Επίσκεψη του γαλλικού αεροπλανοφόρου « Charles de Gaulle »

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Tην επικείμενη επίσκεψη του αεροπλανοφόρου « Charles-De-Gaulle » σε ελληνικά νερά ανακοίνωσε με δελτίο τύπου η Γαλλική πρεσβεία στην ΑΘήνα. Συγκεκριμένα το εκτοπίσματος 42.000 τόνων σκάφος θα αγκυροβολήσει στον κόλπο του Φαλήρου στις 3 Δεκεμβρίου και καταπλεύσει στη Σούδα της Κρήτης από 4 έως 8 Δεκεμβρίου.

Tο Charles-De-Gaulle μόλις ολοκλήρωσε μια περίοδο συντήρησης αρκετών μηνών, γνωστή ως « IPER » (προσωρινή μη διαθεσιμότητα λόγω συντήρησης και επισκευής) με σκοπό να εκσυγχρονίσει τις ικανότητές του. Θα πραγματοποιήσει ασκήσεις στη Μεσόγειο από 23 Νοεμβρίου έως 11 Δεκεμβρίου, γεγονός το οποίο δηλώνει την επαναφορά του στο προσκήνιο όπως τονίζουν οι Γάλλοι.

Η επίσκεψή του στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των ασκήσεων αυτών, είναι η πρώτη εκτός Γαλλίας μετά την περίοδο συντήρησής του. Με την ευκαιρία αυτή θα πραγματοποιήσει ασκήσεις σε συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό και με την Πολεμική Αεροπορία.

Το Charles-De-Gaulle είναι το μεγαλύτερο ευρωπαικό αεροπλανοφόρο, με μήκος πάνω από 260 μέτρα και μέγιστη ταχύτητα 27 κόμβων. Μπορεί να καλύπτει εκατοντάδες ναυτικά μίλια με πλήρη αυτονομία (πυρηνοκίνητο γαρ).Με πλήρωμα 1900 ατόμων και σύνολο 40 μεταφερόμενων αεροσκαφών( Rafale F3/Hawkeye ΑΕW) και πέντε ελικόπτερα αποτελεί το ικανότερο μέσο προβολής ισχύος στο εξωτερικό για τις Γαλλικές ΕΔ.

Κατά την επίσκεψη του στην Ελλάδα θα συνοδεύεται από μια αεροναυτική ομάδα αποτελούμενη από 4 φρεγάτες αντιαεροπορικής και ανθυποβρυχιακής άμυνας, ένα υποβρύχιο και ένα πετρελαιοφόρο ανεφοδιασμού. Η παρουσία των Rafale θα αποτελέσει χρυσή ευκαιρία για κοινές αεροπορικές ασκήσεις με μαχητικά της ΠΑ, όπως έγινε την τελευταία φορά που μας επισκέφτηκε το 2006. Τότε επί τι ευκαιρία της επίσκεψης, σμήνος τεσσάρων Rafale (Μ) F1 της Μοίρας 12 Flottile της Αεροπορίας του Γαλλικού Ναυτικού που εξορμούσαν από το αεροπλανοφόρο, συνεκπαιδεύτηκαν με F-16 Βl52+ της 115ΠΜ, επιτρέποντας στους Έλληνες ιπτάμενους και κατ'επέκταση τα ανώτερα κλιμάκια της ΠΑ να εξάγουν εξαιρετικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα για τις ικανότητες του γαλικού μαχητικού.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP