Το δόγμα της καφετζούς : Περικοπές μονάδων και μείωση εξοπλισμών

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Tις μαντικές ικανότητες του ερίτιμου κυρίου Βασιλάκου φαίνεται να απέκτησε η νέα ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας η οποία κατά την διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της διακομματικής επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών προέβη σε εξαιρετικά ανησυχητικές δηλώσεις για τα θέματα της άμυνας.

Περιγράφοντας την πολιτική την οποία πρόκειται να εφαρμόσει ο υπουργός Ευάγγελος Βενζέλος δήλωσε κατά λέξη ότι : "δεν πρέπει να περιμένουμε γενικευμένο πόλεμο ούτε και να προετοιμαζόμαστε για αυτόν" !!!! ,ενώ πρόσθεσε ότι όποιος περιμένει κάτι τέτοιο τότε στην ουσία αμφισβητεί το σύνολο των διεθνών σχέσεων και συμμαχιών της χώρας αλλά και τους διεθνείς οργανισμούς (!)...

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα στις πρωτοποριακή ομολογουμένως προσέγγιση του ελλείμματος ασφάλειας της χώρας, σημείωσε ότι προετοιμαζόμαστε μόνο για μικρές σημειακές στρατιωτικές κρίσεις μικρής διάρκειας που θα χρησιμοποιηθούν διπλωματικά στη συνέχεια ,χωρίς όμως να εξηγήσει που οφείλεται η σιγουριά ότι ένα θερμό επεισόδιο δεν πρόκειται να εξελιχθεί σε γενικευμένη σύρραξη..Ούτε βεβαίως μας είπε ο συμπαθής κατά τα άλλα κ.Βενιζέλος τι πρόκειται να γίνει αν (λέμε τώρα..) το επιτελείο των γειτόνων αποφασίσει να κλιμακώσει χωρίς να ζητήσει άδεια απο τις καφετζούδες της Μεσογείων.

Ο υπουργός εξήγγειλε επίσης αλλαγές στο ΕΜΠΑΕ και στην δομή των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας οι οποίες θα ακολουθούν το άνωθεν σκεπτικό. Στην ουσία αυτό που εξήγγειλε σήμερα ο Ευ.Βενιζέλος είναι ότι ξεκινά η εφαρμογή του δόγματος ΓΑΠ για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας οι οποίες θα μεταμορφωθούν σε "μικρές,ευέλικτες" και προσανατολισμένες σε αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών και κατ'επέκταση εντελώς ακατάλληλες για την αντιμετώπιση βαρέων μηχανοκίνητων
δυνάμεων....

Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις πράσινων στελεχών γινόταν λόγος για μείωση οροφών και στους 3 κλάδους και συγκεκριμένα μείωση της οροφής της ΠΑ σε 200-250 μαχητικά,μείωση των φρεγατών σε 10 για το ΠΝ, μείωση της οροφής του ΕΣ στους 70.000! άνδρες με κυριολεκτικό πετσόκομμα αρκετών μειζονων σχηματισμών.

Οι καιροί του πολέμου ου μενετοί,κύριε υπουργέ..

9 σχόλια:

flanker7 26 Νοεμβρίου 2009 στις 9:04:00 μ.μ. EET  

Ο εχθρός επιτήθεται σε 2 περιπτώσεις:
α) οταν είναι προετοιμασμένος
β) όταν εσύ ΔΕΝ είσαι προετοιμασμένος....

Αποτυχία στην προετοιμασία για ένα γενικευμένο πόλεμο είναι προετοιμασία για αποτυχία σε ένα γενικευμένο πόλεμο

enkripto 26 Νοεμβρίου 2009 στις 9:14:00 μ.μ. EET  

αυτά ακολουθούν οι σοβαρές χώρες φίλε flanker, εμείς εμπιστευόμαστε τις καφετζούδες

λύθηκε επιτέλους και το μυστήριο της παραμονής Βασιλάκου στην ΓΔΑΕΕ..για σύμβουλο τον θέλουν τον άνθρωπο

Ανώνυμος 26 Νοεμβρίου 2009 στις 9:33:00 μ.μ. EET  

Nαι αλλά ο Jef Guderian της χώρας ετοιμάζει ένα blitzkrieg φιλίας! Θα γίνει χαμός σύντροφοι.

Ανώνυμος 26 Νοεμβρίου 2009 στις 9:49:00 μ.μ. EET  

LOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOLOL

Ανώνυμος 26 Νοεμβρίου 2009 στις 10:52:00 μ.μ. EET  

"blitzkrieg filias"

Kalo! :D

Ανώνυμος 27 Νοεμβρίου 2009 στις 12:56:00 π.μ. EET  

πετυχημένο!! :D

Ανώνυμος 27 Νοεμβρίου 2009 στις 5:18:00 μ.μ. EET  

Ρε δεν θα γίνει πόλεμος. Το 'πε ο Βασιλάκος στον Γράψα και μετά στον Βενιζέλο. Τώρα θα το πει και στον Μπουγιουκανίτ και τελείωσε η υπόθεση.

Ανώνυμος 27 Νοεμβρίου 2009 στις 7:06:00 μ.μ. EET  

Mέ όλα αυτά μήπως πρέπει νά σκεφτούμε : μήπως είναι κοντά μιά νέα σκηνοθεσία τύπου Ιμίων [ ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΝΗΣΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΙΧΟΤΟΜΗΘΕΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΚΑΙ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΚΑΙ Ο GEOFRY PAPANDREOU, ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ [ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΑ]; Μήπως δηλαδή ή διχοτόμηση τού Αιγαίου στόν 25 παράλληλο γραμμάτιο γιά τή πρωθυπουργοποίηση πρός τό usa, ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΘΕΙ. Καί νά μάς παρουσιάζεται o GEOFRY ΩΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΦΥΓΕ ΔΗΘΕΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΡΟΛΙΓΟ ΤΑΧΑ ΠΟΛΕΜΟ, ΔΗΛ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ, ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΠΟΥΔΩΝ ΜΑΣ ΤΟ 1912 ΚΑΙ ΤΟ 1940; ΠΑΝΟΣ

Ανώνυμος 27 Νοεμβρίου 2009 στις 10:50:00 μ.μ. EET  

Κάθεται ο Βενιζέλος και λέει δεν θα γίνει γενικός πόλεμος, λες και για θερμό επεισόδιο είμαστε έτοιμοι. Τρομάρα τους.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP