Βολή ΜΜ38 Exocet από επάκτια συστοιχία κ/β του ΠΝ

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009


Σύμφωνα με τοΓενικό Επιτελείο Ναυτικού χθές Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009, εκτελέστηκε στη θαλάσσια περιοχή Ανατολικά της Κρήτης με απόλυτη επιτυχία, βολή κατευθυνόμενου βλήματος επιφανείας – επιφανείας Exocet MM-38, για πρώτη φορά από τη συστοιχία Κ/Β ξηράς ΣΚΒ-2. Τη βολή παρακολούθησε ο Αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Ιωάννης Καραΐσκος ΠΝ.

Απο τις φωτογραφίες που δόθηκαν στην δημοσιότητα προκύπτει ότι τα βλήματα ΜΜ-38 βεληνεκούς 38χμ εκτοξεύτηκαν από φορτηγά Renault 6χ6, φορείς των νεώτερων βλημάτων ΜΜ-40 των επάκτιων συστοιχιών του ΠΝ. Τ0 ΜΜ-38 που εκτοξεύτηκε (προέρχεται απο τα αποσυρθέντα ΤΠΚ Combattante II ) έπληξε με επιτυχία το παροπλισμένο ναρκαλιευτικό ΑΙΓΛΗ (Μ246) σε απόσταση 31km.

Περισσότερες φωτογραφίες :





7 σχόλια:

Ανώνυμος 19 Νοεμβρίου 2009 στις 11:17:00 μ.μ. EET  

Αν κρίνω από τον φορέα του βλήματος μιλάμε για Greek πατέντα;

Ανώνυμος 20 Νοεμβρίου 2009 στις 7:08:00 π.μ. EET  

Δεν πρόκειται για ελληνική πατέντα. Απλά πήραν έναν εκτοξευτήρα και το βλήμα του μαζί από μία πυραυλάκατο και το φόρτωσαν στο όχημα, είναι εύκολο.

Ανώνυμος 20 Νοεμβρίου 2009 στις 4:56:00 μ.μ. EET  

τοσα ξερετε ......
τοσα λετε......
ασχςτοι

enkripto 20 Νοεμβρίου 2009 στις 5:12:00 μ.μ. EET  

τα οχήματα τουλαχιστον απο οσα φαινονται στις φωτογραφίες είναι τα ίδια γαλλικά-φορείς των ΜΜ40.

Απλα για επιχειρησιακούς λόγους διαφυλάσεται το απόθεμα των τελευταίων και χρησιμοποιούνται οι ΜΜ38 των παροπλισμένων Combattante II

Ανώνυμος 20 Νοεμβρίου 2009 στις 5:43:00 μ.μ. EET  

@ Ανώνυμος 20 Νοέμβριος 2009 4:56:00

"τοσα ξερετε ......
τοσα λετε......
ασχςτοι"

Κατ΄αντιστοιχία, κρίνοντας από τα όσα (δεν) λες εσύ, συμπεραίνουμε ότι (δεν) ξέρεις.

Αν κατά την γνώμη σου έχει γίνει κάποιο λάθος (είτε στην είδηση είτε σε κάποιο σχόλιο), μπορείς να το διορθώσεις αναφέροντας το σωστό.
Αν για ευνόητους λόγους δεν θέλεις να αναφέρεις το σωστό, θα μπορούσες να γράψεις ΕΥΓΕΝΙΚΑ "στο Χ θέμα κάνετε λάθος, αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα", χωρίς να καταφύγεις σε χαρακτηρισμούς.

Ανώνυμος 21 Νοεμβρίου 2009 στις 10:09:00 π.μ. EET  

Το θέμα είναι ποιο όχημα είναι και ποιος πύραυλος; Ή το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει η Ελλάδα με αυτήν ομολογουμένως εντυπωσιακή άσκηση για τα ελληνικά δεδομένα;

Manolis 14 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:39:00 μ.μ. EET  

Δεν πρόκειται για ελληνική πατέντα - το εχουν κανει και οι Αργεντινοι στα Φωκλαντς. Τα οχήματα οντως είναι οι κανονικοι φορείς των ΜΜ40. Στo συστημα της επακτιας συστοιχιας ΜΜ40 , προβλεπεται απο τον κατασκευαστη ειδικη συλλογη για την προσαρμογη και εκτοξευση ΜΜ38, απλα διαφερει το βεληνεκες και το μεγαλυτερο κανιστρο του πυραυλου - ο ΜΜ38 δεν εχει αναδιπλουμενα πτερυγια , οπως ο ΜΜ40. Ειναι μια καλη λυση για ρεαλιστικη εκπαιδευση εκτοξευσης/στοχευσης βληματος επιφανειας-επιφανειας (και αντιπυραυλικη για τα πλοια) με ταυτοχρονη διατηρηση του -μικρου- αποθεματος ΜΜ40.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP