M.O.E : Η ξεφτίλα συνεχίζεται

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Δεν μας προξένησε εντύπωση η ενδιαφέρουσα "λεπτομέρεια" που διαβάσαμε στον σημερινό "Ελεύθερο"..Ούτε φυσικά το γεγονός ότι δεν ασχολήθηκε κανένας μεγαλόσχημος δημοσιογράφος και κανένα δελτίο ειδήσεων με το θέμα.

Μιλάμε φυσικά για τα περιβόητα ¨Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης¨ μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας που συνεχίζονται κανονικά και μάλιστα προβλέπεται να ενισχυθούν μετά από ρητή εντολή του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου ο οποίος άλλωστε και τα καθιέρωσε. Στα πλαίσια των ΜΟΕ, ο στρατηγός Σαμπάτης Ξιφαράς, διοικητής του ισχυρότερου σχηματισμού του Ελληνικού Στρατού (Δ' ΣΣ) πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη στις αρχές Νοεμβρίου (3,4 και 5/11) στην Κωνσταντινούπολη, καλεσμένος του Τούρκου ομολόγου του. Όπως προβλέπεται η Ελληνική πλευρά απέστειλε λεπτομερές πρόγραμμα της επίσκεψης λίγο πριν πραγματοποιηθεί,για τα περαιτέρω. Κανένας όμως δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα προέκυπτε ξαφνικά μείζον θέμα... Κατά την διάρκεια της διαμονής του στην Πόλη ο Έλληνας αξιωματικός είχε προγραμματίσει μια επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο όμως αποκαλείτε Rum Fener Patriarchate από τους Τούρκους οι οποίοι ως γνωστόν δεν αναγνωρίζουν την οικουμενικότητα του και κατ΄επέκταση τον όρο "Οικουμενικός".Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα οι θρασύτατοι γείτονες απαίτησαν να διορθωθεί το πρόγραμμα με αφαίρεση του σχετικού όρου απειλώντας (!) μάλιστα με ματαίωση εάν δεν ικανοποιηθούν οι ευαισθησίες τους.

Περιττό να προσθέσουμε ότι αντί να ακυρωθεί η επίσκεψη, η Ελληνική πλευρά τελικώς υπαναχώρησε και μετά από παρέμβαση του ΥΠΕΞ επαναδιατυπώθηκε το πρόγραμμα με απάλειψη του όρου "Οικουμενικός"..

2 σχόλια:

Ανώνυμος 13 Νοεμβρίου 2009 στις 9:35:00 π.μ. EET  

Δόθηκε δείγμα γραφής και από τους νέους υπουργούς.

Ανώνυμος 23 Ιανουαρίου 2010 στις 4:53:00 μ.μ. EET  

Αυτό είναι όντως απαράδεκτο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP