίας καθώς και Πυροβολαρχία αντιαεροπορικών πυραύλων Νίκη-Ηρακλής.
Ο Εσθονός πιλότος αγνόησε τις τουρκικές προειδοποιήσεις και συνέχισε την περιπολία του. Αυτή την φορά όμως οι γείτονες δεν περιορίστηκαν στις προφορικές απειλές αλλά επέλεξαν να κλιμακώσουν τις προκλήσεις απογειώνονταν ζεύγος μαχητικών F-16 από την παρακείμενη βάση του Dalaman (ανατολικά της Ρόδου), με σκοπό να αναχαιτίσουν το ευρωπαϊκό αεροσκάφος. Οι Έλληνες ελεγκτές αεράμυνας ενημέρωσαν το πλήρωμα του α/φ το οποίο και απομακρύνθηκε πριν πλησιάσουν τα τουρκικά μαχητικά.

Το περιστατικό αυτό αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα του πώς τα χλιαρά διαβήματα της κύριας Μπακογιάννη και του κυρίου Δρούτσα (προσφάτως) συμβάλλουν στην σταδιακή αποθράσυνση της Άγκυρας η οποία αντιλαμβάνεται την Ελληνική παθητικότητα ως αδυναμία.

Η παρακάτω λίστα μας δείχνει το χρονικό των τουρκικών ενεργειών στην περιοχή του Φαρμακονησίου : από τις πρώτες δειλές προειδοποιήσεις μέσω ασυρμάτου (την περασμένη άνοιξη) μέχρι και την σημερινή κανονικότατη αναχαίτηση. Η σκληρή αλήθεια είναι η εξής : O επιμένων εγγράφει υποθήκες...

Κύμα μαζικών πτήσεων τουρκικών μαχητικών πάνω απο ελληνικά νησιά.

Παρενόχληση Σλοβακικού α/φ της FRONTEX στην Κώ
Νέα παρενόχληση ελικοπτέρου της FRONTEX απο τους Τούρκους
Νέα παρενόχληση ελικοπτέρου της Frontex
Νέα παρενόxληση α/φους της FRONTEX
Νέα τουρκική παρενόχληση σε α/φ της FRONTEX
Διάβημα διαμαρτυρίας προς την Αγκυρα
"Πλεόνασμα ειρήνης" και έλλειμα σοβαρότητας.
Εν Τάχει..
Απο τα λόγια στην πράξη (Mοιραία..)


7 σχόλια:

Ανώνυμος 21 Νοεμβρίου 2009 στις 3:16:00 π.μ. EET  

Και το μέρισμα ειρήνης του κυρίου Μπεγλίτη μας;... :(((

Ανώνυμος 21 Νοεμβρίου 2009 στις 12:36:00 μ.μ. EET  

Τι πάει να πει οι Έλληνες ελεγκτές ενημέρωσαν το εσθονικό να απομακρυνθεί. Δηλαδή πέρασε ο τσαμπουκάς των Τούρκων. Δεν μπορούσαν να απογειώσουν ελληνικά μαχητικά για αναχαίτιση και προστασία του εσθονικού; Για ποια κυριαρχικά δικαιώματα μιλάμε τότε;

enkripto 21 Νοεμβρίου 2009 στις 12:49:00 μ.μ. EET  

Ανώνυμε φίλε έχε υπόψην σου ότι το Φαρμακονήσι είναι επι της οριογραμμής..Ακόμα και να δώθηκε εντολή για scrable (που κατα πάσα πιθανότητα δόθηκε) τα αεροσκάφη δεν θα μπορούσαν να βρίσκονται στην περιοχή πρίν απο τα τουρκικα.

Οπότε ορθώς οι Έλληνες ελεγκτές ενημέρωσαν τους Εσθονούς.

Αριστοτέλης 21 Νοεμβρίου 2009 στις 1:00:00 μ.μ. EET  

Εν κρυπτώ

εσύ πως θα έβλεπες ένα TOR-M1 στο Αγαθονήσι; Όχι για να τους ρίξει, απλά για να τους εγκλωβίζει και αν χρειαστεί φυσικά να τους ρίξει καμιά εύστοχη "προειδοποιητική" βολή

Parsifal 21 Νοεμβρίου 2009 στις 6:50:00 μ.μ. EET  

Τα λίγα TOR M-1 που υπάρχουν καλύπτουν τα αεροδρόμια της ΠΑ. Η ορθή κίνηση θα ηταν η εγκατάσταση HAWK στην Σάμο και την Λέρο οπότε Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι θα ηταν εντός του φακέλου εμπλοκής των(περίπου 22 ν.μ.) με σαφή ενδειξη εγκλωβισμού στους δέκτες RWR των τουρκικών Α/Φ. Οποιαδήποτε αλλη προσέγγιση με μαχητικά απαιτεί την μόνιμη διεξαγωγή περιπολιών στην περιοχή (δαπανηρό) και / η την μόνιμη επιτήρηση με τα ΑΣΕΠΕ Διγενής ωστε η εγκαιρη προειδοποίηση να είναι πραγματικά εγκαιρη και να δίδεται χρόνος για αναχαίτιση.

Ανώνυμος 21 Νοεμβρίου 2009 στις 9:54:00 μ.μ. EET  

http://www.enkripto.com/2009/05/blog-post_25.html

enkripto 22 Νοεμβρίου 2009 στις 2:58:00 μ.μ. EET  

σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα απογειώθηκαν 2 ζεύγη ελληνικών μαχητικών,απο Καστέλι και Λήμνο

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP