Τουρκία: Υπό κράτηση συνταγματάρχης για σχέδιο δυσφήμησης της κυβέρνησης

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Υπό κράτηση βρίσκεται ανώτερος αξιωματικός του τουρκικού στρατού μετά τη διαταγή που εξέδωσε χθες το βράδυ δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, καθώς είναι ύποπτος για συμμετοχή σε σχέδιο με στόχο τη δυσφήμηση του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), μετέδωσε σήμερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το δικαστήριο διέταξε χθες το βράδυ τη σύλληψη και φυλάκιση του συνταγματάρχη Ντουρσούν Τσιτσέκ ως υπόπτου για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση».

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Τσιτσέκ πιστεύεται ότι συνέταξε έγγραφο στο οποίο περιγράφεται σχέδιο για την υπονόμευση της κυβέρνησης και ενός ισχυρού ισλαμικού κινήματος. Το σχέδιο προέβλεπε την τοποθέτηση κατασκόπων στους κόλπους του (ΑΚΡ) και την τροφοδότηση αντιαρμενικών και ανθελληνικών συναισθημάτων με στόχο την ενίσχυση της εθνικιστικής αντιπολίτευσης. Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία.

Ο Τσιτσέκ είχε
συλληφθεί το καλοκαίρι ως ύποπτος για ανάμιξη σε συνωμοσία με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης από την εθνικιστική οργάνωση «Εργκένεκον», αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος 18 ώρες αργότερα λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

www.naftemporiki.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP