Νεοκλής Σαρρής : Tομές 10/11

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009




Mέρος 1ο : Παράδειγμα εθελοδουλίας & γραικυλισμού
- Σχολιασμός άρθρου του κ. Νάσου Θεοδωρίδη, με θέμα «28η Οκτωβρίου: Ο πόλεμος που τελικά δεν ήταν "τρικούβερτο γλέντι"», που δημοσιεύτηκε στην Αυγή της 27.10.09.

Μέρος 2ο/3ο/4ο : Σχολιασμός του προτεινόμενου για ανάγνωση από την προσωπική ιστοσελίδα του κ. Πρωθυπουργού ΓΑΠ βιβλίου με θέμα «Το βάσανο της Ιστορίας», των Ομούτ Οζκιριμλί, Σπύρου Α. Σοφός.

Μετά την κριτική του βιβλίου, τίθεται το ερώτημα: με ποιες προϋποθέσεις μπορεί να υπάρξει ελληνοτουρκική φιλία, όταν ο Τούρκος πρωθυπουργός, στηρίζοντας τον καταζητούμενο για εγκλήματα πολέμου πρόεδρο του Σουδάν Αλ Μπασίρ, δηλώνει ότι: «Ένας μουσουλμάνος δεν μπορεί να προκαλέσει γενοκτονία».

Μέρος 5ο : Το θέμα των θρησκευτικών μειονοτήτων
Μέσα σ αυτό το πλαίσιο γίνεται αναφορά σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην «Απογευματινή» της Κωνσταντινούπολης και αφορούσε την έκθεση της καθολικής οργάνωσης Missio σχετικά με την κατάσταση των θρησκευτικών μειονοτήτων στη Τουρκία, όπου υπογραμμίζεται η εγγενής εχθρική στάση απέναντι στους Χριστιανούς, η οποία ενθαρρύνεται από το ίδιο το εκπαιδευτικό σύστημα, τα ΜΜΕ αλλά και το λεγόμενο «βαθύ κράτος». Επίσης επισημαίνεται ότι πίσω από την πρόθεση του τουρκικού Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού να επιτρέψει τη λατρεία μια φορά το χρόνο σε διάφορους ναούς, που σήμερα είναι μουσεία, μεταξύ των οποίων και στο ναό της Μονής της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα, κρύβεται η διεκδίκηση της ισλαμικής οθωμανικής κληρονομιάς σε όλα τα Βαλκάνια (σύμφωνα με τον Αχμέτ Νταβούτογλου). Τέλος γίνεται σύγκριση μεταξύ του εορτασμού για την επέτειο των 86 χρόνων Τουρκικής Δημοκρατίας στο Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής και του εορτασμού για την 28η Οκτωβρίου στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη.

Mέρος 6ο : Έκκληση προς όλους τους πατριώτες.
Μια έκκληση προς όλους τους πατριώτες και πατριώτισσες: να μη γίνει το μεγάλο ολίσθημα και εκλεγεί η κα Ντόρα Μπακογιάννη, διότι στις κρίσιμες στιγμές τις οποίες θα διέλθει η χώρα μας από το Δεκέμβριο και μετά, στην Αξιωματική Αντιπολίτευση θα πρέπει να υπάρχει ένα σιδερένιο χέρι, το οποίο να τηρήσει, στο μέτρο της αξιοπρέπειας και της λογικής, μια στάση που θα υποστηρίζει τα εθνικά συμφέροντα, για να ενισχύσει (!) την κυβέρνηση.

Άλλα θέματα: Σημειώνεται η τουρκική ιστοσελίδα του ιστοχώρου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας, ενώ η Δράμα δεν ανήκει στην Δυτική Θράκη. Επισημαίνεται ότι πέρα από την απόσυρση του αντιγράφου του πίνακα «Η Σφαγή της Χίου», του Γάλλου ζωγράφου Ντε Λα Κρουά, σε αποθήκη του επισκευασμένου Βυζαντινού Μουσείου Χίου (Μετζιτιέ Τζαμί), στο τρούλο του τζαμιού έβαλαν το μισοφέγγαρο ! Επίσης κατηγορείται τώρα η Εργκενεκόν και για το θάνατο του βουλευτή της Δυτικής Θράκης Σαντίκ Αχμέτ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP