To TRS-22XX της Datca

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Σε κόκκινο κύκλο η κεραία του διαβόητου "ραντάρ της Ντάτσα". Το TRS-22XX επι το έργον.

Datca ακούμε και Datca δεν βλέπουμε τους τελευταίους μήνες..Τι είναι και που βρίσκεται τελικά αυτό το περιβόητο ραντάρ (τύπου...Datca) που έχει στοιχειώσει τους ευρωπαίους πιλότους των αεροσκαφών της FRONTEX ;

Στην υψηλότερη κορυφή της χερσονήσου της Κνιδού σε ύψος περίπου 1100 μέτρων βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της 107ης Μοίρας Ραντάρ Αεράμυνας της Τουρκικής αεροπορίας. Εκεί φιλοξενείται ένα εκ των δεκατεσσάρων συγκροτημάτων κινητών ραντάρ αεράμυνας τύπου TRS-22XX σε υπηρεσία με την ΤΗΚ. Εκτός απο το περίφημο ραντάρ της Datca φιλοξενούνται και άλλα ραντάρ του σχετικά αρχαίου συστήματος αεράμυνας Nίκη-Ηρακλής της 1ης Μοίρας Αντιαεροπορικών πυραύλων,τα οποία συγκροτούν την λεγόμενη περιοχή ελέγχου πυρός (IFC) των παρακείμενων πυροβολαρχιών.

Ένα εκ των τουρκικών κινητών συγκροτημάτων ραντάρ TRS-22XX.Φωτογραφία του ραντάρ ιδίου τύπου που διατηρούν οι κατοχικές δυνάμεις στην Κύπρο είχαμε δημοσιεύσει στο παρελθόν

Το συγκεκριμένο ραντάρ αποτελεί μέρος του συστήματος αισθητήρων με τους οποίους η Αγκυρα επιτηρεί τον εναέριο χώρο του Αιγαίου πελάγους ,το οποίο αποτελείται απο ακόμα 5 κύριους σταθμούς ραντάρ της Τουρκικής αεροπορίας .Το ΤRS-22XX είναι Γαλλικής προέλευσης κινητό ραντάρ το οποίο λειτουργεί στην S-band , δίνοντας ενδεικτικά μέγιστη εμβέλεια εντοπισμού 250nm (459χιλιόμετρα) για στόχο 2 τετραγωνικών μέτρων. Η μεγέθους 6x4.5 μέτρων κεραία εκτελεί 6 περιστροφές ανα λεπτό.Να σημειωθεί ότι τα αρχικά 4 ραντάρ του προγράμματος Τουρκικών Κινητών Συγκροτημάτων Ραντάρ (TRMC) παραδόθηκαν απευθείας απο την Thomson-CSF , τα υπόλοιπα 10 κατασκευάστηκαν τοπικά απο κοινοπραξία που ιδρύθηκε για αυτόν τον σκόπο.

Με κόκκινο κύκλο σημειώνεται η θέση των ραντάρ , με άσπρο οι πυροβολαρχίες Nike-Hercules της 1ης Μοίρας Αντιαεροπορικών πυραύλων της ΤΗΚ.


Αξίζει να σημειώθεί ότι ο σταθμός ραντάρ προϋπήρχε του α/α συστήματος Νίκη-Ηρακλής, η εγκατάσταση του οποίου ξεκίνησε το 2003-2004 για να ολοκληρωθεί μετά το πέρας ενός έτους. Με την απόκτηση 8 αντιεροπορικών συστημάτων Hawk το τουρκικό επιτελείο αποφάσισε την αντικατάσταση του αρκετά παλαιότερου Νίκη-Ηρακλής από τις θέσεις βολής πέριξ της Πόλης και έτσι αρκετές Μοίρες του πεπαλαιωμένου συστήματος κατέληξαν τελικά σε νέες θέσεις, έναντι των νήσων του Ανατολικού Αιγαίου. Μία από αυτές τις σχετικά "νέες" μοίρες είναι η η 1η Μοίρα κατευθυνομένων βλημάτων Datca η οποία βρίσκεται σε μικρή απόσταση βορειοδυτικά του προαναφερθέντος TRS-22XX.


8 Ιουνίου 2004 , πυροβολαρχία της 1ης Μοίρας Α/Α βλημάτων υπο κατασκευή. Υπόστεγο συντήρησης και βάσεις εκτοξευτών σε πρώιμο στάδιο κατασκευής, μη-ασφαλτοστρωμένος δρόμος.

17 Μαρτίου 2005, η ίδια τοποθεσία μετά το πέρας των εργασιών

8 σχόλια:

Ανώνυμος 24 Νοεμβρίου 2009 στις 8:02:00 π.μ. EET  

Ωραία δουλειά...

Ανώνυμος 24 Νοεμβρίου 2009 στις 1:54:00 μ.μ. EET  

Symfwnw kai epauksanw !

Ανώνυμος 24 Νοεμβρίου 2009 στις 2:56:00 μ.μ. EET  

Στείλε μια αποστολή SEAD και θα σου πω εγώ αν ξαναενοχλήσει ο Μογγόλος από το Dacta

enkripto 24 Νοεμβρίου 2009 στις 3:02:00 μ.μ. EET  

θεωρητικά, είναι και εντός ακτίνας του πυροβολικού της 80 ΑΔΤΕ..

Ανώνυμος 24 Νοεμβρίου 2009 στις 5:40:00 μ.μ. EET  

Είναι καλό να αναφέρονται πληροφορίες τύπου "θεωρητικά, είναι και εντός ακτίνας του πυροβολικού της 80 ΑΔΤΕ.";

enkripto 24 Νοεμβρίου 2009 στις 6:11:00 μ.μ. EET  

δεν είναι "πληροφορία" ανώνυμε φίλε,είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεσε διαβάζοντας οποιονδήποτε χάρτη (εξου και το "θεωρητικά")

ρίξε μα ματιά στις αποστάσεις απο Κώ

Ανώνυμος 25 Νοεμβρίου 2009 στις 2:14:00 π.μ. EET  

ΤΟ ΡΑΝΤΑΡ ΑΠΕΧΕΙ 25 ΧΛΜ.......Κ ΟΙ ΕΚΤΟΞΕΥΤΕΣ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 23.........ΟΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΕΛΗΝΕΚΕΣ........

arxytas 28 Νοεμβρίου 2009 στις 2:41:00 μ.μ. EET  

Καταπληκτικό το άρθρο! Μπράβο! Είμαι ενθουσιασμένος από το γεγονός πως υπάρχουν «κάποιοι» που εργάζονται υπέρ του έθνους. ΕΥΓΕ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP