Καταδικάστηκε ο δράστης της επίθεσης στην Χαρά Νικολοπούλου

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Σε 5 μήνες και 20 μέρες φυλάκιση καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης ο Οσμάν Κασάικα από το Μεγ. Δέρειο που είχε χειροδικήσει σπάζοντας το χέρι της δασκάλας Χαράς Νικοπουλου όταν την επισκέφθηκε στο σχολείο μαζί με την σύζυγό του που εργαζόταν ως καθαρίστρια για να …διαμαρτυρηθεί για τις συστάσεις που της είχε κάνει να είναι πιο συνεπής στην εργασία της.

Ο θρασύτατος κατηγορούμενος λογοδότησε για την ενέργειά του που όπως έλεγε είχε την «κάλυψη» πολιτικών προσώπων τα οποία τον διαβεβαίωναν ότι η δασκάλα θα απομακρυνθεί από την περιοχή!Το δικαστήριο τον καταδίκασε και για τις τρεις πράξεις, όπως

  • πρόκληση βλάβης και κάκωση της υγείας της παθούσας,
  • προσβολή λόγω κι έργω με μειωτικούς χαρακτηρισμούς της δασκάλας που εκτελούσε χρέη διευθύντριας, όπως και
  • πρόκληση τρόμου και ανησυχίας στην παθούσα.
Η δίκη εκδικάστηκε χθες στην Αλεξανδρούπολη όπου η κ. Νικοπούλου παρουσίασε έγγραφη αναφορά με ημερομηνία 5-5-2008 την οποία υπέγραφαν δύο δασκάλες οι Αλεξάνδρα Αμπατζή και Ελένη Παντάκη όπου περιγραφόταν το γεγονός ότι δεν καθάριζε το σχολείο, υπήρχαν διαρκή παράπονα και δεν υπήρχε ίχνος εμπάθειας από την παθούσα δασκάλα, την οποία στοχοποίησε κι επιτέθηκε αναίτια και προσβλητικά ο σύζυγός της. Παράλληλα κατατέθηκε απόσπασμα ραδιοφωνικής συνέντευξης στο ραδιοφωνικό σταθμό «Μάξιμουμ» Fm όπου ο δήμαρχος Ορφέα κ. Πουλιλιός μιλούσε με τον δημοσιογράφο κ. Κολιό και επιβεβαιωνόταν το σενάριο ότι θα «πετούσε από το σπίτι την δασκάλα», κάτι για το οποίο επαίρονταν ο δράστης ότι θα καταφέρει με πολιτικό μέσο.



Ο κατηγορούμενος Οσμάν Κασάϊκα και η σύζυγός του Αϊσέ Κουρού αρνήθηκαν παντελώς την κατηγορία, η δεύτερη αναίρεσε και την κατάθεση που είχε δώσει στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ενώ την δίκη που ήταν άψογη ως διαδικασία κάλυψαν δημοσιογράφοι του ελληνόφωνου και του τουρκόφωνου Τύπου. Συνήγορος πολιτικής αγωγής ήταν ο αδελφός της παθούσας, δικηγόρος Ευτύχιος Νικόπουλος, που περιορίστηκε στα νομικά επιχειρήματα εδραίωσης της κατηγορίας.

Η Χαρά Νικοπούλου, μια εκπαιδευτικός με αναγνωρισμένη δράση μετά την εκφώνηση της καταδικαστικής απόφασης ζητήθηκε να σχολιάσει την περιπέτεια που έζησε όλο αυτό το διάστημα με τρομοκρατικές κι άλλες απειλητικές ενέργειες στο Μεγάλο Δέρειο όπου ζει σε ξύλινη μονοκατοικία στο λεγόμενο «σπίτι του δασκάλου», όπου αναφέρεται στην εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει την δικαιοσύνη, αλλά και την ικανοποίησή της που έλαμψε για μια ακόμη φορά η αλήθεια, όσο κι αν κάποιοι επεχείρησαν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα.
«Εγώ συνεχίζω με προσήλωση το εκπαιδευτικό έργο που μου έχει ανατεθεί σ΄ ένα χωριό και μια κοινωνία που στηρίζει όλα τα βήματα προόδου και μόρφωσης των παιδιών της και το περιστατικό αυτό παραμένει μια μεμονωμένη αρνητική ενέργεια που δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις μας»
Για ξυλοδαρμό δημοσιογράφου που όμως δεν έγινε αντιληπτός από κανένα τουλάχιστον μισή ώρα μετά την ολοκλήρωση της δίκης μιλά η τουρκόφωνη «Μπιρλίκ». Όπως αναφέρεται ο εκδότης της τουρκόφωνης εφημερίδας «Ροντόπ Ρουτζαρί» Ιμπραήμ Μπαλταλή έπεσε θύμα επίθεσης μερίδας Ελλήνων ακροατών της δίκης, όπως αναφέρεται που προσπάθησαν να του αποσπάσουν την μηχανή και να τον ξυλοφορτώσουν. Η εφημερίδα αναφέρει ότι επισκέφθηκε και το νοσοκομείο. Αν συνέβη κάτι τέτοιο ως ενέργεια είναι αποδοκιμαστέο απ’ όπου κι αν προέρχεται, αφού ο δημοσιογράφος πρέπει να κινείται με άνεση και απόλυτη ελευθερία σε όλους τους χώρους.
Εκφράζουμε όμως τις επιφυλάξεις μας για το περιστατικό με το δεδομένο ότι κουτοπόνηρες τακτικές ξυλοδαρμών, ενώ δεν τους έχει ακουμπήσει άνθρωπος, έχουμε δει στο παρελθόν από άλλους δημοσιογράφους.

www.xronos.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος 20 Νοεμβρίου 2009 στις 1:30:00 μ.μ. EET  

Τιμή σ' εκείνους όπου στην ζωή των
ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες.
Ποτέ από το χρέος μη κινούντες·
δίκαιοι κ' ίσιοι σ' όλες των τές πράξεις,
αλλά με λύπη κιόλας κ' ευσπλαχνία·
γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
είναι πτωχοί, πάλ’ εις μικρόν γενναίοι,
πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε·
πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους.

Και περισσότερη τιμή τους πρέπει
όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος,
κ’ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.

Ανώνυμος 20 Νοεμβρίου 2009 στις 3:35:00 μ.μ. EET  

Αν πήγε στο νοσοκομείο, όπως ισχυρίζεται, τότε μπορεί να αποδειχτεί εύκολα από τα σχετικά έγγραφα αν υπήρξε θύμα ξυλοδαρμού.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP